BESTELAUTO - 12.03.2024

Blinderen ruit voldoende voor bestelauto

Voor bestelauto’s geldt een aantal fiscale faciliteiten. Zo betaalt u als ondernemer geen bpm en minder mrb (wegenbelasting). Daarvoor is wel vereist dat u de auto minstens 10% zakelijk gebruikt. Ook gelden er voor bestelauto’s speciale eisen qua inrichting. Zo mag er in de meeste bestelauto’s aan de rechter zijkant één zijruit zitten.

Meer zijruiten af fabriek. Een probleem is dat een aantal bestelauto’s vanuit de fabriek met meer zijruiten is uitgerust. Deze voldoen dan niet aan de voorwaarden en de eigenaar geniet dus ook niet van de fiscale voordelen. Tot nu toe kon er toch aan de voorwaarden worden voldaan door de zijruiten te verwijderen en te vervangen door niet uit glas bestaande panelen uit één stuk van ondoorzichtig en vormvast materiaal.

Dit standpunt is onlangs versoepeld. Er is bekendgemaakt dat de zijruit aan de buitenkant van de laadruimte niet verwijderd hoeft te worden en dat het in beginsel voldoende is als er in dat geval ondoorzichtig en vormvast materiaal aan de binnenkant van de carrosserie wordt bevestigd. Op deze manier blijft er van blindering sprake, maar kunt u onnodige kosten voorkomen.

U hoeft niet altijd de zijruiten van een bestelauto te verwijderen. Blinderen volgens de fiscale voorschriften is voldoende om van de fiscale voordelen te kunnen blijven genieten.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01