SUBSIDIE - 18.02.2016

€ 100 miljoen voor energiezuinige koopwoningen

Energiebesparing in de koopsector. De overheid zet in op energiebesparing in de koopsector. Zij heeft hiervoor € 100 miljoen beschikbaar gesteld. Ruim driekwart van dit bedrag (€ 80 miljoen) gaat naar een subsidieregeling voor energiebesparende maatregelen in koopwoningen en naar voorlichting.

Particulieren en VvE’s. De subsidie is bestemd voor de particuliere woningeigenaar of de Vereniging van Eigenaars (VvE) die een omvangrijke combinatie van energiebesparende maatregelen neemt in een bestaande woning. De details van de subsidieregeling zullen uiterlijk in de zomer bekend worden gemaakt, aldus minister Stef Blok (voor Wonen en Rijksdienst).

Nationaal Energiebespaarfonds . De andere € 20 miljoen wordt gebruikt om het Nationaal Energiebespaarfonds te verbeteren en voor innovatie bij bedrijven, gemeenten en andere (markt)partijen. Verder komt de overheid samen met partijen van het Energieakkoord met een voorlichtingscampagne om energiebesparing te stimuleren.

Niet té eenvoudig. De subsidie kan niet gebruikt worden voor enkelvoudige energiebesparende maatregelen of energieopwekking door bijvoorbeeld zonnepanelen.

Duurzame energieopwekking. Voor duurzame energieopwekking via zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels of pelletkachels heeft het ministerie van EZ wel subsidie beschikbaar.

Subsidie en lening. Het combineren van de beide subsidies met een lening uit het Nationaal Energiebespaarfonds is mogelijk. Woningeigenaren kunnen zodoende de hele investering op deze manier betalen.

Het treffen van maatregelen voor energiebesparing en duurzame energieopwekking loont. Zowel eenvoudige maatregelen als omvangrijke combinaties van maatregelen komen voor subsidie in aanmerking.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01