Alle domeinen

2017 - Januari

ARBO - 27.01.2017

Nieuwe Arbowet

De nieuwe Arbowet treedt naar verwachting met ingang van 1 juli 2017 in werking. Wat verandert er en wat kunt u er nu al aan doen?

LOONHEFFINGEN - 27.01.2017

Nieuw bedrag kantinemaaltijd 2017


VAKANTIE - 27.01.2017

Nu al kerstvakantie 2017 aanvragen?

Een van uw werknemers dient op de eerste werkdag van januari alvast zijn aanvraag voor de kerstvakantie van 2017 in. U vindt dat nogal vroeg. Mag u deze aanvraag nog even laten liggen tot later in het jaar of is dat niet verstandig?

STUDIEKOSTEN - 27.01.2017

Vergoeding voor beroep onbelast?


EINDE ARBEIDSOVEREENKOMST - 27.01.2017

Twee alternatieve manieren om uit elkaar te gaan

Een dienstverband kan eindigen door opzegging na toestemming van het UWV of ontbinding door de kantonrechter. Partijen kunnen er ook zelf voor zorgdragen dat het dienstverband eindigt. Wat zijn de overeenkomsten en de verschillen?

LOONHEFFINGEN - 27.01.2017

Gratis elektriciteit fiscaal onder spanning?

Soms maakt uw werknemer gebruik van stroom waarvoor u de kosten betaalt. Is dat loon? Het kan toch niet zo zijn dat uw werknemer, als hij zijn mobiel op het werk oplaadt, meteen een belast voordeel verkrijgt? Hoe zit dat?

AANPASSING ARBEIDSDUUR - 27.01.2017

Laat dat verzoek niet te lang liggen!

Werknemers die langer dan zes maanden bij u in dienst zijn, mogen u vragen om hun werktijd, arbeidsduur of arbeidsplaats aan te passen. De wet geeft daarvoor een aantal voorschriften en termijnen. Hoe strikt gaan rechters daarmee om?

PROEFTIJD - 27.01.2017

Jullie kennen me toch al lang!

U mag geen proeftijd overeenkomen als u al weet (of kunt weten) dat de betrokken werknemer geschikt is voor de functie. Dat kan ook het geval zijn als die geschiktheid bij zijn vorige werkgever is gebleken. Wat zei de rechter?

VAKANTIE - 27.01.2017

Zieke werknemer op vakantie, wat mag wel en wat niet?

Wanneer een werknemer tijdens of voorafgaand aan zijn vakantie ziek wordt, mag u dan als werkgever de vastgestelde vakantiedagen alsnog afboeken? Hoe gaat u daar juridisch correct en praktisch mee om?

INVESTEREN - 27.01.2017

Fikse fiscale aftrekpost bij elektrische bestelauto

Op de lijst van bedrijfsmiddelen die in aanmerking komen voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA), is vanaf 2017 ook de elektrische bestelauto toegevoegd. Misschien een interessante optie voor u? Wat levert het op?

VOORLOPIGE AANSLAG - 27.01.2017

Nieuw tarief voor vermogen in box 3

Vanaf 2017 is de berekening van de belasting over uw inkomsten uit uw vermogen veranderd. Omdat de berekening op de voorlopige aanslag inkomstenbelasting niet voor iedereen duidelijk is, staan we daar voor u even bij stil.

ONDERNEMERSCHAP - 27.01.2017

Ondernemen met een bijbaan

Er zijn nogal wat ondernemers die naast hun bedrijf nog andere werkzaamheden verrichten. Dan is het extra belangrijk om de uren te registreren. Waarom?

AFTREKBARE KOSTEN - 27.01.2017

Studie, vakkennis op peil houden of uitbreiden?

Als u bij wilt blijven op uw vakgebied, zult u waarschijnlijk af en toe een cursus of studie volgen. Het maakt fiscaal nogal wat verschil of u daarbij ook uw kennis wilt uitbreiden. Maar waarom is dat? Wat zei de hoogste rechter daar recentelijk over?

BEDRIJFSKOSTEN - 27.01.2017

Zakelijk telecomabonnement opzeggen?


INVESTEREN - 27.01.2017

Fiscaal schijnt de zon volop voor zonnepanelen

Als u in 2017 investeert in zonnepanelen, kunt u in aanmerking komen voor investeringsaftrek. Onlangs heeft de staatssecretaris verduidelijkt wanneer dit het geval is. Wat heeft u hieraan en waarop moet u precies letten?

FACTURATIE EN BTW - 27.01.2017

Ook een creditfactuur moet aan regels voldoen, welke?

Een prijsaanpassing, terugontvangen goederen, een afnemer die maar niet betaalt: er zijn heel wat redenen waarvoor creditfacturen worden gebruikt. Maar welke regels gelden hier eigenlijk voor? Wat mag wel, en wat niet?

WET- EN REGELGEVING - 27.01.2017

Partneralimentie, wat staat er op stapel?

Als men na een scheiding partneralimentatie betaalt, kan deze in de belastingaangifte als aftrekpost worden opgevoerd. Bij de Tweede Kamer ligt nu een wetsvoorstel over herziening van de partneralimentatie. Wat gaat er veranderen?

BTW - 26.01.2017

Niet alleen postbusnummer op factuur

Het komt wel eens voor dat op een factuur alleen het postbusnummer van de leverancier of de afnemer staat. Dit kan tot problemen met de fiscus leiden.

WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 26.01.2017

Bezwaar tegen verzuimboete kan lonen

Een advocate betaalde de btw een keer te laat en kreeg meteen een forse verzuimboete opgelegd van de Belastingdienst. De rechter was het hier echter niet mee eens en matigde de boete. Wat speelde er?

GOED OM TE WETEN - 26.01.2017

Bezwaar telefonisch ingetrokken?


FISCOTIP - 26.01.2017

Niet meer afschrijven op pand BV? Wat nu?

De fiscale afschrijvingsmogelijkheden voor onroerende zaken, zoals het pand van uw BV, zijn sinds een aantal jaren beperkt. Hoe kunt u dit ontlopen en er als BV én DGA nog beter van worden ook? Waar moet u dan op letten?

BEDRIJFSOPVOLGING - 26.01.2017

Hoe als DGA controle houden over de directeur?

Wie mag er tekenen namens de BV en hoeveel handtekeningen zijn er vereist? Wat staat er in het Handelsregister? Hoe houdt men als DGA bijvoorbeeld controle over zijn bedrijfsopvolger die tot directeur wordt benoemd?

besloten vennootschap - 26.01.2017

Voordelige regelingen voor innovatieve start-ups

In het Belastingplan 2017 is niet alleen een versoepeling van de gebruikelijkloonregeling voor de DGA van een innovatieve start-up opgenomen, maar ook een voordelige regeling voor aandelenopties voor innovatieve start-ups. Hoe zit dat?

DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 26.01.2017

Winstuitdeling voor uitgaven partner

Als u privé-uitgaven laat betalen door uw BV, kan dit leiden tot een belaste winstuitdeling. Uit een recente rechterlijke uitspraak blijkt dat dit niet alleen geldt bij uitgaven door uzelf, maar ook door uw partner. Wat speelde er?

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 26.01.2017

Hoe komt de overname van een BV niet aan de grote klok?

Bij de overname van een BV moeten de nieuwe directie en enig aandeelhouder worden ingeschreven in het Handelsregister. Maar dan is de concurrent daarvan meteen op de hoogte. Hoe kunt u dat voorkomen?

GEZONDHEIDSRECHT - 26.01.2017

Wanneer is iets een calamiteit, incident of complicatie?

In de praktijk is er nog steeds onduidelijkheid over de betekenis van de definitie van calamiteiten, incidenten en complicaties en wanneer wat moet worden gemeld bij de IGZ op grond van de wet. Daarover heeft de IGZ een brochure gemaakt.

TUCHTRECHT - 26.01.2017

Werken in het buitenland, toch Nederlandse tuchtrecht?

Een Nederlandse tandarts wordt door een patiënt tuchtrechtelijk aangesproken op een onjuiste behandeling die hij kreeg in Duitsland. Heeft de patiënt kans van slagen? Geldt de bescherming van de Wet BIG ook buiten Nederland?

TUCHTRECHT - 26.01.2017

Is een cliëntenraad voor alle zorglocaties verplicht?

Al langere tijd is onduidelijk of een cliëntenraad op centraal niveau voldoende is als door een zorginstelling (zoals een gezondheidscentrum of huisartsenpost) vanuit meerdere locaties wordt gewerkt. Wat heeft de Hoge Raad nu beslist?

BELASTINGEN - 26.01.2017

Privécorrecties, houd het redelijk

Jaarlijks worstelt uw boekhouder of adviseur met bedrijfsaankopen of bedrijfskosten waaraan ook een privévoordeel kleeft. Hoe is dat praktisch op te lossen?

RECHT - 26.01.2017

Lagere alimentatie ondanks hogere uitgaven?

Ligt het alimentatiebedrag voor jaren vast of kan dat worden aangepast bij gewijzigde omstandigheden? Wanneer is daarvan sprake? Speelt het toegenomen bestedingspatroon van de alimentatiegerechtigde daarbij een rol?

BELASTINGAANGIFTE - 26.01.2017

Omkering en verzwaring van de bewijslast in de praktijk

U moet uw belastingaangifte naar waarheid invullen, daarmee vertellen we u niets nieuws. Als u iets ‘vergeet’ kan dat betekenen dat ú moet bewijzen dat uw hele aangifte klopt. Wat overkwam een onderneemster in de thuiszorg?

CONTRACT - 26.01.2017

Zakelijk telecomabonnement; wat nu?

Er is een gunstige wijzinging in de Telecommunicatiewet sinds 1 oktober 2016. Wat kunt u hier nu mee?

BOER EN PRIVé - 26.01.2017

Huwelijkse voorwaarden niet jaarlijks verrekend?

Als het jaarlijks verrekenbeding in de huwelijkse voorwaarden niet wordt nagekomen, wat is daarvan het gevolg? Wat heeft de hoogste rechter (Hoge Raad) hier nu over beslist? Wat is goed om te weten?

BELASTINGDIENST - 26.01.2017

Fiscus soms toch gebonden aan foute voorlichting

Als u de BelastingTelefoon belt, is de fiscus in beginsel niet gebonden aan de verstrekte inlichtingen. Dit is anders in geval van ‘bijzondere omstandigheden’. Wanneer is hiervan sprake en wat kunt u hiermee?

BELASTINGEN - 26.01.2017

Boerderijwoning, zakelijk of privé?

Voor de rechter speelde of een ondernemer kon terugkomen op zijn keuze om de woning niet zakelijk (‘op de balans’), maar toch privé te houden. Valt op een eenmaal gemaakte keuze terug te komen? Wat is er beslist?

BELASTINGEN - 26.01.2017

Mag de fiscus belasting navorderen?

Een ‘slapende’ inspecteur, maar desondanks een navorderingsaanslag? Dacht het niet! De belastingplichtige die netjes aangifte heeft gedaan, wordt bij navordering beschermd door het vereiste van een nieuw feit. Hoe werkt dat?

BOER EN BEDRIJF - 26.01.2017

Toestemming van verpachter voor onderpacht?

Is voor onderpacht altijd toestemming nodig van de verpachter? Mag een rentmeester daar namens de verpachter over beslissen? Wat staat er in de wet? Wat zegt de rechter? Wordt de pacht door de rechter ontbonden?

GEBOUW EN GROND - 26.01.2017

Vergunning ligboxenstal volgens rechter dik in orde!

Mag er nooit buiten het bouwvlak worden gebouwd? Of hangt dat af van het bestemmingsplan? Wanneer mag de gemeente (geen) eisen stellen? Wat heeft de rechter nu beslist in een zaak over een omgevingsvergunning?

FLEXIBELE ARBEID - 25.01.2017

Wordt alles nu anders voor payrolling?

Payroll-land is in rep en roer na een recente uitspraak van de Hoge Raad. Wat is er nu anders en wat gaat u daarvan merken?

PENSIOEN WERKNEMERS - 25.01.2017

Wat betekent de latere AOW-leeftijd voor uw werknemers?

Waar nog niet zo lang geleden 65 jaar een duidelijke AOW- en pensioenleeftijd was, schuiven beide meer en meer door naar een latere leeftijd. Hoe zit dat nou precies? Wat als uw werknemers met vragen komen? Wat moet u weten?

ARBEIDSOVEREENKOMST - 25.01.2017

Boetebeding, wordt u gestraft als het beding niet klopt?

Een boetebeding is niet alleen bedoeld om schade vergoed te krijgen, maar vooral om te voorkomen dat een werknemer een bepaling uit de arbeidsovereenkomst overtreedt. Daarom gelden er regels voor het boetebeding. Wat zijn deze regels?

LOONADMINISTRATIE - 25.01.2017

Wat zijn nu eigenlijk ‘verloonde uren’?

Er blijken in de praktijk regelmatig onduidelijkheden te zijn over de vraag wanneer er sprake is van ‘verloonde uren’. Vandaar dat de Belastingdienst, samen met het UWV en het CBS, hier in een memo haar visie op heeft gegeven.

RE-INTEGRATIE - 25.01.2017

Ziek uit dienst ... hoe en wat melden en waarom

In de praktijk zien we verschillende soorten arbeidsovereenkomsten binnen één organisatie, zoals een arbeidsovereenkomst voor (on)bepaalde tijd of een uitzendcontract. Waarom is dat belangrijk als werknemers ziek uit dienst gaan?

EINDE ARBEIDSOVEREENKOMST - 25.01.2017

Finale kwijting, altijd van alles af?

Als u met een vaststellingsovereenkomst afscheid neemt van een werknemer, neemt u daarin ‘finale kwijting’ op. U spreekt dan af dat u niets meer van elkaar te vorderen heeft zodra de overeenkomst is uitgevoerd. Hoe ver gaat dit?

ARBEIDSOVEREENKOMST - 25.01.2017

Van wie is de uitvinding die een werknemer doet?

Een werknemer kan een uitvinding doen of een idee opperen waarvan de werkgever veel profijt heeft. Moet hij daarvoor geldelijk worden beloond? Hij krijgt toch ‘gewoon’ loon! Wat zei de rechter?

VERGUNNING - 24.01.2017

Onvoldoende belang bij bezwaar tegen bouwplan?

Kan een omwonende bezwaar maken tegen een bouwplan als hij ruim 80 m verderop woont? Wat heeft de rechter nu beslist in een zaak over de omgevingsvergunning voor bouw van een vrijstaande woning? Hoe staat u nu sterk?

BOUWGEBREKEN - 24.01.2017

Aannemer niet aansprakelijk voor lekkende kelder?

Bent u aIs (onder)aannemer aansprakelijk voor lekkages als u 10 jaar garantie heeft gegeven? Wat heeft u (rechtstreeks) te maken met de opdrachtgever? Wat is er beslist over de bouw van een kelderbak? Hoe staat u nu juridisch sterk?

RECHT VAN DE BOUW - 24.01.2017

Wanneer mag u het dak betreden van de buurman?

Mag van het dak (of de grond) van de buurman gebruik worden gemaakt als dat noodzakelijk is om (herstel)werk te verrichten? Wat wordt bedoeld met ‘het steigerrecht’? Wat staat er in de wet over het steigerrecht? Wat zegt de rechter?

BURENRECHT - 24.01.2017

Erfafscheiding niet op de grens? Wat nu?

Als een heg de erfafscheiding vormt, heeft u dan altijd toestemming nodig van de buurman om de heg te snoeien of te verwijderen? Hoezo hangt dat af van waar de stammen staan? Wat wordt er bedoeld met ‘natrekking’? Wat zegt de rechter?

INVESTEREN - 23.01.2017

Wat verdient u fiscaal met investeren vanaf 2017?

Zoals u weet, kunt u onder voorwaarden ook dit jaar weer Kleinschaligheids-investeringsaftrek (KIA) genieten als u voldoende investeert. Hoeveel is die aftrek in 2017? En hoe verspeelt u geen aftrek als u bedrijfsmiddelen vervangt?

INKOOP - 23.01.2017

Nog meer neertellen voor een biertje?

Eerst zou de prijsstijging 0,7-1% bedragen, nu kondigde InBev echter aan dat dit voor 2017 ruim 3,5% wordt. Wat als u uw prijs net heeft aangepast?

AUTO VAN DE ZAAK - 23.01.2017

Uw auto is in 2017 vijf jaar oud?

Als uw auto van de zaak in 2017 vijf jaar oud wordt, kan dit gevolgen hebben voor de bijtelling. Wanneer is dat, wat kost dat en is hier iets aan te doen? Is het bijvoorbeeld een optie om de auto alsnog naar privé te halen?

BELASTINGAANGIFTE - 23.01.2017

‘Schat, wil je mijn fiscaal partner worden?’

Als u fiscaal gezien elkaars partner bent (los van de vraag of u in het horecabedrijf partners bent), heeft dit diverse gevolgen. Maar wanneer bent u eigenlijk elkaars partner en kunt u hierin zelf sturen? Wat zijn de voor- en nadelen?

HORECAKOSTEN - 23.01.2017

In 2017 aan de slag met Facebook-advertenties?

Facebook kent bijna 7 miljoen dagelijkse gebruikers. Is het daarmee voor u als horecaondernemer ook een goed reclamemedium? En kunt u dat dan zelf regelen of moet u dat per se uitbesteden aan specialisten?

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 23.01.2017

DGA deelt autokosten met zijn BV, is dat wel slim?

Een collega van u was DGA in zijn BV. Hij bedacht een handigheidje; hij deelde namelijk de autokosten tussen hem en zijn BV om zo onder de bijtelling uit te komen. Ging die vlieger wel op, ook financieel? Wat vond de rechter?

PERSONEEL - 23.01.2017

Sollicitant verzwijgt ziekte, wat nu?

Stel, u heeft onlangs een serveerster aangenomen. Na de drukke feestdagen meldt zij zich ziek. Wat blijkt, zij kan geen dienblad dragen vanwege langdurige nek- en rugklachten. Zij heeft dit tijdens de sollicitatie verzwegen. Wat nu?

RECHT - 20.01.2017

Aannemer nog aansprakelijk voor bouwgebreken?

Als een aannemer twee jaar nadat er gebreken zijn geconstateerd in gebreke wordt gesteld, is de opdrachtgever dan te laat? Is dat nog wel ‘binnen bekwame tijd’? Welke termijn wordt daarmee bedoeld? Wat is goed om te weten?

GEBOUW EN GROND - 20.01.2017

Bomen op erfgrens snoeien?

Als bomen op de erfgrens staan, wie beslist dan over het snoeiwerk? Is er dan altijd toestemming van de buurman nodig? Wat staat er in de wet en wat zegt de rechter? Wat is raadzaam om te doen?

DGA - PENSIOEN - 20.01.2017

Het DGA-pensioen verdwijnt

Het ‘pensioen in eigen beheer’ kan vanaf begin 2017 niet meer verder opgebouwd worden. Er is een fiscale bonus als u besluit tot afkoop. Welke stappen zet u?

BOER EN BEDRIJF - 20.01.2017

Verdeling referentie fosfaatrechten bij bedrijfssplitsing

Gaat u uw bedrijf overdragen? Heeft u te maken met een splitsing naar meerdere partijen? Kunt u de referentie voor de fosfaatrechten zonder korting overdragen naar de overnemende bedrijven? Wat speelt er nu?

BELASTINGEN - 20.01.2017

Fiscaal veilig instructies geven aan een zzp’er?

Als er bij u een zzp’er of freelancer werkt, is het wellicht de vraag of er toch sprake is van werkgeversgezag. Lastige materie, vooral omdat de Belastingdienst zich behoorlijk streng opstelt.

BOER EN BEDRIJF - 20.01.2017

Vergunning uitbreiding veestapel terecht afgegeven!

Betekent een vergunningaanvraag voor uitbreiding van de veestapel automatisch een aanvraag om meer mest uit te mogen rijden? Of staat dat los van elkaar? Hoezo hangt dat van de gemeente af? Wat is er nu beslist?

GEMEENTE - 20.01.2017

Kom maar terug als het echt zover is!

In bezwaren tegen bouwplannen halen omwonenden vaak alles uit de kast. Wat besliste de rechter onlangs over ‘mogelijke plannen in de toekomst’?

UW RAADSMAN - 20.01.2017

Ook bij weinig renteaftrek vermindering belastingvoordeel

Rechtbank Noord-Holland heeft onlangs beslist dat de ‘tariefsaanpassing aftrek eigen woning’ ook van toepassing is als er per saldo geen aftrek met betrekking tot rente en kosten van de eigen woning is genoten. Wat speelt er?

IN DE KIJKER - 20.01.2017

Hoe zit het ook alweer met die bezwaartermijn?

De bezwaartermijn bedraagt volgens de Algemene wet bestuursrecht zes weken. Maar hoe zit het ook alweer als die termijn eindigt in het weekend of op een feestdag? Zowel de gemeente als de rechtbank gingen er de fout mee in.

BELASTINGEN - 20.01.2017

Verhuur eigen woning en fiscus

Steeds meer mensen verhuren (een deel van) hun eigen woning, bijvoorbeeld als B&B of via de bekende site Airbnb. Een veelgestelde vraag is welke gevolgen dit heeft voor hun belastingheffing. Zijn deze inkomsten belast? Hoe zit dat?

MILIEU - 20.01.2017

Asbestdakenverbod, het komt eraan!

Het is herhaaldelijk in het nieuws: de verplichting van een eigenaar van een opstal met een asbestdak om de asbesthoudende dakbedekking voor 2024 te verwijderen. Er komt binnenkort een wettelijk verbod. Wat houdt dat in?

LOKALE HEFFINGEN - 20.01.2017

Geen OZB bij leegstaand pand?

Binnenkort vallen de aanslagen onroerendezaakbelastingen (OZB) weer op de mat. Waar moet u op letten als een bedrijfspand (gedeeltelijk) leegstaat? Hoe kunt u onder de gebruikersaanslag OZB uitkomen?

FINANCIERING - 20.01.2017

Zorgplicht bij gedwongen verkoop nu expliciet geregeld

Door een wijziging van het Burgerlijk Wetboek is de zorgplicht van de kredietgever, in het geval de vordering opeisbaar is geworden, wettelijk verankerd. Dit betekent dat ‘zomaar’ executeren er niet meer bij is. Wat is goed om te weten?

TELEFONIE - 20.01.2017

Gemist gesprek, gemiste kans?

Als het moet, wilt u uw klanten best 24 uur per dag te woord staan. Maar dat kan niet altijd. Er moet tenslotte ook gerust worden. Hoe kunt u toch goed bereikbaar blijven, zodat er geen omzetkansen verloren gaan? Wat zeggen experts?

ONROERENDE ZAKEN - 20.01.2017

Woonhuis uit de erfenis! Hoe wordt dat goed geregeld?

Als een van de erfgenamen het woonhuis wil hebben, hoe kan dat worden geregeld? Hoe zit dat met de uitkoop van de andere erfgenamen? Waar moet (fiscaal) rekening mee worden gehouden? Wat is goed om te weten?

HANDELSPRAKTIJK - 20.01.2017

Strategische uitbreiding van uw bedrijf

De verkoop van uw producten gaat ontzettend goed, dus het wordt tijd voor uitbreiding ... hoe gaat u dit doen? Er zijn verschillende mogelijkheden, maar wat is de juiste voor u?

E-MAIL - E-MAILSOFTWARE - 20.01.2017

Snel en efficiënt e-mail behandelen met Handle

Uw Gmail-account kunt u gemakkelijk bekijken in een browser, in een mailprogramma, op smartphone of op tablet. Nu is er ook het onafhankelijke Handle om uw mails snel te behandelen. Wat voegt Handle toe aan Gmail?

E-MAIL - E-MAILGEBRUIK - 20.01.2017

Verhuizen naar een andere mailservice

U bent uitgekeken op uw huidige e-mailservice. Wat moet u allemaal doen als u wilt omschakelen naar een andere dienst?

EIGEN WEBSITE - SITEONTWERP - 20.01.2017

Plaats een invulformulier op uw website

Invulformulieren voegen interactiviteit toe aan uw site: uw bezoekers kunnen vragen stellen, enquêtes beantwoorden, offertes aanvragen, enz. Met een online dienst kunt u gemakkelijk formulieren maken. Welke zijn de moeite waard?

WEBDIENSTEN - VARIA - 20.01.2017

Webdiensten een eigen browservenster geven

Zou het niet handig zijn als u een webgebaseerde dienst zoals webmail of een online tekstverwerker als een aparte toepassing kon gebruiken in een apart browservenster? We vertellen u hoe u dat kunt doen.

VERVOER - KAARTEN & ROUTES - 20.01.2017

Google Maps kent uw afspraken


SOFTWARE - APPS - 20.01.2017

Scan foto’s en documenten met uw smartphone

Een foto of document scannen kan niet alleen met een echte scanner, maar ook met uw smartphone. Hoe gaat dat precies en welke apps heeft u nodig?

ZOEKEN - AFBEELDINGEN - 20.01.2017

Historische foto’s beschikbaar


ZAKELIJK - WEBDIENSTEN - 20.01.2017

Zo bereidt u uw meetings voor

Niet elke vergadering is even productief. Een goede voorbereiding kan echter het verschil maken. De clouddienst Do wil u hierbij helpen. De moeite waard?

ONTSPANNING - WIJN - 20.01.2017

Zo weet u wat u schenkt

Heeft u tijdens de feestdagen wijn cadeau gekregen en wilt u daar graag wat meer informatie over? Een wijn-app op uw smartphone brengt snel meer duidelijkheid. Het aanbod is echter groot. Wij testten er enkele voor u uit.

WEBDIENSTEN - ONLINE OPSLAG - 20.01.2017

Dropbox werkt nog beter op iOS 10

Dropbox heeft een aantal nieuwe functies voor iOS 10-gebruikers gelanceerd om sneller en productiever te kunnen werken. Een overzicht…

WEBDIENSTEN - ONLINE OFFICE - 20.01.2017

Net iets méér dan PowerPoint

Wanneer u een presentatie moet maken, grijpt u meestal automatisch terug naar PowerPoint. Toch zijn er heel wat interessante alternatieven die extra mogelijkheden bieden. Wij testten er drie voor u uit.

SOFTWARE - OFFICE - 20.01.2017

Kent u het verschil tussen alle Office-versies?

Het vertrouwde Microsoft Office komt tegenwoordig in vele vormen: Office 2016, Office 365, Office Online en Office Mobile. Wat zijn eigenlijk de verschillen tussen al deze versies?

WEBDIENSTEN - VARIA - 20.01.2017

Bestanden versturen zonder limiet


TELEFONIE - ZAKELIJK - 20.01.2017

Telefoon van de zaak

Sinds vorig jaar is het voor werkgevers gemakkelijker om personeel een telefoon van de zaak te geven. Maar hoe houdt u controle over de kosten en de veiligheid?

BIG - 12.01.2017

Bewijs van taalvaardigheid voor BIG-geregistreerden

Voor zorgverleners die in Nederland werken is het verplicht dat zij de Nederlandse taal in voldoende mate beheersen. Dit is belangrijk voor goede kwaliteit van zorg. Per 1 januari 2017 worden de regels aangescherpt. Wat is er nieuw?

AUTO - AUTOKOSTEN - 12.01.2017

Maak geen uitglijder, neem winterbanden


SCHENKEN - 12.01.2017

Schenken met de kerst, maar niet aan de fiscus

De Kerstman staat voor de deur, dus ook weer de dagen waarop traditioneel de schenkingen plaatsvinden. Maar welke vrijstellingen zijn er precies en wat zijn de voorwaarden? Kortom: hoe houdt u de fiscus buiten de deur?

OUDEDAGSRESERVE - 12.01.2017

Oudedagsreserve een tikkende tijdbom?


Cookiebeleid