OVERHEID - OVERHEIDSDIENSTEN - 29.04.2010

Aankloppen bij het Rijk

Informatie van de rijksoverheid was voorheen versnipperd over een groot aantal websites. Vanaf nu kunt u voor alles terecht op één site...

1.Één site. Het nieuwe Rijksoverheid.nl (http://www.rijksoverheid.nl) vervangt de 16 websites waarvan het Rijk tot voor kort gebruik maakte. Momenteel vindt u er alle informatie van een vijftal ministeries, de regering en Postbus 51. De overige ministeries volgen in de loop van het jaar. Op Rijksoverheid.nl vindt u ook overheidsbesluiten, kamerstukken, nota’s en persberichten.

2. Informatieloket. Postbus 51 - het informatieloket van de rijks­over­heid - blijft bestaan, maar is geïntegreerd in Rijksoverheid.nl. Informatie vindt u bij de betrokken ministeries of door te zoeken op onderwerp. Zo zijn de schoolvakanties te vinden bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, u vindt informatie over reizigers­vaccinaties bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en info over de OV-chipkaart vindt u bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Brochures van Postbus 51 zijn - vaak in pdf-formaat - te vinden onder Docu­menten en publicaties. De tv-spots van Postbus 51 staan op het speciale YouTube-kanaal van Rijksoverheid.nl (http://www.youtube.com/rijksoverheid), waar u ook actuele nieuwsvideo’s vindt en informa­tieve filmpjes over bv. de functie van de ministerraad en de betekenis van Prinsjesdag.

3. Praktische zaken. U kunt op Rijksoverheid.nl ook terecht voor het regelen van allerhande praktische zaken, bv. het aanvragen van een zorgtoeslag, een studiefinanciering of een subsidie. In de meeste gevallen gebeurt dit niet via de site zelf, maar wordt u direct doorgestuurd naar de relevante pagina van organisaties zoals de belastingdienst.

4. Ook van de overheid. Naast Rijksoverheid.nlheeft de overheid nog een aantal websites die ‘los’ blijven bestaan. Voor vacatures bij de overheid is er Werken bij het Rijk (http://www.werkenbijhetrijk.nl) en ondernemers kunnen aankloppen bij Antwoord voor bedrijven (http://www.antwoordvoorbedrijven.nl). Lagere overheden - provincies en gemeenten - benadert u via Overheid.nl (http://overheid.nl) en tot slot geeft MijnOverheid.nl (http://www.mijnoverheid.nl) u de gelegenheid om allerhande praktische zaken online te regelen.

De verzamelde informatie op Rijksoverheid.nl is een stuk toegankelijker dan voorheen. In de loop van dit jaar zal de site helemaal compleet zijn.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01