ONTSPANNING - FOTOGRAFIE - 29.04.2010

Breng dynamiek in uw foto’s

Foto’s van bv. uw skivakantie of uw citytrip bekijken, is niet voor iedereen even boeiend. Waarom giet u uw kiekjes niet in een dynamisch filmpje en zet u het resultaat niet online? Met de onderstaande tools kan dat erg gemakkelijk...

PhotoFilmStrip

PhotoFilmStrip (http://www.photofilmstrip.org) is een programma waarmee u foto’s snel in een slideshow giet. Het resultaat kunt u exporteren als een videobestand. De ingeladen foto’s verschijnen in een filmstrip en daarin kunt u de volgorde nog wijzigen. Ze kunnen gekanteld worden en u kunt ze eventueel omzetten naar zwart-wit of sepia. Ook tekst toevoegen is mogelijk. Bovendien kunt u de foto-overgangen één voor één instellen (via het zgn. motion path). Het geheel kunt u ten slotte aanvullen met audio. Als u tevreden bent met de slideshow, kunt u die exporteren. Er zijn heel wat voorgedefinieerde uitvoerprofielen waarin u het filmpje kunt bewaren, waaronder vcd, dvd en full-HD. Ons eindoordeel: PhotoFilmStrip is een erg eenvoudig programma voor wie snel en met weinig moeite zijn foto’s wil ‘verfilmen’.

Liever online? Dat kan!

Animoto. Wilt u geen software installeren? Met Animoto (http://www.animoto.com) kunt u volledig online een filmpje maken van foto’s. Eerst moet u ze uploaden van uw pc of van bv. Flickr of Picasa. Daarna voegt u passende audio toe of u kiest die uit de rechtenvrije databank van Animoto. De dienst maakt er vervolgens een dynamisch geheel van. Het resultaat kunt u online bekijken. Wilt u de video ook downloaden, dan moet u een beroep doen op een te betalen formule ($ 30 per jaar). Voor een download in dvd-kwaliteit moet u nog eens $ 5 per video betalen. Bovendien is in de gratis versie de lengte van de film beperkt tot 30 seconden.

Flixtime. Een andere en betere 100% online oplossing is Flixtime (http://www.flixtime.com). Ook deze webtool zorgt voor geanimeerde over­gangen tussen foto’s en video’s die u uploadt naar de site. Gratis registratie is wel vereist. Muziek toevoegen kan ook en het resultaat mag tot 60 seconden lang zijn. Dat kunt u dan downloaden of uploaden naar YouTube.

Stupeflix. Met Stupeflix (http://www.stupeflix.com) kunt u eveneens online een filmpje maken van foto’s en video’s. U vertrekt vanuit één van de vier ‘themes’ (Classic, Scrapbook, Holidays en Amour) en daarna kunt u uw materiaal uploaden van uw harde schijf of importeren van een url, Flickr of Picasa. U kunt meerdere ‘groepen’ aan­maken waarin u een aantal foto’s plaatst en per groep kunt u een effect selecteren (bv. Rotator, Sliding, Diving, …). Tekst en audio toevoegen via de icoontjes onderaan kan ook. U kunt steeds een preview bekijken en als u tevreden bent, kunt u het resultaat exporteren naar een Stupeflix-url. Uploaden naar Facebook en YouTube kan ook. Wilt u de film ook downloaden als mp4 en wilt u geen beperking tot 1 minuut, dan betaalt u $ 3 of $ 5 naargelang van de gewenste kwaliteit.

Vergeet de klassiekers niet!

Als u al een gebruiker bent van de in Windows ingebouwde Photo Gallery (http://www.microsoft.com/windows/windows-vista/features/photo-gallery.aspx) of Live Photo Gallery (http://download.live.com/PhotoGallery), weet dan dat deze tools u eveneens de mogelijkheid bieden om een filmpje te maken van uw foto’s. Ook in de laatste versies van de software van Picasa (http://picasa.google.com) kunt u foto’s combineren tot een dynamische collage. Met de Movie Maker kunt u tekst en geluid integreren en het resultaat makkelijk uploaden naar YouTube.

Met Stupeflix maakt u volledig online een film van uw foto’s en video’s. Kiest u l­iever voor software, overweeg dan PhotoFilmStrip, maar ook Windows of Live Photo Gallery kunnen u hierbij helpen.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01