ONROERENDE ZAKEN - 14.11.2013

Nieuwe regels voor vergunningvrij bouwen

Minder vergunningen nodig. Er zijn nieuwe landelijke uniforme regels op komst die uitgaan van een maximaal toelaatbare oppervlakte van aanbouwen, uitbouwen en bijgebouwen van een hoofdgebouw. Een omgevingsvergunning is dan verder niet nodig. Ook het bouwen van mantelzorgwoningen wordt vereenvoudigd.

Verbetering vergunningvrij bouwen. Burgers en bedrijven kunnen door de nieuwe regels gemakkelijker aan- of uitbouwen, bijgebouwen plaatsen of andere kleine bouwwerken aan de achterkant van een hoofdgebouw plaatsen.

Versnelling procedures. Gemeenten kunnen sneller omgevingsvergunningen verlenen voor activiteiten die tot een duur van 10 jaar strijdig zijn met het bestemmingsplan. ( Bijvoorbeeld noodwinkels of noodscholen.)

Het tekort aan woningen en het overschot aan kantoorpanden wordt aldus aangepakt. Leegstaande kantoorgebouwen kunnen eenvoudiger een andere maatschappelijk gewenste functie krijgen. ( Bijvoorbeeld studentenflats of seniorenwoningen.)

De ministerraad heeft met de komst van de nieuwe regels ingestemd, zodra deze officieel zijn, brengen wij u daarvan op de hoogte!

De ministerraad is akkoord met de komst van nieuwe regels voor gemakkelijker aan- of uitbouwen, plaatsen van bijgebouwen of andere kleine bouwwerken aan de achterkant van een hoofdgebouw.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01