WEBDIENSTEN - VARIA - 24.05.2023

Wat vinden anderen van uw idee?

Overweegt u de lancering van een nieuwe dienst, de opening van een extra vestiging of een bedrijfsuitje? Hoe betrekt u daar uw klanten of collega’s bij?

AnswerGarden

AnswerGarden ( https://www.answergarden.ch ) is een no-nonsense webtool van Zwitserse oorsprong die u gratis kunt gebruiken om na te gaan wat anderen van uw idee vinden. De interface is opgebouwd in het Engels.

Hoe werkt het? U gaat van start door op de homepage op Create AnswerGarden te klikken. Voorafgaande registratie is niet vereist, u kunt dus meteen aan de slag. Vervolgens tikt u in het daartoe voorziene veld uw vraag in, bijv. ‘Vindt u de lancering van een weekendservice nuttig?’ of ‘In welke regio is er volgens u behoefte aan een nieuw filiaal?’ Ter info: later kunt u dit (via Admin ) nog altijd aanpassen indien nodig.

Extra’s. U heeft de keuze uit verschillende modes, waaronder de brainstorm mode (geënquêteerden kunnen een onbeperkt aantal antwoorden geven, inclusief meermaals hetzelfde antwoord) en de classroom mode (geënquêteerden kunnen eveneens een onbeperkt aantal antwoorden geven, maar slechts één keer hetzelfde). U kunt ook een maximale antwoordlengte instellen (20 of 40 karakters) en aangeven of er bij de evaluatie van de feedback al dan niet rekening moet worden gehouden met hoofdletters. Facultatief kunt ook u een wachtwoord en een e-mailadres ingeven om later aanpassingen te doen.

Het resultaat. Na een druk op de Create -knop (helemaal onderaan) wordt uw vraag bewaard onder een unieke URL. Deze kunt u dan via verschillende kanalen verspreiden onder uw klanten of medewerkers. Tip.  Gebruik de Share -knop om de peiling te integreren in uw eigen website of klik op QR om een handige QR-code aan te maken. Zodra de geënquêteerden hun eerste antwoorden geven, verschijnen deze meteen op de webpagina. Hoe populairder een antwoord, hoe groter dat wordt weergegeven. Een voorbeeld daarvan ziet u door op de homepage op AnswerGarden Demo te klikken.

Tricider

Het gelijkaardige Tricider ( https://www.tricider.com ) is al even toegankelijk. Ook deze Engelstalige ‘social voting tool’ laat u zonder enige registratie en volledig gratis een vraag stellen op de homepage. Deze wordt eveneens bewaard op een webpagina met een unieke URL die u kunt delen via diverse kanalen of embedden in de broncode van uw website (klik hiervoor op de Share and Invite -knop).

Extra’s. Het is mogelijk om een deadline voor het beantwoorden van uw vraag in te stellen (deze staat standaard ingesteld op 14 dagen). Via Settings krijgt u nog bijkomende opties, zoals uw bedrijfslogo en een achtergrond uploaden, een wachtwoord instellen, etc.

Het resultaat. Uw klanten of medewerkers kunnen via de groene Add idea -knop antwoorden op uw vraag. Ze kunnen daarbij optioneel hun naam vermelden en zelfs een illustratie toevoegen. Anderen kunnen hetzelfde doen, maar ze kunnen ook een (tegen)stem uitbrengen op de reeds ingediende voorstellen - inclusief hun argumentatie. Wanneer u zichzelf gratis registreert, blijft u via e-mail op de hoogte van nieuwe suggesties en stemmen. Tip.  Wilt u vooraf alle mogelijkheden van Tricider ontdekken, klik dan op Watch the video op de homepage.

Better-Vote

We vermelden in deze context nog even het al eerder besproken Better-Vote ( https://www.better-vote.com ). Daarmee zet u - ook weer zonder enige vorm van registratie - snel en eenvoudig een online enquête op poten.

Gebruik AnswerGarden of Tricider om snel, makkelijk en gratis online te peilen naar de meningen van anderen. Better-Vote gebruikt u voor het opzetten van online enquêtes.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01