Alle domeinen

2009 - Juni

CONTROLE - 24.06.2009

Hoezo identificatieplicht werknemers?

Neemt u nieuwe werknemers in dienst, dan moet u voor aanvang van de werkzaamheden hun identiteit vaststellen, enz. Hoever gaat eigenlijk uw onderzoeksplicht naar de geldigheid van een legitimatiebewijs? Wat is nu hierover beslist?


BELASTINGEN - 24.06.2009

Hoe is fiscus nu soepeler met innen van belasting?

De staatssecretaris heeft tijdelijk enkele versoepelingen aangebracht in het bestaande inningsbeleid van belastingschulden voor ondernemers die te kampen hebben met betalingsproblemen door de economische crisis. En nu?


RECHT - 24.06.2009

Die rechtbankprocedure kan goedkoper en sneller

Uw afnemer betaalt uw rekening van € 25.000,- niet, met steeds een andere smoes. U stapt dus naar de rechtbank. Daarvoor heeft u een advocaat nodig en betaalt zowel u als uw klant ieder € 550,- aan griffierecht. Kan het ook anders?


BELASTINGEN - 24.06.2009

Bedrijf (tijdelijk) verkopen; herinvesteringssreserve?

Voor boekwinst die u behaalt bij verkoop van uw bedrijf kunt u de belastingvrije herinvesteringsreserve benutten. U mag zo’n reserve alleen vormen als u een herinvesteringsvoornemen heeft. Wat is nu hierover beslist door de rechter?


BOER EN BEDRIJF - 24.06.2009

Extra steun uit het GLB?!

Minister Verburg van LNV heeft aangegeven dat zij het voornemen heeft om vanuit het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) extra steun te verlenen aan bepaalde landbouwers. Behoort u ook tot één van deze landbouwers?


VERZEKERINGEN - 24.06.2009

Van je verzekeraar moet je het maar hebben!

Verzekeraars zijn vaak geziene gasten bij de Nederlandse rechter. In veel procedures gaat het om een verzekeraar die weigert een schade te vergoeden. Een creatieve uitleg van de polisvoorwaarden wordt daarbij niet geschuwd.


RECHT - 24.06.2009

Moet aannemer u waarschuwen?

Iemand wilde een aanbouw laten bouwen op een bestaande fundering. Toen deze gereed was, stroomde het regenwater binnen. Wat met de schadeclaim?


LOONHEFFING - 24.06.2009

Belastingvrije uitkeringen uit fonds aan personeel?

In de Wet op de loonbelasting geldt de regel dat al hetgeen uit een dienstbetrekking wordt genoten, te belasten loon is. Hoe kunt u aan personeel belastingvrije uitkeringen doen uit een fonds? Waarop moet u attent zijn?


DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 24.06.2009

Verbetering positie DGA?

De staatssecretaris heeft onlangs een notitie naar buiten gebracht waarin wordt ingegaan op de fiscale positie van de directeur-grootaandeelhouder. Het is de bedoeling dat een aantal fiscale pijnpunten op korte termijn wordt opgelost.


GOED OM TE WETEN - 24.06.2009

Personenvennootschap weer uitgesteld


IN DE PIJPLIJN - SUCCESSIERECHTEN - 24.06.2009

Nieuwe erf- en schenkbelasting


FISCALE WINST - 24.06.2009

Geen geld voor vervanging, toch reserveren?

Als u een bedrijfsmiddel verkoopt, kunt u de boekwinst reserveren indien u van plan bent die winst te gebruiken voor een vervangende investering. Moet dat geld dan zolang op een aparte bankrekening worden gezet? Hoe zit dat?


INKOMSTENBELASTING - 24.06.2009

Lagere waardering in box 3

De Rechtbank Arnhem heeft onlangs een interessante uitspraak gedaan over de waardering van uw bezittingen in box 3. Wat speelt er? Hoe kunt u uw voordeel doen met deze uitspraak?


FISCOTIP - 24.06.2009

Profiteer van hypotheekconstructie kind/ouder

Een koopwoning is voor veel starters onbetaalbaar. Ouders die zelf wat vermogen achter de hand hebben, kunnen hun kinderen echter op een fiscaal voordelige manier helpen. Hoe zit een dergelijke constructie in elkaar?


OVERDRACHTSBELASTING - 24.06.2009

Aankoop monument zonder overdrachtsbelasting

Hoe kunt u een monumentenpand kopen zonder 6% overdrachtsbelasting te moeten betalen over de aankoopprijs? Wat speelde laatst bij de rechter over de aankoop van een monument door een particulier? Wat is nu beslist?


FISCALE WINST - 24.06.2009

Belonen meewerkende kids

Veel kinderen werken - al dan niet in de zomervakantie - mee in de zaak van hun ouders. Wat komt daar allemaal bij kijken?


KOSTENVERGOEDINGEN - THUISWERKEN - 23.06.2009

Thuiswerkplaats inrichten?


ONBELASTE VERGOEDINGEN - 23.06.2009

Studie vergoeden en verstrekken …


MINIMUMLOON - 23.06.2009

Minimumloon per 1 juli 2009


ARBEIDSVOORWAARDEN - 23.06.2009

Betaal een starter op de arbeidsmarkt niet te veel

Een op de drie werkgevers betaalt een startende hbo’er op de arbeidsmarkt € 3.500,- terwijl 62% van hen bereid is om te beginnen voor € 2.500,-. Hoe zorgt u ervoor dat u zo’n starter niet te veel betaalt? En ook niet te weinig.


TELEFOON VAN DE ZAAK - 23.06.2009

Privégebruik mobiele telefoon maar liefst 28%

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 28% van de kosten van zakelijke mobiele telefoons wordt veroorzaakt door privégebruik. Hoe kunt u er oor zorgen dat dit gebruik binnen de perken blijft?


RE-INTEGRATIE - 23.06.2009

Passend werk of overeengekomen werk

Om uw zieke werknemer te re-integreren, maakt u afspraken over passende werkzaamheden. Wat kunnen de gevolgen zijn als dit passend werk ander werk is dan waarvoor u de medewerker in eerste instantie heeft aangenomen?


LOONBETALING - 23.06.2009

Die boete heb ik verrekend met je loon!

Stel, u heeft uw werknemer een bedrag geleend. Uw werknemer betaalt dit niet terug, terwijl u wél iedere maand netjes zijn loon betaalt. Mag u deze vordering dan verrekenen met het loon van uw werknemer? Wanneer mag dat?


RECHT VAN DE WERKPLEK - 23.06.2009

Mag ik even vangen?

Misschien herkent u het: een werknemer is uitgekeken op zijn werk en wil weg. Liefst natuurlijk met een ontslagvergoeding. Om te zorgen dat u daaraan meewerkt, doet hij er alles aan om de sfeer te verzieken. Hoe reageert u daar op?


LOON - VERREKENEN - 23.06.2009

Jij verdient gewoon een bonus kerel!

Ere wie ere toekomt, toch? Degene die zich het vuur uit zijn sloffen loopt voor uw bedrijf en de ene order na de andere binnensleept, wilt u wel extra belonen. U wilt een bonus wel aan uw werknemer geven, niet aan de fiscus. Maar hoe?


OPZEGGING - 23.06.2009

Sms’je van uw werknemer

Per sms meldt uw werknemer dat hij het dienstverband opzegt. Kan dat? En wat als hij op de opzegging terugkomt?


PRIVÉ - 18.06.2009

Beperk de financiële risico’s als het minder gaat

Als u een eigen praktijk én een partner heeft, lopen u en uw partner beiden financiële risico’s bij overlijden, echtscheiding en als het met de praktijk minder gaat. Een ‘finaal verrekenbeding’ kan de risico’s verkleinen. Hoe zit dat?


PERSONEEL - 18.06.2009

Uw assistente wil graag méér werken!

Uw assistente vraagt u om méér uren te mogen werken. Kent u de Wet aanpassing arbeidsduur (WAA)? Is die van toepassing en moet u haar meer uren geven? Waar moet u op letten als u meer uren toekent?


INKOMSTENBELASTING - 18.06.2009

Woonruimte voor de (studerende) kinderen

Ook deze zomer ontdekken weer veel ouders dat het voor (studerende) kinderen erg moeilijk is om goede en betaalbare woonruimte te vinden. Het kopen van een woning is soms de enige optie. Hoe kunt u uw kind het slimste helpen?


PERSONEEL - 18.06.2009

Mondje dicht is verplicht …

‘Scheiding’ leest uw assistente in een dossier en de naam doet haar adem stokken: dat is pas een nieuwtje! Geheimhouding over patiënten of cliënten: uw praktijk staat of valt ermee. Hoe regelt u dat in uw praktijk?


BELASTINGEN - 18.06.2009

Praktijkoverdracht zonder belastingaanslag

Is Nederland dan toch een belastingparadijs, waar u een praktijkoverdracht kunt realiseren zonder noemenswaardige belastingheffing? De mogelijkheden om dat te realiseren zijn inderdaad ruim aanwezig.


PATIËNTENRECHT - 18.06.2009

Moet u alles accepteren?

Stel, een patiënt gedraagt zich tegenover u of uw personeel onbehoorlijk. Mag u de behandelrelatie dan verbreken? Hoe luiden de spelregels en hoe pakt u het zodanig aan dat u niets verweten kan worden?


BELASTINGEN - 18.06.2009

Fout is snel gemaakt

Wie werkt, kan fouten maken. Dat geldt in alle branches, zelfs bij de (computers van) de Belastingdienst.


E-MAIL - VARIA - 17.06.2009

Google Contacts wordt soepeler


ONTSPANNING - REIZEN - 17.06.2009

Laat u niet misleiden!


SOFTWARE - BROWSER - 17.06.2009

Blink uw Google Chrome eens op


ONTSPANNING - MUZIEK - 17.06.2009

Gevraagd: dj met pc

Plant u een feestje in de zaak of thuis? Daar hoort sowieso muziek bij. Welke tools kunnen u daarbij helpen? Wij testten er een aantal uit voor u.


SOFTWARE - OFFICE - 17.06.2009

Enkele alternatieve tekstverwerkers

Gebruikt u soms Wordpad of Kladblok, twee teksteditors die in­­gebouwd zijn in Windows? Wat hebben deze programma’s te bieden en bestaan er geen betere alternatieven zonder naar dure pakketten te moeten grijpen?


E-MAIL - E-MAILGEBRUIK - 17.06.2009

Outlook in het kwadraat

Outlook blijft, zeker in een professionele omgeving, een populaire e-mail- en agendatoepassing. Wij geven u vier concrete tips voor een beter gebruik.


SOFTWARE - COMPUTERBEHEER - 17.06.2009

Handige tools voor elke computer

Wilt u exact weten wat er precies in uw computer zit of vindt u dat uw desktop of uw laptop best wat sneller mag werken? Met enkele handige - en gratis - software­programma’s is dat mogelijk.


INTERNETCONNECTIE - PROVIDERS - 17.06.2009

Hoeveel internet verbruikt u?

Zijn er aan uw internetabonnement datalimieten verbonden of wilt u gewoon weten hoeveel data u verbruikt? We bekijken enkele programma’s die u helpen om dit in de gaten te houden.


BEVEILIGING - FIREWALL - 17.06.2009

Windows-firewall: voldoende veilig?

In Windows XP (SP2) en Vista zit een firewall ingebouwd die standaard ook geactiveerd wordt. Hoe goed beveiligt die uw systeem en bij welke gratis alternatieven kunt u eventueel terecht?


WEBDIENSTEN - ONLINE FOTO’S - 17.06.2009

Uw foto’s snel en makkelijk online

Tijdens de zomer maakt u wellicht weer tientallen of honderden foto’s. Die kunt u makkelijk delen met vrienden en kennissen via een online fotodienst zoals het nieuwe Windows Live Photos. Wat heeft dat te bieden?


E-MAIL - BEVEILIGING - 17.06.2009

Een kopietje van al uw e-mails

Niet alleen uw foto’s en uw documenten verdienen een back-up, ook van uw e-mails kunt u maar beter een reservekopie bewaren. Dat is echter niet altijd zo ­eenvoudig. We bekijken een gratis tool die het u makkelijker moet maken.


ZAKELIJK - WEBDIENSTEN - 17.06.2009

Alles begint met een goede planning

Wordt het in uw zaak of uw bedrijf wat rustiger tijdens de zomermaanden? Goed zo: dan kunt u alvast twee nieuwe planningtools uittesten voor wanneer het opnieuw drukker wordt: ToBeeDo en Milestone Planner.


OPLEIDING - TAAL - 17.06.2009

Praten met echte mensen

In de zomermaanden zoekt u misschien het buitenland op. Hoog tijd om nog snel uw talenkennis wat bij te schaven. De hulp van een ‘native speaker’ maakt dit een stuk aangenamer en efficiënter en internet helpt u hierbij...


ZAKELIJK - BEDRIJFSINFO - 17.06.2009

Overleven in crisistijd

Zware economische tijden stellen de ondernemer op de proef, maar bieden ook kansen. De overheid helpt u de recessie te overleven.


BANK - BANKKOSTEN - 17.06.2009

Goedkoop Europees betalen

De kosten van betalingen naar en vanuit andere Europese landen kunnen flink oplopen. Gelukkig is er een mogelijkheid om aanzienlijk op uw bedrijfs- en privé-betalingen te besparen.


FISCALE WINST - 17.06.2009

Bedrijfsmiddelen die worden verhuurd?


PERSONEEL - 17.06.2009

Baas, ik wil calamiteitenverlof!

Op een dag staat uw medewerkster voor uw neus met de melding dat ze meteen naar huis moet. Er is thuis een noodgeval zodat ze dringend weg moet. Moet u dat zomaar goed vinden? Hoe is dat wettelijk geregeld?


TERUGGAAF BTW - 17.06.2009

Vraag btw op oninbare vordering terug bij de fiscus

Bijna iedere ondernemer maakt in deze tijd mee dat hij een vordering moet afboeken wegens oninbaarheid. Dat is erg vervelend. Bovendien is de in rekening gebrachte btw vrijwel altijd al afgedragen. Is hier nog iets aan te doen?


ZOIETS OVERKOMT U TOCH NIET? - 17.06.2009

Ik wil mijn geld terug!

Stel, u verkoopt en levert een stoomcabine. Nu blijkt binnen zes maanden dat er verborgen gebreken aan kleven. Kan de koper de overeenkomst ontbinden als u niet op tijd tot herstel overgaat? Hoe gaat dat in zijn werk?


BELASTINGEN - FISCALE WINST - 17.06.2009

Onderhoud of verbetering: klein verschil?

Ook u moet af en toe onderhoud plegen aan uw bedrijfsmiddelen. Soms past u gelijk maar een verbetering toe. Het verschil is klein, maar het fiscale gevolg niet. Waar moet u op letten?


SUBSIDIE - VARIA - 17.06.2009

Innovatievouchers opengesteld

Op het gebied van de innovatievouchers (subsidie voor kennisvraagstukken) is er weer wat in beweging. Wat moet u weten als u hiermee van doen heeft?


KAART- EN MENUPRIJS - KOSTPRIJSMETHODE - 17.06.2009

Dat zijn ónze prijzen …

Uiteraard bepaalt u als horecaondernemer tegen welke prijs u een ‘natje of een droogje’ op de kaart zet. Toch heerst daar nog wel eens verwarring over, bij uw collega’s, maar óók bij uw klanten. Hoe zit dat juridisch en fiscaal?


BRUTOWINSTMARGE - 17.06.2009

Daar zit wat in, toch?


PENSIOEN - 17.06.2009

Hoe zwaar wordt uw pensioen later belast?

Als zelfstandig horecaondernemer zorgt u doorgaans zelf voor uw pensioenopbouw. Dit levert in veel gevallen nú een belastingbesparing op. Maar, hoe zwaar wordt u later bij uitkering belast? Wat is wijsheid bij pensioenplanning?


PERSONEEL - BELEID - 17.06.2009

Uitgekookt, dat internetten tijdens werktijd ...

Achter de balie in het hotel of achter de toog is privé-internetgebruik tijdens de rustige uurtjes ook in de horeca populair. Mag u daar als werkgever eigenlijk op controleren? Kunt u geen gedragsregels voor internetgebruik invoeren?


ADMINISTRATIE & ADVISEUR - FACTUUR - 17.06.2009

Weer wat nieuws: de digitale nota! Iets voor u?

Het verzenden van facturen is kostbaar qua tijd en geld. Klanten daarentegen willen zo simpel mogelijk betalen. Drie grote Nederlandse banken komen nu met een oplossing voor beide partijen: de digitale nota. Is dat interessant?


BELASTINGEN - BELASTINGAANSLAG - 17.06.2009

Fiscus soepeler met betalingsregeling?

Wie moeite heeft met het tijdig betalen van zijn belastingaanslag, kan altijd proberen een betalingsregeling te treffen. Maar wat als de Belastingdienst dat zonder blikken of blozen weigert? Staat u dan met lege handen?


FINANCIERING - LENEN - 17.06.2009

Houd zakelijkheid onderlinge leningen in de gaten

Als u belangen heeft in meerdere bedrijven, komen leningen tussen deze bedrijven onderling nogal eens voor. Hoewel het broekzak-vestzak lijkt, is het juist dan van belang de zakelijkheid in de gaten te houden. Waarom is dat?


HUUR EN VERHUUR - HORECAPAND - 17.06.2009

Bericht huuraanpassing gehad?

Medio 2009 ontvangt menig horecaondernemer een bericht inzake een huuraanpassing. En dat in deze tijd. Kunt u daar iets zinnigs mee? Zoja, hoe dan?


BELASTINGEN - 17.06.2009

Een woning kopen: alle kosten aftrekbaar?

Heeft u plannen om een nieuwe woning te kopen? Dan komen daarbij heel wat kosten kijken. Welke van deze kosten zijn nu aftrekbaar en welke kosten komen netto voor uw rekening?


FISCALE WINST - 17.06.2009

Fiscaal bekeken investeren in uw bouwbedrijf

Hoe investeert u met beleid in uw bouwbedrijf, zodat u fiscaal optimaal profiteert en dus minder belasting hoeft te betalen? Welke extra aftrekpost op uw bedrijfswinst kunt u met uw investeringen scoren?


BOUWCALCULATIE - 17.06.2009

Klein gereedschap & hulpmateriaal

In een begroting neemt u nauwkeurig de kosten op van de te besteden uren, te verwerken materialen, in te zetten onderaannemers en het te gebruiken materieel. Maar wat met klein gereedschap, kramerijen en bevestigingsmiddelen?


BELASTINGEN - 17.06.2009

Hoe is de fiscus nu soepeler met innen van belasting?

De staatssecretaris heeft tijdelijk enkele versoepelingen aangebracht in het bestaande inningsbeleid van belastingschulden voor ondernemers die te kampen hebben met betalingsproblemen door de economische crisis. Hoe dat nu?


HET OVERKWAM UW COLLEGA - 17.06.2009

Betalen zult u!

‘t Zal u maar gebeuren: een opdrachgever die niet betaalt. En ‘t wordt helemaal lastig als u uw werk al heeft opgeleverd. U kunt dan uw opschortings- (of retentie)recht niet meer gebruiken. Kan een voorrecht u dan helpen? Hoe zit dat?


RECHT VAN DE BOUW - 17.06.2009

Bouwen zonder bouwtekening?

Uw collega bouwde een aanbouw op een bestaande fundering. Er kwam een claim. Wat kan beter?


BOUWVERGUNNING - 12.06.2009

Houdbaarheid bouwvergunning


BELASTINGEN - 12.06.2009

Energiebesparing in huurwoningen


RUIMTELIJKE ORDENING - 12.06.2009

Het beeldkwaliteitsplan, droom of werkelijkheid?

In de vastgoedpraktijk komt u steeds vaker het beeldkwaliteitsplan tegen. Wat is dit en hoe wordt het gebruikt door provincies en gemeenten? Vervangt het de welstandsnota? Waar moet u rekening mee houden?


PROJECTONTWIKKELING - 12.06.2009

Gevolgen van de Grondexploitatiewet

De nieuwe Grondexploitatiewet, die vanaf 1 juli 2008 geldt, verandert mogelijk de manier waarop u als makelaar of projectontwikkelaar moet samenwerken met de betrokken gemeentes. Wat moet u hierover in ieder geval weten?


IN DE KIJKER - 12.06.2009

Energiezuinig bouwen: voor nu en voor later!

Uw cliënt heeft een mooi bouwkavel gekocht. U heeft hem daarbij geadviseerd en hij is erg tevreden. Hij vraagt of u ook tips heeft over de energiezuinige woning die hij hierop wil bouwen. Wat kunt u hem vertellen?


BURENRECHT - 12.06.2009

Over de erfgrens bouwen

Als fatsoenlijk burger mag men niet voor eigen rechter spelen. Dit is algemeen bekend. Maar wat als de buren al dan niet bewust, over de erfgrens heen bouwen en zij niet willen meewerken aan een oplossing?


UW RAADSMAN - 12.06.2009

Voorkomen bijtelling eigen woning

Als u geen of slechts een geringe hypotheekschuld heeft, krijgt u een extra fiscale aftrekpost. Maar ook als u een hogere hypotheekschuld heeft, kunt u hiervan profiteren. Hoe zit dat?


BOUWRECHT - 12.06.2009

Klachten bij de oplevering

Bij de oplevering van een verbouwing of een bouwproject moet de aannemer bijzonderheden en de consequenties daarvan aan de opdrachtgever melden en deze moet zijn bezwaren kenbaar maken. Hoe gaat dat in zijn werk?


FINANCIERING - 12.06.2009

Bijschrijving NHG-hypotheek

Vanaf 1 juli a.s. mag iemand die in financiële problemen komt door bijvoorbeeld werkloosheid, tijdelijk minder hypotheekrente betalen. Hoe zit dat?


SOCIALE VERZEKERINGEN - 12.06.2009

WIA-wijzigingen die sinds 1 mei gelden


WERVING & SELECTIE - 12.06.2009

Gezocht … de juiste persoon

De juiste persoon op de juiste plaats, dat is wat u wilt als u een nieuwe medewerker zoekt. Die zoektocht begint al bij het opstellen van een aansprekende advertentie voor de juiste doelgroep. Hoe doet u dat? Wat leert recent onderzoek?


RECHT VAN DE WERKPLEK - 12.06.2009

Schrijf die uitkering maar op je buik!

U ontslaat een medewerker op staande voet. Om te zorgen dat uw medewerker tóch een WW-uitkering kan krijgen, maakt u alsnog afspraken met hem over het ontslag. De rechter dreigt nu roet in het eten te gooien! Wat speelde er?


BELASTINGEN - 12.06.2009

Fiscus op de vingers getikt inzake identificatieplicht

De rechter heeft onlangs de Belastingdienst terechtgewezen vanwege gedoe bij een werkgever inzake diens identificatieplicht van werknemers. Dat gaf een goed gevoel natuurlijk en dat willen wij u niet onthouden. Wat kunt u daarmee?


PROEFTIJD - 12.06.2009

Die proeftijd stond toch in de cao?

In uw cao is de proeftijd geregeld. Moet u dan in de arbeidsovereenkomst óók een proeftijd opnemen? Is een mondelinge verwijzing naar de cao niet genoeg?


ONTSLAGPROCEDURE - 12.06.2009

Online ontslagprocedure via UWV


UITZENDKRACHTEN - 12.06.2009

Hoe kies ik een uitzendbureau?

Voor tijdelijk personeel is een uitzendbureau heel geschikt, want 60% van de bedrijven vindt binnen redelijke tijd een geschikte kandidaat. Er bestaan echter tientallen uitzendbureaus, dus hoe kiest u eigenlijk het juiste bureau?


SOCIALE PREMIES - 12.06.2009

Voorzieningen en subsidies

Als u iemand in dienst neemt met een structurele beperking, zijn er allerlei voordelen waarvan u gebruik kunt maken. Wij beschreven ze allemaal al eens. Om te voorkomen dat u door de bomen het bos niet meer ziet, volgt hier een overzicht.


ARBEIDSOVEREENKOMST - 12.06.2009

Ouder en wijzer

Uw werknemer bereikt binnenkort de 65-jarige leeftijd, maar wil na die datum graag bij u in dienst blijven. Ook u voelt hier wel voor, maar u vraagt zich af hoe u dit het beste kunt vormgeven.


BEDRIJFSOPVOLGING - 10.06.2009

Gunstigere regeling voor bedrijfsopvolging


BURENRECHT - 10.06.2009

Die boom moet om!

Als een boom van uw buurman te dicht tegen de perceelsgrens staat en daardoor uw muur beschadigt, wat kunt u daar dan tegen doen? Wat is goed om te weten en wat heeft de rechter erover gezegd?


BOUWCALCULATIE - 10.06.2009

Materieel huren of erin investeren?

Bij de uitvoering van een opdracht maakt u gebruik van machines, gereedschappen, hulpmaterieel, steigers, enz. Huurt u dit materieel of investeert u in eigen materieel? Hoe berekent u wat het gebruik van materieel kost?


BELASTINGEN - 10.06.2009

Echtscheidingsconvenant en persoonsgebonden aftrek

De alimentatie die u aan uw ex-echtgenoot betaalt, is voor de inkomstenbelasting aftrekbaar als persoonsgebonden aftrek. Waar moet u goed op letten? Wat speelde bij de rechter hierover? Wat is beslist?


PERSONEEL - 10.06.2009

Euroton aan ontslagvergoeding?

De laatste tijd is er veel gedoe rondom de ontslagvergoeding. Wat speelde laatst bij de rechtbank in Dordrecht? Waardoor ging de werknemer met de hoofdprijs naar huis? Hoezo geldt: “Een gewaarschuwd man telt voor twee”?


HET OVERKWAM UW COLLEGA - 10.06.2009

Wat met de kleur en kwaliteit van de pannen?

Een opdrachtgever wil de hele gevel opnieuw laten bekleden omdat er ondeugdelijk werk is afgeleverd. Waar moet u in zo’n geval rekening mee houden en wat heeft de rechter daarover beslist?


BELASTINGEN - 10.06.2009

Wat doet de staatssecretaris nú?

De Hoge Raad heeft op 27 februari 2009 (nr. 07/12914) beslist dat iemand die via een notariële akte een lijfrente-uitkering schenkt aan een goed doel, recht heeft op twee keer aftrek. Wat heeft de staatssecretaris hier nú van gezegd?


BELASTINGEN - FISCALE WINST - 10.06.2009

WBSO nóg aantrekkelijker?

Het kabinet presenteerde een crisispakket waarin de WBSO-subsidies voor 2009 en 2010 met 150 miljoen zijn verruimd. Wat is interessant om te weten?


BELASTINGEN - 08.06.2009

Middelen helpt


Cookiebeleid