VERVOER - KAARTEN & ROUTES - 21.12.2016

Nog beter aan de slag met Google Maps

Google Maps voor pc, smartphone of tablet is wellicht het best presterende kaartensysteem. Google voegt steeds nieuwe mogelijkheden toe. Welke zijn interessant en hoe werkt u nog efficiënter met Google Maps?

Zowel de website als de app van Google Maps ( http://maps.google.com ) bevatten uitstekende kaarten, s treet views alsof u echt in een straat bent en handige verkeersgegevens (knop met de drie strepen, optie Verkeer ). Tip.  Bij een routeberekening houdt Google Maps automatisch rekening met de verkeersdrukte en stuurt u eventueel via een andere weg.

Maps voor winkels en restaurants

Zoekt u een winkel, restaurant of hotel, geef dan de naam in het zoekvak in. U krijgt dan niet alleen het adres en de locatie te zien, maar ook een Google Street View-foto, de openingsuren, reviews en eventueel andere foto’s van gebruikers. Sommige restaurants tonen ook een menukaart of laten u zelfs in de app bestellen. Tip.  Wilt u een bepaalde winkel bewaren, klik dan op het sterretje en kies Opslaan . U krijgt de locatie dan sneller te zien als u er een deel van intikt of kunt deze selecteren op de kaart. Van drukbezochte locaties krijgt u ook een grafiek met populaire tijden . Zo kunt u bv. een rustig moment kiezen.

Eenvoudig locaties delen

Klikt u bij een locatie op Delen , dan kunt u die eenvoudig via e-mail of een bericht delen. Tip.  In de browser kunt u de (heel) lange url ook verkorten door een vinkje te plaatsen voor Korte URL onder Link delen .

Krijg gratis opslagruimte met Maps

Google doet een beroep op zijn gebruikers om de kaarten actueel te houden en om foto’s van zo veel mogelijk locaties te hebben. Op Google Local Guides ( http://www.google.com/local/guides/ ) kunt u zich gratis aanmelden. Voor elke foto die u uploadt, review die u geeft, winkel die u toevoegt of adres dat u corrigeert krijgt u een punt. Heeft u 200 punten, dan krijgt u gratis 100 GB opslagruimte op Google Drive. Let op!  Zorg ervoor dat de informatie die u toevoegt of wijzigt klopt, zo niet kan Google uw account verwijderen of punten aftrekken.

Google Maps als navigatie-app

Maps op iPhone of Android kunt u uiteraard ook als navigatie-app met gesproken meldingen gebruiken. Klikt u op de drie strepen linksboven en kiest u Navigatie-instellingen, dan kunt u Noorden bovenaan kaart houden aanvinken. Zo lijkt de app meer op een standaard gps-toestel. U kunt hier ook het volume van de stem wijzigen en Stem afspelen via Bluetooth uitschakelen. Dit is handig als u uw telefoon ook in de auto voor muziek gebruikt en u niet wilt dat de Google Maps-stem steeds over de muziek gaat. De stem blijft dan gewoon op uw telefoon spreken.

Tip 1.  Wilt u Google Maps zonder 3G/4G-verbinding gebruiken, dan kunt u gebieden ook eerst downloaden. Klik in de instellingen op Offline gebieden en kies Thuis (voor het gebied rond de thuislocatie) of bepaal een ander gebied via Aangepast gebied . Gebieden blijven tot 30 dagen beschikbaar en kunnen enkele megabytes tot 1,5 GB groot zijn. Offline gebieden worden bovendien automatisch bijgewerkt als u via wifi verbonden bent. Tip 2.  Bent u aan het rijden en wilt u een bestemming ingeven? Tap dan op het microfoontje en spreek de bestemming in; dit werkt in de meeste gevallen feilloos.

Download een offline gebied waar u woont of op vakantie gaat. Helpt u mee Google Maps beter te maken, dan kunt u ook nog gratis Google Drive-opslagruimte verdienen.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01