Alle domeinen

2009 - September

VAR - 30.09.2009

Automatisch een VAR?


BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 30.09.2009

Minder DGA-loon te belasten?


ONROERENDE ZAKEN - 30.09.2009

Uw bedrijfspand, is dat zakelijk of privévermogen?

Als u als IB-ondernemer werkt vanuit een pand waarin u ook woont, heeft u soms zelf de keuze uw pand fiscaal als privé of als zakelijk aan te geven. Wanneer mag u kiezen en wat moet u verder nog weten?


PERSONEEL - 30.09.2009

In dienst nemen van uitzendkrachten!

Stel, er werkt al een tijdje een uitzendkracht in uw bedrijf. Op een gegeven moment besluit u om hem voor een bepaalde tijd rechtstreeks in dienst te nemen. Kan dat zomaar of zijn er risico’s? Waar moet u op letten?


RECHT - 30.09.2009

Garantie tot in den eeuwigheid?

U kocht een nieuwe auto en kreeg twee jaar garantie. Inmiddels is het negen jaar later en gaat de airco voor de vierde keer stuk. Hij ging iedere keer binnen twee jaar stuk. Deze airco is nog geen twee jaar oud, dus is dat garantie?


RECHT - 30.09.2009

Telecomcontracten, hoe komt u ervan af?

Op 1 juli 2009 is de nieuwe Telecomwet in werking getreden. Hierin is onder andere geregeld dat telecomcontracten makkelijker kunnen worden opgezegd. De maximale opzegtermijn is één maand. Wat heeft ú daaraan?


ZOIETS OVERKOMT U TOCH NIET? - 30.09.2009

Het eigendomsvoorbehoud, hoe werkt dat?

U heeft een aantal spullen afgeleverd bij een afnemer. Vervolgens gaat die failliet voordat hij de spullen aan u heeft kunnen betalen. Via een eigendomsvoorbehoud kunt u uw spullen terugvorderen. Hoe zit dat precies?


VERZEKERINGEN - 30.09.2009

Hoe voorkomt u onderverzekering?

Op een schade door bijvoorbeeld brand zit niemand te wachten. Stel dat u tóch zo’n schade krijgt, hoe zorgt u er dan voor dat u de schade volledig vergoed krijgt? Oftewel: hoe voorkomt u onderverzekering?


BTW - 30.09.2009

Nú uw woning laten opknappen?

Sinds 15 september 2009 is de btw voor schilderen en stukadoren van woningen belangrijk verlaagd. Kunt u profiteren? Ook bij een woon-bedrijfspand?


TEGEMOETKOMING LOONKOSTEN - 30.09.2009

Compensatie oudere werknemers


BELASTINGEN - BOETES - 30.09.2009

Vergrijpboete te voorkomen?


PERSONEELSBELEID - BELONING - 30.09.2009

Wél of geen kerstpakket in crisistijd?

Wacht ook u de effecten van de resessie af als het om de kerstpakketten gaat? Tijd voor u om nu knopen door te hakken over het wel of niet verstrekken van een kerstpakket dit jaar.


RE-INTEGRATIE - 30.09.2009

Maar de bedrijfsarts zei het ...

U heeft uw zieke werknemer samen met de bedrijfsarts steeds begeleid tijdens zijn re-integratie. U bent het met de bedrijfsarts eens dat de werknemer niet in uw bedrijf te re-integreren is. Tóch geeft het UWV u een loonsanctie. Wat nu?


ONBETAALD VERLOF - 30.09.2009

Pensioenopbouw tijdens onbetaald verlof

Wanneer uw werknemer met onbetaald verlof gaat, bent u geen loon verschuldigd. Maar hoe zit het met de pensioenpremie? Bent u verplicht deze gedurende het onbetaalde verlof door te betalen?


REORGANISATIE - 30.09.2009

Kom na je ontslag maar voor 50% terug ...

Als u geen tientallen personeelsleden heeft, is het moeilijk om voor deeltijd-WW in aanmerking te komen. Gelukkig betekent dat niet dat u helemaal met lege handen staat. Wat kunt u dan doen? Wij zetten het voor u op een rijtje.


RECHT VAN DE WERKPLEK - 30.09.2009

We hadden toch een afspraak?

Omdat u een grote klus moet klaren, neemt u een nieuwe medewerker aan voor drie maanden. Net als hij een beetje vooruit kan, geeft hij er de brui aan. Kan dat zomaar? U had toch een afspraak? Kunt u schadevergoeding eisen?


UITBETALEN VAKANTIEDAGEN - 30.09.2009

Ik verreken die min-uren wel

De laatste tijd is het wat minder druk in uw bedrijf en werken uw werknemers wat minder. Geen probleem; dat halen ze wel in als het straks weer drukker wordt! En anders verrekent u de uren toch gewoon met de vakantiedagen?


ARBEIDSOVEREENKOMST - JONGEREN - 30.09.2009

Je bent jong ...

De kranten staan er bol van: binnenkort mag u jongeren méér tijdelijke contracten aanbieden over een langere periode. Kunt u daar nu al handig op inspelen?


GEBOUW EN GROND - 24.09.2009

Geen graafmelding bij normaal boerenwerk?


BOER EN PRIVÉ - 24.09.2009

Schenkingen aan de kinderen nog dit jaar doen!

Door schenkingen aan de kinderen kunt u ervoor zorgen dat zij minder successierecht hoeven te betalen. Maar in 2010 gaat het fiscaal tarief voor schenkingen omhoog. Waar moet u rekening mee houden en wat is nu goed om te weten?


AANSPRAKELIJKHEID - 24.09.2009

Verzekering voor fietsende en lopende werknemers!

Wat heeft de hoogste rechter beslist over als uw werknemer een verkeersongeluk overkomt tijdens zijn werk, bijvoorbeeld als hij op de fiets naar het land rijdt, of snel even iets gaat halen voor uw bedrijf, enz.?


INTERNET - 24.09.2009

Online back-uppen van bedrijfsgegevens: ook voor u?

Bedrijven in het MKB maken te weinig back-ups en 16% zelfs nooit. Jaarlijks verliest 33% van de bedrijven dan ook digitale gegevens. Online back-up is sterk in opkomst. Is dit ook voor u een oplossing? En is het wel veilig?


GEBOUW EN GROND - 24.09.2009

Plan om boerderij te verbouwen op tijd doorzetten

De rechter heeft nu beslist: “In mooie plannen kun je niet wonen.” Hoe zit dat? Wanneer is er bij verbouwingsplannen geen ruimte voor de aftrek van hypotheekrente? Wat is goed om te weten?


BOER EN BEDRIJF - 24.09.2009

Wanneer kan een bank de kredietrelatie opzeggen?

In tijden van economische onrust willen banken niet te veel risico lopen en nog weleens moeilijk doen. Als een onderneming in financiële problemen komt, zal de bank sneller de kredietrelatie opzeggen. Mag dat zomaar?


LANDBOUWMAATSCHAP - 24.09.2009

Juridisch correct stoppen met de maatschap of Vof

Hoe kan de samenwerking via een agrarische maatschap of Vof waarin u samenwerkt, juridisch correct worden beeïndigd? Hoe werkt dat? Wat is raadzaam? Wat voorkomt u door de juiste regels op te volgen?


BOER EN BEDRIJF - 24.09.2009

‘Verplicht’ vanggewas na maïs?

De snijmaïsoogst is weer bezig. Hoe zit het ook alweer met het verplichte (stikstof)vanggewas na maïs? Wat speelt nu heel actueel over dit onderwerp?


VRAAG VAN EEN ABONNEE - 24.09.2009

Wanneer is een verhuizing zakelijk?


IN DE PIJPLIJN - 24.09.2009

Belastingplan 2010


WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 24.09.2009

Schattingsformulier de computer in

Een ondernemer krijgt aan het begin van het jaar een voorlopige aanslag inkomstenbelasting opgelegd, waarna hij elke maand één termijn betaalt. Als hij later heffingsrente moet betalen, komt hij in het geweer. Wat is er aan de hand?


INKOMSTENBELASTING - 24.09.2009

Pas op met uw lijfrente

De fiscale regels voor de lijfrenteverzekeringen zijn weer eens gewijzigd. Pas op dat u geen lijfrentepremie betaalt die fiscaal niet aftrekbaar is, terwijl u straks wel het volle pond aan belasting over de lijfrente-uitkeringen moet betalen.


BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 24.09.2009

De bestuurder is niet altijd bestuurder

Zoals bekend, kan de directeur (bestuurder) van een BV aansprakelijk worden gesteld voor belastingschulden van de BV. Uit recente rechtspraak blijkt echter dat de Belastingdienst hier niet meer zo gemakkelijk mee wegkomt.


FISCOTIP - 24.09.2009

Schenken en terugvragen nu het nog kan

‘Eens gegeven, blijft gegeven’, hoeft fiscaal bekeken niet zo te zijn. U kunt namelijk herroepelijk schenken. Hoe werkt dit dan? Hoe levert dit fiscaal voordeel op? Wat verandert er per 1 januari 2010?


WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 24.09.2009

Te lage aanslag opgelegd; foutje bedankt?

Als achteraf blijkt dat een belastingaanslag op een te laag bedrag is vastgesteld, dan kan de fiscus de te weinig geheven belasting navorderen. De Belastingdienst kan dit echter niet zomaar doen. Wat als de fiscus zelf een fout maakt?


AUTO - 24.09.2009

Lunchkilometers zakelijk

De rechter heeft onlangs een interessante uitspraak gedaan over de vraag welke kilometers meetellen voor het privégebruik van de auto van de zaak.


BELEGGEN - 23.09.2009

Beheers het risico van uw beleggingsportefeuille

Een goede opbouw van uw beleggingsportefeuille begint met het aanbrengen van voldoende spreiding. Zo beperkt u de kans dat koersdalingen uw totale vermogen raken. Aan welke categorieën moet u denken?


PERSONEEL - 23.09.2009

De derde weg

Om afscheid te nemen van een werknemer kunt u het ontslag regelen via UWV WERKbedrijf óf de kantonrechter. Allebei procedures met nogal wat haken en ogen. Is er geen gemakkelijker manier?


PRAKTIJKWINST - 23.09.2009

Samen werken, samen delen

De rechter in Amsterdam heeft recentelijk uitspraak gedaan over of een winstverdeling van 90% - 10% in een ondermaatschap tussen een chirurg en zijn vrouw wel zakelijk is. Wat werd beslist? Wat is raadzaam?


BTW - 23.09.2009

Renovatie woning of praktijkpand, 6% of 19% btw?

U gaat uw woning en eventueel praktijkpand laten renoveren en/of opknappen. In sommige gevallen is het verlaagde btw-tarief van toepassing, wat een welkome kostenbesparing oplevert. Wanneer is dit precies het geval?


ONROERENDE ZAKEN - HUUR EN VERHUUR - 23.09.2009

Borgsom of bankgarantie?

Als u een praktijkpand gaat huren, vraagt de verhuurder doorgaans vooraf een zekerheid van bijvoorbeeld drie maanden huur. Heeft dat gevolgen of zijn er ook andere mogelijkheden?


TUCHTRECHTSPRAAK - 23.09.2009

Zorg dat de klager zich serieus genomen voelt

Een huisarts liep tegen een tuchtrechtelijke waarschuwing aan. Een patiënt stelde dat hij hem niet serieus genomen had. Was dat werkelijk het geval en wat kunt u leren uit deze zaak? Een casus over hoe het niet moet.


ACTUALITEIT - 23.09.2009

Advies? Altijd via behandelaar!

Een deskundige in een gerechtelijke procedure rapporteert dat de betrokken mevrouw minder pillen moet gebruiken. Had hij de huisarts moeten inlichten?


BELASTINGEN - 21.09.2009

Automatisch een VAR-verklaring


PRIVÉ - 21.09.2009

Boerderijtje verbouwen; in plannen kun je niet wonen

Jan Schaefer zei ooit: “In geouwehoer kan je niet wonen.” De rechter heeft nu beschaafder beslist: “In mooie plannen kun je niet wonen.” Hoe zit dat? Wanneer is er bij verbouwingsplannen geen ruimte voor de aftrek van hypotheekrente?


PERSONEEL - 21.09.2009

Klussen tijdens ziekte

Uw zieke werknemer blijkt bij controle door uw Arbodienst niet thuis. Zelfs als zou blijken dat hij aan het klussen is, is dat volgens de rechter nog geen reden voor ontslag op staande voet. Wat kunt u wél doen?


BOUWCALCULATIE - 21.09.2009

Wat nou ‘onproductieve uren’?

Wat zijn ‘onproductieve uren’ voor uw bouwbedrijf? Hoe hoog zijn die onproductieve uren voor uw bouwbedrijf? Hoe beperkt u de onproductieve uren? Hoe kunt u onproductieve uren doorberekenen?


INCASSO - 21.09.2009

Faillietverklaring als pressiemiddel tot betaling!

Één van uw klanten wil uw facturen maar niet betalen. U denkt eraan zijn faillissement aan te vragen. Is het verstandig om dat te doen? Loont het de moeite en hoe kunt u het het beste aanpakken?


BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 21.09.2009

Met uw Bouw-BV in de Vof!

Als u tijdelijk gaat samenwerken met een andere onderneming, wat is dan hiervoor de beste rechtsvorm? Moet u daarvoor een nieuwe BV oprichten of is er een andere mogelijkheid? Welke dan en wat zijn daarvan de voordelen?


FINANCIERING - 21.09.2009

Bedrijfsopvolging zonder de bank?

De banken financieren niet zo makkelijk meer. Wat nu? Als voorbeeld gaan we ervan uit dat uw kind uw bouwbedrijf wil overnemen. Wat kunt u doen?


PERSONEEL - ZIEKTE - 21.09.2009

Ziek en toch vakantie opbouwen?


RECHT - 21.09.2009

Wat is ‘spam’ precies?


PERSONEEL - 21.09.2009

Deeltijd-WW of toch ontslag aanvragen?

Niet alleen grote bedrijven, maar ook kleinere kunnen te maken hebben met een terugloop in hun omzet waardoor personeelslasten hun boven het hoofd dreigen te groeien. Kunt u in zo’n situatie toch uw goede werknemer(s) behouden?


RECHT - 21.09.2009

Beslag leggen vanwege een tientje!

Stel, u bent de videotheek nog € 10,- verschuldigd. Op een gegeven moment ontvangt u een sommatiebrief waarin meteen ook maar € 70,- incassokosten wordt geëist. En anders volgt beslag! Kan dat zomaar?


KHN-CAO - 18.09.2009

Prestatieverhoging geven?


SUBSIDIE - OVERHEID & INNOVATIE - 18.09.2009

Geld om uw horecazaak veiliger te maken


FINANCIERING - LENEN - 18.09.2009

Borgsom, bankgarantie of bijpassende suikeroom?

Als u een horecapand gaat huren, vraagt de verhuurder of brouwer ook nog wel eens vooraf een zekerheid van bijvoorbeeld drie maanden huur. Heeft dat gevolgen of zijn er ook andere mogelijkheden?


PERSONEEL - ONTSLAG - 18.09.2009

Sorry, maar ik kan jou écht niet meer betalen!

Het kan de beste horecaondernemer overkomen: op grond van economische redenen een dure arbeidskracht moeten ontslaan. Heel vervelend, maar ook wel noodzakelijk. Wat is dan van belang en waar moet u voor zorgen?


WET- EN REGELGEVING - ROOKVERBOD - 18.09.2009

Schade door rookverbod geen klinkklare onzin

U heeft ongetwijfeld de ontwikkelingen in de rechtszaal van het rookverbod de laatste maanden gevolgd. Komt verlies of gederfde winst in aanmerking voor vergoeding als u zich (zonder personeel) gehouden heeft aan het rookverbod?


ADMINISTRATIE - BEWAARPLICHT - 18.09.2009

Bewaren of vernietigen, vanaf wanneer?

U wordt al jaren geconfronteerd met berichten over vermindering van administratieve lastendruk. Dit artikel toont aan dat ook op gebied van bewaarplicht nogal wat te verbeteren valt. Hoe gaat u daar in de tussentijd dan mee om?


KAS - KASGELD - 18.09.2009

Vals geld, hoe herkent u het en wat doet u dan?

In de eerste helft van 2009 is het aantal onderschepte valse bankbiljetten t.o.v. vorig jaar fors toegenomen. De kans dat u met valse bankbiljetten te maken krijgt, is dus aanzienlijk. Hoe herkent u ze en wat als u ze bij u ontdekt?


HORECAKOSTEN - 18.09.2009

Wie moet voor die ontstopping opdraaien?

Uw riolering is de laatste tijd wel erg vaak verstopt. De kosten hiervan lopen hoog op. Geen onbekend horeca-euvel. Moet u dit nu allemaal zelf betalen of kunt u iemand daarop aanspreken?


PERSONEEL - FOOIEN - 18.09.2009

Bij ons is fooi geen loon meer …

U weet niet beter dan dat fooien fiscaal gezien worden als loon dat belast is met loonbelasting en premies. Maar dat is niet altijd zo! Wanneer niet?


APPARTEMENTSRECHTEN - 18.09.2009

Bemoeienis gemeente


VERKOOP - 18.09.2009

Gewoon doorverkopen


BOUWRECHT - 18.09.2009

Niet zomaar slopen

Uw cliënt heeft een oud boerderijtje gekocht. Hij wil het boerderijtje afbreken en een nieuwe woonboerderij bouwen. Probleem is dat het boerderijtje vastzit aan een andere woning. Waar moet hij dan op letten?


MILIEU - 18.09.2009

Asbest? Niet zo best!

Niemand twijfelt er nog aan dat asbest schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Over de mate waarin dit het geval is, lopen de meningen vaak wel ver uiteen. Wat besliste de rechter onlangs over de bruikbaarheid van een ‘asbestpand’?


IN DE KIJKER - 18.09.2009

Het Nationaal Doorstromingsfonds: wat moet u weten?

Het aantal transacties op de woningmarkt is sinds de kredietcrisis behoorlijk afgenomen. Kan deze impasse worden doorbroken door de Overbruggings-garantie of het Nationaal Doorstromingsfonds Woningmarkt?


VERKOOP - 18.09.2009

Jaap.nl: het is maar een indicatie!

Jaap.nl neemt informatie over uw woningaanbod klakkeloos over. Daarnaast geeft Jaap.nl sinds kort een indicatie van de zogenaamde ‘woningwaarde’. Kunt u voorkomen dat de verkeerde informatie op Jaap.nl komt te staan?


UW RAADSMAN - 18.09.2009

Verruiming monumentenvrijstelling

De vrijstelling van overdrachtsbelasting bij de aankoop van een monument is onlangs verruimd. De vrijstelling geldt voortaan ook bij aankoop door een natuurlijk persoon. Wat betekent dit voor u als koper?


VERHUUR - 18.09.2009

Huurder met betalingsproblemen; wat nu?

Als uw (zakelijke) huurder kampt met betalingsproblemen, kan dat ook gevolgen hebben voor uw positie. Maakt het dan wat uit of uw huurder failliet gaat of in de schuldsanering terechtkomt? Wat is het verschil en wat moet u daar mee?


APPARTEMENTSRECHTEN - 18.09.2009

Koop geen kat in de zak

Uw cliënt is van plan een appartement te kopen. Nu heeft hij in de wandelgangen gehoord dat er bij de Vereniging van Eigenaars wat oud zeer zit. Wat nu?


SOFTWARE - WINDOWS - 17.09.2009

Stukje beeld ‘grabben’


SOFTWARE - CD & DVD - 17.09.2009

Hoesjes in het juiste formaat


ZOEKEN - INTERNET - 17.09.2009

Echte vragen stellen


ONTSPANNING - MUZIEK - 17.09.2009

Er zit muziek in uw pc

Er bestaan heel wat websites waarop u op een perfecte legale manier naar liedjes kunt luisteren. Welke sites moet u zeker eens opzoeken?


COMPUTER - HARDWARE - 17.09.2009

Netbooks: ook iets voor u?

Netbooks - kleine, compacte notebooks - zijn nu goedkoper dan ooit. Brengen de superlage prijzen u in verleiding? Waarop moet u letten als u een netbook koopt en wat zijn de verschillen met een gewone laptop?


TELEFONIE - SMARTPHONE - 17.09.2009

Bellen en surfen met de Google-gsm

De iPhone is al een tijdje verkrijgbaar en kent u dus. Nieuwer zijn smartphones op basis van Android, het besturingssysteem van de ‘Google phone’. De tweede generatie Google-telefoons is nu verkrijgbaar. De moeite waard?


E-MAIL - E-MAILSOFTWARE - 17.09.2009

Postbox: Thunderbird met wat extra’s

Het nieuwe e-mailprogramma Postbox is gebaseerd op Thunderbird, maar beweert heel wat meer te bieden te hebben. Zijn er naast een mooier ‘design’ genoeg nuttige extra’s?


SOFTWARE - COMPUTERBEHEER - 17.09.2009

Beter bediend… op afstand

Af en toe is het handig om op afstand aan een pc op een andere locatie te ­kunnen. Met diensten en software zoals GoToMyPC en VNC is dit mogelijk. Wat hebben ze precies te bieden?


SOFTWARE - BROWSER - 17.09.2009

Opera 10: snelheid in een mooiere verpakking

Opera strijdt al geruime tijd met Apple Safari en Google Chrome om de derde plek in de browseroorlog. Met versie 10 zorgt deze hoogstaande browser weer voor een aantal interessante nieuwig­heden. Het proberen waard?


ZAKELIJK - WEBDIENSTEN - 17.09.2009

Toon het in een screencast

Met een zgn. screencast kunt u op een heldere manier iets tonen aan bv. ­klanten of vrienden. Er bestaan meerdere tools waarmee u instructie­filmpjes kunt maken. Een nieuwkomer is Screenr.


E-MAIL - E-MAILGEBRUIK - 17.09.2009

Archiveren houdt uw e-mailpakket gezond

Bewaart u e-mails van jaren geleden zomaar in uw e-mailpakket? Kan dat kwaad en, zo ja, hoe kunt u oude mail archiveren in Outlook en Thunderbird?


BEVEILIGING - PRIVACY - 17.09.2009

Bescherm uw privacy in Facebook

Facebook wil de privacy van haar 250 miljoen leden beter beschermen. Goed nieuws, maar hoe zorgt u zélf al voor wat afscherming. Zelfs in een sociaal netwerk wilt u immers niet dat iedereen altijd alles van u weet.


OPLEIDING - TAAL - 17.09.2009

Haal een tien voor taal

Heeft u tijdens uw job of uw vakantie de behoefte gevoeld om een vreemde taal (beter) te leren? Dit zijn enkele websites die uw taalkennis kunnen opkrikken.


ZAKELIJK - FINANCIEEL - 17.09.2009

Bezuinigen op notariskosten

De notaris is een instituut waar u voor sommige zaken niet omheen kunt. Dankzij het internet kunt u wel gaan ‘shoppen’ voor de goedkoopste optie.


INTERNETGEBRUIK - 16.09.2009

Voorkom privé internetgebruik onder werktijd!

Werknemers die internet voor hun werk gebruiken, kunnen vaak onbeperkt op internet surfen. Allerlei privacyredenen maken controle hierop moeilijk. Hoe voorkomt u zo veel mogelijk privé internetgebruik tijdens werktijd? Enkele tips.


PENSIOEN - 16.09.2009

Met 65 vanzelf uit dienst?

Het is een wijdverbreid misverstand dat een arbeidsovereenkomst vanzelf (van rechtswege) eindigt wanneer de werknemer 65 jaar wordt. Dat is echter lang niet altijd het geval. Hoe zit dat ook alweer? En waar moet u op letten?


KOSTENVERGOEDINGEN - 16.09.2009

Top 4 van fouten bij kostenvergoedingen?


LOONBELASTING & PREMIES - 16.09.2009

Fiscus vóór zijn? Vroeger aangifte doen!


FUNCTIONEREN & BEOORDELEN - 16.09.2009

Functiecriteria: hoe komt u eraan?

Er is vaak van alles te lezen over functiecriteria. Wat zijn dit eigenlijk, wat is het nut ervan en hoe stelt u eigenlijk die functiecriteria het beste vast? Een aantal tips om u het werk te vergemakkelijken.


ARBEIDSOVEREENKOMST - 16.09.2009

Mijn contract is stilzwijgend verlengd!

U neemt een nieuwe medewerker aan met een arbeidsovereenkomst van één jaar. Vanwege de drukte start de medewerker al wat eerder. Hoe zit het dan met het contract? Eindigt dat dan op de afgesproken datum of al eerder?


ZIEKTE - 16.09.2009

Help, ik ben ‘Mexicaans’ ziek!

Er is al veel gezegd en geschreven over de Mexicaanse griep en wat er kan gebeuren na de vakantieperiode. Het is misschien een ‘open deur’ maar wij zetten de belangrijkste adviezen nog eens voor u op een rijtje.


AUTO VAN DE ZAAK - 16.09.2009

Bestelauto of personenauto?

Dat een bestelauto voor u én uw werknemer fiscaal voordeliger is dan een personenauto, weet u. Voor u is belangrijker om te weten waar de grens ligt. Wanneer is een auto nu een bestelauto en wanneer niet? Waar moet u op letten?


UITZENDKRACHTEN - 16.09.2009

Depotstelsel een feit!

Op 30 juni 2009 ging de kogel dan toch door de kerk. Het depotstelsel gaat de G-rekening vervangen. Wat is erg belangrijk om te weten en te doen?


BOER EN PRIVÉ - 11.09.2009

Craquelé in uitgevoerd stucwerk; geen claim?

Als u denkt dat uw aannemer stucwerk niet goed heeft uitgevoerd omdat er sprake is van craquelé waardoor de muren aan de onderkant vochtig zijn, wat kunt u daar dan tegen inbrengen? Wat heeft de rechter beslist?


RECHT - 11.09.2009

Een lekkend dak; voor u geen probleem?

Als uw aannemer volgens de instructie van de leverancier bouwmaterialen verwerkt en achteraf ontstaat er schade, is hij daarvoor dan aansprakelijk? Wat heeft de rechter daarover gezegd en wat is goed om te weten?


Cookiebeleid