ONTSPANNING - FOTOGRAFIE - 09.11.2016

Gezichten retoucheren doet u zo

Er bestaan heel wat gratis webdiensten waarmee u foto’s kunt bewerken, zoals FotoFlexer en LunaPic. Voor het bijwerken van portretfoto’s zijn er zelfs specifieke tools. Wij testten er enkele voor u uit.

Als u geen Photoshop in huis heeft, kan een van de onderstaande tools wellicht uitkomst bieden.

Pho.to Face Retouch

Pho.to Face Retouch ( http://makeup.pho.to ) laat u een foto van een gezicht uploaden en smukt die vervolgens op door virtuele make-up aan te brengen, rode ogen te verwijderen, rimpels glad te strijken, een glimmende huid weg te werken, tanden witter te maken, een mysterieus ‘glamour effect’ aan te brengen en eventueel de kleuren te verbeteren. Door in de linkerbovenhoek van de foto op See original te klikken en de muisknop ingedrukt te houden, ziet u de vergelijking met het origineel. De Apply -knop genereert het resultaat, en dat kan via Save and share bewaard of gedeeld worden via allerlei kanalen. Registratie is niet vereist.

Pink Mirror

Pink Mirror ( http://www.pinkmirror.com ) doet een beetje hetzelfde als Pho.to Face Retouch, maar dan toch weer anders. Na het uploaden van een portretfoto duidt deze webtool de ogen, wenkbrauwen, neus, mond en gezichtscontouren aan. U kunt die nog bijstellen, en daarna worden vlekjes en pukkeltjes weggewerkt, de huid geëgaliseerd, rimpels gereduceerd, rode ogen weggewerkt en tanden virtueel gebleacht. Ook de ogen worden opengetrokken, de neus wordt versmald en de kaaksbeenderen worden bijgevijld. De parameters van de verschillende effecten kunt u gelukkig handmatig aanpassen. Ook hier kunt u vergelijken met het origineel. De bewerkte versie kunt u gratis delen of bewaren in klein formaat met watermerk, maar voor $ 4,97/maand zijn er geen beperkingen.

Fotor Photo Retouching

Ook Fotor Photo Retouching ( http://www.fotor.com/features/photo-retouching.html  – $ 8,99/maand) is een te betalen tool, maar u krijgt er wel een heleboel professionele mogelijkheden om gezichten handmatig bij te werken.

WebInpaint

Voor het gebruik van WebInpaint ( http://www.webinpaint.com ) moet u zich eerst gratis registreren. Vervolgens kunt u een foto tot 10 MB uploaden. Zodra die opgeladen is, verandert uw muiscursor in een rode stip waarmee u ongewenste delen kunt verdoezelen (het is mogelijk om in één keer meerdere stukken aan te duiden op de foto). De grootte van de stip kunt u aanpassen via het pijltje bovenaan. Via het plusteken kan ook ingezoomd worden om een meer precieze afbakening van de te maskeren elementen te maken. Heeft u iets te veel rood gekleurd, dan kunt u dat via het gum-icoontje weer ongedaan maken. Het witte kruis bovenaan laat u alle roodgekleurde vlakken in één keer weghalen.

Via de groene afspeelknop voert u de eigenlijke actie uit. WebInpaint slaagt er op een geniale manier in om bv. wallen, rimpels en andere oneffenheden in een gezicht weg te moffelen. De onderliggende technologie gebruikt de pixels rond de te verwijderen gebieden om de operatie zo natuurlijk mogelijk te laten verlopen.

Tip. Ook bv. ongewenste personen in een landschap of een watermerk in een foto weghalen lukte bij onze tests zeer goed. Handig is ook dat uw foto’s online bewaard blijven op uw persoonlijke pagina.

Probeer WebInpaint om gratis o.a. rimpels, oneffenheden en vlekjes in gezichten weg te werken. Voor wie dat wil, gaat Pink Mirror nog veel verder (neus virtueel versmallen, kaaksbeenderen bijwerken, …), maar die tool kost bijna $ 5/maand.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01