Alle domeinen

2017 - September

ADMINISTRATIE - 29.09.2017

Die klant moet op de zwarte lijst!

We horen steeds vaker dat bedrijven last hebben van ‘hufterige’ klanten, gasten of relaties. De directie wil daar voor eens en altijd een einde aan maken en wil dat u een zwarte lijst opstelt. Op die manier weten alle medewerkers met wie zij (geen) zaken mogen doen. Kunt u ‘zomaar’ aan dat verzoek voldoen? Waar moet u rekening mee houden en wat mag u op zo’n lijst zetten?

ONTSLAG - 29.09.2017

Genoeg is genoeg

Ondanks cursussen en coaching blijft een medewerker slecht functioneren. De leidinggevende vindt dat hij inmiddels wel genoeg kansen heeft gehad en wil van hem af. Maar wat is daarvoor nodig? Wat is de kans op succes? Hoe controleert u of het dossier rijp is voor een ontslagprocedure?

FISCALITEITEN - 29.09.2017

Economisch herstel, hoe speelt u hier fiscaal handig op in?

Regelmatig verschijnen er berichten in de media over gunstige economische ontwikkelingen. Wat nu als u ook een mooi en profijtelijk jaar achter de rug heeft? Wat kunt u nu nog doen om belasting over uw winst te beperken?

ONROERENDE ZAKEN - 29.09.2017

Hoe krijgt u de WOZ omlaag?


AANSPRAKELIJKHEID - 29.09.2017

Geen risico met administratie en jaarrekening!

In geval van een slechte administratie of een te late publicatie van jaarrekeningen is er sprake van onbehoorlijk bestuur. Is de bestuurder (de directie) dan in privé aansprakelijk of is tegenbewijs toegelaten? Wat zegt de wet? Wat heeft de rechter recentelijk beslist?

RECHT - 29.09.2017

Een open fonds voor gemene rekening?

Werken met een ‘open fonds voor gemene rekening’ (OFGR) is in het nieuws. Wat zijn de voordelen voor de DGA? Hoezo is het fiscaal aantrekkelijk?

AUTO VAN DE ZAAK - 29.09.2017

Hoe voorkomt u een onbedoelde bijtelling voor privégebruik?

De fiscale problematiek rondom de auto van de zaak en de privébijtelling zorgt in de praktijk vaak voor onrust en verwarring bij ondernemers en adviseurs. Bovendien gelden er verschillende regels voor verschillende soorten auto’s. Wij navigeren u erdoorheen.

VERHUUR - 29.09.2017

Mag de nieuwe verhuurder de bankgarantie inroepen?

Bij de verhuur van commercieel vastgoed verlangt de verhuurder doorgaans een bankgarantie. Wanneer kan deze zekerheidsvorm worden uitgewonnen? Blijft de bankgarantie nog wel bestaan als er een nieuwe verhuurder komt?

VERKOOP - 29.09.2017

De buren zijn wel heel luidruchtig

Voor de rechter speelde onlangs een zaak over de vraag of de kopers van een woning achteraf bij de verkopers kunnen klagen over hinderlijke buren.

APPARTEMENTSRECHTEN - 29.09.2017

Vrijwilligers binnen de VvE

Het komt in de praktijk geregeld voor dat binnen een Vereniging van Eigenaars (VvE) een van de eigenaren op vrijwillige basis werkzaamheden verricht. Waar moet u dan op letten? Wat als deze vrijwilliger schade veroorzaakt?

BEDRIJFSHUUR - 29.09.2017

Huurprijs vergeten te indexeren, foutje bedankt?

Een verhuurder verhuurt bedrijfsruimte. In de huurovereenkomst is een indexeringsclausule opgenomen, maar de verhuurder vergeet de huurprijs te indexeren. Wat nu als hij pas jaren later indexeert? Wat zei de rechter?

LOKALE HEFFINGEN - 29.09.2017

Geen precariobelasting bij erfpacht


APPARTEMENTSRECHTEN - 29.09.2017

Uw eigen appartement verbouwen, kan dat zomaar?

Uw cliënt wil zijn appartement grondig verbouwen: de badkamer samenvoegen met een slaapkamer, een buitenmuur uitbreken en een serre plaatsen op zijn dakterras. Moet de Vereniging van Eigenaars (VvE) toestemming geven?

IN DE KIJKER - 29.09.2017

Verkoop van corporatiewoningen eenvoudiger

In deze tijden van sterke prijsstijgingen is de vraag van beleggers naar verhuurde woningen enorm. Gelukkig heeft de overheid onlangs de verkoopregels voor corporatiewoningen een stuk eenvoudiger gemaakt.

UW RAADSMAN - 29.09.2017

Let op aftrek hypotheekrente bij echtscheiding

Na een echtscheiding blijft vaak een van de voormalige echtgenoten achter in de eigen woning. Als de achterblijvende echtgenoot de volledige hypotheekrente blijft betalen, dan kan dit leiden tot een fiscaal probleem. Hoe zit dat?

WONINGHUUR - 29.09.2017

Verhuurderheffing ook voor antikraak en tijdelijke huur

Zoals bekend, moeten verhuurders van meer dan 10 huurwoningen verhuurderheffing betalen. De rechter moest zich onlangs buigen over de vraag of de verhuurderheffing ook geldt voor antikraak- en leegstandwetwoningen.

BELASTINGCONTROLE - 29.09.2017

Controle-aanpak Wet DBA op straat

Uit interne memo’s van de Belastingdienst blijkt dat in meer gevallen dan gedacht opdrachtgevers van zzp’ers op de korrel worden genomen. Hoe zit dat?

BEDRIJFSPAND - WONING - 29.09.2017

Woning op de zakelijke balans?

Als u een bedrijf heeft, kunt u uw woning in veel gevallen als ondernemingsvermogen op de balans zetten. Is dat voor u voordeliger, wat zijn dan daarvoor de voorwaarden en wat besliste de rechter hier onlangs over?

BELASTINGAANGIFTE - 29.09.2017

In de fout ... en dan?

We maken allemaal wel eens een fout als het om onze belastingaangifte gaat. Maar hoe herstelt u die en wat als je dat niet doet? Wat kan de belastinginspecteur doen en wat kunt u zelf doen als een fout in uw nadeel uitwerkt?

HYPOTHEEK - 29.09.2017

Wat doet u als uw rentevastperiode binnenkort afloopt?

Als de rentevastperiode van uw hypotheek binnenkort afloopt, moet u een belangrijke keuze maken. Dat is nog niet zo eenvoudig. Er zijn namelijk veel mogelijkheden en uw persoonlijke situatie is uniek. Wat kunt u doen?

INTERNET EN RECHT - 29.09.2017

Pas op met profiling!

U heeft door de jaren heen veel gegevens van uw klant verzameld. Hoe handig zou het zijn als u die gegevens kon combineren, om zo een profiel van uw klant te maken. Dan kunt u de klant gericht aanbiedingen doen! Waar moet u op letten?

AANSPRAKELIJKHEID - 29.09.2017

Deponeer jaarstukken van uw BV tijdig


ONROERENDE ZAKEN - 29.09.2017

Koopovereenkomst inschrijven in Kadaster


BEVEILIGING - PRIVACY - 29.09.2017

Meer zicht op uw privacy

Wanneer u een computer gebruikt en zeker zodra u op internet gaat, laat u sporen achter, waarvan sommige gegevens privacygevoelig kunnen zijn. Kunt u daar enige controle over houden?

WEBDIENSTEN - VARIA - 29.09.2017

Bestanden overzetten kan ook zo


VERVOER - KAARTEN & ROUTES - 29.09.2017

De snelste klantenroutes berekent u zo

U wilt op één dag meerdere klanten of leveranciers bezoeken. Via Google Maps kunt u zelf de slimste route trachten te bepalen, maar er bestaan ook tools die het meest efficiënte traject voor u uitrekenen.

SOFTWARE - IOS - 29.09.2017

Een mailtje naar uzelf


E-MAIL - WEBMAIL - 29.09.2017

Nuttige add-ons voor Outlook.com

Gebruikt u Outlook.com (het vroegere Hotmail), dan weet u dat deze webdienst heel wat te bieden heeft. Sinds kort kunt u ook add-ons toevoegen. Welke zijn interessant en wat hebben ze te bieden?

SOFTWARE - WINDOWS - 29.09.2017

Efficiënter werken met een net bureaublad

Gebruikt u uw Windows-bureaublad ook om tientallen bestanden, links en foto’s op te slaan? Na een tijdje kunt u door de bomen het bos niet meer zien. Hoe organiseert u uw bureaublad op een betere manier?

SOFTWARE - BROWSER - 29.09.2017

Webpagina’s strippen


TELEFONIE - SMARTPHONE - 29.09.2017

Checklist voor uw powerbank

Met uw smartphone of tablet bent u helemaal mobiel. Tenminste, zolang de batterij het niet laat afweten. Een powerbank voorkomt dat u ‘out of business’ bent wanneer er geen stopcontact in de buurt is. Hoe kiest u de juiste?

SOFTWARE & WEBDIENSTEN - PDF - 29.09.2017

Knip een afbeelding uit een pdf-document

Soms vindt u op internet een pdf-rapport of -presentatie met daarin een interessante afbeelding of grafiek. Hoe knipt u zo’n afbeelding zonder problemen uit het pdf-document?

SOFTWARE - FOTO - 29.09.2017

Foto’s bewerken met de Windows 10 Foto’s-app

Terug met een volle geheugenkaart met digitale foto’s van de vakantie? Hoe kunt u de ingebouwde Foto’s-app van Windows 10 gebruiken om die beelden te beheren en te bewerken?

VERVOER - AUTO - 29.09.2017

Elektrisch rijden: iets voor u?

Elektrisch rijden is in opkomst in Nederland. Mede door de fiscale voordelen kan een elektrische auto ook interessant zijn voor ondernemers en hun personeel.

INTERNETCONNECTIE - WIFI - 29.09.2017

Gratis wifi aanbieden aan uw klanten?

Studies tonen aan dat klanten hun ‘wachtbeleving’ belangrijker vinden dan de werkelijke wachttijd. Door wifi in uw bedrijf aan te bieden, zorgt u ervoor dat hun verblijf er aangenamer wordt.

EIGEN WEBSITE - SITEPROMOTIE - 29.09.2017

SEO aanpassen aan stemgebaseerd zoeken

Mensen praten tijdens het googelen steeds vaker tegen hun smartphone. Hoe moet u uw SEO-strategie afstemmen op ‘voice search’?

WEBDIENSTEN - ONLINE OPSLAG - 29.09.2017

Ga nog beter aan de slag met OneDrive

OneDrive, de clouddienst van Microsoft, geeft u gratis 5 GB ruimte – ideaal om uw belangrijkste documenten en bestanden in de cloud te synchroniseren. Hoe zorgt u ervoor dat u OneDrive goed en efficiënt gebruikt? We geven enkele tips.

BTW - 26.09.2017

Verhuur garagebox, toch met btw!

Verhuur van garageboxen en andere opslagruimtes komt nogal eens voor. Diverse rechters spraken zich hierover verschillend uit. Onlangs gaf de Hoge Raad eindelijk duidelijkheid. Weet u hoe het zit? Moet u wat doen?

ADMINISTRATIE - 26.09.2017

Waaruit bestaat fiscaal gezien uw administratie?

U behoort uw administratie te bewaren, zoals u weet. Dat is echter meer dan uw boekhouding. Ziet u dit over het hoofd, dan kan dat serieuze problemen geven. Wat gaat er in de praktijk nog wel eens mis?

FACTURATIE - 26.09.2017

U besluit tot elektronisch factureren, hoe nu verder?

Steeds meer ondernemers in het MKB stappen over op elektronisch factureren, ook wel e-facturatie geheten. U ziet daar wel wat in, vooral in minder papieren rompslomp. Maar hoe gaat u nu verder na uw besluit?

BELEGGEN - 26.09.2017

‘Wil je wat aandelen van me overnemen?’

Stel, een familielid vraagt of u interesse heeft in de overname van aandelen in diens bedrijf. U ziet dat wel zitten. Uw adviseur benadrukt dat het een groot verschil maakt of u minder of meer dan 5% belang in handen krijgt. Waarom?

INKOMSTENBELASTING - 26.09.2017

Oud verlies alsnog aftrekbaar?

De verliesverrekening voor ondernemers is beperkt tot maximaal drie jaar terug en negen jaar vooruit. Is dat eigenlijk wel terecht? Wat speelt er momenteel?

INKOMSTENBELASTING - 26.09.2017

In 2017 nog tot inkeer komen?

Als de plannen doorgaan, wordt in 2018 de inkeerregeling afgeschaft. Wat houdt die regeling eigenlijk in en wat kunt u dit jaar nog doen als u ellende wilt voorkomen? Wat zijn vanaf 2018 de risico’s en waar moet u op letten?

ONROEREND GOED - 26.09.2017

Afschaffing monumentenaftrek uitgesteld


INKOMSTENBELASTING - 26.09.2017

Ongebruikelijke samenwerking?

Als u met uw partner samenwerkt in een vennootschap onder firma (Vof) of maatschap, dan tellen in een aantal situaties de gewerkte uren van uw partner niet mee voor het urencriterium. Hoe oordeelde de rechter hier onlangs over?

FISCALE AFTREKPOST - 21.09.2017

Hoe wordt u beter van samenwerken?

Als u met uw partner in maatschapsverband een praktijk heeft, levert dit fiscaal voordeel op. Wat is nu de laatste stand van zaken?

RE-INTEGRATIE - 21.09.2017

Hoezo opnieuw twee jaar doorbetalen?

Als uw medewerker ziek is, moet u zijn loon twee jaar lang doorbetalen. Maar wat als de medewerker binnen deze twee jaren volledig hersteld is, maar na korte tijd opnieuw uitvalt? Moet u dan weer twee (nieuwe) jaren het loon doorbetalen?

LOKALE HEFFINGEN - 21.09.2017

Maar ik heb toch nog nooit reclamebelasting betaald?

Voor belastingwetten geldt het zogenaamde ‘vertrouwensbeginsel’. Als u ergens nog nooit belasting voor hoefde te betalen en nu wel, dan kan dat beginsel geschonden zijn. Waar hangt dat vanaf en wat heeft u eraan? Wat vond de rechter?

HYPOTHEEK - 21.09.2017

Aflossen op uw aflossingsvrije hypotheek?

De AFM maakt zich zorgen over de vele aflossingsvrije hypotheken op woonhuizen, en vooral over de periode na het aflopen van de renteaftrek daarop. Dat moment komt volgens de AFM snel dichterbij. Bent u voorbereid op aflossen?

PERSONEEL - 21.09.2017

Maaltijden voor medewerkers


GEZONDHEIDSRECHT - 21.09.2017

Heeft u al een klachten- en geschillenregeling?

De nieuwe Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) geeft zorgaanbieders een aantal verplichtingen. Zo moet u een klachten- en geschillenregeling hebben en u aansluiten bij een erkende geschillencommissie. Hoe zit dat?

PATIËNTENRECHTEN - 21.09.2017

Geheimhoudingsplicht na overlijden patiënt?

Het recht op privacy van de patiënt en de geheimhoudingsplicht van de arts gelden ook na overlijden van de patiënt. Dit kan voor nabestaanden frustrerend zijn bij twijfels over de behandeling. Wat heeft de rechter hier laatst over beslist?

praktijkPAND - 21.09.2017

De VvE dwingen om voor onderhoud te reserveren?

U bent eigenaar van een praktijkuimte in een gebouw met drie commerciële ruimtes en acht appartementen. Toen de VvE niet genoeg geld in kas had voor een grote reparatie, moest u bijpassen. Hoe kunt u herhaling voorkomen?

BTW - BUITENLAND - 21.09.2017

Buitenlandse btw terugvragen


BANK - 21.09.2017

Bank moet meewerken met klant volgens rechter!

Met vooruitbetaalde hypotheekrente kan fiscaal voordeel worden behaald. Moet de bank dat accepteren? Wanneer is dat het geval? Hoe zit het met de kosten? Wat heeft de rechter nu beslist in een zaak waar de bank moeilijk deed?

INTERNET EN RECHT - 21.09.2017

Domeinnaamkaping, wat kunt u ertegen doen?

Een bedrijf registreerde het domein www.ajax.football en bood dit domein vervolgens voor € 6.500,- aan Ajax aan. Ajax liet zich echter niet foppen, stapte naar de WIPO en won de zaak. Domeinnaamkaping, wat doet u ertegen?

GEBOUW EN GROND - 21.09.2017

Grondwaterstand niet goed, aannemer aansprakelijk?

Voor schade door een abnormaal hoge grondwaterstand is een aannemer niet aansprakelijk. Maar wanneer is daarvan sprake? Wat moet een aannemer (goed!) onderzoeken? Wat zegt de bouwrechter? Wat is goed om te weten?

ERFRECHT - 21.09.2017

In geval van twijfel geen risico met aanvaarden erfenis!

Als er na een overlijden een onbekende schuld opduikt, kan de nalatenschap dan alsnog beneficiair worden aanvaard? Welke termijn geldt daarvoor? Wat is goed om te weten?

BOER EN BEDRIJF - 21.09.2017

Mondeling pachtcontract ook rechtsgeldig?

Kan een pachtovereenkomst mondeling worden gesloten? Aan welke eisen moet er worden voldaan? Hoezo is de feitelijke situatie doorslaggevend? Wat heeft de rechter nu beslist?

TERUGGAAF BTW - 21.09.2017

Oninbare vordering, wat met btw?

De btw die u op uw facturen vermeldt, betaalt u aan de fiscus. Blijft uw factuur onbetaald, dan kunt u (als u meedoet aan de btw) de btw terugvragen. Hoe?

BELASTINGEN - 21.09.2017

Studiekosten fiscaal nog aftrekbaar?

Een studie volgen is een kostbare aangelegenheid. Wat kunt u fiscaal met de kosten? Zijn er fiscaal nog mogelijkheden om de druk van uw studiekosten te verlichten als ‘aftrekbare scholingsuitgaven’ en blijft dat zo? Hoe zit dat nu?

FISCOTIP - 21.09.2017

Werken met een open fonds voor gemene rekening?

Indien u als ondernemer privé geld op de bank heeft, wordt u daarvoor privé belast in box 3 op basis van een forfaitair rendement. Dit kan fors oplopen. Hoe kan een open fonds voor gemene rekening (OFGR) u helpen?

PRIVÉ - 21.09.2017

Hoogste tijd om in te keren?

Het bankgeheim van veel Europese landen brokkelt steeds verder af. Mede hierdoor lijkt het raadzaam om ‘fiscale zonden’ op te biechten. Als u dit voor het einde van het jaar doet, kunt u nog gebruikmaken van de inkeerregeling.

PERSONEEL - 21.09.2017

Fiets van de zaak niet zo simpel

In een recent persbericht hekelt BOVAG de fiscale regels voor de fiets van de zaak. Reden om weer eens aandacht te besteden aan de fietsregeling.

LOKALE HEFFINGEN - 21.09.2017

Reclame via gevelbordjes en geëtste ramen, belast?

De werking van het vertrouwensbeginsel kwam onlangs weer aan de orde in een uitspraak van de Rechtbank Rotterdam. Wat speelde er over reclame op de gevel (bordjes en zeer grote geëtste ramen) van het eigen bedrijf?

OUDEDAGSVOORZIENING - 21.09.2017

Aankoop periodieke uitkering, let op de termijnen

Bij afloop van de opbouw van een pensioen- of lijfrenteproduct (expiratie) moet er een periodieke uitkering aangekocht worden. Om een passende offerte op te kunnen vragen, geldt hiervoor een redelijke termijn. Waar moet u dan op letten?

ONROERENDE ZAKEN - 21.09.2017

Overdracht vastgoed-BV zonder overdrachtsbelasting?

Voor de overdracht van onroerende zaken binnen de familie geldt een vrijstelling overdrachtsbelasting, mits er sprake is van overdracht van een gehele onderneming. Recente rechtspraak maakt het bereik van de vrijstelling een stuk groter.

CONTROLE - 21.09.2017

Achter de schermen bij een belastingcontrole

Ondernemers die een belastingcontrole krijgen, vragen zich waarschijnlijk af hoe de Belastingdienst te werk gaat bij het voorbereiden en uitvoeren van een belastingcontrole. Wat is voor u belangrijk om te weten?

GETUIGSCHRIFT - 21.09.2017

Wat mag u ‘getuigen’?

Een werknemer vertrekt bij uw bedrijf en dat is eigenlijk een opluchting. U was al langer niet tevreden over zijn werk. Mag u dat in zijn getuigschrift zetten?

ARBEIDSONGESCHIKTHEID - 21.09.2017

Ziek, beter, ziek ... dezelfde of nieuwe ziekteperiode?

Uw medewerker Jan-Peter is langdurig arbeidsongeschikt en gaat na 11 maanden weer volledig aan de slag. Drieënhalve week later meldt hij zich opnieuw ziek. Begint er nu een nieuwe ziekteperiode of is dit dezelfde ziekteperiode?

BIJTELLING PRIVÉGEBRUIK - 21.09.2017

Voorkom dat u onbedoeld een auto ter beschikking stelt

Om extra loonheffingen te mijden, is het belangrijk te voorkomen dat u onbedoeld een auto ter beschikking stelt. Dat is een reëel risico. Bijvoorbeeld in de volgende recente opinie van de advocaat-generaal van de Hoge Raad. Lees verder.

RE-INTEGRATIE - 21.09.2017

Wat kan de bedrijfsarts voor u doen?

Als een werknemer ziek wordt, komt de bedrijfsarts in beeld. Dat het oordeel van de bedrijfsarts belangrijk is bij de re-integratie van uw werknemer, is wel bekend. Maar wat kan hij nog meer betekenen bij die re-integratie?

ARBEIDSVOORWAARDEN - 21.09.2017

Je reist maar in je eigen tijd!

De tijd die het werknemers kost om vanuit thuis naar hun werk te gaan, is geen rusttijd maar arbeidstijd. Betekent dit ook dat zij recht hebben op uitbetaling van hun reistijd? Maakt het uit of de werknemer ambulant werkt? Wat zei de rechter?

PROCESRECHT - 21.09.2017

Geschil ... schakel samen de kantonrechter in

Onduidelijke regels in het arbeidscontract kunnen ervoor zorgen dat zowel u als de werknemer van een onafhankelijke derde willen horen hoe deze moet worden uitgelegd. Hoe houdt u de relatie goed en voorkomt u ‘eindeloos’ procederen?

WERVING EN SELECTIE - 21.09.2017

De sollicitatiebrief is binnen, nu een internetprofiel

U heeft voor een vacature diverse sollicitatiebrieven en cv’s binnengekregen. Dan is het interessant om eens naar de kandidaten te googelen. Hoe pakt u dat aan? En mag dat eigenlijk wel? Wat zijn de regels?

RECHT - 19.09.2017

Betalingstermijnen verder aan banden

Ze zijn de nachtmerrie voor menig ondernemer: klanten die een betalingstermijn hanteren van 60 dagen of langer. Wat is er nu veranderd per 1 juli 2017?

AUTO - 19.09.2017

Rittenadministratie achteraf opmaken geeft problemen!

Om een bijtelling voor uw auto van de zaak te voorkomen, moet u aantonen dat u deze auto voor niet meer dan 500 kilometer per jaar privé gebruikt. Dat kan via een rittenadministratie. Hoezo is het achteraf opmaken hiervan niet slim?

PERSONEEL - 19.09.2017

Een getuigschrift bij vertrek?

Als een werknemer bij u vertrekt, kan dat in goede of slechte verstandhouding. Maar wat nu als uw werknemer u vraagt om een getuigschrift? Moet u daaraan dan altijd meewerken? Wat mag u daarin verklaren en wat niet?

TELEFONIE - 19.09.2017

Vergoeding bij storing


CONTRACT - 19.09.2017

Geen bericht is goed bericht, de rechter denkt van niet!

Vaak staat in contracten, enz. ‘zonder andersluidend tegenbericht nemen wij aan dat u akkoord gaat’. Als een onderaannemer niet reageert, is hij dan gebonden aan de gestelde garantietermijn? Wat heeft de bouwrechter beslist?

RECHT VAN DE BOUW - 19.09.2017

Geen sprake van schade, dan ook geen schadevergoeding

Als bij sloopwerk te zwaar materiaal wordt ingezet en de normbelasting wordt overschreden, is men als aannemer dan aansprakelijk? Of is daar meer voor nodig? Wat heeft de bouwrechter nu hierover beslist?

HUWELIJKSRECHT - 19.09.2017

Huwelijkse voorwaarden, jaarlijks verrekenbeding

Als een schuldeiser aan de deur klopt, kunnen dan snel de huwelijkse voorwaarden worden gewijzigd? Kan ineens het verrekenbeding worden uitgevoerd? Wat zegt de rechter?

HET OVERKWAM UW COLLEGA - 19.09.2017

Bedrijf in een Vof leidt tot risico van privéaansprakelijkheid!

Zijn vennoten van een Vof altijd in privé aansprakelijk? Of moet een schuldeiser eerst bewijzen dat de Vof onvoldoende vermogen heeft? Wat staat er in de wet? Hoe oordeelt de rechter? Wat speelde er bij collega-bouwondernemers?

UW RECHTEN - 18.09.2017

NVWA-controle horecazaak openbaar?

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit gaat controlebevindingen in de horeca openbaar maken. Mag dat zomaar? Wat als u dat helemaal niet wilt?

ARBEIDSVOORWAARDEN - 18.09.2017

De soort hulpkracht bepaalt uw loonkosten


INTERNET - 18.09.2017

Veilig internetten met een goede virusscanner?

In mei 2017 werden 220.000 computers besmet met de ransomware WannaCry. U moet er toch niet aan denken dat zoiets uw horecabedrijf platlegt? Een goede virusscanner helpt, maar hoe kiest u momenteel uit het enorme aanbod?

PERSONEEL - 18.09.2017

Uw werknemer komt langdurig niet opdagen, wat nu?

Stel, uw werknemer komt langdurig niet opdagen. Hij is niet bereikbaar en blijft zonder reden of aankondiging weg. Dat brengt uw continuïteit in gevaar en leidt tot onrust onder anderen. Kunt u hem ontslaan? Wat moet u doen?

BELASTINGCONTROLE - 18.09.2017

Bewijskracht administratie verlies je niet zomaar

Wanneer u uw administratie niet op orde heeft of geen (volledige) aangifte inkomstenbelasting doet, kan de fiscus de bewijslast omkeren. Zij schatten dan uw verdiensten en leggen aanslagen op. Mag dat ‘schatten’ zomaar?

BTW - 18.09.2017

Betaalde btw 2016 terugvragen uit buitenland, start nu!

Als u vorig jaar tijdens uw verblijf ergens in de EU goederen of diensten heeft gekocht, kunt u de betaalde btw nog tot 1 oktober van dit jaar terugvragen. Hier gaat echter de nodige voorbereiding aan vooraf. Wat moet u weten?

BTW - 18.09.2017

‘Zeg patron, de btw op uw factuur klopt niet!’, wat nu?

In de drukte heeft u bij een zakelijke hotelgast abusievelijk over alle diensten 6% btw gefactureerd in plaats van 6 en 21%. Uw klant reclameert, terecht natuurlijk. Hoe lost u dat ook in fiscale zin correct op?

ADMINISTRATIE - 18.09.2017

Waar is dan al dat geld gebleven?

Stel, u heeft over 2016 een mooie winst laten zien volgens de stukken van uw adviseur. Maar uw bankrekening laat anders zien. Uw bank vraagt nu plots naar een kasstroomoverzicht. Wat is dat en waar is dat goed voor?

APPARTEMENTSRECHTEN - 15.09.2017

Elektronisch stemmen mag


Cookiebeleid