WEBDIENSTEN - ONLINE OFFICE - 14.12.2021

Infographics maken met Prezi Design

De populaire presentatiesoftware Prezi lanceerde Prezi Design: een browsertool om infographics te creëren en te publiceren. Is dit interessant?

Prezi werd uitgebreid

Presentaties. Wie net iets meer ambieert dan de klassieke slideshows van Microsoft PowerPoint, kent wellicht Prezi ( https://www.prezi.com ) al. Met deze webapp maakt u namelijk dynamische en geanimeerde presentaties, aan de hand van spectaculaire zoombewegingen die focussen op de afzonderlijke onderdelen.

Extra tools. Vorig jaar beslisten de makers van Prezi om hun pakket nog verder uit te breiden. De bestaande presentatietool kreeg een nieuwe naam - Prezi Present - en daarnaast kwamen er twee extra tools: Prezi Video ( https://prezi.com/video - die combineert presentaties met de presentator in eenzelfde venster) en Prezi Design ( https://prezi.com/design - voor het maken van onder andere infographics). We bekijken deze laatste nader.

Wat is het? Met Prezi Design maakt u niet alleen infographics, maar ook onder andere grafieken, diagrammen, rapporten, landkaarten en dashboards. Ook hier ligt telkens - net als bij de presentaties - de nadruk op de dynamiek. Voorbeelden van reeds gemaakte infographics vindt u op https://prezi.com/design/gallery/infographics Ze geven een goed beeld van wat u zoal mag verwachten.

De mogelijkheden

Templates. Bij uw eerste bezoek aan Prezi Design doet u er goed aan om te vertrekken vanuit een van de talrijke templates. Alleen al voor infographics vindt u er meer dan 70.

Onderdelen. Vervolgens kunt u via de linkerbalk allerlei elementen toevoegen: teksten, grafieken, tijdlijnen, flowcharts, (animated) gifs en andere afbeeldingen, video’s, kaarten, … U kiest deze uit de bibliotheek, maar het is ook mogelijk om eigen materiaal te uploaden.

Beweging. Wanneer u zo’n onderdeel aanklikt, kunt u via de ( Add ) Animation -optie in het rechtervenster onder andere zoom-, fade-, bounce-, flash-, slide-, en rotate-effecten toepassen. Deze brengen beweging in uw datavoorstelling.

Data. De gegevens van een grafiek wijzigen, doet u met een dubbelklik. U krijgt dan de achterliggende spreadsheet te zien en daarin kunt u de cijfers aanpassen. Het is ook mogelijk om deze te importeren vanuit verschillende formaten (csv, Excel, …).

Hoeveel kost het?

U kunt Prezi Design in een afgeslankte vorm gratis gebruiken (zie https://prezi.com/pricing/basic voor alle details). Misschien is deze al voldoende voor u. Voor extra mogelijkheden of minder beperkingen bent u aangewezen op een van de betaalde formules (zie https://prezi.com/pricing/individual ). Tip.  Deze kunt u gedurende zeven dagen kosteloos uitproberen. Goed om weten is dat u ook steeds toegang krijgt tot Prezi Present en Prezi Video.

De alternatieven

We hebben eerder al Infogr.am ( https://www.infogram.com ), Venngage ( https://www.venngage.com ) en Piktochart ( https://www.piktochart.com ) uitgetest voor het maken van infographics. Ook deze webtools bieden allerlei interessante mogelijkheden, maar voor wie echt beweging in de visuele voorstelling van zijn gegevens wil brengen, is Prezi Design naar onze mening het meest aangewezen product.

Wilt u gegevens op een dynamische manier voorstellen, overweeg dan zeker Prezi Design. Daarmee maakt u namelijk geanimeerde infographics. Voor statische visualisaties van uw data blijven ook Infogr.am, Venngage en Piktochart aanraders.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01