WEBDIENSTEN - VIDEO - 28.10.2016

Goed livestreamen met de juiste app

Periscope kent u misschien als de app om videobeelden te livestreamen. Er zijn echter heel wat alternatieve apps waarmee u in real time video’s kunt streamen. Wat hebben die verschillende apps te bieden?

Periscope: specifieke app

Periscope ( http://www.periscope.tv ) is een gratis app voor iOS en Android die ontwikkeld werd door Twitter. Als de app geïnstalleerd is, logt u in met uw Twitter-account. Daarna moet u de app toegang geven tot uw camera, microfoon en locatie.

Tip 1. Wilt u de precieze locatie niet delen, klik dan op het pijltje bij Precise location sharing . Wilt u niet dat iedereen uw livestream kan zien, klik dan op Private broadcast en kies de personen met wie u wilt streamen. Verder kunt u ook nog bepalen of alleen Twitter-gebruikers die u volgt kunnen (tekst)chatten en of er een automatische Twitter-post van uw livestream moet gebeuren. Tip 2. Tijdens het streamen kunt u op uw smartphone van camera switchen of zelfs schetsen maken door lang op het scherm te tappen.

Facebook Live: streamen voor iedereen

Met de Facebook-app kunt u ook livestreamen, zonder dat u een extra app moet installeren. Het volstaat om bovenaan op Live te klikken om te beginnen. U kunt livestreamen naar alleen vrienden (standaard), naar iedereen, of naar bepaalde vrienden die u eerst zelf selecteert. Let op!  Op de Facebook-website kunt u niet livestreamen, maar u kunt wel livestreams bekijken. Tip.  Na het streamen (tot 90 minuten lang), kunt u een hd-opname van uw stream op Facebook posten.

Facebook en Twitter tegelijk

Met de gratis app Livestream ( http://www.livestream.com ) kunt u gelijktijdig livestreamen naar Facebook, Twitter (Periscope) en het eigen Livestream-platform. U kunt zelfs livestreamen van een GoPro Hero als u een iOS-smartphone heeft. Let op!  De gratis versie beperkt het streamen voorlopig tot Livestream en Facebook. Het platform wordt ook gebruikt door veel grote (media)bedrijven, zodat u in de app altijd wel interessante content vindt.

Streamup en YouNow: nichespelers

Wilt u helemaal geen instellingen aanpassen om te streamen, installeer dan eens het gratis Streamup ( http://www.streamup.com ). De app voor iOS en Android is eigenlijk gericht op muzikanten die hun concerten willen streamen, maar u kunt hem uiteraard ook voor gewone streams gebruiken. Kijkers kunnen (tekst)chatten met u en u kunt ook gewoon antwoorden. Tip.  Via het menu kunt u ook switchen naar de front -camera van uw smartphone.

YouNow ( http://www.younow.com ) is ook gratis voor iOS en Android. Het laat uw kijkers niet alleen chatten met u, u kunt ook een gast uitnodigen die dan tegelijkertijd met u livestreamt (uw kijkers zien m.a.w. twee videostreams naast elkaar). Na het streamen, verschijnen er automatisch handige statistieken op het scherm, zoals het aantal kijkers, likes en shares . Let op!  Tijdens onze tests was de kwaliteit niet altijd even goed en in drukke periodes duurt het soms even voor de stream start. Tip.  Er is een optioneel maandelijks abonnement van € 5 om (o.a.) voorrang te krijgen bij het streamen of chatten.

Met Upclose ( https://www.upclose.me ) kunt een picture-in-picture krijgen met een kijker, zodat u hem of haar in beeld krijgt (dit heet dan duo ).

Om zo eenvoudig mogelijk te livestreamen voor privégebruik gebruikt u het best Facebook. Wilt u klanten en volgers bereiken, gebruik dan Periscope. Met YouNow kunnen twee personen tegelijk videostreamen.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01