ZAKELIJK - SOCIALE NETWERKEN - 03.05.2012

Facebook voor uw bedrijf

Facebook voor privégebruik kent u, maar hoe pakt u een eigen bedrijfspagina op Facebook aan?

1.Direct van start. Alsu een Facebook-account heeft, kunt u een extra Facebook-pagina (http://www.facebook.com/pages/create.php) maken voor uw bedrijf, uw organisatie, uw merk of uw product. Hiervoor introduceerde Facebook onlangs interessante mogelijkheden. Dankzij de wizard kunt u meteen van start en u kunt later alles aanpassen en aanvullen via het duidelijke instellingenmenu. Tip. Maak de pagina via Toestemmingen beheren onzichtbaar totdat hij klaar is om gezien te worden door uw relaties of klanten. Op Socialmedium (http://www.socialmedium.nl/facebook/stappenplan-voor-het-maken-van-je-bedrijfspagina-in-facebook/) vindt u tips voor een vliegende start.

2. Uitpakken. Dankzij de nieuwe tijdlijn-opmaak kunt u stevig uitpakken met uw logo bovenaan uw Facebook-bedrijfspagina. Op Facebookblog.nl (http://facebookblog.nl/nieuws/10-creatieve-facebook-timeline-ontwerpen/) vindt u een aantal inspirerende voorbeelden voor zo’n omslagfoto. Meer tips en een template voor het maken van een afbeelding die doorloopt in de profielfoto vindt u bij Janetta.nl (http://jannetta.nl/algemeen/). Als u uw omslag klaar heeft, kunt u beginnen met het invullen van de tijdlijn met nieuws, foto’s en activiteiten. Facebook zelf (http://www.facebook.com/FacebookPages) heeft enkele video’s die tonen hoe u uw bedrijfspagina optimaal kunt invullen.

3. Apps. Bij het invullen van uw tijdlijn kan het handig zijn om apps te gebruiken. Zulke Facebook Apps (http://www.facebook.com/about/timeline/apps) helpen u met het onderhouden van uw netwerk (BranchOut), het plaatsen van nieuws (Digg en Mashable) of het signaleren van trends (Pinterest) aan uw bezoekers. Meer apps en tips vindt u op Facebookblog.nl (http://facebookblog.nl/apps/).

4. Groeien. Als uw bedrijfspagina klaar is om gezien te worden, kunt u relaties en klanten uitnodigen en het adres verspreiden via e-mail of via Twitter. Een goede blog met tips over het inzetten van Facebook voor de marketing van uw bedrijf vindt u op FacebookPro (http://facebookpro.nl/category/facebook-marketing/). Als uw pagina meer dan 30 fans telt, krijgt u toegang tot handige statistieken.

Uw eigen bedrijfspagina op Facebook biedt volop kansen voor promotie. Check het stappenplan op Socialmedium en de tips op FacebookPro.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01