Alle domeinen

2017 - Mei

ONTSLAG - 31.05.2017

Ontslag op staande voet, de oplossing?

Uw werknemer scheldt een klant uit of neemt ongevraagd spullen uit uw bedrijf mee naar huis. U tolereert dit gedrag absoluut niet. Is ontslag op staande voet mogelijk? Waarom moet u rekening houden met een rechtszaak?

ONDERNEMERSCHAP - 31.05.2017

Handhaving DBA verder uitgesteld?

Eind april heeft de staatssecretaris van Financiën de Tweede Kamer per brief bijgepraat over de stand van zaken rondom de Wet DBA. Wat is nieuw?

BEZWAAR EN BEROEP - 31.05.2017

Ook aandacht voor termijnen bij digitaal bezwaar

U kunt tegenwoordig steeds vaker digitaal bezwaar en beroep aantekenen. Daarvoor gelden wel aparte voorwaarden. Eén ervan betreft de termijnen. Houd deze met uw adviseur in acht, als u wilt voorkomen dat u sowieso ongelijk krijgt.

ERFRECHT - 31.05.2017

Goed aan de kleinkinderen gedacht in uw testament?

Fiscaal gezien is het gunstig om via een testament ‘legaten’ (bijv. bedrag in geld, auto, aandelen, enz.) toe te kennen aan de kleinkinderen. Waarmee moet u dan rekening houden? Hoe kunt u dat goed regelen? Wat is goed om te weten?

HANDELSPRAKTIJK - 31.05.2017

U vergist zich in de prijs, moet u toch leveren?

Als u zakendoet met andere ondernemingen, business-to-business dus, bent u dan verplicht te leveren als u zich eens een keer in de prijs vergist heeft? En kunt u zich daarvoor indekken?

AFTREKBARE KOSTEN - 31.05.2017

Wat verstaat de fiscus onder vakliteratuur?

Als u de kosten van vakliteratuur aan uw personeel vergoedt, kan dit onbelast. Koopt u voor uzelf vakliteratuur, dan zijn de kosten aftrekbaar van de winst. Maar wat is vakliteratuur eigenlijk? Hoe is de lezing van de Belastingdienst daarbij?

ONDERNEMERSCHAP - 31.05.2017

Uw echtgenoot als opdrachtgever?


RECHT - 31.05.2017

Tijdelijke beslaglegging om uw factuur veilig te stellen

Als u betaling van uw factuur wilt afdwingen, moet u naar de rechter. Dat proces duurt vaak vele maanden. In de tussentijd zijn de eigendommen van uw klant wellicht al weg. Conservatoir beslag leggen kan een oplossing zijn.

DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 24.05.2017

Overlijden zonder afstammelingen, wat met de erfenis?

Als echtgenoten overlijden zonder afstammelingen achter te laten, waar gaat de erfenis dan naartoe? Wat gebeurt er met het bedrijf? Hoe kunt u dat anders regelen?

BEDRIJFSOPVOLGING - 24.05.2017

Toepassing bedrijfsopvolgingsregeling bij overlijden

De bedrijfsopvolgingsregeling maakt het mogelijk om aandelen in een BV op een fiscaalgunstige wijze te laten vererven. De rechter heeft hierover een belangrijke uitspraak gedaan. Wat speelde er? Waar moet u rekening mee houden?

AUTO VAN DE ZAAK - 24.05.2017

Levert slordige rittenstaat boete op?

Als u onder de bijtelling voor de auto van de zaak uit wilt komen, is een sluitende rittenstaat vrijwel altijd noodzakelijk. Wat besliste de rechter hierover?

FISCOTIP - 24.05.2017

Verliezen verjongen met meerwaarde in vastgoed

Heeft uw BV eerder verliezen geleden en dreigen deze te gaan ‘verdampen’? Als uw BV Nederlands vastgoed bezit met meerwaarde, kunt u deze verliezen verjongen. Hoe pakt u dat aan?

PERSONEEL - 24.05.2017

Opgaaf beloning niet-werknemers (IB47) digitaal

Als uw BV geld betaalt aan personen die niet in loondienst zijn en die ook geen ondernemer zijn, bent u verplicht deze betalingen te melden bij de fiscus. Dit kan via het IB47-formulier. Voortaan moet zo’n melding altijd digitaal plaatsvinden.

DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 24.05.2017

Slim dat uw BV uw woning koopt?

Uw zelf bewoonde woning aan de BV verkopen, kan dat eigenlijk wel? Wat zijn de fiscale en juridische gevolgen? Wat bij verkoop door de BV van de woning? Zijn er voordelen? Wat moet u weten?

WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 24.05.2017

Meer duidelijkheid over aanpak belastingcontroles

Geen enkele ondernemer zit te springen om een belastingcontrole. Het kost tijd en dus geld en een controle is sowieso nooit ‘leuk’. Onlangs is het Handboek Controle van de Belastingdienst openbaar gemaakt. Heeft u daar wat aan?

NOTARIS - 24.05.2017

‘Wet beperking gemeenschap van goederen’ en vastgoed

Per 1 januari 2018 treedt de wet in werking die de beperking van de gemeenschap van goederen regelt. Heeft deze nieuwe wet ook gevolgen voor de eigendom van vastgoed? Hoe zit dat?

WONINGHUUR - 24.05.2017

Jaarverslag 2016 Huurcommissie


RUIMTELIJKE ORDENING - 24.05.2017

Winkel openen op het industrieterrein

Een pand huren om een werkplaats met showroom te openen, lijkt ideaal. Lage huur, goed bereikbaar en genoeg parkeerruimte. Waar moet u op letten?

VERHUUR - 24.05.2017

Aanmaning incassokosten, let op 14-dagentermijn!

Als verhuurder wilt u de buitengerechtelijke incassokosten op de huurder verhalen als hij de huur niet (tijdig) betaalt. Vanaf welk tijdstip mag u deze incassokosten vorderen en waarop moet u letten als de huurder een consument is?

APPARTEMENTSRECHTEN - 24.05.2017

Achterstallige bijdragen, notaris de klos


LOKALE HEFFINGEN - 24.05.2017

Opeenstapeling van precariobelasting

Het komt geregeld voor dat er onder de luifel van een winkelpand bepaalde goederen staan uitgestald. Moet er dan zowel voor de uitstalling als voor de luifel precariobelasting worden betaald? Wat zegt de rechter?

UW RAADSMAN - 24.05.2017

Vastgoedondernemer, let op uw btw-aftrek

Als u met btw belaste prestaties verricht, mag u de daarop betrekking hebbende voorbelasting verrekenen. Bij vrijgestelde prestaties is dit niet toegestaan. Maar wat nu als u zowel btw-belaste als onbelaste prestaties verricht?

WONINGHUUR - 24.05.2017

De verhuiskostenvergoeding bij renovatie verduidelijkt

Uw cliënt verhuurt al jaren een woning die nu echt gerenoveerd moet worden. Deze renovatie is zo ingrijpend dat de huurder tijdelijk moet verhuizen. Hoe zit het dan met de verhuiskostenvergoeding? En wat als de huurder er zelf om vroeg?

IN DE KIJKER - 24.05.2017

Courtage na ontbinding koopovereenkomst?

Uw cliënt weigert de courtagenota te voldoen nadat de koopovereenkomst, waarbij u heeft bemiddeld, is ontbonden. Staat uw cliënt in zijn recht of is hij u toch betaling verschuldigd? De Hoge Raad spreekt zich uit.

BELASTINGEN - 24.05.2017

Fiscaalvriendelijke spaarpolis eigen woning, wat nu?

Heeft u een kapitaalverzekering eigen woning (KEW), een spaarrekening eigen woning (SEW) of beleggingsrechten eigen woning (BEW)? Deze kunt u nu onder versoepelde voorwaarden belastingvrij laten uitkeren. Interessant voor u?

HET OVERKWAM UW COLLEGA - 24.05.2017

Herstelwerk onterecht geweigerd

Als de opdrachtgever geen genoegen neemt met het aangeboden herstelwerk, mag hij dan de overeenkomst ontbinden? Wie draait er dan op voor de schade? Wat heeft de rechter beslist in een zaak over een vloer? Hoe staat u nu sterk?

BESTEK - 24.05.2017

Afwijken van bestek?

Als er wordt afgeweken van het bestek, wat is dan verstandig om te doen? Bij wie ligt de bewijslast? Wie betaalt de schade? Wat heeft de rechter nu beslist in een zaak over de verbouwing van een woonboerderij? Hoe staat u sterk?

FISCALE WINST - 24.05.2017

Vakliteratuur fiscaal aftrekbaar


WEBDIENSTEN - VARIA - 24.05.2017

Zo deelt u een verzameling weblinks


SOFTWARE - TAAL - 24.05.2017

Berichten vertalen op uw smartphone?


SOFTWARE - APPS - 24.05.2017

Google wil u beter laten communiceren

Google doet eindelijk een poging om meer orde te scheppen in zijn verwarrende aanbod van communicatietools. Er wordt nu een duidelijker onderscheid gemaakt tussen consumenten en zakelijke gebruikers. Hoe zit dat?

SOFTWARE - WINDOWS - 24.05.2017

Zorg dat u uw pc stevig vergrendelt

Als u niet wilt dat iemand bij uw bestanden en persoonlijke gegevens op uw pc kan, is het van belang dat u uw pc vergrendelt telkens u even weggaat. Hoe doet u dat in Windows 10?

WEBDIENSTEN - BETALING - 24.05.2017

Stuur een betaalverzoek

Sinds kort zijn er verschillende mogelijkheden om via internet een betaalverzoek te sturen: een laagdrempelige manier om snel betaald te krijgen.

BEVEILIGING - OUDERLIJK TOEZICHT - 24.05.2017

Kindvriendelijker internet

Het internet bevat ook veel inhoud die niet voor kinderen geschikt is. Hoe kunt u uw kinderen daartegen beschermen en ervoor zorgen dat ze online niet te veel tijd doorbrengen? We laten het u zien voor Windows 10 en Android.

WEBDIENSTEN - VARIA - 24.05.2017

Hoe een eerdere webpagina terugvinden?

Webpagina’s worden continu vernieuwd. De kans bestaat dus dat u online informatie uit het verleden vandaag niet meer terugvindt. Hoe vindt u een ‘oude’ webpagina terug en hoe bewaart u de huidige versie van een webpagina?

E-MAIL - E-MAILGEBRUIK - 24.05.2017

Meer grip op uw mailbox

Werkt Inbox Zero – streven naar een lege inbox – niet voor u? Met deze tips krijgt u uw inbox misschien wel onder controle.

EIGEN WEBSITE - SITEPROMOTIE - 24.05.2017

SEO anno 2017: waarop moet u letten?

Door te focussen op search engine optimization klimt uw website misschien wel hoger in de zoekresultaten van Google. Weet wel dat u uw SEO-inspanningen moet afstemmen op de nieuwste ontwikkelingen. Een checklist…

E-MAIL - E-MAILSOFTWARE - 24.05.2017

Spring beter om met het PST-bestand van Outlook

Het PST-bestand van de Outlook-software bevat al uw e-mails, afspraken, contactpersonen, notities en andere gegevens van uw accounts. Het is dus nuttig om te weten hoe u het kunt back-uppen. Hoe gaat u aan de slag?

COMPUTER - RANDAPPARATUUR - 24.05.2017

Hang een gewoon usb-toetsenbord aan uw tablet

Typt u vaak teksten op uw tablet en wilt u daarvoor een extern toetsenbord? U kunt dan een draadloos bluetooth-toetsenbord kopen. Dat is handig, maar kunt u ook niet een gewoon, goedkoop usb-toetsenbord gebruiken?

SOFTWARE - VARIA - 24.05.2017

Hulp op afstand met Quick Assist

Wist u dat Windows 10 een ingebouwde tool – Quick Assist – heeft voor hulp op afstand? Wat zijn de mogelijkheden t.o.v. het bekende TeamViewer?

WEBDIENSTEN - ONLINE COMMUNITY’S - 24.05.2017

Hoe zet u social media slim in?

Bijna iedereen is tegenwoordig aanwezig op sociale netwerken. Dat geldt ook voor uw (potentiële) klanten. Hoe speelt u daar als ondernemer slim op in? Wij verzamelden zes tips van verschillende experts.

BELASTINGDIENST - 24.05.2017

Geen boete door fout BelastingTelefoon


LOKALE HEFFINGEN - 24.05.2017

Hoeveel WOZ voor uw woon-bedrijfspand?

Voor woningen betaalt u als eigenaar OZB. Voor niet-woningen, zoals bedrijfspanden, betaalt ook de gebruiker OZB. Maar hoe zit het voor een gecombineerd woon-bedrijfspand? Wat zijn dan de regels?

PERSONEEL - 24.05.2017

Studietoelage voor kind van uw werknemer als extraatje

Studerende kinderen zijn duur. Een werknemer met een studerend kind kunt u tegemoet komen door een deel van de kosten voor uw rekening te nemen. Hoe pakt u dit het beste aan, zodat de fiscus niet te veel meedeelt?

AUTO EN BTW - 24.05.2017

Btw en privégebruik auto van de zaak

De Hoge Raad heeft onlangs uitspraak gedaan in een aantal proefprocedures over de btw-correctie voor het privégebruik van de auto van de zaak. Wat speelt er? Waar moet u als ondernemer rekening mee houden?

HYPOTHEEK - 24.05.2017

Aflossingsvrije hypotheek, wat moet u nu weten?

Zeker bij de huidige, lage hypotheekrente, prijzen veel mensen zich gelukkig met hun aflossingsvrije hypotheek én de daarbij behorende lage maandlasten. Is zo’n hypotheekvorm nu echt gunstig voor u? Wat is goed om te weten?

RECHTSVORM - 24.05.2017

Overstap naar BV voordelig?

Uit onderzoek blijkt dat steeds meer ondernemers met een eenmanszaak of een vennootschap onder firma denken aan het oprichten van een BV. Hoe weet u of het oprichten van een BV ook voor u een optie is? Waar moet u op letten?

FISCALE WINST - 24.05.2017

Vanuit privé in de zaak gestoken?

Ondernemers brengen nog wel eens privébezittingen in hun bedrijf in. Hoe kunt u daar uw voordeel mee doen als u dat ook doet?

AFTREKBAARHEID BOETES - 24.05.2017

Is deze boete fiscaal aftrekbaar?

In Nederland stikt het van de regels en voorschriften, zeker voor ondernemers. Houdt u zich hier niet aan, dan heeft u zo een boete te pakken. Is dit fiscaal aftrekbaar of belastingvrij te vergoeden aan uw personeel?

INKOMSTENBELASTING - 24.05.2017

Forfaitair rendement box 3 2018 bekend


ARBO - 22.05.2017

Twijfel over oordeel bedrijfsarts

Vanaf 1 juli 2017 moeten uw werknemers de mogelijkheid hebben een second opinion te vragen van het oordeel van de bedrijfsarts. Wat is er nieuw?

WERVING EN SELECTIE - 22.05.2017

Wat mag en wat mag niet, hoe gaat u om met sollicitanten?

Het openstellen van een vacature gaat om het vinden van de beste medewerker voor uw bedrijf. Waar mag u op selecteren en waarop niet? Aan welke regels moet u zich houden gedurende de sollicitatieprocedure?

SOCIALE VERZEKERINGEN - 22.05.2017

Verplicht de A1-verklaring toepassen ...


PERSONEELSBELEID - 22.05.2017

Laat de gepeste werknemer niet in de steek ...

Als een werknemer zich beklaagt dat hij door collega’s wordt gepest, zult u actie moeten ondernemen. Maar wat te doen als de werknemer het pestgedrag niet hard kan maken? Wat zei de rechter?

AUTO VAN DE ZAAK - 22.05.2017

Auto van de zaak gebruiken voor andere job, mag dat?

Stel, uw werknemer krijgt van u een auto ter beschikking, maar heeft daarnaast een tweede baan of een eigen bedrijfje. ‘Mag ik deze auto daar dan voor gebruiken?’, vroeg een abonnee ons. Weet u het antwoord? Lees verder.

VERLOF - 22.05.2017

Hoe gaat u om met een zorgende medewerker?

Uw medewerker heeft kortdurend zorgverlof opgenomen om voor zijn ernstig zieke echtgenote te zorgen. De prognose is slecht, met enkel kortdurend zorgverlof gaat hij het niet redden. Hoe kunt u hem tegemoetkomen?

RECHT - 22.05.2017

Mogen werknemers overeenkomsten sluiten of niet?

Vaak wordt een overeenkomst niet gesloten door de eigenaar of bestuurder van een onderneming, maar door een ‘gewone’ werknemer. Hoe zorgt u ervoor dat uw werknemer rechtsgeldige overeenkomsten kan sluiten? Wat zijn de regels?

PRIVACY - 22.05.2017

Monitoren van werknemers, hoe ver mag u gaan?

Werknemers delen hun leven uitbundig op sociale media en overal op straat hangen camera’s. Privacy lijkt van weinig belang. Mag u dan als werkgever uw werknemers ook onbeperkt monitoren? Of bent u aan regels gebonden?

FISCALE WINST - 19.05.2017

Landbouwbeursbezoek aftrekbaar?

Als landbouwondernemer wilt u natuurlijk op de hoogte blijven van de laatste trends en ontwikkelingen, dus bezoekt u bijvoorbeeld landbouwbeurzen, enz. Hoe moet u fiscaal omgaan met de kosten van een beursbezoek?

AUTO - 19.05.2017

Lekker royale auto voor uw vakantie

Stel, u bent toe aan een nieuwe leaseauto en wilt een fiscaal voordelige auto leasen. Hoe kan de afspraak tussen de fiscus en leasemaatschappijen u helpen?

INTERNET - 19.05.2017

Brief in de bus van de BSA?


BOER EN BEDRIJF - 19.05.2017

Fosfaatreductieplan alleen nog voor melkveehouders

Het fosfaatreductieplan is inmiddels voor de derde keer gewijzigd. Het fosfaatreductieplan geldt vanaf nu alleen nog maar voor melkveehouders. Dit heeft in veel situaties een grote impact. Hoe werkt het? Wat zijn de gevolgen voor u?

GEBOUW EN GROND - 19.05.2017

Goed bewijs voor bestaan van pachtcontract?

Moet een tegenprestatie voor het gebruik van grond altijd in geld zijn om van pacht te kunnen spreken? Wie moet wat bewijzen? Wat is goed om te weten? Wat heeft de rechter beslist over grond in gebruik bij een maatschap?

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 19.05.2017

Nieuwe handelsnaam voor BV?


BOER EN BEDRIJF - 19.05.2017

Soms herziening betalingsrechten op natuurterrein

De RVO heeft in 2015 bij de vaststelling van betalingsrechten op bepaalde natuurgronden ten onrechte betalingsrechten toegekend. Mogelijk heeft u hierdoor te veel betalingsrechten gekregen. Wat moet u nu doen?

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 19.05.2017

BV-directeur in privé aansprakelijk voor fiscale vordering?

Wanneer is er sprake van betalingsonmacht van een besloten vennootschap (BV)? Binnen welke termijn moet dat aan de fiscus worden gemeld? Hoe kan privéaansprakelijkheid door de DGA worden voorkomen? Wat is een ‘must’?

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 19.05.2017

‘UBO-wet’ aangenomen, wat wordt er openbaar over u?

Er is veel over te doen. Wie wordt er bedoeld met ‘Ultimate Beneficial Owner’ (UBO)? Welke gegevens moeten er worden ingeschreven en welke worden openbaar? Waar moet u rekening mee houden? Wat is goed om te weten?

AUTO VAN DE ZAAK - 19.05.2017

Hoge Raad: eigen bijdrage auto geen negatief loon

Een werknemer betaalde een forse eigen bijdrage voor de auto van de zaak. Hij rijdt deze auto niet privé en wil deze eigen bijdrage aftrekken als negatief loon. De inspecteur zet hier een streep door. Wat heeft de Hoge Raad nu beslist?

PENSIOEN - 19.05.2017

Let bij pensioenafkoop ook op stamrecht in de BV

Zoals bekend, kunt u binnen uw eigen BV niet verder bouwen aan uw eigen pensioenvoorziening. Afkoop met belastingkorting is de komende drie jaar mogelijk. Maar let op als er in uw BV ook een loonstamrecht aanwezig is.

AUTO VAN DE ZAAK - 19.05.2017

Auto voor DGA/werknemer en btw

De Hoge Raad heeft uitspraak gedaan in een aantal proefprocedures over de btw-correctie voor het privégebruik van de auto van de zaak. Wat speelt er?

PROCEDURE - 19.05.2017

Bezwaarschrift mondeling ingetrokken, wat nu?

Een bezwaarschrift tegen uw belastingaanslag kunt u alleen schriftelijk intrekken. In het verleden is dit niet altijd gebeurd, dus mag u hierop terugkomen. Hoe zit het als u tijdens een hoorgesprek uw bezwaarschrift heeft ingetrokken?

BTW - 19.05.2017

Fiscale eenheid btw, let op de aansprakelijkheid

Binnen veel BV-structuren wordt gebruikgemaakt van een fiscale eenheid btw. Dat is makkelijk, want er hoeft dan onderling geen btw te worden gerekend en maar één btw-aangifte te worden gedaan. Hieraan zit echter ook een keerzijde.

FISCOTIP - 19.05.2017

Benut het lage-inkomensvoordeel optimaal

Sinds 1 januari 2017 heeft u voor lager betaalde werknemers recht op het lage-inkomensvoordeel. Waar moet u op letten als u deze tegemoetkoming optimaal wilt benutten? Wat levert dat op en hoe kunt u dat zelf beïnvloeden?

GEZONDHEIDSRECHT - 18.05.2017

Waaraan moet een klachtenfunctionaris voldoen?

Sinds 2017 zijn zorgaanbieders verplicht een klachtenfunctionaris (KF) aan te stellen die klachten, etc. in behandeling neemt en tussen klager en aangeklaagde hulpverlener probeert te bemiddelen. Aan welke eisen moet zo’n KF voldoen?

HUWELIJKSE VOORWAARDEN - 18.05.2017

Huwelijkse voorwaarden niet jaarlijks verrekend?

Als u onder huwelijkse voorwaarden bent getrouwd, moet u dan jaarlijks verrekenen? Als het jaarlijks verrekenbeding in de huwelijkse voorwaarden niet wordt nagekomen, wat is daarvan het gevolg? Wat heeft de rechter beslist?

GEZONDHEIDSRECHT - 18.05.2017

Wel of geen geneeskundige verklaring afgeven?

Het is een bekend dilemma: uw patiënt vraagt u om een geneeskundige verklaring, maar dat is niet in lijn met het standpunt van de KNMG. Waarom mag dat niet? En wat kunt u als behandelend arts dan wel voor uw patiënt doen?

INKOMSTENBELASTING - 18.05.2017

Wijzigen voorlopige aanslag, meer of minder betalen?

U heeft uw voorlopige aanslag al een paar maanden in huis. Maar stel dat deze nodig aangepast moet worden aan de winstontwikkeling. Hoe gaat dat en hoe zit het precies met meer of juist minder te betalen belasting?

ADMINISTRATIE - 18.05.2017

Wees zuinig op uw administratie

Als ondernemer bent u verplicht een administratie te voeren. Hieruit wordt immers uw belastingschuld herleid. Mankementen kunnen forse gevolgen hebben. Welke zijn dat en wat is er aan te doen? Wat vond de rechter?

PERSONEEL - 16.05.2017

Weer de tijd van de vakantiewerkers, waarop letten?

Nog even en de jeugd komt weer langs voor een vakantiebaantje. Misschien kunt u ook wel tijdelijk wat goedkope extra krachten gebruiken of willen uw eigen kinderen meehelpen in de zaak. Waar moet u dan speciaal op letten?

BELASTINGEN - 16.05.2017

Inlenersaansprakelijkheid voorkomen

Wanneer u als hoofdaannemer een project heeft aangenomen, dan kunt u geconfronteerd worden met de inlenersaansprakelijkheid voor door onderaannemers niet-afgedragen loonheffing. Hoe voorkomt u tegenvallers?

FISCALE WINST - 16.05.2017

Bouwbeursbezoek aftrekbaar?

Als bouwondernemer wilt u natuurlijk op de hoogte blijven van de laatste trends en ontwikkelingen, dus bezoekt u bijvoorbeeld bouwbeurzen, enz. Hoe moet u fiscaal omgaan met de kosten van een beursbezoek?

HET OVERKWAM UW COLLEGA - 16.05.2017

Facturen blijven jarenlang onbetaald, claim verjaard?

Collega Piet heeft ruim acht jaar geleden facturen gestuurd. Deze bleven helaas onbetaald. Piet heeft daarop aanmaningen gestuurd. Bij de rechter zegt opdrachtgever Wim dat de vorderingen verjaard zijn. Wat is er nu beslist?

ONROERENDE ZAKEN - 16.05.2017

Perceelsgrens op een kadastrale kaart beslissend?

Is de perceelsgrens op een kadastrale kaart beslissend? Wie moet wat bewijzen om eigenaar te zijn? Welke termijnen zijn belangrijk? Wat heeft de rechter nu beslist in een geschil dat speelde over een strook grond?

CONTRACT - 16.05.2017

Mondeling contract, zo staat u sterk!

Is een mondeling contract tot het verrichten van meerwerk rechtsgeldig? Hoe kan dat worden bewezen? Bij wie ligt de bewijsbal? Wat heeft de rechter nu beslist over ‘dat er nooit opdracht zou zijn gegeven voor het verrichten van meerwerk’?

PRIVÉBIJTELLING - 15.05.2017

Motor van de zaak, fiscaal voordelig

Een motorfiets van de zaak is zeker een alternatief voor de auto van uw horecazaak. Hoe pakt dit fiscaal uit? Waar moet u rekening mee houden?

ADMINISTRATIE - 15.05.2017

Omzetten en inkopen splitsen of is 6% en 21% voldoende?

Het lijkt zo aantrekkelijk: hoe minder mutaties uw boekhouder hoeft uit te splitsen, hoe goedkoper u uit bent. Het wordt alleen duurkoop als later tijdens een controle blijkt dat u hierdoor zaken over het hoofd heeft gezien.

BEDRIJFSKOSTEN - 15.05.2017

Zonder bon geen aftrek?

Als u kosten maakt voor uw onderneming, dan kunt u deze aftrekken van de winst. Maar wat nu als u geen factuur (meer) heeft? Is aftrek dan uitgesloten? En hoe zit het dan met de aftrek van de btw? Wat zijn de mogelijkheden?

BELASTINGDIENST - 15.05.2017

Horizontaal toezicht, iets voor uw horecabedrijf?

De Belastingdienst kan met uw belastingadviseur of accountant (‘fiscale dienstverlener’) een convenant horizontaal toezicht sluiten. De Belastingdienst promoot dit nu enorm. Wat is dat en schiet u er zelf iets mee op?

BELASTINGEN - FOOIEN - 15.05.2017

Fooiengeld: btw of loonheffingen afdragen, wat kiest u?

Fooien en horeca worden fiscaal gezien nooit dikke vrienden. Meestal gaat het daarbij vooral om de loonheffingen. Maar weet u die te mijden, weet u dan ook dat de omzetbelasting daar nog een graantje van wil meepikken? Hoe zit dat dan?

BEDRIJFSOPVOLGING - 15.05.2017

Bedrijfsopvolger via testament?

Als een horecaondernemer plotseling overlijdt, heeft een bedrijfsopvolger dan ergens recht op? Welke voorwaarden gelden er? Hoe zit het met de financiering? Wat staat er in de wet? Wat is raadzaam?

TOESLAGEN - FISCALE WINST - 15.05.2017

Meer of minder winst, toeslagen aanpassen?

Dit is de tijd dat de winst over 2016 definitief bekend wordt. Wijkt die winst af van wat gebruikelijk is of verwacht u over 2017 een afwijking, kijk dan ook eens naar de toeslagen die aan u worden uitbetaald. Hoe houdt u de vinger aan de pols?

BEDRIJFSOPVOLGING - 12.05.2017

Beoogd bedrijfsopvolger, alvast benoemen?


RECHT - 12.05.2017

Hoelang moet een onderneming administratie bewaren?

Ondernemingen moeten hun administratie bewaren, diverse wetten verplichten hen dat te doen. Hoe moet dat precies en wat zijn de gevolgen als de administratie niet (lang genoeg) bewaard wordt?

PERSONEEL - 12.05.2017

Hoe nu contracteren met uw arbodienst?

Per 1 juli 2017 wordt de arbowetgeving aangepast. Werkgevers moeten voortaan verplicht een (basis)contract sluiten met een arbodienst. Wat zijn de zaken die u minimaal moet regelen in zo’n basiscontract?

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 12.05.2017

Fusie van BV’s goed geregeld via tienstappenplan!

Tegenwoordig vinden er steeds meer fusies van BV’s plaats. De fusie van BV’s is aan strenge wettelijke regels gebonden. Welke procedure moet worden gevolgd? Welke termijnen zijn belangrijk om te bewaken? Wat is een ‘vereenvoudigde fusie’? Hoe stuurt u op de kosten?

Cookiebeleid