BELASTINGEN - 16.05.2017

Inlenersaansprakelijkheid voorkomen

Wanneer u als hoofdaannemer een project heeft aangenomen, dan kunt u geconfronteerd worden met de inlenersaansprakelijkheid voor door onderaannemers niet-afgedragen loonheffing. Hoe voorkomt u tegenvallers?

Aansprakelijk. Op grond van de inlenersaansprakelijkheid bent u als hoofdaannemer aansprakelijk voor de juiste afdracht van loonheffing door uw onderaannemers. Dit betekent dat wanneer uw onderaannemer niet aan zijn fiscale verplichtingen op dit vlak voldoet, de fiscus de mogelijkheid heeft om de door haar geleden schade op u te verhalen. Sinds kort bestaat er ook een ketenaansprakelijkheid voor loon. Wanneer uw onderaannemer te weinig of geen loon betaalt aan zijn werknemers, kunt u als hoofdaannemer ook hiervoor aansprakelijk worden gesteld.

Verklaring betalingsgedrag. Het is dus belangrijk zoveel mogelijk zaken te doen met bonafide ondernemers die hun fiscale verplichtingen nakomen, maar dat is natuurlijk niet altijd goed in te schatten. U kunt vooraf een ‘Verklaring betalingsgedrag nakoming fiscale verplichtingen’ aanvragen bij de fiscus, maar dit geeft enkel zekerheid over het verleden. Hoe dekt u zich beter in?

Geblokkeerde rekening

Het gebruik van een g-rekening is het uitgesproken middel om de inlenersaansprakelijkheid buiten de deur te houden. Door op deze geblokkeerde rekening de loonheffing die verband houdt met de inlening te storten, bent u er zeker van dat dit deel toekomt aan de fiscus. De bedragen op de g-rekening zijn namelijk alleen bestemd om over te maken naar de Belastingdienst. De uitlener kan deze gelden niet voor eigen gebruik van de rekening halen. Om volledig gevrijwaard te zijn van de inlenersaansprakelijkheid moet u voldoen aan de volgende voorwaarden:

  1. De factuur van de onderaannemer moet het nummer van de overeenkomst, het tijdvak en het kenmerk van het werk vermelden.
  2. U heeft in uw administratie een uittreksel uit het Handelsregister van de Kamer van Koophandel van de onderaannemer/uitlener.
  3. U heeft in uw administratie de naw-gegevens en de BSN-nummers van de werknemers van de onderaannemer.
  4. U heeft in uw administratie kopieën van de manurenlijsten.
  5. U heeft de identiteit van de werknemers vastgelegd door de naw-gegevens vast te leggen samen met de geboortedatum, nationaliteit, BSN-nummer, soort, nummer en geldigheidsduur van het identiteitsbewijs en (indien van toepassing) een kopie A1-verklaring, verblijfsvergunning.

Hoeveel storten? Vervolgens moet er voldoende geld op de g-rekening worden gestort. Men mag hierbij uitgaan van 25% van het factuurbedrag inclusief btw voor uitleners die NEN 4400 gecertificeerd zijn en 20% ingeval de btw middels de verleggingsregeling naar u is verlegd.

Gebruik formulier. De inlenersaansprakelijkheid is een lastige regeling. Maak gebruik van een g-rekening en stort hierop de loonheffing die betrekking heeft op het project. Houd hierbij tevens de voorwaarden voor vrijwaring goed in de gaten. In de praktijk gaat met name de identificatie van de externe werknemers en vastlegging van hun persoonsgegevens nog wel eens mis. Om u hierbij van dienst te zijn, biedt de Belastingdienst het formulier ‘Voorbeeld vastlegging persoonsgegevens’. U kunt dit downloaden via https://www.belastingdienst.nl

Gebruik een g-rekening om inlenersaansprakelijkheid te voorkomen. U kunt gevrijwaard zijn door zich aan alle voorwaarden te houden. Zorg er ook voor dat u de persoonsgegevens van de werknemers van de onderaannemer correct vastlegt. Werk met het formulier ‘Voorbeeld vastlegging persoonsgegevens’.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01