Alle domeinen

2009 - November

VEILIGHEID - VARIA - 27.11.2009

Versiert u uw zaak veilig met de feestdagen?


PERSONEEL - VERLOFREGELINGEN - 27.11.2009

Wat nou werken met de feestdagen?


BELASTINGEN - BELASTINGCONTROLE - 27.11.2009

Het bankgeheim wankelt. U ook?

In rap tempo wordt het bankgeheim geslecht of verandert het in een bankgeheimpje. Steeds meer landen zijn bereid de identiteit van bankrekeninghouders aan Nederland prijs te geven. Wat te doen als u onheil ziet naderen?


PERSONEEL - ARBEIDSCONTRACT - 27.11.2009

Gewoon een kwestie van niet meer oproepen?

Stel, u wilt stoppen met uw oproepkracht. Is het dan een kwestie van nooit meer oproepen, een briefje sturen of heeft u een ontslagvergunning nodig? Of ligt het aan het soort oproep- of afroepcontract? Wat moet u weten?


VERZEKERINGEN - BEDRIJFSVERZEKERING - 27.11.2009

Hoe staat het met uw aansprakelijkheidsverzekering?

Of u dat nu terecht vindt of niet, we leven in een tijd dat er vaker en sneller een claim wordt ingesteld. Is een goede verzekering ook voor kleine horecazelfstandigen belangrijk? Dit artikel is bedoeld als opfrissertje. Waar moet u op letten?


BELASTINGAANGIFTE - 27.11.2009

Belofte maakt schuld, meneer de inspecteur!

Als de belastinginspecteur bewust een standpunt inneemt, mag hij daar later niet zomaar op terugkomen. U mag als horecaondernemer erop vertrouwen dat de inspecteur zich aan zijn eerder ingenomen standpunt houdt.


CONTRACT EN VOORWAARDEN - 27.11.2009

Bruiloften, feesten en partijen: wat moet u regelen?

Zowel u als ook uw gast wil dat een bij u te houden feest op rolletjes verloopt. Van bruidstaart tot locatie en van catering tot muziek. U zit achteraf ook niet te wachten op gedonder en stress over het factuurbedrag. Wat spreekt u af?


ACTUALITEIT - 27.11.2009

Dat geeft positieve energie, die laadt u op!

In diverse horecavakbladen heeft u wellicht ook gelezen over de nieuwe trend in sommige horecabedrijven: oplaadpunten voor bijvoorbeeld elektrisch aangedreven fietsen. Heeft u interesse? Wat is interessant om te weten?


INKOMSTENBELASTING - 27.11.2009

Verminder belasting over spaargeld

Als u een forse uitgave gepland heeft, waarom is het dan handig die nog dit jaar te doen? Wat is het verschil tussen eind december of begin januari betalen?


AUTO - MOTORRIJTUIGENBELASTING - 27.11.2009

Voorkom MRB-heffing op eigen terrein


BELASTINGEN - BELASTINGCONTROLE - 27.11.2009

Fiscus checkt ook e-mail


ONDERNEMERSCHAP - 27.11.2009

Vervalt de ureneis?

Naar aanleiding van het Belastingplan 2010 verschenen hier en daar koppen als: “Ureneis voor MKB vervalt”. Dat zette veel mensen op het verkeerde been. Hoeft een urenregistratie niet meer bijgehouden te worden?


AUTO - KOOP EN VERKOOP - 27.11.2009

Is een (bestel)auto op gas aantrekkelijk voor u?

Steeds meer particulieren en bedrijven stappen over op een auto op gas. Is dat alleen uit milieuoverwegingen of is het ook financieel aantrekkelijk? Waar zit hem dat voordeel dan in? De aanschafprijs is toch hoger?


RECHT - 27.11.2009

De fiscus is er met uw goederen vandoor!

ABN AMRO haalde de schilderijen van de DSB Bank weg voordat de Belastingdienst ermee aan de haal kon gaan. Als uw klant failliet gaat, heeft u hopelijk minder geld te goed dan ABN AMRO in dit geval. Kunt u hier toch iets van leren?


ZOIETS OVERKOMT U TOCH NIET? - 27.11.2009

Die afspraak ligt vast!

Wanneer een klant een product bestelt, kunt u deze bestelling het beste bevestigen door het sturen van een orderbevestiging. Waar moet deze orderbevestiging juridisch gezien aan voldoen? Waar moet u op letten?


BEDRIJFSKREDIET - 27.11.2009

Kredietdesk voor ondernemers van start!

Er komen steeds meer berichten binnen dat het voor ondernemers moeilijk is om bij de bank een krediet te krijgen. Heeft u daar ook last van? Er zijn nu twee initiatieven waar u in dat geval voor ondersteuning terechtkunt.


BEDRIJFSOPVOLGING - 27.11.2009

Bedrijfsopvolging minder belast

De nieuwe erf- en schenkbelasting die geldt vanaf 2010, is aangepast. De regels voor bedrijfsopvolging zijn veranderd. Wat moet u weten?


ONTSLAG - 24.11.2009

Vraag het UWV om advies


LOONBELASTING & PREMIES - 24.11.2009

Rente personeelslening?


PERSONEELSBELEID - 24.11.2009

Hoe voer ik een persoonlijk ontwikkelingsgesprek?

Veel werkgevers bieden hun werknemers een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) aan om zich verder te ontwikkelen binnen het bedrijf. Wat moet u weten om een goed persoonlijk ontwikkelingsgesprek te voeren?


WIA-AANVRAAG - 24.11.2009

Uw werknemer weigert een uitkering aan te vragen

Uw medewerker is al geruime tijd ziek, maar werkt inmiddels hele dagen met aangepast werk. Zijn volledige werkzaamheden kan hij niet verrichten. U wilt dat hij een WIA-uitkering aanvraagt, maar hij weigert. Hoe is uw positie?


SOCIALE VERZEKERINGEN - 24.11.2009

WGA-premie? Check ‘kassabonnetje’ van de fiscus!

Onlangs heeft het UWV de premies voor de WGA-verzekering (Regeling werkhervatting gedeeltelijk arbeidsgeschikten) vastgesteld. Ook kleinere werkgevers hebben hiermee te maken. Betaal echter niet te veel! Wat speelt er?


VAKANTIE & VERLOF - 24.11.2009

Verplicht vakantie opnemen!

Is het rond de feestdagen bij u ook altijd zo rustig? Dan is het wellicht voordeliger om uw bedrijf tijdens de feestdagen te sluiten. Kunt u uw werknemers verplichten om hiervoor vakantiedagen op te nemen? Hoe kunt u dit regelen?


RE-INTEGRATIE - 24.11.2009

Ik zoek mijn eigen behandeling wel uit

Als een van uw medewerkers ziek thuis is met rugklachten, biedt u hem fysiotherapie aan. Dit heeft ú immers ook goed geholpen en zo is hij misschien ook weer sneller beter. Uw medewerker weigert deze hulp. Kunt u hem dwingen?


AUTO VAN DE ZAAK - 24.11.2009

Met auto van de baas veel privé rijden?

Een auto van de zaak kost geld (bij privégebruik over meer dan 500 kilometer), dat weet u. Maar er zijn een paar bijzondere situaties (na diverse rechtspraken), die wij graag onder uw aandacht brengen.


ARBEIDSOVEREENKOMST - 24.11.2009

Ik wil graag blijven, baas

Het derde jaarcontract van uw werknemer eindigt over drie maanden. Hij wil weten waar hij aan toe is en van u mag hij blijven. Kunt u hem dit nu al zeggen?


BANK - 23.11.2009

Hoe vraagt u uw bank uw investering te financieren?

Het is lastig om momenteel een financiering bij de bank te krijgen, maar feit blijft dat die er wél geld aan verdient. Aantrekkelijke aanvragen zal men dus honoreren. Hoe stelt u uw kredietaanvraag zo aantrekkelijk mogelijk samen?


BOER EN BEDRIJF - 23.11.2009

Grondbemonstering: wat zijn de regels?

Per 1-1-2010 zijn, behalve voor derogatiebedrijven, ook grondmonsters verplicht als uw bedrijf gebruik wil maken van de gedifferentieerde fosfaatgebruiksnormen. Ook wijzigen de eisen aan de grondbemonstering fors. Wat per 2010?


NOTARIS - 23.11.2009

Turbotestament aanpassen


CONTROLE - 23.11.2009

Gouden handdruk raakt landbouwvrijstelling niet

Na een belastingcontrole bij een tuinder die zijn bedrijf gestaakt had, kwam er onenigheid met de fiscus voor de fiscale verwerking van een ‘gouden handdruk’ aan een werknemer. Hoe werd een overijverige inspecteur teruggefloten?


DIER EN RECHT - 23.11.2009

Maatregelen tegen Q-koorts nemen?

Voor wie gelden verplichte maatregelen tegen Q-koorts verspreiding? Bent u verplicht om uw tankmelk tweemaandelijks te laten onderzoeken op aanwezigheid van de bacterie, die Q-koorts veroorzaakt? Wat speelt nu?


PACHT - 23.11.2009

Wat met mondelinge pacht?

Sinds de Pachtwet is herzien, is het in een aantal gevallen gemakkelijker om een vaste pachttermijn af te spreken. Maar is nu de schriftelijke pachtovereenkomst en de toetsing door de Grondkamer overbodig geworden? Wat is raadzaam?


GEBOUW EN GROND - 23.11.2009

Kunnen wij even vangen s.v.p.?

Als erfpachter mag u uw recht aan een ander overdragen. Als dit in de overeenkomst staat, mag verpachter deze overdracht afhankelijk maken van zijn toestemming en voorwaarden stellen. Mag hij elke voorwaarde stellen, of niet?


IN DE PIJPLIJN - 23.11.2009

De DGA in 2010


PROCEDURE - 23.11.2009

Ruimere proceskostenvergoeding

Onlangs zijn de bedragen voor een proceskostenvergoeding geïndexeerd. Tevens heeft de rechter bevestigd dat een dergelijke vergoeding vaker aan de orde kan zijn. Wat speelt er?


UITSMIJTER - 23.11.2009

Vragenvuur afgestraft


INTERNATIONAAL - 23.11.2009

Plaats van dienst in de btw

De btw-regelgeving omtrent de plaats van dienst wordt aangepast. De regels zullen in fases worden ingevoerd. Het is de bedoeling dat de belangrijkste wijzigingen per 1 januari 2010 worden ingevoerd.


SUCCESSIERECHTEN - 23.11.2009

Opletten bij scheiding van tafel en bed

Wat zijn de consequenties voor de successierechten van een scheiding van tafel en bed? Erven de van tafel en bed gescheiden partners van elkaar? Wat speelt nu heel actueel en wat gaat er veranderen? Wat is goed om te weten?


FISCOTIP - 23.11.2009

Boxhoppen in crisistijd?

De belastingdruk in box 1 kan oplopen tot 52%. In box 3 bedraagt het tarief ‘maar’ 30%. Dit betekent meestal dat uw vermogen in box 3 het beste rendeert. In crisistijd kan dit echter anders zijn. Waar moet u als ondernemer op letten?


AUTO - 23.11.2009

Auto voordelig naar privé halen?

Vaak is het aanschaffen van een auto in de BV gunstiger dan aanschaf van diezelfde auto door de directeur-grootaandeelhouder in privé. Maar na enige jaren valt het te overwegen om de auto in privé over te nemen.


VENNOOTSCHAPSBELASTING - 23.11.2009

Afschrijven en belastingteruggaaf?

Hoewel de belastingplannen voor 2010 nog niet definitief zijn, verdient het al aanbeveling tijdig na te denken over de kansen die geboden worden.


HYPOTHEEK - 20.11.2009

Kleine hypotheek aflossen?


PRIVÉ - 20.11.2009

Obligaties, onmisbare bouwstenen

Obligaties worden gezien als saai en nauwelijks rendement opleverend. Waarom behoren obligaties tóch onderdeel te zijn van haast elke portefeuille? Wat zijn de kenmerken ervan en waar moet u op letten?


PERSONEEL - 20.11.2009

Recept tegen overtollige vakantiedagen?

Het einde van het jaar nadert. Uw assistente heeft nogal wat vakantiedagen staan die zij nog niet heeft opgenomen. Zij wil er op een leuke manier vanaf. U eigenlijk ook wel. Hoe kunt u elkaar helpen?


BELASTINGEN - 20.11.2009

Heffingsrente over maximaal drie maanden

De Hoge Raad heeft er genoeg van: als de Belastingdienst te laks is met het opleggen van een aanslag, hoeft u daar niet de dupe van te worden. Lees verder hoe de rechter aan uw zijde staat.


PATIËNTENRECHT - 20.11.2009

Het recht op niet-weten

Een patiënt heeft recht op informatie. Dat is algemeen bekend. Hij heeft echter ook een recht op niet-weten. Wat houdt dit in? En wat als het voor zijn gezondheid beter is om bepaalde informatie tóch te krijgen?


PATIËNTENRECHT - 20.11.2009

Wilt u mij niet? Kies een ander!

Een patiënte wenste niet behandeld te worden door de huisarts (in opleiding) omdat die een hoofddoek droeg en weigerde die hoofddoek af te doen. Hoe ziet de tuchtrechter dit?


OUDEDAGSVOORZIENING - 20.11.2009

Nog vóór 1 jan. 2010 premie storten?

Hoe zorgt u dat u bij uw belastingaangifte 2009 een lijfrentepremie kunt aftrekken? Moet u die dan vóór 1-1-2010 betalen? Wat staat er in het belastingplan?


PERSONEEL - INWERKEN & PROEFTIJD - 17.11.2009

Wat met de proeftijd bij een jaarcontract?


PERSONEEL - ARBEIDSCONTRACT - 17.11.2009

Verlenging jaarcontract, hoe vaak?


BELASTINGEN - OMZETBELASTING (BTW) - 17.11.2009

See Buy Fly als u met of na de feestdagen eruit wilt?

Iets aan te geven? Of toch maar niets? Hoe heeft het Gerechtshof Amsterdam de keuze voor u een stuk gemakkelijker gemaakt? Wat geldt als uw reisbestemming met of juist na de feestdagen buiten de EU ligt?


ACTUALITEIT - 17.11.2009

“Led it shine!”

Ledverlichting is ook in de horeca een hot-item als u de vakbladen moet geloven. Niet meer alleen als decoratie, maar zelfs als conventionele verlichting schijnt het interessant te zijn. Nieuwsgierig? Wij laten er voor u een lichtje op schijnen.


WET- EN REGELGEVING - PROCEDURE - 17.11.2009

Verlaat nu direct deze horecagelegenheid!

Gasten die ongewenst zijn of overlast bezorgen maakt iedere horecaondernemer wel eens mee in zijn carrière. In de praktijk lost u dat meestal zelf wel op. Maar biedt de wet u ook nog houvast?


PERSONEEL - BELEID - 17.11.2009

Kom nu eens op tijd!

Het is elke ochtend hetzelfde liedje, steeds komt Karel een paar minuten te laat. Hij komt wel vaker te laat dan op tijd. De eerste paar keer laat u zich afschepen met smoesjes, maar dan begint de irritatie. Zó pakt u dat verder aan!


ADMINISTRATIE & ADVISEUR - BRUTOWINSTMARGE - 17.11.2009

Goed boeken is broodnodig

Verwent u uw gasten vooraf ook met een gratis mandje brood? Vaak is dat een standaardservice van het huis. Gasten vinden dat jammer genoeg vaak vanzelfsprekend. Hoe ervaart de fiscus dat? Hoe behoudt u uw eetlust fiscaal?


BELASTINGEN - AFTREKPOST - 17.11.2009

Let op de kleintjes!

Kosten zijn vaak volledig aftrekbaar. Investeringen moet u in vijf jaar afschrijven. Dus die luxe Angel Pont-messen kunt u beter als ‘kosten’ boeken?


BEËINDIGINGSOVEREENKOMST - 17.11.2009

Hebben we écht niets meer te vorderen?

Als u afspraken maakt over het vertrek van uw medewerker, legt u deze afspraken vast in een beëindigingsovereenkomst. Vaak hoort daar ‘finale kwijting’ bij. Wat mag u zeker niet vergeten op te nemen?


LOONBELASTING & PREMIES - 17.11.2009

Wat mag belastingvrij bij een lach en een traan?

Stel uw werknemer is al vele jaren bij u in dienst en u wilt hem daarvoor belonen. Of een werknemer heeft een sterfgeval in de familie en u wilt ook iets ‘doen’. Wat mag er fiscaal? Waar moet u op letten?


PENSIOEN - 17.11.2009

Pensioen, voor die paar uurtjes werken?

Stel, u heeft maar tijdelijk een hulpkracht in dienst. Hij of zij wil daarom liever geen pensioenbijdrage betalen en dus niet deelnemen aan uw pensioenregeling. U snapt deze bezwaren, maar kunt u er ook iets mee?


STUDIEKOSTEN - 17.11.2009

Voor niets gaat de zon op


PERSONEELSBELEID - 17.11.2009

Hoe motiveer ik werknemers om beter te functioneren?

Werknemers kunt u beter laten functioneren door ze te motiveren. Dat verhoogt de arbeidsproductiviteit. Maar hoe doet u dat?


LOONBELASTING & PREMIES - 17.11.2009

Premievoordeel oudere nabestaande


EINDE ARBEIDSOVEREENKOMST - 17.11.2009

Je hoeft sowieso niet te komen

U heeft uw nieuwe medewerker zojuist zijn arbeidscontract ter ondertekening gestuurd. Maar dan hoort u dat hij ontslagen werd wegens fraude. Wat nu?


SCHORSEN - 17.11.2009

Blijf jij maar even thuis

Een van uw medewerkers misdraagt zich op de werkvloer en u vindt het tijd voor een time-out van een paar dagen. U kunt hem toch zeker wel de toegang tot het werk weigeren? Waar moet u op letten?


LOONADMINISTRATIE - 17.11.2009

Kleine foute boeking met groot fiscaal risico?

Bij het vaststellen van een belastingaanslag gaat de fiscus uit van uw administratie. Als deze verwarring wekt, zal de inspecteur hieruit zijn conclusies trekken. Het zal u niet verbazen dat dit zelden in uw voordeel is. Wat speelt?


BOUWCALCULATIE - 13.11.2009

Wat rekent u voor opruimen?

Welke werkzaamheden vallen onder ‘opruimen’? Wat berekent u aan opruimkosten van productverpakkingen, resten van op maat gezaagd hout, gipsblokken, tegels, pasgehakte stenen, enz.? Wat is raadzaam?


BTW - 13.11.2009

Btw in crisistijd

In tijden van crisis worden rekeningen niet betaald. Hoe zit dat met de btw in die onbetaalde rekeningen? Wat is handig om rekening mee te houden? Hoe voorkomt u privéaansprakelijkheid?


RECHT VAN DE BOUW - 13.11.2009

Zonder betaling geen sleutel!

Indien u als aannemer niet wordt betaald, kunt u het zogenaamde ‘retentierecht’ in stelling brengen. Hoe werkt dat goed? En: hoe zit dat als uw schuldenaar daarna failliet gaat? Wat staat er in de wet en wat is handig om te doen?


BOUWLEGES - 13.11.2009

Leges; wat is nu mooi beslist?

Als u gaat bouwen of verbouwen, moet een bouwvergunning worden aangevraagd bij de gemeente. De gemeente brengt u ‘leges’ in rekening. Hoe werkt dat? Wat is nu beslist door de rechter? Wat is handig om te doen?


RECHT VAN DE BOUW - 13.11.2009

Gevloerd door de leverancier

Helaas bent u voor de kwaliteit van het door u geleverde werk niet alleen afhankelijk van de kwaliteit van uw eigen werk, maar ook van de kwaliteit van de geleverde materialen. Hoe zit het als de materialen niet voldoen? Wat speelde er?


HYPOTHEEK - 13.11.2009

Scherpere eisen NHG


OVERDRACHTSBELASTING - 13.11.2009

Ik kan toch zo weg varen!


RUIMTELIJKE ORDENING - 13.11.2009

Bouwen langs de rivier?

Uw cliënt is al jaren eigenaar van een perceel grond dat heel dicht bij een grote rivier ligt. Hij wil nu graag op dit stuk grond een woning bouwen. Met het gewijzigde Besluit rijksrivieren wordt dit wellicht mogelijk. Wat speelt er?


WOZ - 13.11.2009

Waardering woning in aanbouw

Over de waarde waartegen een woning in aanbouw in de jaarlijkse belastingaangifte moet worden opgenomen, blijkt in de praktijk nogal eens discussie te ontstaan met de belastinginspecteur. Wat speelt er?


IN DE KIJKER - 13.11.2009

Help, ik krijg mijn lening niet rond!

Uw cliënt heeft zijn oog laten vallen op een representatief bedrijfspand. Hij doet de verkoper een bod dat wordt aanvaard, maar nog vóórdat de koopakte is ondertekend blijkt dat uw cliënt de financiering niet rondkrijgt. Wat nu?


MAKELAARSCONTRACT - 13.11.2009

Makelaar aansprakelijk voor boete

Een makelaar kwam in de problemen doordat hij zowel de belangen van de verkoper van een woning als die van de koper behartigde. Dat kostte hem uiteindelijk de contractuele boete. Wat kunt ú daar van leren?


UW RAADSMAN - 13.11.2009

Hoezo belaste verkoopopbrengst?

Als een particulier regelmatig hoge winsten behaalt met de aan- en verkoop van onroerende zaken, zal de inspecteur proberen deze winsten te belasten. De Hoge Raad heeft nu beslist dat belastingheffing niet zo maar aan de orde is.


WONINGHUUR - 13.11.2009

Herrie op zolder

Een verhuurder wilde een zolder die de huurder als berging gebruikt, verbouwen tot een extra, voor de verhuur bestemde, woonruimte. De huurder wil zijn bergruimte echter niet kwijt. Hoe gaat de rechter om met deze belangenafweging?


APPARTEMENTSRECHTEN - 13.11.2009

Werkt de VvE wel mee?

Uw cliënt heeft onlangs een appartement gekocht. Nu wil hij een deel van zijn balkon bij zijn woonkamer gaan trekken. Wat komt daar allemaal bij kijken?


PERSONEEL - 13.11.2009

Wees alert bij een nieuwe werknemer!

Als u een nieuwe werknemer in dienst neemt, bent u verplicht zijn of haar identiteit vast te stellen. Doe dit zorgvuldig, want een vals identiteitsbewijs kan u duur komen te staan. Of valt dat allemaal wel mee?


ZOIETS OVERKOMT U TOCH NIET? - 13.11.2009

Mij krijg je er niet zomaar uit!

Als u ‘middenstandsbedrijfsruimte’ huurt, is dat standaard voor vijf plus vijf jaar. Uw verhuurder kan deze overeenkomst niet zomaar opzeggen. Als hij tóch opzegt, staat u gelukkig niet met lege handen. Hoe zit dat?


RECHT - 13.11.2009

Ik heb toch al betaald?

U heeft een flinke klus uitgevoerd en uw klant is uiterst tevreden. De bijbehorende factuur is echter nog steeds niet betaald. Als u uw klant belt, beweert hij bij hoog en bij laag dat hij de rekening betaald heeft. Wat is ‘betaald’?


ZOEKEN - VIDEO - 13.11.2009

Makkelijker downloaden van YouTube


WEBDIENSTEN - ONLINE OFFICE - 13.11.2009

Nieuwigheden in Google Docs


INTERNETCONNECTIE - VARIA - 13.11.2009

Surfen via het stopcontact

Draadloos internetten in huis of in de zaak is handig, maar het wifi-signaal wordt al eens verstoord door muren en plafonds. Waarom zou u eigenlijk geen bestaand netwerk gebruiken, bv. uw elektriciteitsnet?


EIGEN WEBSITE - SITEONTWERP - 13.11.2009

Gratis software om zelf uw website te maken

U had graag een website voor uzelf, uw vereniging of uw zaak, maar het liefst zonder extra kosten. Dat kan met een gratis webeditor. We presenteren u enkele mogelijkheden.


ONTSPANNING - MUZIEK - 13.11.2009

Op zoek naar een liedje

U heeft op de radio een nummer gehoord en u wilt weten wie de uitvoerder is of u zit met een melodietje in uw hoofd, maar u kunt het niet thuisbrengen. Welke diensten of tools helpen u bij uw zoektocht?


E-MAIL - E-MAILGEBRUIK - 13.11.2009

E-mailen met uitstel

Op bepaalde momenten is het handig om een e-mail niet meteen te ­versturen, maar om dat op een later tijdstip te doen. Welke diensten kunnen u daarbij ­helpen?


SOFTWARE - BROWSER - 13.11.2009

Veilig browsen met alle ‘patches’

Ook browsers bevatten beveiligingslekken. Om veilig te zitten, moet u er dus voor zorgen dat u uw browsers regelmatig ‘patcht’. We geven wat meer uitleg over het hoe en waarom...


BEVEILIGING - ANTI-MALWARE - 13.11.2009

Is AVG Anti-Virus nog verbeterd?

Er is een nieuwe versie 9 van AVG Anti-Virus Free, misschien wel het populairste gratis anti-virusprogramma. Kunt u daarvan een betere beveiliging verwachten, bv. in vergelijking met Microsoft Security Essentials?


SOFTWARE - SYNCHRONISEREN - 13.11.2009

Meerdere apparaten efficiënt synchroniseren

Wellicht heeft u meerdere pc’s en ook een smartphone of een pda en misschien zelfs een Mac. Hoe zorgt u ervoor dat bepaalde documenten of gegevens op al die apparaten gesynchroniseerd zijn? Een overzicht van de beste software.


E-MAIL - WEBMAIL - 13.11.2009

Nieuwe features bij Gmail

Bij Gmail zitten ze nooit stil. Welke nieuwe features zijn er recentelijk allemaal bijgekomen om de webmaildienst van Google nóg beter te maken dan die al was?


TELEFONIE - GSM - 13.11.2009

De beste apps voor uw smartphone

Het aantal officiële iPhone-apps bereikte onlangs de grens van 100.000. Wij zochten voor u enkele interessante zakelijke toepassingen uit. Verder gingen we ook op zoek naar nuttige apps voor andere (Android-)smartphones.


WEBDIENSTEN - ONLINE AGENDA - 13.11.2009

Google Calendar opgepept

Google Calendar is een uitstekende dienst om uw agenda online bij te ­houden zodat u er van overal toegang toe heeft. Hieronder vindt u enkele nuttige ­aanvullingen en tips die de online agenda nog handiger maken.


CONSUMENT - FINANCIEEL - 13.11.2009

Spaar energie én uw portemonnee

Tijdens de crisis is uw banksaldo misschien belangrijker dan het milieu. Op internet leest u hoe energie­besparing ook uw portemonnee kan sparen.


ASSOCIATIE - 10.11.2009

Kleine inbreng, grote claim?


Cookiebeleid