Alle domeinen

2009 - Augustus

SUBSIDIE - 31.08.2009

Energiebesparing gestimuleerd


PRIVÉ - 31.08.2009

Nieuwe Wet schenk- en erfbelasting op komst

Op 20 april jl. is het wetsvoorstel voor de wijziging van de Successiewet ingediend bij de Tweede Kamer. Men wil de wijzigingen al per 1 januari 2010 laten ingaan. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen en hoe kunt u profiteren?


LIJFRENTE - 31.08.2009

Kleine lijfrenteverzekeringen afkopen mag nu

Vanaf 2009 is het fiscaal toegestaan om ‘kleine lijfrenteverzekeringen’ te stoppen (af te kopen). Hoe werkt dat? Wat is raadzaam om op te letten?


TUCHTRECHT - 31.08.2009

Wat anderen over de patiënt melden

In een recente uitspraak van het Centraal Medisch Tuchtcollege was de vraag aan de orde in hoeverre een arts bij de beantwoording van de vraag hoe spoedeisend zijn hulp geboden was, mocht afgaan op informatie van derden.


GEZONDHEIDSRECHT - PATIËNTENRECHT - 31.08.2009

Second opinion of overname behandeling?

Er meldt zich iemand bij u met de mededeling dat hij twijfelt aan het behandelplan van uw collega. Hij wil graag uw zienswijze vernemen. Hoe reageert u het best? En, mag u de behandeling van deze patiënt overnemen?


KOSTENAFTREK - 31.08.2009

Driemaal daags woon-werkverkeer?

Dankzij nieuwe rechtspraak lijken er extra aftrekmogelijkheden in het geval u op één dag meerdere malen van uw woning naar uw werk reist.


PERSONEEL - 31.08.2009

Assistente nodig? Ja, maar geen idee voor hoelang

U heeft tijdelijk een assistent(e) nodig, maar u weet niet voor hoelang. Hoe kan dat voordelig met minimale risico’s? Waar liggen uw mogelijkheden?


RECHT - 31.08.2009

Telecomcontracten, hoe komt u ervan af?

Sinds 1 juli 2009 is de nieuwe Telecomwet in werking getreden. Hierin is onder andere geregeld dat telecomcontracten makkelijker kunnen worden opgezegd. De maximale opzegtermijn is nu één maand. Hoe zit dat precies?


BELASTINGEN - 31.08.2009

Nieuwe wet in aantocht


GEBOUW EN GROND - 31.08.2009

Niet zeuren over het rotte dak?

Als u een koopovereenkomst sluit waarin een zogenaamde ‘ouderdomsclausule’ is opgenomen, bij wie ligt dan het risico? Waar moet u dan rekening mee houden? Wat heeft de rechter daarover gezegd en wat is goed om te weten?


PERSONEEL - 31.08.2009

We hebben toch een wijzigingsbeding?

Met een wijzigingsbeding mag u ‘eenzijdig’ de arbeidsvoorwaarden aanpassen. Waar moet een wijzigingsbeding in een arbeidsovereenkomst aan voldoen zodat u er ook daadwerkelijk gebruik van kunt maken? En wat als het ontbreekt?


RECHT - 31.08.2009

Gewijzigde randvoorwaarden 2009

De randvoorwaarden van het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) zijn in 2009 gewijzigd. Wat is er gewijzigd en wat is de consequentie van het opzettelijk overtreden van een randvoorwaarde?


BOER EN BEDRIJF - 31.08.2009

Begrotingsnormen lange termijn melkveehouderij 2009

Wilt u een begroting maken voor uw melkveehouderijbedrijf op de lange termijn? Hoe gebruikt u goede en betrouwbare begrotingsnormen voor uw begroting? Welke uitgangspunten kunt u hanteren?


BOER EN BEDRIJF - 31.08.2009

Subsidie voor duurzame stallen

Houdt u bedrijfsmatig dieren en wilt u investeren in hun huisvesting? Vanaf 18 augustus a.s. kunt u (opnieuw) subsidie aanvragen, als u daarbij het welzijn van uw dieren verbetert. Aan welke voorwaarden moet u voldoen?


EUROPESE LANDBOUWREGELS - 31.08.2009

Waar is alle informatie over Natura 2000 te vinden?

Binnenkort worden voor 11 Natura 2000-gebieden de ontwerp-aanwijzingsbesluiten ter inzage worden gelegd. Hoe weet u of dit voor uw bedrijf van belang is? Wat is de stand van zaken is van de overige Natura 2000-gebieden?


AUTO - 31.08.2009

Soms geen bijtelling bestelauto

Bestelauto’s die bijna alleen geschikt zijn voor vervoer van goederen, ontlopen de bijtelling. De fiscus legt deze regel erg strikt uit, de rechter niet. En nu?


LOONADMINISTRATIE - 26.08.2009

Uitstel nieuwe loonaangifte


IN DE PIJPLIJN - AUTO - 26.08.2009

Verlaagde bijtelling 10%


ONROERENDE ZAKEN - 26.08.2009

Btw-integratieheffing onder vuur

Bent u vrijgestelde btw-ondernemer, dan moet u door de btw-integratieheffing bij ingebruikname van uw nieuwbouwpand btw afdragen over de kostprijs. Btw op de materiaal- en bouwkosten kunt u terugvragen. Wat speelt nu?


WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 26.08.2009

Bijzonder geval van ‘betalingsonmacht’

Onlangs speelde er voor de rechter in Haarlem een procedure over betalingsonmacht en over de verrekening van een btw-teruggaaf met te betalen loonheffing. De rechter besliste in het voordeel van de ondernemer.


AUTO - 26.08.2009

Stop de parkeerboete

Een parkeerbon heeft u vandaag de dag zo te pakken. Maar ja, dan moet u zich ook maar aan de regels houden, zou de agent zeggen. Maar dat geldt natuurlijk ook voor de gemeente. Over welke regels hebben we het dan eigenlijk?


DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 26.08.2009

Belastingheffing op rente is te vermijden

Indien u als directeur-grootaandeelhouder een vordering op uw BV heeft, is de daarover door de BV verplicht te betalen rente bij u progressief belast in de inkomstenbelasting. Valt daar iets aan te doen?


FISCOTIP - 26.08.2009

Aan- en verkoopkosten woning vergoeden?

In crisistijd wisselt personeel af en toe noodgedwongen van baan. Soms gaat dit gepaard met verhuizen en dan hakken de aan- en verkoopkosten van de woning er fors in. Als u dat wilt, kunt u die met korting voor uw rekening nemen.


WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 26.08.2009

Levert kale kip onrechtmatige daad op?

Een rechtspersoon krijgt een forse naheffingsaanslag. Dan worden de activiteiten overgesluisd naar een andere rechtspersoon. Heeft de fiscus het nakijken? Is dit onrechtmatig tegenover de fiscus? Wat heeft de rechter nu beslist?


AUTO - 26.08.2009

Bijtelling bestelauto van de zaak

De Hoge Raad heeft onlangs een interessante uitspraak gedaan over de inkomensbijtelling voor een bestelauto van de zaak. Wat speelt er?


WET- EN REGELGEVING - DRANK- EN HORECAWET - 26.08.2009

Alcohol en jongeren


WET- EN REGELGEVING - AANSPRAKELIJKHEID - 26.08.2009

Toeristenschade?


HUUR EN VERHUUR - WONING - 26.08.2009

Een woning kopen: alle kosten aftrekbaar?

U wilt niet meer boven uw horecazaak wonen. U heeft plannen om een nieuwe woning te kopen. Dan komen daarbij heel wat kosten kijken. Welke van deze kosten zijn nu aftrekbaar en welke kosten komen netto voor uw rekening?


PERSONEEL - VERLOFREGELINGEN - 26.08.2009

Ik moet vrij hebben!

Op een dag staat uw hulpkok voor uw neus met de melding dat ze meteen naar huis moet. Er is thuis een noodgeval zodat ze dringend weg moet. Moet u dat zomaar goed vinden? Hoe is dat wettelijk geregeld?


WET- EN REGELGEVING - RECHTSVORM - 26.08.2009

Horeca-BV leuk voor u?

Als DGA (directeur-grootaandeelhouder) van uw eigen horeca-BV heeft u verschillende petten op: u bent horecaondernemer, aandeelhouder en werknemer. Wanneer is een BV voor u nu fiscaal voordelig?


ADMINISTRATIE & ADVISEUR - INVESTERINGEN - 26.08.2009

Onderhoud of verbetering?

Ook u moet af en toe onderhoud plegen aan uw restaurant, keuken, hotelkamers of aan apparatuur. Soms past u gelijk maar een verbetering toe. Het verschil is klein, maar het fiscale gevolg niet. Waar moet u op letten?


PERSONEEL - UITZENDBUREAU - 26.08.2009

Groter risico bedrijfsongeval bij uitzendkrachten?

Uitzendkrachten, payrollers en stagiairs lopen volgens de arbeidsinspectie een grotere kans op een ongeluk op het werk. Maar hoe zit dat bij uitzendkrachten en payrollers; u bent toch niet aansprakelijk als het misgaat met de snijmachine?


BANK - BEDRIJFSKREDIET - 26.08.2009

Zo krijgt u geld los

De banken verstrekken moeizaam krediet aan de horeca in het MKB. Misschien herbergt uw zaak toch meer mogelijkheden om een financiering rond te krijgen. Een van die mogelijkheden is Asset Based Lending. Ooit van gehoord?


KAART- EN MENUPRIJS - KOSTPRIJSMETHODE - 26.08.2009

Bedenk goed wat u met uw wijn doet

Rondom de brutowinstmarge en de winstmarge op de inkoop wijnen bestaat bij een belastingcontrole regelmatig verwarring. Wij schenken klare wijn.


CONTROLE - 25.08.2009

Pas op met uw administratie


BOUWCALCULATIE - 25.08.2009

Wel of geen uitvoeringskosten berekenen?

Wat met de berekening van uitvoeringskosten bij kleinere opdrachten en bij opdrachten die een wat kleiner bouwbedrijf uitvoert? Hoe kunt u de uitvoeringskosten doorberekenen?


HET OVERKWAM UW COLLEGA - 25.08.2009

Een verborgen gebrek kost geld!

Bij een nieuw appartement blijft er een waas hangen over de glazen schuifpui. Is er dan sprake van een verborgen gebrek? Wie is daarvoor aansprakelijk en wat heeft de rechter daarover gezegd?


PERSONEEL - 25.08.2009

Uw werknemer is tijdens zijn vakantie ziek geworden

In onze multiculturele samenleving komt het vaak voor dat werknemers in hun vakantie familie en vrienden in het buitenland bezoeken. Maar hoe zit het als uw werknemer tijdens zijn vakantie ziek wordt? Hoe gaat u daarmee om?


RECHT VAN DE BOUW - 25.08.2009

Retentierecht: hekken om de bouwplaats

Tegenwoordig komt het steeds vaker voor: hekken om de bouwplaats met daarop een groot bord ‘hier wordt het retentierecht door aannemer X uitgeoefend’. Maar wat is een retentierecht nu precies? En kunt u daar gebruik van maken?


RECHT - 25.08.2009

Help, het nieuwbouwpand staat onder water!

Als u aansprakelijk wordt gesteld voor lekkages waarvan u zeker weet dat die niet aan u te wijten zijn, hoe kunt u zich dan daartegen verweren? Wat heeft de rechter daarover gezegd en wat is goed om te weten?


PRIVÉ - 21.08.2009

Woningwaarde en de omgeving

Als u een huis koopt spelen allerlei aspecten een rol. U kijkt dan natuurlijk vooral naar wat u nú kunt zien in en om het pand. Net zo belangrijk zijn de plannen die de gemeente voor de naaste omgeving heeft. Hoe komt u daarachter?


ADMINISTRATIE - BEWAARPLICHT - 21.08.2009

Bewaren of vernietigen, vanaf wanneer?

U wordt al jaren geconfronteerd met berichten over vermindering van administratieve lastendruk. Dit artikel toont aan dat ook op gebied van bewaarplicht nogal wat te verbeteren valt. Hoe gaat u daar in de tussentijd dan mee om?


BEDRIJFSVOERING - 21.08.2009

Behoud het overzicht met een bedrijfsdashboard

Een overdaad aan gegevens over uw bedrijf is verwarrend. Met een beperkte set van ‘indicatoren’ kunt u de hoofdzaken van uw bedrijf ook in de gaten houden. Hoe pakt u dat handig aan?


ZOIETS OVERKOMT U TOCH NIET? - 21.08.2009

Wat een molensteen, dat huurcontract!

Stel, de omzetontwikkelingen vallen zwaar tegen. Helaas loopt het huurcontract nog drie jaar en met angst en beven ziet u de komende maanden tegemoet. Op welke manier kunt u proberen onder het huurcontract uit te komen?


BELASTINGEN - SUCCESSIERECHTEN - 21.08.2009

Erven of schenken van bedrijf wordt goedkoper

Het kabinet gaat het successie- en schenkingsrecht ingrijpend wijzigen. Eén van de onderdelen is de overdracht van een bedrijf. Dit wordt nog aantrekkelijker gemaakt door verdergaande vrijstellingen. Wat is interessant om te weten?


EIGEN WEBSITE - HOSTING - 20.08.2009

Houd de uptime van uw website in het oog

Voor een ‘bakstenen winkel’ is het belangrijk dat hij toegankelijk is tijdens de openings­uren. Van een website wordt er verwacht dat hij altijd bezocht kan ­worden. Hoe kunt u de ‘uptime’ van uw website controleren?


WEBDIENSTEN - ONLINE COMMUNITY’S - 20.08.2009

Makkelijker Facebook-adres


WEBDIENSTEN - ONLINE OFFICE - 20.08.2009

Google Docs-bestanden offline


WEBDIENSTEN - ONLINE OFFICE - 20.08.2009

Al surfend knippen en plakken

Op internet komt u tijdens uw surftochten massa’s interessante informatie tegen. Hoe kunt u die op een gemakkelijke manier verzamelen en beheren? Ibrii trok alvast onze aandacht. Is die de moeite waard en zijn er alternatieven?


ONTSPANNING - FOTOGRAFIE - 20.08.2009

Van foto naar film

Heeft u weer een heleboel foto’s verzameld van de afgelopen vakantie? Leuk om af en toe eens naar te kijken, maar waarom zou u ze niet in een handige en overzichtelijke diashow gieten?


BEVEILIGING - WACHTWOORDEN - 20.08.2009

Halt, wachtwoord!

U heeft uw aanmelding bij Windows XP of Vista met een stevig wachtwoord afgeschermd tegen onbevoegden? Een goed idee, maar minder prettig is het wanneer u dit wachtwoord vergeten bent! Alles is dan nog niet verloren…


COMPUTER - HARDWARE - 20.08.2009

Aan de slag met een Mac

De iPods en de iPhones van Apple zijn een groot succes en steeds meer mensen overwegen dan ook een trendy Mac als nieuwe computer. Standaard wordt een Mac geleverd met Safari en Mail. Goed genoeg of zijn er betere alternatieven?


SOFTWARE - BROWSER - 20.08.2009

Uw favoriete Firefox-add-ons snel installeren

Installeert u Firefox op een andere computer of herinstalleert u uw pc, dan moet u ook al uw Firefox-add-ons opnieuw installeren en dat kan een tijdje duren. Firefox brengt nu een oplossing met Collecties. Hoe werkt dit precies?


ZAKELIJK - VARIA - 20.08.2009

Wie is er wanneer weg?

Heeft u tijdens de zomermaanden ondervonden dat een tekort aan personeel verre van prettig is? Hoe zorgt u ervoor dat vanaf nu de vakantiedagen van uw medewerkers beter op elkaar afgestemd zijn? Wij zochten enkele tools...


WEBDIENSTEN - ONLINE CHAT - 20.08.2009

Chatten in uw webmailbox

Sommige webmaildiensten hebben ook een ingebouwde chatfunctie. Hoe gaat u ermee aan de slag? Is dit een interessant alternatief voor een apart ­chat­programma?


ZOEKEN - INTERNET - 20.08.2009

Zoeken op het web staat niet stil

De afgelopen maanden bewoog er heel wat op zoekgebied. De nieuwe zoek­machine Wolfram Alpha zag het licht, Microsoft verving zijn Microsoft Live Search door de sterk verbeterde Bing en ook Google heeft niet stilgezeten...


WEBDIENSTEN - ONLINE FOTO’S - 20.08.2009

Presentaties maken met Adobe?

Er bestonden al handige, online alternatieven voor PowerPoint, maar daar is nu een grote naam bij gekomen, want ook Adobe heeft ondertussen een web­presentatietool. Is die de moeite waard?


CONSUMENT - FINANCIEEL - 20.08.2009

Een virtuele hand op de knip

Online sparen en bankieren is makkelijk, maar on­line geld uitgeven ook. Budgetbeheer is dus nuttig. Het kan onder meer met een nieuwe dienst van ING...


NOTARIS - 20.08.2009

Onterven kind goed regelen


INKOMSTENBELASTING - 20.08.2009

Verhuur kantoorunits belast


OVERDRACHTSBELASTING - 20.08.2009

Monumentenvrijstelling ook voor particulier

Als een rechtspersoon een monument aankoopt, geldt daarvoor onder voorwaarden een vrijstelling van overdrachtsbelasting. Naar aanleiding van een recente rechterlijke uitspraak is deze vrijstelling verruimd. Hoe zit dat?


LOKALE HEFFINGEN - 20.08.2009

Gemeentelijke rechten kostendekkend?

Zoals bekend, mag de gemeente in een aantal gevallen een heffing opleggen voor door haar verrichte diensten, denk bijvoorbeeld aan bouwleges en reinigingsrechten. De gemeente moet zich daarbij wel aan de regels houden.


IN DE KIJKER - 20.08.2009

Wie is eigenaar van ‘uw’ riolering?

Stel, u laat een kantoorpand bouwen. Onder dit pand laat u een riolering aanleggen die wordt aangesloten op de gemeentelijke riolering. Wie is nu eigenaar van deze riolering? Hoe zit dat met natrekking?


VERKOOP - 20.08.2009

Makelaar, wees op uw hoede!

Het lijkt misschien onmogelijk, maar het zal u maar gebeuren! U wordt door uw cliënt aansprakelijk gesteld voor het afbranden van de verkochte woning. Is het mogelijk dat u hiervoor aansprakelijk bent? Hoe kunt u dit voorkomen?


UW RAADSMAN - 20.08.2009

Bouwdepot en fiscus

Bij nieuwbouw wordt het geleende geld vaak op een aparte rekening gestort van waaruit de bouwtermijnen worden betaald. Hierover wordt rente vergoed. Voor welke soort rekening moet uw cliënt kiezen en wat is fiscaal gezien belangrijk?


APPARTEMENTSRECHTEN - 20.08.2009

Maar ik heb toch een vergunning!

Uw cliënt woont in een appartementencomplex en wil zijn appartement gaan verbouwen. Hij heeft hiervoor al een bouwvergunning van de gemeente. Mag hij meteen aan de slag of kan hier nog een stokje voor worden gestoken?


BESTEMMINGSPLAN - 20.08.2009

Duidelijkheid voor recreatiebewoners

Na jarenlange onzekerheid komt er nu eindelijk duidelijkheid voor recreatiewoningen die permanent bewoond worden. Wat moet u daar nu al van weten?


BONUS - 19.08.2009

Scholingsbonus


FUNCTIONEREN & BEOORDELEN - 19.08.2009

Nut en doel van een functieomschrijving

Een functieomschrijving werkt heel verhelderend. Iedereen weet daarmee wat u van hem of haar verlangt en u heeft duidelijk voor ogen waar een kandidaat aan moet voldoen. Wat moet er eigenlijk in zo’n functieomschrijving staan?


BETALINGSONMACHT - 19.08.2009

Betalingsonmacht werkgever

Het komt helaas wel voor dat een ondernemer de sociale premies en/of belastingen niet meer kan betalen. Het is dan belangrijk de juiste weg te bewandelen om ellende achteraf en zelfs persoonlijke aansprakelijkheid te voorkomen.


RELATIE OP HET WERK - 19.08.2009

Niet zoenen op de werkvloer

Twee van uw werknemers zijn helemaal voor elkaar gevallen en hebben nu buiten werktijd een relatie. Dat geeft allerlei lastige verwikkelingen binnen het bedrijf. Kan dit een reden zijn om een van beiden te ontslaan?


LOON TIJDENS ZIEKTE - 19.08.2009

Wat moet u betalen aan uw zieke werknemer?

U moet uw zieke werknemers twee jaar het loon doorbetalen. Hoe berekent u dat precies? En hoe kunt u uw kosten beperken door aanvullende afspraken te maken, bijvoorbeeld over wachtdagen of vakantiedagen?


KENNELIJK ONREDELIJK ONTSLAG - 19.08.2009

Nieuwe formule bij kennelijk onredelijk ontslag!

Is er nu dan eindelijk duidelijkheid over de toe te kennen schadevergoeding bij kennelijk onredelijk ontslag procedures? Verschillende gerechtshoven hebben in diverse zaken een nieuwe formule toegepast. Hoe zit dat precies?


ONTSLAGVERGOEDING - 19.08.2009

Is die ontslagvergoeding niet genoeg straf?

Als u een werknemer ontslaat, kunt u te maken krijgen met een ontslagvergoeding die u hem moet betalen. Dat is zuur. En helemaal als u dan ook nog eens loonheffing moet inhouden en dus duurder uit bent. Kunt u zoiets voorkomen?


ONTSLAG - 19.08.2009

Makkelijker ontslag

Als werkgever mag u vanaf 1 augustus 2009 afwijken van het afspiegelingsbeginsel. U kunt een onmisbare medewerker dan makkelijker behouden. Hoe zit dat?


PERSONEEL - 14.08.2009

Rollerskaten te gevaarlijk?


INKOMSTENBELASTING - 14.08.2009

Middelen helpt


PRIVÉ - 14.08.2009

Echtscheidingsconvenant en persoonsgebonden aftrek

De alimentatie die u aan uw ex-echtgenoot betaalt, is voor de inkomstenbelasting aftrekbaar als persoonsgebonden aftrek. Waar moet u goed op letten? Wat speelde bij de rechter hierover?


PERSONEEL - LOONADMINISTRATIE - 14.08.2009

Dossiers weg, ruimt dat even lekker op!

Stel, in de loop der tijd zijn er al heel wat mensen werkzaam geweest in uw praktijk. Die administratie is er niet minder op geworden. Maar u wilt nu eens opschonen, want velen zijn allang niet meer bij u in dienst. Kan dat zomaar weg?


BELASTINGEN - BELASTINGAANSLAG - 14.08.2009

Schatting voortaan ook digitaal corrigeren

Het contact met de fiscus verloopt in toenemende mate op digitale wijze. Als gevolg hiervan kon u als zelfstandige (para)medicus tot 1 augustus de schatting voor de inkomstenbelasting digitaal aanleveren. Maar wat nou als dit misliep?


BELASTINGCONTROLE - 14.08.2009

Zwart geld; wat doet de fiscus?

Wie inkomsten of vermogen voor de fiscus verzwijgt en bij controle gepakt wordt, moet rekening houden met serieuze boetes of zelfs een gevangenisstraf. Wat speelt nu heel actueel? Wat is goed om te weten?


BTW - VRIJSTELLING GEZONDHEIDSZORG - 14.08.2009

Uitbreiding medische vrijstelling uitgesteld!

We schreven al vaker over de btw-problematiek die speelt bij (para)medici. Onlangs is aangekondigd dat de ‘uitbreiding’ van de medische btw-vrijstelling even niet doorgaat. Wat speelt en wat betekent dit voor uw praktijk?


TUCHTRECHTSPRAAK - 14.08.2009

Altijd handelen volgens protocol?

Een verpleegkundige raakte bij het aanbrengen van een infuus bij een patiënt een zenuw in de pols onder de duim. Had ze toen dit gebeurde, conform protocol, een arts erbij moeten roepen? Zelfs als er geen behandeloptie zou zijn?


KOSTENAFTREK - 14.08.2009

Méér aftrekbare kosten werkruimte

De kostenaftrek voor werkruimte in de eigen woning is wettelijk beperkt. Maar, de rechter heeft nu beslist dat de Belastingdienst dit té beperkt uitlegt.


BOER EN PRIVÉ - 14.08.2009

Gaat zwartgeldcontrole ook over de grens?

Jan Kees de Jager - de staatssecretaris van Financiën - is voor zwartspaarders de grote boze wolf aan het worden. Het bankgeheim van belastingparadijzen lijkt te verdwijnen als sneeuw voor de zon. Hoe zit dat nu? Wat speelt?


RECHT - 14.08.2009

Alimentatieplicht in uitdagende tijden

Voor veel ondernemers zijn dit lastige tijden. Hoe zit het met de alimentatieverplichtingen als u als ondernemer uw inkomsten ziet teruglopen? Moet u gewoon blijven betalen of zijn er mogelijkheden om hier wat aan te doen?


SUBSIDIE - 14.08.2009

Subsidieregeling suikerbietentelers

Heeft u in 2007 suikerbieten geteeld? Dan is per 17 augustus een bijzondere subsidieregeling voor u opengesteld. Hoe gaat deze regeling in zijn werk en aan welke voorwaarden moet u voldoen? Wat is raadzaam om te doen?


RECHT - 14.08.2009

In gewoon Nederlands

Contracten zijn vaak niet volledig en tamelijk onleesbaar. Om te zorgen dat het contract ook écht werkt als er problemen ontstaan, is het belangrijk goed vast te leggen wat u nu eigenlijk bedoelt met het contract. Maar hoe doet u dat?


BOER EN BEDRIJF - 14.08.2009

Bedrijfstoeslag in 2009 eerder uitbetaald?

Vanwege de moeilijke economische situatie waarin de landbouwsector zich bevindt, wil minister Verburg de bedrijfstoeslag in 2009 eerder uitbetalen. Geldt dat ook voor u?


BTW - 14.08.2009

Pas op met onbekende leverancier!

Omdat de eisen aan een elektronische factuur aanzienlijk zijn versoepeld, zullen steeds meer bedrijven digitaal gaan factureren. Dat is makkelijk. Inderdaad, maar het is wel opletten geblazen. Wat speelt als u meedoet aan de btw?


RECHT - 14.08.2009

Ongeval van loonwerker; claim?

De loonwerker moest met een tractor en kipper, eigendom van de opdrachtgever, zand lossen. Hij kreeg een arbeidsongeval. Wat met de schadeclaim?


UITSMIJTER - 12.08.2009

Aanslag reinigingsrecht checken


WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 12.08.2009

Verlengde navorderingstermijn toegestaan

Onlangs heeft het Europese Hof van Justitie een belangrijke uitspraak gedaan over de navorderingstermijn die geldt voor buitenlandse situaties. Wat speelt er? Waar moet u rekening mee houden?


Cookiebeleid