ONBETAALD VERLOF - 30.09.2009

Pensioenopbouw tijdens onbetaald verlof

Wanneer uw werknemer met onbetaald verlof gaat, bent u geen loon verschuldigd. Maar hoe zit het met de pensioenpremie? Bent u verplicht deze gedurende het onbetaalde verlof door te betalen?

Onbetaald verlof

In de Wet arbeid en zorg worden twee soorten onbetaald verlof geregeld: het ouderschapsverlof en het langdurend zorgverlof.

Ouderschapsverlof. Uw werknemer heeft recht op ouderschapsverlof als:

  • het kind (ook een stief- of adoptiekind) jonger dan 8 jaar is;
  • uw werknemer langer dan een jaar bij u in dienst is.

Langdurend zorgverlof. Uw werknemer heeft recht op langdurend zorgverlof als hij de zorg voor een familielid met een levensbedreigende ziekte op zich moet nemen. Hij kan dit verlof opnemen voor zijn partner, kind (ook pleegkind) of ouder.

Onbetaald. Ouderschapsverlof en langdurend zorgverlof zijn onbetaalde verlofsoorten.

Let op. In de arbeidsovereenkomst of cao kan een afwijkende bepaling zijn opgenomen.

Pensioenopbouw

Hoe zit het dan met de pensioenopbouw? Moet u als werkgever de pensioenpremie gedurende het verlof doorbetalen?

Meevaller. U bent wettelijk niet verplicht om de pensioenpremie door te betalen. Normaal gesproken wordt pensioen immers opgebouwd over de uren die uw werknemer daadwerkelijk heeft gewerkt. Omdat tijdens het ouderschapsverlof en het langdurend zorgverlof niet wordt gewerkt of slechts gedeeltelijk wordt gewerkt, wordt over deze niet-gewerkte uren geen pensioen opgebouwd. U bent als werkgever dan ook niet verplicht tijdens het ouderschapsverlof de pensioenpremie (het werkgeversdeel) door te betalen.

Let op. Hierover kanin de arbeidsovereenkomst of de cao een afwijkende regeling zijn opgenomen.

TĂłch pensioenopbouw

Niet altijd hetzelfde. Pensioenregelingen zijn per sector verschillend. Vaak heeft het pensioenfonds een regeling waarbij de werknemer zelf de pensioenpremie kan afdragen (dus ook het werkgeversdeel). De pensioenopbouw kan dan onverkort doorgaan, waarbij deze wordt gebaseerd op de normale arbeidstijd.

Ook kan uw pensioenfonds speciale regelingen hebben voor onbetaald verlof. Zo wordt bijv. bij sommige fondsen het ouderschapsverlof gecombineerd met een opname van het levenslooptegoed.

Tip. Adviseer uw werknemer contact op te nemen met zijn pensioenfonds.

Pensioengat

Bouwt de werknemer geen pensioen op tijdens het verlof, dan ontstaat er een pensioengat. Dit pen­sioengat kan later worden opgevuld. Het is fiscaal mogelijk om in latere jaren extra pensioen op te bouwen. Uw werknemer moet dat zelf regelen.

Andere verlofsoorten

Dit geldt niet alleen bij wettelijk onbetaalde verlofsoorten. Ook bij ander onbetaald verlof wordt er in beginsel geen pensioen opgebouwd. Andere soorten onbetaald verlof die niet in de wet zijn geregeld, zijn bijvoorbeeld een sabbatical en onbetaald verlof voor het volgen van een opleiding.

Let op. Hierover kan in de arbeidsovereenkomst of cao weer een afwijkende regeling zijn opgenomen.

U bent wettelijk niet verplicht de pensioenpremie door te betalen tijdens onbetaald verlof. Wel kan hier in de cao van worden afgeweken. Informeer ook altijd bij uw pensioenfonds of zij misschien een andere regeling hanteren.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01