BELASTINGDIENST - 29.05.2012

Toeslagen ten onrechte verrekend?

Terugbetalen. Als u ten onrechte een toeslag heeft ontvangen of tot een te hoog bedrag toegekend heeft gekregen, dient u het teveel terug te betalen. De Belastingdienst kan het bedrag echter ook verrekenen met nog te ontvangen belasting of toeslagen. Dit kan echter niet als uw betalingscapaciteit aantoonbaar tekortschiet.

Onterecht. Naar aanleiding van klachten heeft de Nationale ombudsman geconstateerd dat in een aantal gevallen toch ten onrechte toeslag is verrekend. De ombudsman heeft hierover contact opgenomen met de Belastingdienst, die heeft laten weten een en ander terug te zullen draaien. Men verwacht alle correcties vóór het einde van 2012 te hebben verwerkt. Tip. Als uw betalingscapaciteit tekortschiet zodat te veel ontvangen toeslag niet verrekend mag worden en dit is wel gebeurd, kunt u dit melden bij de Belastingdienst. U heeft er namelijk wettelijk recht op dat de Belastingdienst verrekening achterwege laat. De Belastingdienst berekent of uw betalingscapaciteit tekortschiet aan de hand van uw inkomen en uw uitgaven (zoals hypotheeklasten of huur).

Trek aan de bel als de fiscus onterecht toeslagen verrekend heeft. Bij onvoldoende betalingscapaciteit is dit namelijk niet toegestaan. De ombudsman heeft de fiscus hierover op de vingers getikt.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01