Personeel

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

PERSONEEL - 29.04.2025

Wel of geen arbeidskorting over uitkering aan werknemer?

Door rechtspraak gaat de Tweede Kamer de regels voor de arbeidskorting en samenloopregeling aanpassen. Dat duurt nog even. Maar wat geldt er dan voor 2025 en 2026? Wat moet u weten?
Lees meer

PERSONEEL - 29.04.2025

Wel of geen transitievergoeding bij ontslag werknemer?

Bij ontslag bent u als werkgever vaak wettelijk verplicht een transitievergoeding te betalen. Dit is de minimale vergoeding bij ontslag via het UWV, de kantonrechter of bij het niet verlengen van een tijdelijk contract. Moet dat altijd?
Lees meer

PERSONEEL - 24.04.2025

Ongewenst gedrag werknemer, hoe pakt u dat aan?

Genoeg is genoeg en u wilt de werknemer nu eens echt vertellen dat het afgelopen moet zijn met het ongewenst gedrag op de werkvloer en dat het anders moet. Maar hoe doet u dat zo effectief mogelijk? Hoe geeft u goede feedback?
Lees meer

SUBSIDIES - 24.04.2025

SLIM-subsidie voor de bouwsector

De SLIM-regeling is bedoeld om leren en ontwikkelen in het midden- en kleinbedrijf (MKB) te bevorderen. Waarvoor kunt u deze subsidie aanvragen?
Lees meer

PERSONEELSBELEID - 22.04.2025

Gesprek over meer uren kunnen werken?

Een van de redenen voor personeelstekorten is het feit dat er veel in deeltijd wordt gewerkt. Hoe kunt u medewerkers verleiden om meer uren te gaan werken?
Lees meer

ARBEIDSRELATIES - 22.04.2025

Zzp’er of werknemer: recentelijk weer nieuwe rechtspraak

Rechterlijke uitspraken waarbij de Belastingdienst een naheffing loonvordering oplegt, blijven nog even uit. Er zijn wel veel uitspraken tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers. Hoe voorkomt u dat een zzp’er plots claimt werknemer te zijn?
Lees meer
Personeel

Meest gelezen tips & adviezen

PERSONEEL - 26.02.2025

Is 5 mei dit jaar een verplichte vrije dag?

Er is veel verwarring over de vraag of Bevrijdingsdag een officiële feestdag is en of dit betekent dat u uw werknemers op deze dag vrij moet geven.
Lees meer

AUTO VAN DE ZAAK - 24.02.2025

Bijtelling auto van de zaak: alleen privékilometers registreren niet genoeg

In een procedure bij rechtbank Zeeland-West-Brabant ging het onlangs mis voor een dga die twee auto’s ter beschikking gesteld had gekregen door de werkgever, zijn BV (ECLI:NL:RBZWB:2025:114) . In 2018 beschikt de dga van een BV over twee auto’s, een Audi R8 Coupé en een Bentley Bentayga. De BV houdt geen rekening met de bijtelling voor privégebruik, waarbij privégebruik wel was toegestaan. U moet een bijtelling voor privégebruik bij het loon tellen als een werknemer meer dan 500 kilometer privé rijdt met de auto. De Belastingdienst vroeg om de kilometeradministratie van de auto’s. Met de Audi is volgens de werknemer 464 kilometer privé gereden en de administratie van de Bentley komt niet overeen met een geconstateerde snelheidsovertreding. De rechter beslist dat voor beide auto’s een bijtelling moet plaatsvinden. ...
Lees meer

BEDRIJFSAUTO VAN DE ZAAK - 08.04.2025

Hoeveel bijtelling vrachtauto: wat vindt de Belastingdienst?

De Belastingdienst heeft bekendgemaakt welke bijtelling er geldt als een werkgever een vrachtauto aan zijn werknemer ter beschikking stelt. Moet het privévoordeel dan ook forfaitair berekend worden? Hoe zit dat bij een dga of ondernemer?
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app

Cookiebeleid