WEBDIENSTEN - ONLINEOPSLAG - 09.04.2013

Dropbox in het nieuw

U kent Dropbox (http://www.dropbox.com) als de handige onlinedienst waarmee u bestanden kunt uitwisselen tussen verschillende apparaten. Wellicht werkt u nog met versie 1.6 van de toepassing (dat kunt u checken door met uw muis over het icoontje in de system tray te bewegen). Onlangs heeft Dropbox echter versie 2.0 gelanceerd.

Wat is er nieuw? De belangrijkste nieuwigheid is het knappe pop-upmenu dat verschijnt als u het icoontje in de system tray aanklikt. Dat geeft u nu direct toegang tot de belangrijkste functies. U krijgt een overzicht van de onlangs gewijzigde bestanden, met bovenaan nieuw beschikbare bestanden in uw gedeelde mappen. Een muisklik op de Accept-knop volstaat om zo’n gedeeld bestand binnen te halen: u hoeft hiervoor dus niet langer uw mailbox te checken of naar een link te surfen. Zélf bestanden of mappen delen met anderen is ook eenvoudiger geworden: tot voor kort moest dat via de Dropbox-website, maar nu kan dit rechtstreeks via de desktopapplicatie.

Upgraden? De upgrade naar de nieuwe versie 2.0 gebeurt in principe automatisch, maar het kan wel enkele weken duren voor u aan de beurt bent. U kunt ook eigenhandig upgraden (via https://www.dropbox.com/install), maar volgens Dropbox is dit voor gevorderde gebruikers.

Dropbox 2.0 heeft een handig pop-upmenu met directe toegang tot de belangrijkste taken. De upgrade gebeurt automatisch.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01