E-MAIL - E-MAILSOFTWARE - 14.03.2022

E-mailapplicaties voor uw laptop

U wilt graag een klassieke, efficiënte e-mailapplicatie gebruiken op uw laptop. Welke applicaties zijn er, naast Outlook, beschikbaar?

Hoe goed mobiele e-mailapps en webmailapps ook zijn, klassieke e-mailapplicaties voor een laptop of desktop-pc bieden meer tools en overzicht, waardoor u productiever werkt. Ze zijn bij uitstek geschikt om e-mails van meerdere accounts te organiseren en ze maken het archiveren of back-uppen van e-mails gemakkelijker. Bij klassieke e-mailsoftware komt Outlook altijd als eerste kandidaat naar voren. Er zijn echter interessante alternatieven.

Mailbird

Mailbird ( https://www.getmailbird.com - alleen Windows, € 65) won al verschillende prijzen als ‘beste e-mailapplicatie’. De app is bijzonder krachtig dankzij de vele ingebouwde tools en een ruime aanpasbaarheid. De lay-out oogt modern en werkt bijna vanzelfsprekend. Vooral als u meer e-mailaccounts wilt combineren in één inbox, is Mailbird een aanrader. De integratie met andere apps, zoals Twitter, WhatsApp of Google Calendar, maakt dat u veel taken direct in Mailbird kunt uitvoeren.

Thunderbird

Thunderbird ( https://www.thunderbird.net - Windows en Mac, gratis) wordt niet meer intensief ontwikkeld, maar er zijn nog regelmatig veiligheidsupdates en kleine verbeteringen. Het blijft dus een goede keuze voor een gratis e-mailclient. De functionaliteit is prima, het design eerder klassiek, maar wel aanpasbaar met thema’s en add-ons. Dankzij tabbladen kunt u veel berichten tegelijk openhouden, samen met de agenda of takenlijst.

Mailspring

Mailspring ( https://getmailspring.com - Windows en Mac, € 7/maand) is interessant als u een eenvoudige applicatie wil en geen behoefte heeft aan allerlei functies. Bovendien werkt Mailspring prima met meerdere accounts. Met de gratis versie kunt u prima aan de slag. De betaalde versie is alleen interessant als u graag tools wilt om e-mailcampagnes op te volgen.

eM Client

eM Client ( https://www.emclient.com - Mac en Windows, € 50) is een erg compleet pakket met tools voor e-mail, agenda’s, takenlijsten, contactbeheer, notities en chats. In sommige opzichten lijkt het wel een Outlook-kloon. Kijk bijv. naar de vertrouwde lay-out, die u wel kunt aanpassen met thema’s. Er zijn sjablonen, herbruikbare tekstfragmentjes, een waakhond die nagaat of u wel een antwoord terugkrijgt, een sluimerfunctie, een vertaalfunctie, automatische back-ups, een sterke zoekfunctie - kortom: heel veel handige mogelijkheden. Wie niet alle tools nodig heeft, komt met de gratis versie al een heel eind.

Canary Mail

Als u uw e-mailberichten beter wilt beveiligen, moet u Canary Mail ( https://canarymail.io - alleen Mac, € 18) even bekijken. Deze e-mailapplicatie maakt encryptie eenvoudiger, zodat u met een geruster hart belangrijke gegevens per e-mail kunt uitwisselen. Maar ook voor gewoon gebruik voldoet Canary Mail prima: de interface oogt elegant en de app bulkt van de features, zoals een sluimerknop, een agenda en sjablonen.

Standaard e-mailapplicaties

Vergeet niet het standaard e-mailpakket op uw computer. Mail op MacOS is voor veel gebruikers voldoende. De Mail & Calendar -app op Windows 10 en 11 lijkt op een afgeslankte Outlook, maar zal intensieve e-mailgebruikers niet bekoren.

Zoekt u naast Outlook een uitstekende e-mailapplicatie met uitgebreide mogelijkheden, test dan Mailbird (alleen Windows) en eM Client (Mac en Windows) uit. Verkiest u eenvoud, probeer dan Mailspring (Mac en Windows).

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01