WEBDIENSTEN - NOTITIES - 14.10.2016

Maak notities met Google Keep of Dropbox Paper

Dropbox lanceerde onlangs Dropbox Paper, een dienst om online notities te maken en – vooral – te delen. Ook Google heeft een soortgelijke dienst, Google Keep. Wat hebben beide diensten u te bieden?

Google Keep

Google Keep ( http://keep.google.com ) is gratis en bestaat al enkele jaren. Keep vervangt post-its of briefjes en zet die uiteraard in de Google-cloud. De website geeft de notities naast en onder elkaar weer. U kunt ze geel maken (zoals een post-it), maar ook andere kleuren geven. Het volstaat om bovenaan onder Maak een notitie iets in te tikken om automatisch een notitie aan te maken. Een afbeelding toevoegen kan ook, maar u kunt de tekst niet vet maken of kleuren. Tip.  Klikt u op de drie puntjes, kies dan Selectievakjes weergeven om er een soort ‘to-do’-post-it van te maken, waarop u kunt aanvinken welke taken al voltooid zijn.

Klikt u op Herinner mij hieraan , dan kunt u een datum en tijdstip kiezen voor een herinnering of een plaats aanduiden. Komt u in de buurt van die plaats, dan verschijnt er een waarschuwing. Notities kunt u ook verwijderen of archiveren om ze later terug te halen.

Verder kunt u elke notitie delen met iemand (via zijn of haar e-mailadres). U kunt uw notities ook verslepen (standaard staan ze geordend van recent naar minder recent). Tip.  Handig is dat u een notitie ook een of meer labels kunt geven. Door op een label te zoeken (overzicht links op het scherm), krijgt u alle bijbehorende notities te zien.

Klikt u op App-downloads , dan kunt u de Google Keep-app downloaden voor Android en iOS. U kunt er bv. notities mee inspreken (die dan in tekst omgezet worden) en foto’s rechtstreeks toevoegen aan een notitie. Er is ook een Chrome-app en Chrome-extensie om uw notities snel te bekijken of eenvoudig iets toe te voegen aan een notitie.

Dropbox Paper

Met Dropbox Paper ( http://www.dropbox.com/paper – voor zowel gratis als betalende Dropbox-accounts) maakt u notities die wel opgemaakte tekst kunnen bevatten. Geef uw notitie eerst een naam. U kunt daarna tekst toevoegen, onderstrepen, vet of schuin zetten of een to-dolijst of genummerde lijst maken.

Klikt u op het plus-teken, dan kunt u afbeeldingen invoegen en bestanden vanuit Dropbox toevoegen. Via de drie puntjes bovenaan rechts roept u andere functies op: de geschiedenis van alle wijzigingen, het aantal woorden tellen, printen, ...

Dropbox Paper legt de nadruk op samenwerken. Klik op Share om e-mailadressen van contacten toe te voegen of kies Copy link om een link te plakken in e-mail- of chatberichten.

Let op!  Standaard kan iedereen met de link de notities ook bewerken. Via Link settings krijgt u opties om dit bij te stellen.

Dropbox Paper beschikt ook over een gratis app voor iOS en Android. U kunt alle notities bekijken, bewerken en er ook nieuwe mee aanmaken. Verder kunt u notificaties krijgen op uw smartphone of tablet als iemand wijzigingen aanbrengt.

Nog een alternatief

Gebruikt u Android, bekijk dan ook eens ColorNote ( http://www.colornote.com ). Deze gratis app biedt geen eigen cloud, maar u kunt notities wel delen via berichten of e-mail. De notities zijn netjes gerangschikt en kunnen een eigen kleurtje krijgen.

Probeer Google Keep als u post-itachtige notities wilt die netjes geordend zijn en die u gemakkelijk kunt delen. Wilt u meer mogelijkheden voor het opmaken van notities en het samenwerken in teams, dan is Dropbox Paper heel geschikt.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01