Alle domeinen

2009 - Oktober

BELASTING BETALEN - 29.10.2009

Belastingheffing of van de rekening plukken?


PRIVÉ - 29.10.2009

Wilt u alvast 80% vooruitbetalen ...

U heeft een aantal meubels gekocht met een waarde van € 5.000,-. In de kleine lettertjes staat dat u 80% moet aanbetalen voordat de meubels bij u worden afgeleverd. Mag de leverancier dat zomaar eisen?


PERSONEEL - ZIEKTE - 29.10.2009

Loondoorbetaling bij ziekte?

Een nachtmerrie voor iedere werkgever: u moet een zieke werknemer loon doorbetalen en tegelijkertijd een plaatsvervanger bekostigen. Zeker als kleine werkgever kan dit er flink in hakken. Kunt u er ook aan ontkomen?


BELASTINGAANGIFTE - 29.10.2009

Belofte maakt schuld, meneer de inspecteur!

Als de belastinginspecteur bewust een standpunt inneemt, mag hij daar later niet zomaar op terugkomen. U mag erop vertrouwen dat de inspecteur zich aan zijn eerder ingenomen standpunt houdt.


ZOIETS OVERKOMT U TOCH NIET? - 29.10.2009

Hoe staat het met uw aansprakelijkheidsverzekering?

Of u dat nu terecht vindt of niet, we leven in een tijd dat er vaker en sneller een claim wordt ingesteld. Is een goede verzekering ook voor de kleine zelfstandige belangrijk? Dit artikel is bedoeld als opfrissertje. Waar moet u zeker op letten?


HUUR EN VERHUUR - 29.10.2009

Kan ik nog van mijn huurovereenkomst af?

Voor uw bedrijf heeft u een huurovereenkomst gesloten met een looptijd van vijf jaar. Het kan natuurlijk gebeuren dat de zaken tegenvallen en u naar een kleinere ruimte wilt om de huurlasten te verlagen. Mag dat zomaar?


FISCALE WINST - 29.10.2009

Let op de kleintjes

Kosten zijn meteen en voor het volle bedrag aftrekbaar. Investeringen moet u in vijf jaar afschrijven. Aankopen dus zo veel mogelijk als ‘kosten’ boeken?


ONTSPANNING - REIZEN - 29.10.2009

Goedkoop vliegen: laat u verrassen door Qfly


SOFTWARE - BROWSER - 29.10.2009

Google Chrome verder opgeblonken


INTERNETCONNECTIE - ROUTER - 29.10.2009

Beveilig uw router tegen inbraak

Is uw breedbandrouter wel goed beveiligd? Met enkele kleine ingrepen maakt u uw router - en dus ook de computers in uw netwerk - on­toegankelijk voor ­hackers. Hoe gaat u precies te werk?


EIGEN WEBSITE - SITEONTWERP - 29.10.2009

Gratis tools voor de lay-out van uw website

U kunt de lay-out van uw website natuurlijk toevertrouwen aan een professional. Voor kleinere projecten kunt u echter heel wat geld uitsparen door zelf de ­handen uit de mouwen te steken. Verschillende webtools helpen u daarbij.


WEBDIENSTEN - ONLINE AGENDA - 29.10.2009

Niets vergeten dankzij een reminder

We vergeten allemaal weleens een afspraak, een verjaardag, … ­Gelukkig bestaan er enkele handige diensten waarmee u op het juiste tijdstip een ­reminder ontvangt.


BEVEILIGING - OUDERLIJK TOEZICHT - 29.10.2009

Helemaal kindveilig op internet

Internet is een ongelooflijke informatiebron, maar u treft er ook heel wat ‘18+’-materiaal op aan. Hoe houdt u uw kinderen daarvan uit de buurt?


SOFTWARE - WINDOWS - 29.10.2009

Is uw computer klaar voor Windows 7?

Windows 7 is onlangs verschenen. Wilt u uw bestaande pc upgraden? Hoe zorgt u er dan voor dat het upgraden naar de nieuwe versie snel verloopt?


SOFTWARE - VIDEO - 29.10.2009

Naar hartenlust video’s bekijken en binnenhalen

Er zijn programma’s genoeg waarmee u filmpjes kunt binnenhalen van ­streaming videosites zoals YouTube, maar de meeste blinken niet uit in ­gebruiksgemak. Doet het gratis Ashampoo ClipFinder HD het beter?


ZAKELIJK - WEBDIENSTEN - 29.10.2009

Een online plek om samen te werken

Werkt u met collega’s of zakenpartners aan bv. een document, een presentatie of een spreadsheet? Moeten er daarbij taken verdeeld worden en goedkeuringen gevraagd? De webdienst Huddle wil het samenwerken gemakkelijk maken.


E-MAIL - MAILING LISTS - 29.10.2009

Eenvoudig mailen naar groepen

U moet regelmatig berichten versturen naar een vaste groep contacten. Hoe kunt u daar een eenvoudige distributielijst voor maken in Outlook of ­Thunderbird?


COMPUTER - ONLINE HULP - 29.10.2009

Waar stelt u uw technische vragen?

Zit u met een technische vraag, bv. Outlook weigert dienst, uw printer hapert of uw macro in Excel doet niet wat u wilt, dan kunt u die voorleggen op één van de vele technische forums op internet. Welk forum is het beste?


ONTSPANNING - BOEKEN - 29.10.2009

Het e-book eindelijk bij ons?

Één van de grootste hypes van de laatste jaren is wellicht het e-book of ­elektronisch boek. Ook bij ons roert er zich eindelijk wat en zijn er een aantal e-book readers beschikbaar. Zijn ze de moeite waard?


COMPUTER - MOBIEL - 29.10.2009

Nieuwe laptop: kies met zorg

De komst van Windows 7 kan een aanleiding - of een excuus - zijn voor de aanschaf van een nieuwe laptop. Waarop moet u letten en wat zijn de beste koopjes?


SCHOLING - 26.10.2009

Certificaten voor ervaring


LOONBELASTING & PREMIES - 26.10.2009

Kleine baantjes met minder lasten


THUISWERKEN - 26.10.2009

Hoe flexer hoe relaxter

Recent onderzoek toont aan dat flexwerkers een betere werk-privébalans ervaren en minder vaak ziek zijn. Is flexwerken ook iets voor u? Waar moet u als werkgever dan onder andere op letten?


EINDE ARBEIDSOVEREENKOMST - 26.10.2009

Dat is té vaak ziek .... nu is de maat vol!

Paul is regelmatig ziek. Dat is buitengewoon irritant en maakt het lastig zijn afdeling draaiend te houden. Het liefst zou u hem ontslaan, maar ja, hij is ziek en dan mag dat niet. Of zijn er wél mogelijkheden?


CONCURRENTIEBEDING - 26.10.2009

Vergeet het concurrentiebeding niet!

U neemt in uw arbeidsovereenkomsten steeds een concurrentiebeding op. Moet u bij het aangaan van een nieuwe arbeidsovereenkomst of functiewijziging dit beding steeds opnieuw overeenkomen? Waar moet u op letten?


FLEXIBELE CONTRACTEN - 26.10.2009

Tussentijds eruit knikkeren

U heeft het tijdelijke contract met uw werknemer net verlengd met een jaar. Dan wordt bekend dat u in uw personeelsbestand moet gaan snijden. Kunt u dan toch van uw werknemer af?


LOONBELASTING & PREMIES - 26.10.2009

Ruilen zonder te huilen!

Het is voor u als werkgever en uw werknemer lucratief om zo veel mogelijk gebruik te maken van vormen van onbelast loon. Dat kan ook door belast loon te ruilen voor onbelast loon. Interessant? Waar moet u wel op letten?


RE-INTEGRATIE - 26.10.2009

Kom maar gewoon werken!

Met een gebroken pols kan Sjoerd zijn eigen werk niet doen, maar er is genoeg dat hij wél kan. Wat mag u van hem verwachten en hoe pakt u dat aan?


ADMINISTRATIE - 23.10.2009

Elektronisch factureren


INTERNATIONAAL - 23.10.2009

Zwijgende zwartspaarders hard aangepakt


BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 23.10.2009

Niet alle winst deelneming vrijgesteld?

Een BV maakte winst op een vordering die zij had overgenomen van een BV waarin zij deelnam. Op deze winst was de deelnemingsvrijstelling niet van toepassing, vond de fiscus. Wat heeft de rechter beslist? Hoe kan dit onbelast?


WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 23.10.2009

Mogelijkheid beperken heffingsrente verruimd

De Hoge Raad heeft onlangs een belangrijke uitspraak gedaan over het berekenen van heffingsrente door de Belastingdienst. Wat speelt er? Wanneer kunt u een beroep doen op deze uitspraak?


SUCCESSIERECHTEN - 23.10.2009

Samenwoners opgelet!

Als samenwoners elkaar bij testament tot erfgenaam hebben benoemd, gelden er nu en straks speciale vrijstellingen voor de te betalen erfbelasting (successierecht). Hoe werkt dat? Wat wordt naar verwachting aangescherpt per 2010?


WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 23.10.2009

Belastingdienst in gebreke?

Ook de Belastingdienst is gehouden aan wettelijke termijnen. Dat blijkt in de praktijk nog wel eens een probleem te zijn. Sinds kort kunt u echter een dwangsom eisen, als men zich daar niet aan houdt.


FISCOTIP - 23.10.2009

Voordelig uit met creatief boekhouden

Creatief boekhouden heeft een negatieve lading. Toch zijn er genoeg legale mogelijkheden om uw winst te beïnvloeden, zodat deze het ene jaar hoger is en het andere weer wat lager. Hierdoor kunt u per saldo wel voordeliger uit zijn.


LOONHEFFING - 23.10.2009

Fiscaal wijs met uw kerstpakket

Het einde van het jaar nadert met rasse schreden. U bent waarschijnlijk al bestookt met brochures voor kerstpakketten en relatiegeschenken. Hoe zorgt u ervoor dat de Belastingdienst geen roet in het eten gooit?


FISCALE WINST - 23.10.2009

Dit jaar nog investeren?

Het eind van het jaar komt alweer in zicht. Als er nog investeringen gedaan moeten worden, kan plannen van uw investering voordeel opleveren. Hoe zit dat?


BOUWCALCULATIE - 23.10.2009

Zo werkt een stelpost

Wat is een ‘stelpost’? Hoe gaat u handig met een stelpost om? Wanneer past u een stelpost toe? Hoe voorkomt u gedoe en hoe staat u sterk? Wat neemt u op in uw offerte?


PRIVÉ - 23.10.2009

Niet verplicht alle kinderen gelijk bedrag schenken?

Door te schenken aan één kind ontstaat ongelijkheid met de andere kinderen. Kunnen die daar iets tegen doen? Hebben ze ergens recht op of wordt de schenking wellicht verrekend met de erfenis?


BOUWGROND - 23.10.2009

Geen kosten maken voor toch geen (bouw)grond!

Een klant had een perceel waarop hij met een aannemer een bouwplan wilde realiseren. Hier zat echter een voorkeursrecht van de gemeente op. Dat dachten de eigenaar en uw collega-aannemer onderling op te lossen. Hoe liep dat af?


AFTREKPOST - 23.10.2009

Fiscus geeft zelfstandigenaftrek niet cadeau

Wilt u zelfstandigenaftrek claimen, dan moet u minstens 1.225 uur in uw bedrijf werken, zoals u weet. Moet u dat ieder jaar opnieuw bijhouden? Ook als het in het voorgaande jaar al door de fiscus beoordeeld is? Wat vindt de rechter?


HET OVERKWAM UW COLLEGA - 23.10.2009

Risico’s bij aanbesteding ónder de kostprijs!

Sommige collega-aannemers schrijven in op aanbestedingen met het aanbod om werk uit te voeren ónder de kostprijs. Wat zijn daarvan de risico’s? Wat kunt u daartegen doen en wat is handig om te weten?


RECHT VAN DE BOUW - 23.10.2009

Appartement niet zo hoog als gedacht; wat nu?

Volgens de aannemer zit er een fout in de bouwtekening. Maar de opdrachtgever denkt daar anders over; hij eist van de aannemer € 30.000,- aan schadevergoeding en vergoeding voor verminderd woongenot. Wie heeft er gelijk?


FINANCIERING - 23.10.2009

Microkrediet als nieuwe impuls

De Europese Commissie schiet kleine zelfstandigen te hulp met € 100 miljoen. Wat is ‘microfinanciering’ en is het iets voor u?


LANDBOUWMAATSCHAP - 23.10.2009

Hoe werkt het in de maatschap?


BOER EN PRIVÉ - 23.10.2009

See Buy Fly!

Iets aan te geven? Of toch maar niets? Hoe heeft het Gerechtshof Amsterdam de keuze voor u een stuk gemakkelijker gemaakt? Wat geldt als uw reisbestemming buiten de EU ligt?


BELASTINGEN - 23.10.2009

Afschrijving is nog lang niet afgeschreven …

In 2009 is ‘willekeurig afschrijven’ ingevoerd. Een fiscaalvoordelige afschrijvingsvariant zullen we maar zeggen. Klinkt allemaal erg chique natuurlijk, maar wat kunt er eigenlijk mee?


BELASTINGEN - 23.10.2009

Onvermogend en dus een belastingvrije schenking?

De Successiewet kent een vrijstelling voor schenkingen aan - zoals dat zo mooi heet - on- en minvermogenden. Hoezo kan een schuldbetaling als belastingvrij geschenk gelden? Hoe werkt dat?


GEBOUW EN GROND - 23.10.2009

Wat met het voorkeursrecht?

Een collega had een perceel waarop hij met een aannemer een bouwplan wilde realiseren. Hier zat echter een voorkeursrecht van de gemeente op. Dat dachten de grondeigenaar en de aannemer onderling op te lossen. Hoe liep dat af?


BOER EN BEDRIJF - 23.10.2009

Ontkoppeling steunregelingen per 2010

Ontvangt u op dit moment slachtpremie, steun voor noten en/of steun voor eiwithoudende gewassen? Dan ontvangt u deze steun vanaf 2010 in de vorm van toeslagrechten.


GEBOUW EN GROND - 23.10.2009

Belastingvrijstelling voor braakliggende landbouwgrond

Een collega-ondernemer was eigenaar van een braakliggend perceel landbouwgrond waarop later gebouwd zou worden. Was hier toch de vrijstelling voor landbouwgrond in de WOZ op van toepassing? Wat is door de rechter beslist?


RECHT - 23.10.2009

Acht dagen bedenktijd?


INKOMSTENBELASTING - 23.10.2009

Hoe zijn studiekosten kind fiscaal aftrekbaar?


OUDEDAGSVOORZIENING - PENSIOEN - 23.10.2009

Mijn beroepspensioen is niet genoeg, ik wil meer …

Het beroep van een (para)medicus is tegenwoordig erg zwaar. Door uw werk moet u zich daardoor geregeld leuke dingen ontzeggen. Als u dan met pensioen gaat, wilt u wel genieten. Wat als u uw beroepspensioen onvoldoende vindt?


PERSONEEL - ARBEIDSCONTRACT - 23.10.2009

Een min-maxcontract houdt de rek in uw praktijk

Soms overstromen telefoontjes en aanvragen voor consulten uw assistente en is er geen tijd voor andere administratieve zaken. Een maand later lost ze sudokupuzzels op omdat er niets te doen is. Is hier een kruid tegen gewassen?


BANK - 23.10.2009

Is uw totale banktegoed gegarandeerd?

Na het omvallen van de DSB staat de depositogarantieregeling voor spaargeld weer volop in de belangstelling. Geldt die garantie ook voor zakelijke rekeningen? Wat is het belang van de rechtsvorm waarin u uw praktijk voert?


ADMINISTRATIE - FACTUUR - 23.10.2009

E-facturatie in opkomst

Onlangs heeft staatssecretaris De Jager een website met alle informatie over elektronisch factureren geopend. Klinkt dat begrip u als ‘kwakzalverij’ in de oren of biedt het in uw praktijk wel degelijk soelaas?


TUCHTRECHTSPRAAK - 23.10.2009

Miskende patiënt?

Ongetwijfeld krijgt u er ook wel eens mee te maken: een extreem somatiserende patiënt. Wat wordt er van u als professional verwacht? En hoe kunt u zich beschermen tegen de klacht dat u te weinig aandacht voor de patiënt heeft?


OVERDRACHTSBELASTING - 16.10.2009

Verdwijnt de monumentenvrijstelling?


BOUWRECHT - 16.10.2009

Liggen er leidingen in de weg?

Uw cliënt heeft een goedlopend bedrijf op een industrieterrein aan de rand van de stad. Hij wil graag zijn bedrijf uitbreiden. Hij stuit echter op één probleem: er liggen leidingen langs zijn bedrijf. Wat kan hij doen?


VERKOOP - 16.10.2009

Brand uw vingers niet!

Bij de verkoop van een pand beëindigt de verkoper zijn opstalverzekering en sluit de koper een nieuwe verzekering af. Het is van groot belang hierbij zorgvuldig te werk te gaan. Wat kan er misgaan?


IN DE KIJKER - 16.10.2009

Kies tijdig een notaris!

Wanneer uw cliënt een woning koopt of verkoopt, wordt er eerst een koopakte opgesteld. Vaak kiezen de koper en de verkoper domicilie bij de notaris. Wat wil dit precies zeggen en wat is het belang hiervan?


KOOP - 16.10.2009

Vertrouwen op mededelingen van de verkoper?

De verkoper van een woning uit 1890 verklaart dat er in de woning geen asbest zit. Later blijkt er wél asbest in de woning aanwezig te zijn. De koper spreekt de verkoper aan; hij mocht immers vertrouwen op de mededelingen. Of niet?


UW RAADSMAN - 16.10.2009

Een te koop staande woning tijdelijk verhuren?

De woning van uw cliënt staat al weer een tijd te koop en hij overweegt om deze tijdelijk te gaan verhuren. Is dit wel gunstig gezien de fiscale consequenties? En wat moet u nu al weten over de belastingplannen voor 2010?


WONINGHUUR - 16.10.2009

Als ik betaal, moet je ook gaan!

U maakt als (professioneel) verhuurder de afspraak met uw huurders dat deze tegen betaling van € 12.000,- het gehuurde leeg zullen opleveren. Kunnen zij op grond van hun onervarenheid onder deze afspraak uitkomen?


NOTARIS - 16.10.2009

Samenwonen goed geregeld?

Uw cliënten wonen al een aantal jaren samen in een huurwoning en zijn nu van plan samen een huis te kopen. Aan u de vraag wat zij dan moeten regelen.


BELASTINGEN - INKOMSTENBELASTING - 16.10.2009

Geld in bedrijf houden


KOSTENBESPARING - 16.10.2009

100.000 ondernemers een verkeerde pc?


FISCALE WINST - 16.10.2009

Privéloods en -schuur minder waard?


AFTREKPOST PRIVÉ - 16.10.2009

Privékosten zakelijk af te trekken?

Of u nu ondernemer, werkgever of directeur-grootaandeelhouder bent, u krijgt altijd te maken met de grens die ligt tussen zakelijke en privé-uitgaven. Hoe voorkomt u fiscaal gedonder als u die kosten wilt aftrekken?


PERSONEEL - 16.10.2009

Kom nu eens op tijd!

Het is elke ochtend hetzelfde liedje, steeds komt Karel een paar minuten te laat. Hij komt vaker te laat dan op tijd. De eerste paar keer laat u zich afschepen met smoesjes, maar dan begint de irritatie. Zó pakt u dat verder aan!


RECHT - 16.10.2009

Zit u safe met een ‘eigendomsvoorbehoud’?

Als u iets heeft geleverd onder eigendomsvoorbehoud en uw afnemer gaat failliet, dan kunt u de spullen die u heeft geleverd terugvorderen. Hoe gaat dat in zijn werk? Lukt het altijd om uw spullen terug te krijgen? Waar moet u op letten?


ZOIETS OVERKOMT U TOCH NIET? - 16.10.2009

75% webwinkels niet in orde. En úw webwinkel?

Eerder dit jaar bleek uit een test van de Consumentenbond dat ruim driekwart van de webwinkels niet geheel voldoet aan de wet. Wij zochten voor u uit hoe u uitglijders kunt voorkomen bij verkoop via internet aan consumenten.


HORECAKOSTEN - BUMA/STEMRA - 16.10.2009

Rechtenvrijemuziek?


PERSONEEL - LEERLING & STAGIAIRE - 16.10.2009

Kan ik leerbedrijf worden?


WET- EN REGELGEVING - NOTARIS - 16.10.2009

Verwijder af en toe het stof van uw testament

Heeft u ‘ooit eens een keer’ een testament gemaakt? Een abonnee vroeg zich af of die altijd geldig blijft en niet (automatisch) wordt aangepast aan nieuwe wetregels of aan nieuwe privé-omstandigheden? Weet u het antwoord?


PERSONEEL - UITZENDBUREAU - 16.10.2009

Die uitzendkracht kookt prima, die wil ik houden ...

Stel, er werkt al een tijdje een keukenuitzendkracht in uw restaurant. Op een gegeven moment besluit u om hem voor een bepaalde tijd rechtstreeks in dienst te nemen. Kan dat zomaar of zijn er risico’s? Waar moet u op letten?


WET- EN REGELGEVING - CONTRACT EN VOORWAARDEN - 16.10.2009

Garantie tot in den eeuwigheid?

U kocht destijds een nieuwe auto en kreeg twee jaar garantie. Inmiddels is het negen jaar later en gaat de airco voor de vierde keer stuk. Die ging iedere keer binnen twee jaar stuk. De airco is nog geen twee jaar oud, dus is dat garantie?


AUTOMATISERING - PC-GEBRUIK - 16.10.2009

Online back-uppen van bedrijfsgegevens: ook voor u?

Ook horecabedrijven in het MKB maken te weinig back-ups en 16% zelfs nooit. Jaarlijks verliest 33% van uw collega’s dan ook digitale gegevens. Online back-up is sterk in opkomst. Is dit ook voor u een oplossing? En is het wel veilig?


VERZEKERINGEN - BEDRIJFSVERZEKERING - 16.10.2009

Hoe voorkomt u onderverzekering?

Op een schade door bijvoorbeeld brand zit niemand te wachten. Stel dat u tóch zo’n schade krijgt, hoe zorgt u er dan voor dat u de schade volledig vergoed krijgt? Oftewel: hoe voorkomt u onderverzekering?


BELASTINGEN - OMZETBELASTING (BTW) - 16.10.2009

Nú uw woning laten opknappen?

Sinds 15 september 2009 is de btw voor schilderen en stukadoren van woningen belangrijk verlaagd. Kunt u profiteren? Ook bij een woon-bedrijfspand als u bijvoorbeeld boven uw horecazaak woont?


KAART- EN MENUPRIJS - KOSTPRIJSMETHODE - 16.10.2009

Snel uitrekenen is dan zo gepiept

Uw handelsgeest komt uit de fles als u een scherpe aanbieding ziet in de horecagroothandel. Tijd voor gereken heeft u niet, dus dan maar over de kop?


WEBDIENSTEN - ONLINE COMMUNITY’S - 16.10.2009

Facebook zonder franjes


ZOEKEN - INTERNET - 16.10.2009

Google breidt de zoekopties verder uit


SOFTWARE - FONTS - 16.10.2009

Fonts voor commercieel gebruik

Op internet zijn duizenden gratis fonts te vinden, maar weet u zeker dat u ze ook in uw ‘commerciële’ publicaties mag gebruiken? Voor een mooi lettertype in uw folder of uw catalogus wendt u zich dus beter tot een aangepaste site...


ZAKELIJK - VARIA - 16.10.2009

Met een logo valt u op

Bent u op zoek naar een opvallend logo voor uw zaak of uw vereniging of voor een bepaald product? Weet dan dat er een aantal online diensten en tools bestaan die u daarbij kunnen helpen. Wij maakten een selectie voor u...


SOFTWARE - COMPUTERBEHEER - 16.10.2009

Presto: om snel even uw pc te starten

Wellicht bent u tevreden met Windows op uw pc. Alleen opstarten duurt soms (te) lang en dat is lastig als u gewoon snel even iets online wilt opzoeken of uw webmail wilt checken. Presto lost dat probleem op voor u...


COMPUTER - MOBIEL - 16.10.2009

Houd uw laptopbatterij in de gaten

Niets is vervelender dan ergens draadloos te zitten surfen of e-mailen op uw laptop en plots te constateren dat uw batterij eigenlijk veel leger is dan u dacht. Met deze handige batterijbewakers voorkomt u verrassingen...


ONTSPANNING - FOTOGRAFIE - 16.10.2009

Picasa 3.5: de moeite waard?

Google Picasa, de uitstekende, gratis software om foto’s te beheren en te be­werken, is onlangs in een nieuwe versie 3.5 verschenen. Is het nodig om die in huis te halen?


BEVEILIGING - ANTI-MALWARE - 16.10.2009

Een nieuwe, gratis virusscanner van Microsoft

Microsoft heeft een gratis anti-virus- en anti-spywarepakket voor Windows ­uitgebracht, nl. Security Essentials. Is dat pakket de moeite waard en vertraagt het uw systeem niet te veel?


ZAKELIJK - WEBDIENSTEN - 16.10.2009

Vraag feedback in een online enquête

Wilt u weleens weten wat uw klanten denken over uw producten, uw dienst­verlening, uw personeel, uw website, … ? Waarom organiseert u dan geen online enquête? Daarvoor bestaan er enkele handige online tools.


E-MAIL - E-MAILGEBRUIK - 16.10.2009

Al uw webmail samenbrengen in een e-mailpakket

U heeft verschillende adressen bij webmaildiensten (bv. Gmail, Hotmail en Yahoo Mail), maar u werkt toch het liefst met een klassiek e-mailpakket zoals Outlook of Thunderbird. Hoe kunt u beide combineren?


BEVEILIGING - ANTI-MALWARE - 16.10.2009

Opgepast met url-verkorters!

Url-verkorters zijn soms best wel handig: ze maken van heel lange internet­adressen erg korte links. Toch is het niet zonder risico om zomaar op zo’n ­kortere link te klikken. Enkele tools kunnen gelukkig helpen...


ONTSPANNING - REIZEN - 16.10.2009

Een hotel - met goede reputatie - gezocht

Met de herfstvakantie en zelfs de kerstperiode op komst plant u misschien een reisje of een citytrip. Welke sites helpen u om een hotel te vinden dat door anderen positief beoordeeld werd? Kan bv. het nieuwe TrustYou u daarbij helpen?


SOFTWARE - OFFICE - 16.10.2009

Geen onnodig tikwerk!

Hoe vaak tikt u op een dag geen vaste formule­ringen in een e-mail of een ander document? Met een eenvou­dig hulpje kunt u veel tijd besparen.


GOED OM TE WETEN - 15.10.2009

Controleer uw bankrekening


IN DE PIJPLIJN - 15.10.2009

G-rekening vervangen door depot


BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 15.10.2009

Renteloze lening; toch aftrekpost bij BV?

Een BV maakte een rekening-courantvordering op haar DGA renteloos in het kader van het vaststellen van zijn beloningspakket. Toen wilde de BV het rentebedrag als loonkosten van haar fiscale winst aftrekken. Wat is nu beslist?


Cookiebeleid