BEVEILIGING - 16.03.2022

Kwaadaardige software (malware) herkennen

Malware is kwaadaardige software om informatie te stelen, te saboteren of om de rekenkracht van uw computer te misbruiken (zogenaamde ‘coin miners’ die onophoudelijk aan het rekenen zijn om cryptovaluta te maken). Wat is belangrijk?

Signalen

Een langzame computer, een netwerk of het internet dat blijft hangen en programma’s en apps die niet meer optimaal werken, zijn signalen dat er malware geïnstalleerd kan zijn.

Malware voorkomen en controleren

100% zekerheid krijgt u nooit, maar u kunt wel proberen om malware te voorkomen. Tip. Update uw programma’s (ook uw besturingssysteem) tijdig. Wees voorzichtig met het downloaden van bestanden (alleen betrouwbare bronnen) en klik niet op links in onbekende e-mails. Heeft u het vermoeden dat er malware is geïnstalleerd, laat een actuele virusscanner dit dan zo snel mogelijk controleren. Tip. Gebruikt u Windows, dan kan dat ook met Windows Defender die gratis met Windows is geïnstalleerd. Start de app Windows-beveiliging en klik achtereenvolgens op Virus- en bedreigingsbeveiliging - Scanopties - Windows Defender Offline - Nu scannen. Uw computer wordt nu gecheckt op laatst bekende schadelijke software en deze wordt verwijderd of in quarantaine geplaatst. Dit duurt circa 15 minuten en de computer wordt opnieuw opgestart.

Langzame computer of netwerk of programma’s en apps die niet optimaal werken? Scan uw pc met een virusscanner (bijv. gratis Windows Defender) op malware en verwijder deze.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01