BOUWRECHT - 18.01.2008

Bouwvergunning in fasen

Reguliere bouwvergunning. De bouwvergunning is er in twee varianten, de lichte bouwvergunning en de reguliere bouwvergunning. De reguliere bouwvergunning is verkrijgbaar in twee smaken, regulier of gefaseerd.

Eerste fase. Indien u niet zeker weet of het te bouwen bouwwerk past binnen het bestemmingsplan, is het raadzaam een reguliere bouwvergunning eerste fase aan te vragen. De gemeente toetst dan namelijk alleen de planologische aanvaardbaarheid van het bouwplan, waardoor u de zekerheid krijgt dat het bouwwerk er mag komen.

Tweede fase. In de tweede fase toetst de gemeente de aanvraag aan het Bouwbesluit en de niet-stedenbouwkundige bepalingen van de bouwverordening. Het gefaseerd aanvragen van een bouwvergunning is niet verplicht.

Bouwleges. Indien de bouwvergunning in de eerste fase wordt afgewezen, betaalt u alleen de kosten voor de eerste fase. Met het oog op de kosten kan het gefaseerd aanvragen van de bouwvergunning dus voordeliger zijn. Tenminste, als de gemeente niet onredelijk en willekeurig met het heffen van de bouwleges omspringt.

Indien de bouwvergunning in de eerste fase wordt afgewezen, betaalt u alleen de kosten voor de eerste fase. Het gefaseerd aanvragen van de bouwvergunning kan dus voordeliger zijn.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01