ONLINE AGENDA - 28.02.2008

Google Agenda op uw desktop

We hebben het reeds gehad over tools die voor u Google Agenda met Outlook synchroniseren. Het nieuwe, gratis Calgoo belooft dit ook. De moeite waard?

1. Calgoo (http://www.calgoo.com) is een program­ma dat uw online Google Agenda weergeeft op de desktop van uw pc. Daarnaast kunt u er ook nog uw Outlook-agenda mee synchroniseren. Er is een gratis download (17 MB) voor Windows, Mac of Linux en u hoeft geen account aan te maken. Tijdens de installatie moet u wel Start with Calgoo Calendar aanvinken, anders belandt u in de niet-gratis Pro-versie (zie verder).

2. U gebruikt geen Outlook. In dat geval kunt u Calgoo gewoon gebruiken als agendasoftware. Die geeft automatisch uw Google Agenda weer op uw computer. Doet u een wijziging in de agenda op uw desktop, dan wordt dit auto­ma­tisch met Google Agenda gesynchro­niseerd en vice versa. Kies bij het op­­starten gewoon Google en geef het adres en het wachtwoord in van uw Google-account.

3. U gebruikt wel Outlook. Kies dan bij het opstarten van Calgoo (eenmalig) Google and Outlook. Calgoo wordt dan de ‘middle man’ tussen uw Outlook-agenda en uw Google Agenda. U kunt dan uw agenda bekijken op de Google Agenda-site, in Outlook en in Calgoo Calendar zelf. Kies in de Calendar Wizard eerst uw Outlook-agenda en daarna uw Google Agenda (heeft u er nog geen, klik dan op Create a new Google calendar).

Let op! Wij ondervonden problemen bij het aan­maken van een nieuwe Google Agenda via Calgoo. Maak die dus gewoon aan via de Google Agenda-website!

4. Mogelijkheden. Heeft u Calgoo eenmaal geïn­stalleerd, dan kunt u nieuwe afspraken ingeven via Outlook (als u dat heeft), via Google Agenda en via Calgoo Calendar.

Let op 1! Uw Outlook-agenda wordt pas gesyn­chroniseerd als u Calgoo opstart en als u op Syn­chro­nize Calendars (of F5) klikt. In de gratis versie van Calgoo kan dit nl. niet auto­matisch! Calgoo neemt ook automatisch de contactpersonen over van Google en u kunt ook contactpersonen toe­voegen via Calgoo.

Let op 2! Tijdens onze tests lukte het synchro­niseren van de contact­personen niet.

5. iCal. In Calgoo Calendar kunt u ook makkelijk iCals of ‘internet agenda’s’ toe­voegen (klik onder Calendars op +). Dat zijn kalenders met publieke evenementen zoals con­certen, conferenties, vakantie­dagen, enz. Op iCalShare (http://www.icalshare.com) vindt u er duizenden.

6. Upgraden. Voor eenautomatische synchro­ni­satie moet u Calgoo Calendar Pro (€ 22 per jaar) kopen. Die heeft ook geen limiet van maxi­maal drie agenda’s. Nog een alternatief is Calgoo Connect (15 dagen-demo, € 22 per jaar), dat Outlook en Google automatisch synchroniseert zonder de desktop-software van Calgoo.

7. Oordeel. Calgoo is een goed programma, maar voor de synchronisatie met Outlook verkiezen wij het eerder besproken SyncMyCal (http://www.syncmycal.com). Dat bestaat ook in een gratis en een Pro-versie (€ 17) en biedt meer flexibiliteit.

Calgoo is een goed programma om uw Google Calendar weer te geven in een desktop-agenda. Wilt u echter Google Agenda synchroniseren met Outlook, dan vinden we SyncMyCal een betere tool.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01