Horeca

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

HORECA-ADMINISTRATIE - 14.10.2025

Kasadministratie horeca verdient extra aandacht

Ontvangt u (een deel van) uw omzet contant, dan bent u wettelijk verplicht om een deugdelijke kasadministratie bij te houden. Dat is geen sinecure, want de sancties kunnen ingrijpend zijn. Wat moet u zich realiseren en doen?
Lees meer

LOON - 14.10.2025

Wettelijke minimumuurlonen stijgen per 1 januari 2026

Het is ook voor de horeca belangrijk om te weten dat de wettelijke minimumuurlonen (WML) weer stijgen per 1 januari 2026. Waar gaat het om?
Lees meer

PERSONEEL - 14.10.2025

Personeelsmaaltijden en personeelsconsumpties in de horeca

In de horeca is het gebruikelijk om medewerkers tijdens het werk iets te eten of te drinken te geven. Fiscaal maakt de Belastingdienst onderscheid tussen consumpties van geringe waarde en maaltijden. Waarom is dat belangrijk om te weten?
Lees meer

CONTROLE - 14.10.2025

Arbeidsinspectie sluit restaurant, wat ging er mis?

Een afhaalrestaurant moest onlangs zijn deuren twee maanden sluiten. De Nederlandse Arbeidsinspectie legde deze zware maatregel op omdat het bedrijf de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag (WML) overtrad. Hoe voorkomt u zoiets?
Lees meer

PERSONEEL - 14.10.2025

Arbeidstijden en rusttijden in de horeca: dit moet u weten

In de horeca draait iedereen lange dagen en heeft men te maken met pieken. Dan vergeet men wel eens de arbeidsduur en rusttijden. Wat is daarbij van belang en waarom?
Lees meer

HORECA-INVESTERINGEN - 10.07.2025

Investeringsaftrek (KIA) bij uw horeca-investeringen verkleint uw winst en u betaalt minder winstbelasting. Hoe in 2025?

Ook in de horeca moet er vaak flink geïnvesteerd worden in bedrijfsmiddelen, meubilair en apparatuur. De Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) is dan een welkome tegemoetkoming op uw investeringen. Waar moet u op letten?
Lees meer
Horeca

Meest gelezen tips & adviezen

HORECA-ADMINISTRATIE - 14.10.2025

Kasadministratie horeca verdient extra aandacht

Ontvangt u (een deel van) uw omzet contant, dan bent u wettelijk verplicht om een deugdelijke kasadministratie bij te houden. Dat is geen sinecure, want de sancties kunnen ingrijpend zijn. Wat moet u zich realiseren en doen?
Lees meer

LOON - 14.10.2025

Wettelijke minimumuurlonen stijgen per 1 januari 2026

Het is ook voor de horeca belangrijk om te weten dat de wettelijke minimumuurlonen (WML) weer stijgen per 1 januari 2026. Waar gaat het om?
Lees meer

PERSONEEL - 14.10.2025

Personeelsmaaltijden en personeelsconsumpties in de horeca

In de horeca is het gebruikelijk om medewerkers tijdens het werk iets te eten of te drinken te geven. Fiscaal maakt de Belastingdienst onderscheid tussen consumpties van geringe waarde en maaltijden. Waarom is dat belangrijk om te weten?
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app

Cookiebeleid