ONTSLAG - 05.10.2017

Overleg met het UWV over ontslag ... kan dat?

Als er sprake is van de ontslaggrond ‘bedrijfseconomische redenen’ of ‘langdurige arbeidsongeschiktheid’ schrijft de wet voor dat u de ontslagaanvraag bij het UWV moet indienen. Hoe doet u dat en kan de AJD u helpen?

Ontslagaanvraag bij het UWV

Alleen bedrijfseconomisch of ziekte. Of u bij de rechtbank of het UWV moet zijn, wordt bepaald door de ontslaggrond. Alleen voor de bedrijfseconomische en langdurige ontslaggrond staat voor u in eerste instantie de weg naar het UWV open. Voor de overige ontslaggronden dient u een verzoekschrift bij de rechtbank, sector kanton, in.

Arbeidsjuridische dienstverlening (AJD). Een apart onderdeel van het UWV beoordeelt ontslagaanvragen. Deze afdeling, kortweg de AJD genoemd, is gespecialiseerd in het beoordelen van ontslagaanvragen. Zij weten dus van de hoed en de rand. Tip. Een van de taken van de AJD is het voorlichten en informeren van werkgevers en werknemers. Gebruik dit zodra u zich oriënteert op een ontslag. Zo voorkomt u hoge advieskosten.

Waar moet u zijn? De UWV-afdeling AJD heeft strenge regels als het gaat om de plaats waar u de ontslagaanvraag moet indienen. Waar u dat moet doen, is afhankelijk van de ontslaggrond.

  • Bedrijfseconomisch. Bij ontslag wegens bedrijfseconomische gronden neemt u contact op met de afdeling AJD in de plaats waar de werknemer werkt.
  • Langdurig ziek. Als er sprake is van ontslag vanwege langdurige arbeidsongeschiktheid, dan neemt u contact op met de afdeling AJD waar de werknemer woont. Woont uw werknemer in het buitenland, dan geldt het volgende:

Woonland Kantoor
België Rotterdam
Duitsland Eindhoven
Andere landen Amsterdam

Formaliteiten. Voor het indienen van een ontslagaanvraag bent u verplicht gebruik te maken van het werkgeversportaal van het UWV. De formulieren die u nodig heeft, kunt u downloaden van https://www.uwv.nl , maar voor uw gemak hebben we alles bij elkaar gezet op onze Download Zone.

Download de volgende modellen van http://tipsenadvies-personeel.nl/download (PS 22.20.03):

- Handleiding ontslagaanvraag wegens bedrijfseconomische redenen.

- Handleiding ontslagaanvraag wegens langdurige arbeidsongeschiktheid.

- Tekst en toelichting Aanvraag ontslagvergunning wegens bedrijfseconomische redenen - deel A.

- Tekst en toelichting Aanvraag ontslagvergunning wegens bedrijfseconomische redenen - deel B.

- Tekst en toelichting Aanvraag ontslagvergunning wegens bedrijfseconomische redenen - deel C.

- Tekst en toelichting Formulier aanvraag ontslagvergunning wegens langdurige arbeidsongeschiktheid.

Zelf doen of ...?

Adviseur. Het is onze ervaring dat u als werkgever baat heeft bij het inschakelen van een juridisch deskundige. Dit kan de uitslag van de ontslagprocedure positief beïnvloeden Tip. Dit hoeft geen advocaat te zijn. Een (gespecialiseerd) jurist of een deskundige van een werkgeversvereniging, brancheorganisatie of rechtsbijstandsverzekeraar kunnen u ook prima helpen.

Zelf doen? Als u de toelichting en de handleiding goed volgt, is het te doen om zelf de ontslagaanvraag in te dienen. In deze toelichting en handleiding vindt u niet alleen uitleg over de procedure, maar leest u ook welke stukken u moet bijvoegen en hoe u zorgt voor een complete en volledig onderbouwde ontslagaanvraag. Tip. Aarzel niet de AJD te bellen als u vragen heeft over de procedure of als u twijfelt of u wel de goede stukken toevoegt.

Advies van een juridisch adviseur is zinvol als u een werknemer wilt ontslaan. Maar u kunt ook zelf de ontslagaanvraag indienen bij het UWV. Komt u er niet uit, vraag dan een gesprek aan met de afdeling AJD. Zij kunnen u voorlichten hoe het een en ander in zijn werk gaat, maar nemen de papierwinkel niet van u over.