Alle domeinen

2009 - Mei

COMPUTER - RANDAPPARATUUR - 28.05.2009

Mac-schijf op een pc


CONSUMENT - CONSUMENTENINFO - 28.05.2009

Wat zijn uw online rechten?


NIEUWS - PERSOONLIJKE NIEUWSPAGINA - 28.05.2009

Haal meer uit Google Reader

Wilt u één centrale pagina inrichten waar allerlei nieuwsberichten samenkomen die aansluiten bij uw interesses, dan is een online dienst zoals Google Reader ideaal. We geven enkele tips om Reader naar uw hand te zetten.


SOFTWARE - WIDGETS - 28.05.2009

Enkele handige widgets op uw bureaublad

Widgets die bepaalde informatie rechtstreeks op uw bureaublad tonen, worden steeds populairder. We testten een widget die een aantal handigheidjes op uw bureaublad verzamelt.


SOFTWARE - FOTO - 28.05.2009

Uw foto’s in afgeslankte vorm

De huidige generatie fotocamera’s produceert digitale foto’s die ettelijke megabytes groot zijn. Die omvang is niet altijd nodig of vaak zelfs ongewenst. Hoe reduceert u snel de omvang van uw foto’s?


COMPUTER - MOBIEL - 28.05.2009

Handigheden voor uw laptop

Wie vaak met de laptop onderweg is, kent allerlei problemen: andere netwerk­instellingen, geen (betrouwbare) draadloze verbinding, een leeglopende batterij, de angst voor diefstal, … Deze gratis tools verzachten het leed.


SOFTWARE - PRINTEN - 28.05.2009

Nóg slimmer printen

Heel wat pagina’s worden nodeloos geprint. Dat leidt tot overbodige kosten en het is slecht voor het milieu. We zochten enkele gratis tools die u helpen om efficiënter te printen.


SOFTWARE - OFFICE - 28.05.2009

Nieuws over Office

Microsoft Office en OpenOffice zijn al langer duchtige concurrenten van elkaar. Beide kantoorsuites hebben nu wat nieuws in petto voor u…


COMPUTER - BEELDSCHERM - 28.05.2009

Geen leven meer in uw scherm?

De logge computermonitors zijn voorgoed verleden tijd: vandaag werken we allemaal met platte lcd-schermen. Soms vertonen die echter weleens één of meer storende ‘dode pixels’. Kunt u hier wat aan doen?


E-MAIL - WEBMAIL - 28.05.2009

De beste Gmail Labs-features voor u geselecteerd

Onder de noemer ‘Gmail Labs’ biedt Gmail een reeks experimentele extra ­features aan. Welke zijn de moeite waard om te activeren, welke zijn leuk, maar niet essentieel en welke zijn de moeite absoluut niet waard?


ZAKELIJK - WEBDIENSTEN - 28.05.2009

Zet uw gedachten op een rijtje

We horen steeds vaker de term ‘mindmapping’ opduiken. Wat houdt dit precies in en welke tools zijn er hiervoor beschikbaar op internet?


COMPUTER - HARDWARE - 28.05.2009

Een nieuwe harde schijf inbouwen

Heeft u te weinig ruimte voor alle bestanden op uw computer, dan hoeft u niet per se een externe schijf bij te kopen: u kunt makkelijk uw interne harde schijf vervangen of een tweede schijf toevoegen. Waarop moet u letten?


EIGEN WEBSITE - ONLINE WINKEL - 28.05.2009

Tips voor webwinkeliers

Internet biedt winkeleigenaars geweldige kansen om hun afzetmarkt te vergroten. Diverse sites helpen u bij het online ondernemen.


BOER EN PRIVÉ - 28.05.2009

Nieuwe Wet schenk- en erfbelasting op komst

Op 20 april jl. is het wetsvoorstel voor de wijziging van de Successiewet ingediend bij de Tweede Kamer. Men wil de wijzigingen al per 1 januari 2010 laten ingaan. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen en hoe kunt u profiteren?


PERSONEEL - 28.05.2009

Mijn naam is …

Als u nieuwe werknemers in dienst neemt, moet u bij het begin van de werkzaamheden hun identiteit vaststellen. Waar wordt op gecontroleerd? Hoe voorkomt u gedoe? Wat is raadzaam om te doen?


TUINBOUW - 28.05.2009

Verhuren of voortborduren?

U wordt over een paar jaar 65 en wilt stoppen en uw tuinbouwbedrijf verkopen. U wilt eigenlijk even met de verkoop wachten tot de grondprijzen weer wat stijgen. Hoe zit het fiscaal als u uw tuin voorlopig verhuurt en later verkoopt?


GEBOUW EN GROND - 28.05.2009

Mag uw aannemer afwijken van de bouwtekening?

Een ingeschakelde aannemer ging op eigen houtje afwijken van de bouwtekening voor een voor zijn opdrachtgever te bouwen pand. Zijn opdrachtgever claimde een schadevergoeding. Wat heeft de rechter daarover beslist?


BOER EN BEDRIJF - 28.05.2009

Aanpassing Maatlat Duurzame Veehouderij

Per 1 april 2009 is de Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV) voor melkrundvee-, pluimvee- en varkenshouderij aangepast. Wat betekenen deze wijzigingen voor u als u op dit moment in een stal investeert of gaat investeren?


SUBSIDIE - 28.05.2009

Kennis nodig? Vraag subsidie aan!

Bent u bezig met vernieuwingen binnen uw bedrijf? En heeft u hiervoor kennis nodig? Het Ministerie van Economische Zaken heeft hiervoor een subsidieregeling opgesteld waar ook u voor in aanmerking kunt komen. Hoe werkt die?


FISCALE WINST - 28.05.2009

Toekomstig onderhoud nu aftrekken

Belasting betalen doen we natuurlijk liever niet te vaak én niet te vroeg. Via de onderhoudskosten voor uw bedrijfsopstallen is belastinguitstel mogelijk. Hoe?


UITSMIJTER - WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 28.05.2009

Tijd heelt wonden


IN DE PIJPLIJN - INKOMSTENBELASTING - 28.05.2009

Extra aftrek geschrapt?


LOKALE HEFFINGEN - 28.05.2009

Op het goudgele strand van Ameland

U krijgt misschien bij het lezen van het woord ‘toeristenbelasting’ spontaan een vakantiegevoel. Maar dat betekent niet dat de gemeente dan ook maar meteen de boel de boel kan laten bij het opleggen van de betreffende aanslagen.


WOZ - 28.05.2009

Nieuwe woning fiscaal te hoog getaxeerd?

Wist u dat ook woningen in aanbouw al door de gemeente belast kunnen worden? Wat is eigenlijk de waarde van een pas opgeleverde nieuwbouwwoning? Wat heeft de rechter hierover beslist? Wat is raadzaam om te doen?


OMZETBELASTING - 28.05.2009

Personeelsvoorzieningen en btw

U kunt uw werknemers op verschillende manieren bevoordelen. Zoals de mogelijkheid om producten/diensten uit uw bedrijf met korting te kopen, gelegenheid geven tot ‘sport en ontspanning’, etc. Hoe zit het dan met de btw?


FISCALE WINST - 28.05.2009

Wat met uw afschrijvingen?

De fiscus wilde de gebruiksduur en levensduur opnieuw gaan beoordelen toen een ex-IB-onderneming doorging in de BV-vorm. Ook wilde de inspecteur de restwaarde verhogen en zo de afschrijvingen verlagen. Waar moet u op letten?


FISCOTIP - 28.05.2009

HIR-investeren kun je leren!

Bij verkoop van één of meerdere onderdelen van uw bedrijf, zoals bijvoorbeeld uw bedrijfspand, kunnen stille reserves vrijkomen waarover direct met de fiscus moet worden afgerekend. Hoe kunt u dit voorkomen?


PERSONEEL - 28.05.2009

Wel of geen eigenrisicodrager WGA?

Iedere werkgever in Nederland moet WGA-premie betalen. In de praktijk blijkt dat de premiebeschikking die de Belastingdienst verstuurt, vaak onjuist is vastgesteld. Door kritisch naar de WGA te kijken, kunt u mogelijk geld besparen.


FISCALE WINST - 28.05.2009

Beter iets dan niets

Veel bedrijven hebben helaas te maken met afnemers die hun rekeningen niet betalen. Schrale troost is dan dat u wel de desbetreffende btw kunt terugkrijgen.


INKOMSTENBELASTING - 28.05.2009

Giften toegezegd, tweemaal belastingaftrek


VERZEKERINGEN - ZORGVERZEKERING - 28.05.2009

Compensatie eigen risico ziektekosten


PRIVÉ - 28.05.2009

Heeft u een ouderschapsplan?

Stel, toen u begon aan uw ondernemerschap, was u single. Intussen heeft u de liefde van uw leven gevonden. Zakelijk doet u niets samen, privé wel: samenwonen, kinderen, etc. Welk nieuws is voor u van belang?


ARBEIDSVOORWAARDEN - 28.05.2009

Kunnen uw arbeidsvoorwaarden op dieet?

Stel, u zoekt en realiseert kostenbesparingen. De personeelskosten van uw assistent(e) blijven echter gelijk. Daar kunt u toch niet op besparen of wel? Hoe zet u uw arbeidsvoorwaarden verantwoord op dieet?


BANK - 28.05.2009

Banksparen: hoe dat en wat nu?

Waar vindt u als spaarder nog zekerheid? Misschien moet u, als u naar zekerheid op zoekt bent, eens denken aan banksparen. Hoe zit dat fiscaal bekeken? Welke voordelen levert dat u op?


AUTOKOSTEN - 28.05.2009

U kiest uw eigen auto

Heeft u zich ook ooit verlekkerd aan een veel te dure, te grote en/of te snelle auto? Wat is voor u als vrije beroepsbeoefenaar fiscaal bekeken mogelijk? Hoe stapt u in de auto van uw keuze?


BELASTINGEN - PRAKTIJKPAND - 28.05.2009

Naast praktijk nog kantoor aan huis?

Werkruimte in uw eigen woning die tot uw privévermogen hoort, biedt fiscale mogelijkheden. De regels daaromtrent zijn bijna net zo warrig als menig bijsluiter. Waar komt het ongeveer op neer?


GEZONDHEIDSRECHT - 28.05.2009

Veilig incidenten melden?

In december 2007 besliste de Rechtbank Zwolle-Lelystad dat nabestaanden van een patiënt een MIP-melding mochten inzien. Dat deed veel stof opwaaien. Nu geeft het Gerechtshof Leeuwarden van een geheel andere zienswijze blijk.


GEZONDHEIDSRECHT - 28.05.2009

Lastige vaders en toestemming

Zowel het Regionaal Tuchtcollege te Zwolle als dat te Groningen moest beslissen over een klacht van een (gescheiden) ouder die méér overleg wenste.


BELASTINGEN - BELASTING BETALEN - 25.05.2009

Fiscus soepeler met betalingsregeling?

Wie moeite heeft met het tijdig betalen van zijn belastingaanslag, kan altijd proberen een betalingsregeling te treffen. Maar wat als de Belastingdienst dat zonder blikken of blozen weigert? Staat u dan met lege handen?


WOZ - 25.05.2009

Gedoogbeleid gemeente en de WOZ

Sommige gemeenten zijn ruimhartig bij het gedogen van overtredingen van de bepalingen van het bestemmingsplan. Dit kan gevolgen hebben voor de WOZ-waarde. Wat besliste ons hoogste rechtscollege hier onlangs over?


KOSTENBESPARING - 25.05.2009

Nieuwe wet lost spamprobleem niet op


PERSONEEL - WERVING & SELECTIE - 25.05.2009

U krijgt versterking uit het buitenland. Hoe verder?

Stel, na een lange zoektocht vindt u een geschikte kandidaat voor uw vacature. Hij komt wel uit België, maar goed, dat is toch Europa? Moet kunnen dus. Maar is dat niet veel rompslomp? En wat als het slechts voor korte tijd is?


LOKALE HEFFINGEN - 25.05.2009

Verhuizing en afvalstoffenheffing


IN DE KIJKER - 25.05.2009

Wat is nou precies een dienstwoning?

Bij het verhuren van een woning kunt u als verhuurder geconfronteerd worden met de nare kanten van de huurbescherming. Bij een dienstwoning heeft u daar veel minder van te vrezen. Maar waarmee moet u dan rekening houden?


KOOP - 25.05.2009

Een e-mail is soms ook voldoende

Meestal bevat een koopovereenkomst een financieringsvoorbehoud. Wat besliste de rechter nu over de formaliteiten voor het inroepen van zo’n bepaling?


UW RAADSMAN - 25.05.2009

Levering onroerende zaak zonder btw

Als een ondernemer een onroerende zaak koopt of verkoopt, is vaak onduidelijk hoe het dan met de btw zit. Ons hoogste rechtscollege, de Hoge Raad, heeft hierover onlangs een interessante uitspraak gedaan. Wat speelt er?


BEDRIJFSHUUR - 25.05.2009

Schadeplichtig wegens onderverhuur?

Uw cliënt huurt een bedrijfsruimte. In de huurovereenkomst is de verplichting opgenomen om een winkel in stand te houden. Kan uw cliënt aansprakelijk worden gesteld door zijn onderhuurder als hij hier niet aan voldoet?


VERKOOP - 25.05.2009

Verplichting niet nagekomen. En dan?

Door een (koop)overeenkomst ontstaan over en weer rechten en verplichtingen. Diegene die zijn verplichtingen uit de koopovereenkomst niet nakomt, moet in principe de daardoor ontstane schade vergoeden aan de andere partij.


ZOIETS OVERKOMT U TOCH NIET? - 25.05.2009

Van je verzekeraar moet je het maar hebben!

Verzekeraars zijn een vaak geziene gast bij de Nederlandse rechter. In veel procedures gaat het om een verzekeraar die weigert een schade te vergoeden. Een creatieve uitleg van de polisvoorwaarden wordt daarbij niet geschuwd.


FINANCIERING - BEDRIJFSKREDIET - 25.05.2009

Asset Based Lending: geld loskrijgen bij uw bank?

De banken verstrekken moeizaam krediet aan het MKB. Misschien herbergt uw onderneming toch meer mogelijkheden om een financiering rond te krijgen. Een van die mogelijkheden is Asset Based Lending. Ooit van gehoord?


REINIGINGSRECHTEN - 25.05.2009

Controleer aanslag reinigingsrecht!

Het bedrag aan reinigingsrecht dat u als bedrijf moet betalen, is de zoveelste ‘aanslag’ op uw financiën. Ga er niet zomaar mee akkoord! Waarom?


RUIMTELIJKE ORDENING - 25.05.2009

Helikopter naast de deur

Ondanks de economische crisis gaat het een van uw cliënten zo goed, dat hij zich een helikopter kan veroorloven. Het liefst ‘parkeert’ hij die natuurlijk dichtbij zijn woning én dichtbij zijn bedrijf. Wat komt daar allemaal bij kijken?


MILIEU - 25.05.2009

Verbeteren energielabel


ONTSPANNING - REIZEN - 22.05.2009

Vliegtickets zonder verrassingen

Het boeken van een vakantievlucht via internet is snel, gemakkelijk en kán voordelig zijn. Past u echter wel op voor verborgen kosten.


TELEFONIE - GSM - 22.05.2009

Stuur foto’s en filmpjes de wereld in


SOFTWARE - VIDEO - 22.05.2009

Van slideshow naar televisieshow


COMPUTER - HARDWARE - 22.05.2009

Een eigen server bij u thuis

Servers zijn niet alleen meer het domein van bedrijven, want ook thuis kan een ­server heel wat nuttige mogelijkheden bieden. De Windows Home Server is daar een goed voorbeeld van. Wat heeft die te bieden?


SOFTWARE - COMPUTERBEHEER - 22.05.2009

Eenvoudige trucjes om uw pc sneller te maken

Alle Windows-computers, of ze nu Vista of XP draaien, beginnen na een tijdje minder snel te werken. Met enkele eenvoudige trucjes kunt u uw pc weer sneller maken zonder daarvoor Windows helemaal opnieuw te moeten installeren.


WEBDIENSTEN - ONLINE OFFICE - 22.05.2009

Een centraal digitaal geheugen

Met Evernote kunt u allerlei teksten en beelden opslaan die dan via uw pc of uw smartphone overal toegankelijk zijn. Is dit een interessante toepassing en hoe werkt dit precies?


BEVEILIGING - OUDERLIJK TOEZICHT - 22.05.2009

Uw kinderen zichtbaar in de gaten houden

Wilt u weten wat uw kinderen uitspoken op internet zonder dat u ze in het geniep in de gaten hoeft te houden? Dan moet u OnlineFamily.Norton eens uit­proberen. Hoe pakt dit pakket deze moeilijke kwestie aan?


ONTSPANNING - MUZIEK - 22.05.2009

iTunes heft de beperkingen op

De website The Pirate Bay kwam onlangs in het nieuws vanwege het onrechtmatig verspreiden van o.a. muziekbestanden. Net nu heeft ook iTunes zijn kopieer­beveiliging opgeheven. Hoe zit dat precies?


NASLAGWERKEN - ENCYCLOPEDIE - 22.05.2009

Wikipedia geeft het goede voorbeeld

Sinds kort staat de World Digital Library online: een databank van de UNO. Hoe is het intussen eigenlijk gesteld met online naslagwerken zoals Wikipedia, Encarta en Britannica?


BEVEILIGING - SPAM - 22.05.2009

Meerdere wegwerpadressen beheren

Een tijdelijk e-mailadres is in allerlei situaties handig en u vermijdt ermee dat uw echte e-mailadres in de handen van spammers valt. Één tijdelijk adres is snel gemaakt, maar wat als u veel extra adressen wilt kunnen maken en beheren?


VERVOER - KAARTEN & ROUTES - 22.05.2009

Plan tijdig uw route!

Als u uw vakantie aan het plannen bent, is een online routeplanner erg handig om uw route voor te bereiden. ViaMichelin heeft onlangs alvast een nieuwe ­versie gelanceerd. Is die nu beter dan de concurrenten?


BEVEILIGING - PRIVACY - 22.05.2009

Wat is uw online profiel?

Er is steeds meer persoonlijke informatie op het web te vinden - wellicht ook over uzelf. Hoe voorkomt u dat er te veel of verkeerde gegevens over uzelf online te grabbel liggen?


E-MAIL - E-MAILGEBRUIK - 22.05.2009

E-mail voor kinderen

Uw schoolgaande kinderen (6-12 jaar) zouden graag e-mail gebruiken om te mailen naar vriendjes of vriendinnetjes. Waarmee kunt u ze het best laten ­starten?


LOONBETALING - 19.05.2009

Oeps, te veel loon betaald! Wat nu?


ARBEIDSOVEREENKOMST - 19.05.2009

Ik wil graag die andere functie, baas!

Uw medewerker solliciteert intern naar een andere functie. U wilt hem die kans geven, maar u heeft tóch wat twijfels. Mag u hem terugplaatsen in zijn oude functie als blijkt dat hij niet geschikt is voor de nieuwe functie? Hoe doet u dat?


PROEFTIJD - 19.05.2009

Hier blijven!

Uw spiksplinternieuwe werknemer bezoekt nog in zijn proeftijd een belangrijke potentiële klant. Blijkbaar klikt het, want uw werknemer zegt meteen zijn contract bij u op om bij deze klant te gaan werken. Kan dat zomaar?


PERSONEELSBELEID - 19.05.2009

Loonbeslag; hoe gaat u daarmee om?

Als uw werknemer kampt met financiële problemen is dat voor hem een nare en belastende situatie. Ook voor uw bedrijf kan dit vervelende gevolgen hebben, bijvoorbeeld als hij zich hierdoor ziek meldt. Hoe gaat u hier het beste mee om?


BEËINDIGINGSOVEREENKOMST - 19.05.2009

Stel een duidelijke acceptatietermijn!

Helaas moet u uw medewerker ontslaan. U doet hem een voorstel om in overleg uit elkaar te gaan, maar hoeveel tijd geeft u hem om daarover na te denken?


WOON-WERKVERKEER - 19.05.2009

Wat doet u met woon-werkverkeer?

Uw werknemers reizen dagelijks heen en weer tussen hun woning en hun werk; dat is het zogenaamde ‘woon-werkverkeer.’ Recentelijk is dit begrip weer aan de orde gekomen in de rechtspraak. Wat moet u weten en waarom?


BOETES - 19.05.2009

U krijgt een boete opgelegd!

Uw werknemer is steeds te laat met het inleveren van zijn werkbriefje. U besluit € 100,- in te houden op zijn loon als boete voor het te laat inleveren van het werkbriefje. Mag u dit zomaar doen?


RECHT VAN DE WERKPLEK - 19.05.2009

Dan maar niet ...

U bent tevreden over uw tijdelijke werknemer en biedt hem een vast contract aan onder dezelfde voorwaarden, maar uw werknemer wil méér gaan verdienen. U vertelt hem dat het feest dan niet doorgaat. Dat moet u toch zeker zelf weten?


RECHT - 15.05.2009

Aanbetalen? Kom nou!


BELASTINGEN - 15.05.2009

Waarover betaalt u successierecht?


BOER EN PRIVÉ - 15.05.2009

Na de scheiding geen geld naar de ex?

Als u gescheiden bent en vervolgens overlijdt, wat gebeurt er dan met uw vermogen? Waar heeft uw ex-echtgenoot dan nog steeds recht op? Hoe kunt u dat het beste regelen en wat is goed om te weten?


MESTWETGEVING - 15.05.2009

Wijziging aanwending meststoffen

In het kader van het 4e Actieprogramma Nitraatrichtlijn worden onder andere de uitrijperioden van dierlijke mest en kunstmest aangescherpt. Wat voor consequenties heeft dit voor uw bedrijfsvoering?


MESTWETGEVING - 15.05.2009

Aanpassing Meststoffenwet

Vanaf 2010 gaat de Meststoffenwet ‘op de schop’. Dit heeft onder andere consequenties voor het vernietigingsverbod van de graszode en de minimumopslagcapaciteit van dierlijke mest. Wat zijn de aanpassingen?


AUTO - 15.05.2009

U kiest de auto

Velen hebben zich op de AutoRAI weer verlekkerd aan veel te dure, grote of snelle wagens. Wat is voor u als landbouwondernemer fiscaal bekeken mogelijk? Hoe stapt u in de auto van uw keuze?


SCHENKEN - 15.05.2009

Hoe werkt een uitsluitingsclausule?

Echtgenoten kunnen van andere personen goederen verkrijgen waarvan die anderen - via een ‘uitsluitingsclausule’ - hebben bepaald dat deze goederen altijd het privé-eigendom blijven van de betreffende echtgenoot. Hoe werkt dat?


BELASTINGEN - 15.05.2009

Ook fiscaal goed getipt …

Wie buiten de deur gaat eten of een biertje drinkt, geeft nogal eens een fooi. Kunt u die als zakelijke kosten aftrekken? Wat moet u doen?


BTW - 15.05.2009

Optimaliseren btw-aftrek loont de moeite!

Als u zowel belaste als vrijgestelde prestaties verricht, mag u niet álle btw verrekenen; dat moet dan verhoudingsgewijs. Meestal gebeurt dat op basis van de omzet. Maar dat kan best wel eens in uw nadeel uitvallen. Wat is wijsheid?


PERSONEEL - 15.05.2009

Ga jij dit even wegbrengen?

Stel, uw assistente krijgt tijdens werktijd of onderweg naar haar werk (of woning)een ongeluk met de auto. Kunt u door haar worden aangesproken? In hoeverre bent u als werkgever aansprakelijk? Hoe voorkomt u heisa als het misgaat?


BELASTINGEN - MEEWERKENDE PARTNER - 15.05.2009

Samen getrouwd, samen een tandartspraktijk?

De overheid wil paal en perk stellen aan ongebruikelijke samenwerkingsverbanden tussen beroepsbeoefenaren (ondernemers) die ook elkaars partner zijn. Wat als de fiscus uw ondernemersvoordelen gaat schrappen?


NOTARIS - SAMENWONEN - 15.05.2009

Samenwonen; wat met het woonhuis?

Wat als het woonhuis het gemeenschappelijk of het privé-eigendom van een de samenwonende partners is? Waar let de fiscus op? Welke onderlinge afspraken zijn handig?


ONROERENDE ZAKEN - WOZ - 15.05.2009

Te hoge WOZ-waarde gehuurd pand?


TUCHTRECHTSPRAAK - 15.05.2009

Aanvragen geeft verantwoordelijkheid

Een internist vraagt een onderzoek aan om een hartinfarct uit te sluiten. Pas de volgende dag krijgt hij de uitslag onder ogen. Wat ging er mis?


GEBOUW EN GROND - 15.05.2009

Geen burgerwoning verkocht?

Een collega had een woonhuis verkocht waarvan achteraf bleek dat er geen woonbestemming op zat. Daarom moest de koper het pand ontruimen. Wie is dan aansprakelijk voor de schade? Wat heeft de rechter daarover beslist?


BOER EN BEDRIJF - 15.05.2009

Lijfrente wel echt storten

Vaak is - bij herstructurering - het bedingen van een lijfrente bij de overnemer niet zo aantrekkelijk, omdat u afhankelijk blijft. Maar als de overnemer uw eigen BV is, hoeft dit geen probleem te zijn. Mits u zich aan de regels houdt!


ADMINISTRATIE - 15.05.2009

Papiervrije werkplek een stap dichterbij

Tot voor kort was het digitaal factureren niet zo simpel. Er werden strenge eisen gesteld, bijvoorbeeld aan de bijbehorende digitale handtekening. Dat is nu veranderd. Wat is er gewijzigd en wat is voor u van belang?


BELASTINGEN - 14.05.2009

(Straks) naar het buitenland?


BEDRIJFSOPVOLGING - BEDRIJFSVERKOOP - 14.05.2009

Ik zal je matsen, mijn zoon!

Stel, uw zoon wil uw knusse eetzaakje overnemen. Uw ‘geesteskindje’ heeft echter door de kredietcrisis aan rentabiliteit verloren, dus is een lagere bedrijfswaarde verdedigbaar. U wilt uw zoon dus minder laten betalen. Kan dat zomaar?


OMZET - CREDITCARD EN PINBETALING - 14.05.2009

Creditcards. Kunt u die zomaar weigeren?

Het was ‘hot news’, dat gedoe met Amex. Eigenlijk vindt u die creditcards ook maar niks. U betaalt provisie aan de creditcardmaatschappij, waardoor u winst misloopt. U heeft daar schoon genoeg van. Wat is wijsheid?


CONTROLE - 14.05.2009

Inlenersaansprakelijkheid niet zomaar accepteren!

Als u gebruikmaakt van ingeleende werknemers en degene van wie u de werknemers inleent niet aan zijn verplichtingen richting de Belastingdienst voldoet, kunt u aansprakelijk gesteld worden. Waar moet u op letten?


HET OVERKWAM UW COLLEGA - 14.05.2009

Een koopoptie op een bouwkavel met problemen

Als aan u een koopoptie wordt verleend voor de koop van een bouwkavel, kan de verkoper dan zomaar ditzelfde kavel verkopen aan een andere koper? Wat heeft de rechter daarover gezegd en wat is goed om te weten?


Cookiebeleid