Alle domeinen

2010 - April

VERKOOP - 29.04.2010

De essentie van een juiste meterstand

Een nieuwe bewoner moet de beginstanden van de meters doorgeven. Doet hij dat niet, dan doet de leverancier een schatting. Wat zei de rechter daarover?


BELASTINGEN - 29.04.2010

Maximaal 30 jaar renteaftrek


WOZ - 29.04.2010

Één of twee objecten?


BESTEMMINGSPLAN - 29.04.2010

Mag het nu wel of niet!?

Een ondernemer vraagt bij de gemeente toestemming om een snackcounter te vestigen. Op basis van het bestemmingsplan mag dit. Nog even een exploitatievergunning aanvragen en beginnen maar. Helaas werkt het niet altijd zo.


BURENRECHT - 29.04.2010

Waar ligt de grens?

Rechters hebben zowat een dagtaak aan buren die elkaar het licht in de ogen niet of niet meer gunnen. In dit geval is de perceelsgrens de twistappel. Maar heeft klagen altijd zin of is er ook zoiets als ‘eigen schuld, dikke bult’?


IN DE KIJKER - 29.04.2010

Wie het eerst komt, wie het eerst maalt?

Een roerende zaak, zoals een tas, geeft u gewoon aan de koper. Bij een onroerende zaak kan dit niet en ook een hypotheek vestigen kan niet zomaar. Het kadaster speelt daarbij een grote rol. Hoe werkt dit en waar kan het misgaan?


KOOP - 29.04.2010

Taken van de makelaar

De koper van een woning kreeg de financiering niet op tijd rond. Hij had echter verzuimd tijdig een beroep te doen op het financieringsvoorbehoud. Nu stelt hij zijn aankoopmakelaar aansprakelijk voor de boete. Kan dat?


UW RAADSMAN - 29.04.2010

Aandelen in vastgoed-BV schenken

Beleggingsvastgoed is vaak ondergebracht in een vastgoed-BV. Door de crisis is de waarde van het vastgoed flink gedaald. Daarom kan het interessant zijn om de aandelen juist nu gedeeltelijk aan de volgende generatie te schenken.


BEDRIJFSHUUR - 29.04.2010

Grond verhuren als middenstandsbedrijfsruimte?

Uw cliënt verhuurt een stuk grond dat als parkeerplaats wordt gebruikt voor een winkel. Als hij de huur opzegt, beweert de huurder opeens dat de regels van middenstandsbedrijfsruimte gelden. Hoe kan dit en heeft de huurder gelijk?


BELASTINGEN - 29.04.2010

Neem die vragen serieus


INCASSO - 29.04.2010

Klant (bijna) failliet?


PRIVÉ - 29.04.2010

Naast dividend nog extra rendement?

Ook nu heeft u een mooie winst behaald en u heeft aardig wat geld kunnen sparen. Dan daalt de spaarrente naar een historisch dieptepunt. Een spaarrente van 2,75% is al weer heel gebruikelijk. Maar geldt dat ook voor u?


PERSONEEL - 29.04.2010

Loonbeslag? Wat met het vakantiegeld?

Uit onderzoek blijkt dat werknemers steeds vaker geldproblemen hebben. Ook u kunt daarmee te maken krijgen als er een deurwaarder op de stoep staat en beslag legt op het loon van uw werknemer! Hoe zit dat in elkaar?


SOCIALE VERZEKERINGEN - 29.04.2010

Zelfstandige en WW

Uit onderzoek van de Nationale ombudsman blijkt dat UWV soms onterecht een navordering mét boetes heeft opgelegd aan ondernemers die tussen 2004 en 2006 zijn gestart met behoud van een WW-uitkering. Wat moet ú weten?


HANDELSPRAKTIJK - 29.04.2010

Bedrijfscorrespondentie; wat moet u vermelden?

Regelmatig vragen abonnees ons welke gegevens zij moeten opnemen in hun brieven, facturen, reclame-uitingen en op de website. Bent u verplicht om steeds de rechtsvorm van uw bedrijf te vermelden? De wettelijke eisen op een rijtje.


DAT OVERKOMT U TOCH NIET? - 29.04.2010

Aan alles komt een einde

U doet al jaren zaken met een vaste partner. Echter, de markt verandert en u wilt iets nieuws. Kunt u de samenwerking zomaar opzeggen? Welke spelregels gelden er?


BOEKHOUDING - 29.04.2010

Is het verstandig om de boekhouding online te doen?

De markt wordt momenteel overspoeld met onlineadministratiesystemen. Het een nog eenvoudiger en goedkoper dan het ander. Doet u er als ondernemer verstandig aan om uw administratie online te zetten?


BEDRIJFSKREDIET - 29.04.2010

Verruiming borgstellingskrediet

De overheid stimuleert de kredietverlening aan ondernemers omdat banken té voorzichtig zijn. Wat heeft de overheid voor u uit de hoge hoed getoverd?


VERLOF - 29.04.2010

Als de aswolk is verdwenen


LOON - 29.04.2010

Oeps, te veel betaald ...


VAKANTIEWERK - 29.04.2010

Vakantiewerkers ... wat mogen ze en wanneer?

In de vakantieperiode maakt u gebruik van vakantiewerkers. Het is dan goed om te weten wat voor werk deze jongeren mogen doen en hoelang zij eigenlijk mogen werken. We nemen u in vogelvlucht mee door de regels.


RE-INTEGRATIE - 29.04.2010

Onenigheid over re-integratie

Hans, een van uw medewerkers, is al een tijdje ziek. In het kader van de re-integratie heeft u een gesprek met Hans gehad. Over bepaalde punten verschilt u duidelijk van mening. Hoe kunt u hier het beste mee omgaan?


VERLOFSTUWMEER - 29.04.2010

Vakantiedagen sparen

Een werknemer kan zijn resterende vakantiedagen meenemen naar het volgende jaar. Maar mag een werknemer eindeloos zijn vakantiedagen mee blijven nemen of zit hier een verjaringstermijn aan verbonden? Enkele praktische tips.


FLEXIBELE ARBEID - 29.04.2010

Lekker makkelijk, zo’n zzp’er

Als u tijdelijk extra werk heeft, kunt u natuurlijk een uitzendkracht of oproepkracht inschakelen. Steeds meer bedrijven kiezen er echter voor om een zzp’er in te schakelen. Wat is dat en waar moet u rekening mee houden?


PREMIE ZORGVERZEKERING - 29.04.2010

Hoe verwerkt u een teruggave premie zorgverzekering?

Als werkgever bent u meestal verplicht uw werknemer een inkomensafhankelijke premie zorgverzekeringen te betalen. Wat moet u doen als u premies terugkrijgt? Moet u nog ergens aan denken?


PESTEN - 29.04.2010

Daar heb ik nou zo’n pesthekel aan!

Van pesterij op de werkvloer heeft u als werkgever ook last! Wat kunt u doen? Kunt u de pester ontslaan? Ook de rechter had er de pest in …


ONTSLAG - 29.04.2010

Omgaan met personeel als er ontslag dreigt

Ontslagrondes bij bedrijven zorgen voor onzekerheid bij werknemers. Ook bij die van u. Hoe gaat u met uw werknemers om bij een economische teruggang? Wat kunt u doen?


NIEUWS - WEER - 29.04.2010

Het weer op uw scherm


TELEFONIE - GSM - 29.04.2010

Op zoek naar Android-apps?


COMPUTER - MOBIEL - 29.04.2010

De Apple iPad: ook iets voor u?

De iPad, de tablet-pc van Apple, was onlangs wereldnieuws. In de nabije toekomst wordt hij ook bij ons gelanceerd. Wat heeft de iPad precies te bieden, wat kunt u ermee doen en welke alternatieven zijn of komen er op de markt?


WEBDIENSTEN - ONLINE COMMUNITY’S - 29.04.2010

Wat kan Twitter betekenen voor uw bedrijf?

Lijkt Twitter u slechts vrijblijvend gekwetter? Toch kan het een middel zijn om het contact met uw klanten te verbeteren en kan het dus een meerwaarde betekenen voor uw bedrijf... Hoe gaat u precies te werk?


ONTSPANNING - FOTOGRAFIE - 29.04.2010

Breng dynamiek in uw foto’s

Foto’s van bv. uw skivakantie of uw citytrip bekijken, is niet voor iedereen even boeiend. Waarom giet u uw kiekjes niet in een dynamisch filmpje en zet u het resultaat niet online? Met de onderstaande tools kan dat erg gemakkelijk...


ZAKELIJK - WEBDIENSTEN - 29.04.2010

Check de tijd en de kosten van uw project

Voor het opvolgen van projecten en het toewijzen van taken zijn er verschillende webtools voorhanden. Wij testten voor u twee tools met enkele originele functies: Clocking IT en TimeXchange.


BEVEILIGING - BACK-UP - 29.04.2010

Back-uppen met Windows 7

Wat zijn in Windows 7 de ingebouwde mogelijkheden om automatisch mappen en bestanden te back-uppen en om schijfkopieën (‘images’) van de harde schijf te maken? Voldoen die ingebouwde tools?


SOFTWARE - OFFICE - 29.04.2010

Gratis Lotus-kantoorsuite van IBM

Verkiest u een echt programma voor uw Office-taken? Ook dan zijn er gratis alternatieven. Zo heeft IBM zijn gratis kantoorsuite: Lotus Symphony. Onlangs verscheen er een testversie van Lotus Symphony 3.0. Wat heeft die te bieden?


WEBDIENSTEN - ONLINE OFFICE - 29.04.2010

Google Docs in het nieuw

Het handige Google Docs kreeg zopas een upgrade. We geven een overzicht van de belangrijkste nieuwigheden in deze online Office-suite.


E-MAIL - E-MAILGEBRUIK - 29.04.2010

Mail op uw smartphone

U heeft een smartphone gekocht en u wilt hiermee e-mails lezen en versturen. Wat zijn uw opties?


ZOEKEN - INTERNET - 29.04.2010

Het onzichtbare web doorzocht

Naast het world wide web dat u dagelijks doorzoekt met Google of Bing, is er nog een onzichtbaar gedeelte van het web dat u alleen met gespecialiseerde zoeksites kunt doorzoeken. We geven u een idee van wat u daar kunt vinden...


WEBDIENSTEN - PDF - 29.04.2010

Haal alles uit uw pdf’s

Het pdf-formaat wint nog steeds aan populariteit. We hebben al eerder een aantal handige pdf-tools besproken. Nu vullen we die verder aan met enkele andere nuttige programma’s en webdiensten...


OVERHEID - OVERHEIDSDIENSTEN - 29.04.2010

Aankloppen bij het Rijk

Informatie van de rijksoverheid was voorheen versnipperd over een groot aantal websites. Vanaf nu kunt u voor alles terecht op één site...


PRAKTIJKORGANISATIE - 23.04.2010

Misvattingen over de AED


PRIVÉ - 23.04.2010

Welk recht heeft het onterfde kind nu?

Er wordt vaak ten onrechte gedacht dat ouders hun kinderen nimmer kunnen onterven. Welk recht heeft een onterfd kind nog wél? Met welke termijnen moet iemand nu rekening houden om geen rechten op de erfenis te verspelen?


BELASTINGEN - 23.04.2010

Uw telefoonnota is geen fiscaal kattebelletje …

De Hoge Raad heeft beslist dat de loonbelastingregels voor een (tweede) telefoon voor de werknemer niet in orde waren. Hoe zit het nu voor u als vrije beroeper met al die all-inpakketten (telefonie, internet en tv)? Wat is aftrekbaar?


ARBEIDSCONTRACT - 23.04.2010

Meer flexibiliteit met een wijzigingsbeding

Afspraak is afspraak, geldt in uw praktijk. Stel, u wilt de reiskosten van uw assis­­tente toch aanpassen. Mag u dat dan zomaar doen? Waar moet u rekening mee houden als u arbeidsvoorwaarden wilt aanpassen?


RICHTLIJNEN EN PROTOCOLLEN - 23.04.2010

Allergie gemist

Een protocol regelt dat alle vitale informatie uit het dossier van de vorige behandelaar bij overname van de behandeling moet worden genoteerd in het nieuwe dossier. Mag u er dan blindelings op vertrouwen dat dit ook werkelijk gebeurt?


VERZEKERINGEN - 23.04.2010

Oeps! Rugklachten verzwegen ...

Uit angst voor een hoge premie of voor uitsluitingen, wordt bij een verzekeringsaanvraag nog wel eens wat verzwegen. Wat heeft de rechter nu beslist?


PERSONEEL - 23.04.2010

Afspraken over kostenvergoedingen op de schop?

De nieuwe belastingregels voor kostenvergoedingen en verstrekkingen zijn aangenomen. Binnenkort wordt u daar ook mee geconfronteerd. Ook als u een kleine werkgever bent. Hoe kunt u zich hierop voorbereiden?


PRIVÉ - 22.04.2010

Bouwvergunning nog net niet rond; no problem?

Iemand verkocht zijn woonhuis met enkele bijgebouwen, waaronder een opslagloods met kantoorruimte. De (bouw)vergunningen hierop waren nog niet helemaal rond. Er kwam gedoe over depotgeld bij de notaris. Wat is nu beslist?


CONTROLE - 22.04.2010

Asperges in alle kleuren: wit, groen en … zwart

Natuurlijk, u kent de witte asperge en zijn neefje de groene. Maar volgens de fiscus bestaan er ook zwarte asperges. Gelukkig geloofde de rechter niet in dit sprookje en gaf hij de fiscus geen gelijk. Wat was er in Breda aan de hand?


RECHT - 22.04.2010

Wie betaalt de schade van een verborgen gebrek?

Als jaren na de oplevering een verborgen gebrek in de bouw wordt geconstateerd, wie betaalt dan de schade? Wat staat daarover in de algemene voorwaarden van aannemers (‘UAV 1989’) en wat heeft de rechter daarover nu beslist?


BOER EN BEDRIJF - 22.04.2010

Kind dat meewerkt in uw land- of tuinbouwbedrijf?

Kinderen krijgen de komende maanden weer volop vakantie. Hoe kunt u ze nu fiscaal gunstig in uw eigen land- of tuinbouwbedrijf laten werken? Hoe werkt dat fiscaal bekeken?


GEBOUW EN GROND - 22.04.2010

Bedrijf staken of verplaatsen; wat speelt er nu?

In agrarisch Nederland worden met grote regelmaat agrarische ondernemingen verplaatst. Soms vrijwillig, vaak door overheidsingrijpen gedwongen. De fiscale gevolgen daarvan kunnen ingrijpend zijn. Wat heeft de rechter nu beslist?


GEBRUIKSNORMEN - 22.04.2010

Laatste nieuws gebruiksnormen

Onlangs zijn nog enkele wijzigingen voor het maken van een juiste gebruiksnormenberekening over 2010 bekendgemaakt en/of verduidelijkt. Wat speelt er nu?


GOED OM TE WETEN - FISCALE WINST - 22.04.2010

Investeringen goed plannen


IN DE PIJPLIJN - LIJFRENTE - 22.04.2010

Lijfrentepremie: betaald of toch niet?


DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 22.04.2010

Waar aan denken bij verkoop van uw BV-aandelen?

Pensioen bij de eigen BV mag onder voorwaarden. Als men hier niet (meer) aan voldoet, kunnen de gevolgen groot zijn. Wat speelde er bij een directeur-grootaandeelhouder die na overdracht van zijn aandelen minder dan 10% had?


SCHENK- EN ERFBELASTING - 22.04.2010

Renteloze familielening

Sinds 1 januari 2010 wordt bij een renteloze direct opeisbare (familie)lening de niet-bedongen rente als een schenking gezien. Daarbij wordt uitgegaan van een wettelijke normrente van 6%. Hoe kunt u dit voorkomen?


BEDRIJFSOPVOLGING - 22.04.2010

Ook binnen familie zakelijk blijven

Bij verkoop van aandelen in een BV binnen familieverband is het belangrijk dat de waarde van de aandelen zakelijk wordt bepaald. Zeker als u meerdere kinderen heeft. Waar moet u dan op letten?


AUTO - 22.04.2010

Auto van de zaak of kilometervergoeding?

Als u zelf of uw personeel een auto zakelijk gebruikt voor uw bedrijf, zult u moeten kiezen. Wordt het een auto van de zaak of een kilometervergoeding? Wat is anno 2010 voor u van belang bij het maken van die keuze?


FISCOTIP - 22.04.2010

Aflossen kleine hypotheek loont

Bent u eigenaar van een woning waarop nog maar een beperkte hypotheekschuld rust? Beschikt u daarnaast ook nog over wat spaargeld? Dan kan het lonend zijn uw hypotheek af te lossen. Waar hangt dit van af?


DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 22.04.2010

Gebruikelijk loon ook voor partner

Één van de nieuwe fiscale regelingen per 1 januari jl. heeft weinig aandacht gekregen, maar is wel van belang voor veel directeuren-grootaandeelhouders.


INKOMSTENBELASTING - 22.04.2010

Kosten levensonderhoud (studerend) kind aftrekbaar?

Elk jaar heeft de fiscus voor de inkomstenbelasting een extra controle aandachtsthema. Voor de aangifte 2009 is dit ‘uitgaven voor levensonderhoud van kinderen jonger dan 30 jaar’. Wat valt er eigenlijk af te trekken op dit punt?


VERZEKERINGEN - 22.04.2010

Voor als u ziek wordt ...


BELASTINGAFTREKPOST - 22.04.2010

De felbegeerde fiscaal gunstige ondernemersstatus

Er is veel aandacht voor de belastingvoordelen voor ondernemers. Helaas ontbreekt in de wetgeving een heldere omschrijving van wat een ‘onderneming’ is. Hoe heeft de rechtspraak dat opgelost? Welke factoren spelen een rol?


INCASSO - 22.04.2010

Hoe nu sneller en goedkoper incasseren?

Als bouwondernemer komt u er liever niet: bij de rechtbank. Maar soms lijkt het de enige manier om uit een incassogeschil te geraken. Daar hangt dan vaak een fors prijskaartje aan. Hoe kan dat anders, sneller en goedkoper?


BELASTINGEN - 22.04.2010

Kind dat meewerkt in uw bouwbedrijf?

Kinderen krijgen de komende maanden weer volop vakantie. Hoe kunt u ze nu fiscaal gunstig in uw eigen bouwbedrijf laten werken?


BELASTINGAFTREKPOST - 22.04.2010

Nu fiscaal aftrekbaar verbouwen

Verbouwen, herstellen en renoveren: het feit dat de fiscus ruimhartig meebetaalt aan uw nota zal veel klanten gemakkelijker over de streep trekken. Fiscaal kan namelijk meer dan men denkt. Wat moeten u en uw klant weten?


PERSONEEL - 19.04.2010

Waar voor uw studiegeld


WET- EN REGELGEVING - HUWELIJK EN PARTNERSCHAP - 19.04.2010

Hoe geen gedoe over kinderalimentatie?

Ook na echtscheiding blijven ouders samen (financieel) verantwoordelijk voor hun kinderen. Vaak is daar ‘gedoe’ over. Wat is nu goed om te weten en handig om te regelen met betrekking tot de kinderalimentatie? Wie moet wat betalen?


HORECA-CAO - KHN - 19.04.2010

Nieuwe cao niets nieuws?

1 april 2010 is de nieuwe KHN-cao (met terugwerkende kracht) in werking getreden. Ondanks dat er niet zo heel veel veranderingen zijn, is het goed enkele zaken in de gaten te houden. Moet u nog iets reserveren?


GEMEENTE - TERRASVERGUNNING - 19.04.2010

De Wabo en uw terrasvergunning

De nieuwe Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) treedt niet in werking op 1 juli maar in principe pas op 1 oktober. Welke impact heeft dit nu (nu het terrasweer eraan komt) op uw terrasvergunning?


ADMINISTRATIE & ADVISEUR - ADMINISTRATIE- EN ADVIESKOSTEN - 19.04.2010

Financieel advies: uurloon of provisie?

Voor financieel of horeca-advies kunt u op diverse plaatsen terecht. Naast uw accountant en fiscalist voor zakelijke vraagstukken, kunt u ook naar een bank of zelfstandig financieel planner. Welk financieel advies hebben wij voor u?


PERSONEEL - WERKKLEDING - 19.04.2010

Werkkleding terras belastingvrij verstrekken?

Alleen échte werkkleding (zoals een koksbuis) mag u belastingvrij verstrekken. Kleding die ook normaal gedragen kan worden, niet. Tenzij u het handig aanpakt. Wat is daarbij van belang? Welke tips geven u een écht lentegevoel?


KAART- EN MENUPRIJS - KORTINGEN - 19.04.2010

Vlees op de ribben houden met prijsactie

Kortingsacties zijn ook in de horeca steeds vaker een geliefd lokkertje. Uw collega-ondernemer maakte het wel heel bont. Tijdelijk gratis steak eten voor elke gast. Mag dat zomaar? Moet u ergens op letten bij zo’n actie?


OMZETBELASTING - 19.04.2010

Bonnetje met btw graag!

De btw-wetgeving bij diensten is vanaf 2010 gewijzigd. Wat als een gast u na verteer om een bonnetje met btw vraagt? Bent u dat verplicht?


SUBSIDIES - 14.04.2010

WBSO-subsidie eerder dan u denkt


RECHT - INCASSO - 14.04.2010

Goede sier maken met mijn geld!

Helaas gebeurt het maar al te vaak: u heeft een keiharde vordering, maar de schuldenaar die werkt via een BV, weigert u te betalen. Anderen krijgen wél betaald. Wat kunt u doen?


BOETE BELASTINGDIENST - 14.04.2010

Pas op voor de fiscus!

Strafrechtelijk moet er heel wat gebeuren voordat iemand aangepakt kan worden. Fiscaal gaat het er minder subtiel aan toe! Dat is iets om in het achterhoofd te houden voor mensen die van het fiscale pad zouden willen afwijken.


RECHT - 14.04.2010

Het nut van de ‘kleine lettertjes’

Veel mensen moeten niets weten van kleine lettertjes of algemene voorwaarden. Recent onderzoek leerde dat zelfs 40% van de ondernemers geen algemene voorwaarden heeft. Niet verstandig! Wat is namelijk het nut van kleine letters?


DAT OVERKOMT U TOCH NIET? - 14.04.2010

Welkom in de wereld van aansprakelijkheid!

Ex-advocaat Bartels wordt door de curator aansprakelijk gesteld voor slechte bedrijfsorganisatie, slechte adviezen en fout personeelsbeleid. Heeft u een beeld van wie u aansprakelijk zou kunnen stellen en waarvoor? Is dit verzekerbaar?


ONDERNEMERSCHAP - 14.04.2010

De felbegeerde ondernemersstatus

Er is veel aandacht voor de belastingvoordelen voor ondernemers. Helaas ontbreekt in de wetgeving een heldere omschrijving van wat een ‘onderneming’ is. Hoe heeft de rechtspraak dat opgelost? Welke factoren spelen een rol?


MEEWERKEND KIND - 14.04.2010

Kind dat meewerkt in uw bedrijf?

Kinderen krijgen de komende maanden weer volop vakantie. Hoe kunt u ze nu fiscaal gunstig in uw eigen zaak laten werken?


SOFTWARE - AUDIO & VIDEO - 14.04.2010

Doe meer met audio en video


SOFTWARE - SERIENUMMERS - 14.04.2010

Op zoek naar serienummers?


WEBDIENSTEN - KAARTEN & ROUTES - 14.04.2010

Google Maps in het kwadraat

Google Maps verzamelt geografische kaarten van over de hele wereld. H­andig om bv. een locatie, een routebeschrijving of zelfs bedrijfsinfo op te vragen. S­ommige Google Maps-‘mashups’ bieden echt een meerwaarde...


ONTSPANNING - VIDEO - 14.04.2010

Online videofilmpjes opslaan

U bekijkt wellicht ook regelmatig online video’s, bv. op YouTube of op de site van een televisiezender. Dergelijke Flash-filmpjes kunt u niet zomaar standaard downloaden. Hoe kunt u een interessant filmpje toch op uw pc bewaren?


ONTSPANNING - FOTOGRAFIE - 14.04.2010

Makkelijk en snel foto’s verkleinen

U heeft mooie foto’s gemaakt met uw digitale camera, maar elke foto is vele megabytes groot. Hoe verkleint u ze gemakkelijk en snel zodat u ze online kunt zetten of via e-mail naar vrienden of kennissen kunt sturen?


COMPUTER - ONLINE HULP - 14.04.2010

Moet u helpdesk spelen?

Met tools zoals CrossLoop of TeamViewer kunt u gemakkelijk iemand anders’ computer op afstand ‘overnemen’ bij problemen. Nog eenvoudiger kan het met een dienst zoals ShowMeWhatsWrong. Hoe werkt dit?


SOFTWARE - WINDOWS - 14.04.2010

Nuttige Windows 7-gadgets

Windows 7 ondersteunt net zoals Windows Vista het gebruik van gadgets. Deze gadgets zijn vooral bedoeld om uw Windows-bureaublad op te vrolijken. Er zijn echter ook een heleboel echt nuttige gadgets te vinden.


SOFTWARE - BROWSER - 14.04.2010

Zet een site naar uw hand met Greasemonkey

Greasemonkey is een browserextensie waarmee u de mogelijkheden van een website naar uw hand kunt zetten. Greasemonkey werkte tot nog toe alleen in Firefox, maar werkt nu ook in Google Chrome. Wat houdt dit precies in?


WEBDIENSTEN - ONLINE AGENDA - 14.04.2010

Deel uw agenda… zonder te veel details

Heeft u collega’s, goede klanten of gezinsleden met wie u uw drukke agenda wilt delen? In plaats van te e-mailen of te telefoneren, kunt u uw agenda ook online beschikbaar maken, met zo weinig of zoveel details als u zelf wilt...


E-MAIL - E-MAILSOFTWARE - 14.04.2010

Haal meer uit Outlook

Wilt u méér uit Outlook halen? Wij helpen u op weg met de interessantste tools voor Outlook en enkele instellingen die u tot nog toe misschien over het hoofd zag...


ZOEKEN - AFBEELDINGEN - 14.04.2010

Foto’s zoeken volgens compositie of kleur

Een tijdje geleden werd GazoPa gelanceerd: een zoekmachine die voor u ‘si­milar images’ opspoort. Wat is daarvan het nut? Kan dit trouwens ook niet via Google Afbeeldingen?


OPLEIDING - TAAL - 14.04.2010

Even een taal oppoetsen

De zomervakantie nadert en misschien wilt u nog snel uw kennis van een vreemde taal bijspijkeren. Wij gingen op zoek naar enkele interessante websites die u hierbij kunnen helpen...


ZAKELIJK - BEDRIJFSINFO - 14.04.2010

ZZP’ers in opmars

Soepelere voorwaarden maken het steeds aantrekkelijker om een eenmanszaak te starten als ZZP’er. Ook het inschakelen van een ZZP’er is zo gek nog niet...


VERZEKERINGEN - 13.04.2010

Zeker goed verzekerd?


Cookiebeleid