ZAKELIJK - WEBDIENSTEN - 30.05.2012

Maak uw eigen online flyers

Een flyer is ideaal voor promotionele doeleinden. U weet natuurlijk dat u papieren flyers kunt uitdelen, maar wist u dat u ook een online flyer kunt maken en verspreiden? Welke webtools helpen u?

Flyers kunt u gebruiken om bv. een bedrijfs­evenement of de lancering van een nieuw product aan te kondigen. U kunt uiteraard een berichtje op uw website zetten of mailen naar uw klanten, maar met een digitale flyer trekt u extra aandacht.

Smore

Een handige, nieuwe webtool die u kan helpen bij het ontwerp is Smore (http://www.smore.com – weliswaar nog in bèta-fase). U gaat van start via de rode Try it now-knop. Na registratie klikt u op Start a new flyer. U kunt dan starten met een blanco flyer, maar er zijn ook enkele templates: voor een evenement, een productlancering, iets persoonlijks, zakelijks en iets informatiefs. Binnen elk sjabloon kunt u de lay-out aanpassen: er zijn vier verschillende designs (modern, minimal, handwritten en vintage), diverse achtergronden, kleuren voor de afzonderlijke onderdelen en diverse lettertypes. Die kunt u steeds uitproberen als preview met uw eigen content.

U kunt afbeeldingen toevoegen (dat kan ook door ze gewoon te verslepen) in de daartoe voorziene velden. Smore laat ook zgn. rich content embedding toe. Dat betekent dat u niet alleen louter tekst en afbeeldingen in uw flyers kunt zetten, maar ook bv. video’s, een hele fotogalerij en doorklikbare links (klik hiervoor op Add content). Tip. Die worden onderaan toegevoegd, maar u kunt ze daarna naar een andere plaats in de flyer slepen.

Delen met uw klanten

Flyers die met Smore gemaakt zijn, worden bewaard op een uniek smore.com-adres. U kunt dat dan met o.a. uw klanten delen via e-mail, maar er zijn ook mogelijkheden om te delen via Twitter en Facebook. Op termijn komen er nog meer opties om uw flyer te verspreiden. U ziet overigens ook hoeveel mensen hem bekeken hebben en later komen er nog meer analysetools.

Let op! Smore beweert dat de gemaakte flyers automatisch aangepast worden aan het kleinere scherm van smartphones of tablets. Dat is wel zo, maar bij onze tests merkten we dat bepaalde lettertypes toch nog niet 100% correct weergegeven werden. Hopelijk wordt dat snel aangepakt.

Zelf aan de slag?

Als u googelt op templates flyers, dan vindt u vele sjablonen waarmee u zelf aan de slag kunt gaan. Meestal moet u er wel voor betalen. Bij Microsoft (http://office.microsoft.com/en-us/templates/CT010104319.aspx) zijn ze echter gratis: u kunt die gebruiken in PowerPoint of Word.

Tips voor een geslaagde flyer

Hoe zorgt u ervoor dat uw digitale flyer een hoogvlieger wordt? Alvast enkele tips:

  • Schreeuw om aandacht: in tegenstelling tot bv. een e-zine of uw website mag u in een flyer opvallende kleuren, slogans en kernachtige ­zinnen gebruiken. Zorg wel dat hij aansluit bij uw bedrijf(scultuur).
  • Beeld plus tekst: tekst en beelden moeten elkaar niet alleen aanvullen, maar ook ver­sterken.
  • Zet aan tot actie: zorg ervoor dat uw flyer doet wat hij moet doen. Meer bepaald: klanten lokken. Maak hem ‘uitnodigend’ en vergeet niet om uw contactgegevens te vermelden.
Met Smore kunt u mooie online flyers maken en delen met o.a. uw klanten. Houd wel rekening met enkele tips, zodat de flyer zijn doel niet mist: tekst en beelden moeten elkaar versterken.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01