Alle domeinen

2010 - Februari

DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 26.02.2010

Het bedrijfspand naar de BV

Het is uitsluitend in 2010 toegestaan om een pand dat u ter beschikking stelt aan uw eigen BV, fiscaal geruisloos in te brengen in uw BV. Hoe werkt dit nu precies? Is het voordelig om dit te doen?


IN DE PIJPLIJN - OMZETBELASTING - 26.02.2010

BUA deels in strijd met Europees recht


INKOMSTENBELASTING - 26.02.2010

Wat nu met negatief loon bij uw belastingaangifte?

Wat heeft de Hoge Raad nu beslist over een boete die een werknemer aan zijn ex-werkgever had betaald vanwege de overtreding van het non-concurrentiebeding dat stond in zijn oude arbeidsovereenkomst? Wat kunt u hier nu mee?


WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 26.02.2010

Betalen zonder betalingskenmerk niet mogelijk

De rechter floot onlangs de inspecteur terug en vernietigde een boete die de inspecteur had opgelegd wegens het (gedeeltelijk) niet tijdig betalen van loonbelasting. Wat speelde er in die zaak?


LOONADMINISTRATIE - 26.02.2010

Handboek Loonheffingen: wat kunt u ermee?

Het Handboek Loonheffingen kan u als werkgever-inhoudingsplichtige goed van pas komen. U kunt het handboek raadplegen voor uw salarisadministratie. Maar wat kunt u er verder nog mee?


ERF- EN SCHENKBELASTING - 26.02.2010

Tweetrapsschenking; wat kunt u hier nu mee?

U kunt als het ware een tweede trap verbinden aan uw schenking. Eerst komt de ene persoon aan bod en na diens overlijden krijgt de volgende door u aangewezen persoon wat daar nog van over is. Wat zijn de voordelen?


FISCOTIP - 26.02.2010

Representatie of reclame: what’s in a name?

Voor veel ondernemers is het verschil tussen de kosten van representatie en reclame gering. Fiscaal gezien is er echter wel een verschil. En dus is het goed hier rekening mee te houden, want dat scheelt behoorlijk in de portemonnee.


ERF- EN SCHENKBELASTING - 26.02.2010

Huis naar de kinderen?

Veel ouders hebben hun huis aan hun kinderen overgedragen, terwijl zij zelf in het huis zijn blijven wonen. Hoe pakt dit onder de nieuwe erfbelasting uit?


BELASTINGAANGIFTE - 26.02.2010

Laag inkomen? Aangifte doen!


BELASTINGAANGIFTE - 26.02.2010

Meest gemaakte fout


BELEGGEN - 26.02.2010

De ontbrekende schakel in beleggingsportefeuilles

Waarom is het aan te raden om ‘grondstoffen’ in uw beleggingsportefeuille op te nemen? Wat heeft dit te maken met een naar verwachting stijgende inflatie? En welke praktische mogelijkheden heeft u als u ‘grondstoffen’ wilt aankopen?


MEEWERKENDE PARTNER - 26.02.2010

Schat, word jij vandaag mijn assistente?

Stel, uw administratieve medewerkster gaat met zwangerschapsverlof en uw partner of echtgeno(o)t(e) wil gedurende deze periode haar werkzaamheden overnemen. Welke mogelijkheden heeft u?


PENSIOEN - 26.02.2010

Banksparen voor u als zelfstandig praktijkhouder?

Is ‘banksparen’ anders dan gewoon sparen? Kan ik ook banksparen als ik reeds een pensioenvoorziening heb? En waar moet ik verder rekening mee houden? Veel vragen die op u afkomen inzake uw oude dag. Wat kunt u ermee?


BELASTINGEN - 26.02.2010

U wilt investeren in 2010, wat nu?

De investeringsaftrek is per 1 januari 2010 aanzienlijk verruimd. Wat moet u weten als u gekozen heeft om dit jaar investeringen te doen? Hoe zit het met de investeringsaftrekpercentages 2010 als u in maatschapsverband werkt?


ADVISEUR - 26.02.2010

Financieel advies: uurloon of provisie?

Voor financieel advies kunt u op diverse plaatsen terecht. Naast uw accountant en fiscalist voor zakelijke vraagstukken, kunt u ook naar een bank of zelfstandig financieel planner. Wie is onafhankelijk en hoe zit het met de vergoeding?


ARBO - 26.02.2010

Verplicht re-integratietraject is geen dwangarbeid

De rechter heeft een principiële beslissing genomen over het verplicht deelnemen aan re-integratietrajecten. Belangrijk voor o.a. bedrijfsartsen, verzekeringsadviseurs en medisch adviseurs van overheden. Het kan ook uw patiënt raken.


PATIËNTENRECHT - 26.02.2010

Eerst betalen ...

In het bedrijfsleven is het gebruikelijk om spullen pas (terug) te geven, als er betaald is. Mag u het patiëntendossier achterhouden zolang er niet betaald is?


UW RAADSMAN - 26.02.2010

ABC fiscaal

Hoe werkt de heffing van omzetbelasting (btw) en overdrachtsbelasting bij ABC-leveringen? Wie van de drie partijen moet de verschuldigde belasting betalen? We lichten dit toe aan de hand van enkele cijfervoorbeelden.


GEMEENTE - 26.02.2010

Bezwaar maken? Vraag om kostenvergoeding!

Uw cliënt wil bezwaar maken tegen de weigering van de gemeente om een bouwvergunning te verlenen voor een bouwproject. Hij vraagt u om advies. Wat komt daar allemaal bij kijken?


VERZEKERINGEN - 26.02.2010

Opzegging verzekeringspolis


VERKOOP - 26.02.2010

Boetes bij elkaar optellen?

In de meeste modelkoopakten voor onroerende zaken staat een boetebeding waarin verschillende boetes zijn opgenomen. Voor de rechter speelde onlangs de vraag of twee verschillende boetes bij elkaar opgeteld kunnen worden.


IN DE KIJKER - 26.02.2010

Wég belastingvoordeel

Veel ouders zetten hun woning al tijdens hun leven op naam van de kinderen, waarbij de ouders voor zichzelf een levenslang woonrecht bedingen. Bedoeling hiervan is vooral om later belasting te besparen. Wat is er nu veranderd?


BOUWRECHT - 26.02.2010

Vergunningsvrij bouwen

Vanaf 1 juli 2010 kan vaker vergunningsvrij worden gebouwd. Dan wordt nl. de nieuwe omgevingsvergunning ingevoerd, onderdeel van de Wabo. Dat betekent echter niet dat er helemaal geen regels meer gelden! Waar moet u op letten?


APPARTEMENTSRECHTEN - 26.02.2010

Die tuin is van ons allemaal

Uw cliënt wil zijn appartement mét schitterende tuin verkopen. Maar de andere eigenaren van het appartementencomplex zeggen dat zij de tuin óók mogen gebruiken. Kan de splitsingsakte dan duidelijkheid brengen?


BURENRECHT - 26.02.2010

Lak aan de buren ...

Een goede buur is beter dan een verre vriend. Maar hoe ver mag uw buurman gaan met zijn hinderlijke gedrag? Wanneer gaat hij te ver?


BOER EN PRIVÉ - 25.02.2010

Hoe geen gedoe over kinderalimentatie?

Ook na echtscheiding blijven ouders samen (financieel) verantwoordelijk voor hun kinderen. Vaak is daar ‘gedoe’ over. Wat is nu goed om te weten en handig om goed te regelen met betrekking tot de kinderalimentie? Wie moet wat betalen?


AANSPRAKELIJKHEID - 25.02.2010

Hoofdelijke aansprakelijkheid: samen uit, samen thuis!

Kees en Karel besluiten samen een project te gaan doen. Hiervoor sluiten ze een krediet van € 5.000,- af bij de bank. In de voorwaarden staat dat beiden ‘hoofdelijk aansprakelijk’ zijn voor de schuld. Wat nu als het niet goed gaat?


BEDRIJFSTOESLAG - 25.02.2010

Hoe kunt u nu uw bedrijfstoeslag berekenen?

In de subsidieregeling is een aantal rekenstappen opgenomen hoe u de extra bedrijfstoeslag kunt berekenen. Waar moet u rekening mee houden? Hoe pakt dat voor uw bedrijf uit? Wat is raadzaam om te doen?


BOER EN BEDRIJF - 25.02.2010

Investeringsregeling slachtpremie

Op 1 januari jl. is de slachtpremie ontkoppeld. Dit betekent dat vanaf dit jaar de slachtpremie wordt opgenomen in de bedrijfstoeslagregeling. Hoe werkt dat nu in de praktijk en hoe pakt dat voor u uit?


BELASTINGEN - 25.02.2010

Steekproef fiscus is niet heilig

De fiscus maakt bij controles regelmatig gebruik van steekproeven. Het bespaart hem immers tijd en kosten. Er gelden wel regels en u hoeft ook niet zomaar met de uitkomst van een steekproef akkoord te gaan. Waar moet u op letten?


CONTROLE - 25.02.2010

Nu harde aanpak asbest


BOUWCALCULATIE - 25.02.2010

Wat doet u met arbeidsnormen uit de nacalculatie?

Wat zijn arbeidsnormen? Hoe komt u er aan? Zijn de uit de markt gehaalde normen reëel? Hoe kunt u uw eigen normenbestand opbouwen? Merkt de klant van uw bouwbedrijf daar iets van?


BOUWRECHT - 25.02.2010

Klemmende deuren? Geen probleem!

Als na de datum van oplevering door de eigenaar wordt geklaagd dat de deuren klemmen, is daarmee niet meteen gezegd dat u voor alle kosten moet opdraaien. Wat heeft de rechter daarover gezegd en wat is goed om te weten?


CONTRACT - 25.02.2010

Dankzij de algemene voorwaarden naar de Bouwarbiter!

In algemene voorwaarden staat meestal dat een geschil wordt beslecht door de Raad van Arbitrage voor de Bouw. Maar wat als uw contractspartij tóch naar de gewone rechter stapt? Waar moet u dan zeker rekening mee houden?


RECHT VAN DE BOUW - 25.02.2010

Halve herstelmaatregelen zijn vaak duurder!

Als u herstelwerkzaamheden gaat verrichten, moet dat gebeuren in goed overleg met de opdrachtgever. Waar moet u dan rekening mee houden? Wat heeft de rechter daarover gezegd en wat is goed om te weten?


RECHT - 25.02.2010

Welke rente berekent u nu door?

Als uw debiteur te laat betaalt, is hij de rente verschuldigd. Welke rente berekent u nu door? Wanneer geldt de wettelijke rente of de hogere handelsrente?


NASLAGWERKEN - ENCYCLOPEDIE - 19.02.2010

Uw eigen mini-encyclopedie


WEBDIENSTEN - ONLINE COMMUNITY’S - 19.02.2010

Gebruik LinkedIn slimmer


ONTSPANNING - MUZIEK - 19.02.2010

Nieuws uit muziekland

iTunes is natuurlijk erg populair bij muziekliefhebbers. Dat weerhoudt anderen er niet van om af en toe uit te pakken met nieuwe diensten. Dat is nu het geval bij computer­fabrikant HP en bij de filmpjeswebsite YouTube. Interessant?


EIGEN WEBSITE - FOTO’S & AFBEELDINGEN - 19.02.2010

Gratis en legale multimedia die u mag gebruiken

Een site of een presentatie ziet er zoveel boeiender uit wanneer u wat multi­media-inhoud kunt toevoegen. Waar vindt u beelden, films of muziek die u gratis en legaal mag gebruiken?


SOFTWARE - E-BOOKS - 19.02.2010

Een e-boek lezen kan ook op uw computer

Misschien lijkt een e-boeklezer zoals de Amazon Kindle, de Sony Reader of de toekomstige Apple iPad u wel wat, maar vindt u het nog te vroeg om al zo’n toestel te kopen. Hoe kunt u toch al uw eerste ervaring met e-lezen opdoen?


SOFTWARE - COMPUTERBEHEER - 19.02.2010

Uw bestanden en mappen netjes op orde

Harde schijven worden steeds groter, maar dat betekent ook dat het steeds moeilijker wordt om snel het juiste bestand terug te vinden. Met enkele een­voudige voorzorgsmaatregelen brengt u uw harde schijf weer in orde.


SOFTWARE - WINDOWS - 19.02.2010

Vijf nuttige tips voor Windows 7

U werkt al enige tijd met Windows 7 of u bent van plan om binnenkort over te stappen? Dan komen deze vijf eerder technische tips misschien vroeg of laat toch wel van pas.


SOFTWARE - BROWSER - 19.02.2010

De beste Chrome-extensies

Sinds de recente versie 4 van Google Chrome kunt u deze browser nu ook ­uitbreiden met (gratis) add-ons of uitbreidingen, net zoals Firefox. Welke ­Chrome-uitbreidingen vormen interessante aanvullingen?


BEVEILIGING - ANTI-MALWARE - 19.02.2010

Gratis anti-virus: nieuw en vernieuwd

Er is tegenwoordig geen gebrek aan gratis anti-virusprogramma’s. Gevestigde waarde Avast! Antivirus bracht een verbeterde versie 5 uit en er is nog een ­veelbelovende nieuwkomer: Panda Cloud Antivirus.


E-MAIL - E-MAILADRES - 19.02.2010

E-mail voor uw kinderen

Een apart e-mailadres voor uw kinderen aanmaken, is niet moeilijk. Het kan echter soms wel vervelend zijn als hun mailtjes ook in uw mailbox terechtkomen. Hoe pakt u dit probleem aan?


ZOEKEN - INTERNET - 19.02.2010

Méér dan zomaar zoeken

U gebruikt Google of Bing voor uw dagelijkse zoektochten op internet. Wist u dat u het invulveldje van deze zoekmachines ook kunt gebruiken voor allerlei andere zaken? Wij gingen op zoek naar enkele mogelijkheden…


ONTSPANNING - REIZEN - 19.02.2010

Voor een aangename vlucht

“This is your captain speaking.” Als u van plan bent om binnenkort een vliegreis te maken, dan bereidt u die het best goed voor. Welke websites helpen u hierbij? Wij geven u alvast een checklist mee…


ZAKELIJK - JURIDISCH - 19.02.2010

Sta in uw recht

Waarschijnlijk verdiept u zich niet voor uw plezier in juridische zaken. Het vernieuwde Judex.nl en andere websites helpen het leed te verzachten.


ACTUALITEIT - 19.02.2010

Zo heeft ook u een wapen …


OUDEDAGSVOORZIENING - PENSIOEN EN LIJFRENTE - 19.02.2010

Pensioen: nog extra aftrekpost in 2009?

Nu langzamerhand de belastingaangiften over 2009 worden ingediend, is het voor u als horecaondernemer goed om te kijken naar extra aftrekposten. Uw pensioen kan zo’n aftrekpost zijn. Moet u op korte termijn nog iets doen?


PERSONEEL - SOCIALE VERZEKERINGEN - 19.02.2010

Kleine baan, groot plezier?

Heeft u een jongere hulpkracht in dienst of een betaalde stagiair, dan heeft de overheid vanaf 1 januari 2010 een kleine meevaller voor u. Omdat alle beetjes helpen, willen wij u ook die tegemoetkoming niet onthouden.


WET- EN REGELGEVING - CONTRACT EN VOORWAARDEN - 19.02.2010

Koeling kopen met koele offerte?

Een restaurateur vroeg een vrijblijvende offerte aan voor de aanschaf van een koeling. Hij wilde niet onverwacht geconfronteerd worden met rekenkosten en er ook niet meteen aan vastzitten. Had dat zin? Wat is een ‘vrijblijvende offerte’?


INKOOP - OVER DE GRENS - 19.02.2010

Goedkoop kaas en wijn uit het buitenland halen?

Gunstige wisselkoersen, lage transportkosten, enz. Redenen genoeg voor menig horecaondernemer om zelf producten of grondstoffen te importeren. Zitten er daarbij misschien toch nog addertjes onder het gras?


PERSONEEL - LOON - 19.02.2010

Buurman, mag ik je sommelier even lenen?

Een abonnee is restaurateur en heeft een sommelier in dienst die hij nu deels uitleent aan zijn collega. Hij vraagt ons welke kosten hij mag of moet doorberekenen aan zijn collega. Gaat u er maar eens voor zitten … Wat zou u vragen?


BANK - BEDRIJFSKREDIET - 19.02.2010

Hoe vraagt u uw bank uw investering te financieren?

Het is ook in de horeca lastig om momenteel een financiering bij de bank te krijgen, maar feit blijft dat die er wél geld aan verdient. Aantrekkelijke aanvragen scoren dus. Hoe stelt u uw kredietaanvraag zo succesvol mogelijk samen?


BELASTINGEN - BELASTINGCONTROLE - 19.02.2010

Goed verband gelegd?

De fiscus controleert in de horeca steevast ook de verhouding tussen de inkopen onderling (verbands-controle). Hoe voorkomt u verkeerde aannames?


PENSIOEN - 18.02.2010

Zoekt u nog een aftrekpost?


FISCALE WINST - 18.02.2010

Bijhouden urenstaat loont de moeite …

Echtgenoten of partners die samen een bedrijf runnen, lopen met een beetje pech een aantal belangrijke fiscale faciliteiten mis. U laat natuurlijk niet graag geld liggen. Hoe houdt u de hand op de knip?


VOF & MAATSCHAP - 18.02.2010

Opletten met wie u in zee gaat!

Vennoten van een Vof zijn ieder hoofdelijk (privé)aansprakelijk voor de gehele schuld van de Vof. Wat echter als een vennoot op naam van de Vof op de criminele toer gaat? Moet de andere vennoot dan ook betalen? Wat is nu beslist?


AUTO - BTW - 18.02.2010

Btw-aftrek bij privéauto!

In reclamespotjes voor een bepaalde tankpas wordt benadrukt dat wanneer u met uw privéauto ook zakelijk rijdt, u 75% van de btw terugkrijgt. Klopt dat?


UITSMIJTER - LOKALE HEFFINGEN - 18.02.2010

Voor wat hoort wat?


WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 18.02.2010

In termijnen of in één keer betalen?


INKOMSTENBELASTING - 18.02.2010

Zo zijn we niet getrouwd; wat nu met TBS?

Als u in gemeenschap getrouwd bent, is ‘alles van u samen’. Dus ook het inkomen dat u krijgt door (gezamenlijke) spullen ter beschikking te stellen (TBS) via verhuren, verpachten, uitlenen, enz. Welke belangrijke uitspraak is er nu?


OMZETBELASTING - 18.02.2010

Btw over doorberekende kosten?

Als u aan uw opdrachtgever of afnemer bepaalde kosten doorberekent, kan het soms onduidelijk zijn of u over deze doorberekende kosten btw in rekening moet brengen. De staatssecretaris geeft in een Besluit meer duidelijkheid.


SCHENKEN - 18.02.2010

Koper in beschonken toestand

Met ingang van 1 januari 2010 is het bedrag dat ouders eenmalig onbelast aan hun eigen kind(eren) kunnen schenken, verhoogd. Het kind moet dit geld dan wel gebruiken voor de aankoop van een eigen woning. Hoe zit dat nu precies?


DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 18.02.2010

Liever dividend dan pensioen

Een directeur-grootaandeelhouder (DGA) bouwt vaak bij zijn eigen BV pensioen in eigen beheer op. Is het gezien de huidige belastingtarieven wel zo verstandig om daarbij tot het maximum te gaan?


FISCOTIP - 18.02.2010

Haal binnen die faciliteiten!

Als u minstens 1.225 uur in uw bedrijf werkt, heeft u in de inkomstenbelasting recht op een aantal fiscale faciliteiten. Het voordeel ervan loopt in de duizenden euro’s. Maar welke uren tellen eigenlijk mee en waar moet u op letten?


ERFBELASTING - 18.02.2010

Nu nieuwe vrijstellingen voor erfbelasting

Uw erfgenamen moeten straks erfbelasting betalen over de erfenis. Wat zijn de voordelen van de nieuwe vrijstellingen voor de erfbelasting 2010? Hoe kunt u hierop inspelen? Wat is raadzaam om nu te doen?


AUTO - 18.02.2010

Auto van de zaak aangepakt

Heeft 2009 in het teken gestaan van de aanpak van zwartspaarders, vooralsnog lijkt staatssecretaris De Jager in 2010 zijn pijlen te richten op de leaserijders.


ARBEIDSOVEREENKOMST - BEPAALDE TIJD - 15.02.2010

Meer dan drie tijdelijke contracten


FUNCTIONEREN & BEOORDELEN - 15.02.2010

Hoe voer ik een functioneringsgesprek?

Als u personeel heeft, dan is het voeren van functioneringsgesprekken onderdeel van uw werk. Wanneer voert u een functioneringsgesprek en wat komt daar zoal bij kijken?


LOON TIJDENS ZIEKTE - 15.02.2010

Soms betaalt UWV mee

Als werkgever moet u het loon van uw zieke werknemer doorbetalen. Soms kunt u daarvoor ook aankloppen bij UWV of bij de Belastingdienst. U moet dan wél weten of u in aanmerking komt. Hoe komt u daar achter? Wat mag u vragen?


CONCURRENTIE - 15.02.2010

Een verrader in huis

Als u ontdekt dat uw werknemer u al maandenlang beconcurreert vanuit zijn eigen bedrijf, voelt dat alsof er een verrader in uw bedrijf rondloopt. Hoe gaat u daarmee om? En beter nog: hoe had u het kunnen voorkomen?


ONTSLAGROUTE - 15.02.2010

Kantonrechter of UWV?

Als u een werknemer moet ontslaan, is dat altijd lastig. Bovendien moet u dan ook kiezen of u naar de kantonrechter stapt of een ontslagvergunning vraagt aan het UWV Werkbedrijf. Waar moet u rekening mee houden? Wat is nieuw?


ZIEKMELDING - 15.02.2010

Ontslag? Maar ik heb mij toch ziek gemeld?

Misschien klinkt het u wel bekend in de oren: u heeft een conflict met uw werknemer en hij vertrekt boos naar huis. Het liefst zou u hem nu meteen ontslaan; dit is immers werkweigering! Maar de volgende dag meldt hij zich ziek. Wat nu?


GRENSARBEID - 15.02.2010

Grensoverschrijdende werknemers vanaf mei 2010

Een Verordening sociale verzekeringen wordt in mei a.s. vervangen door een nieuwe. In dit artikel gaan wij in op de gevolgen als u te maken heeft met werknemers die in twee landen tegelijk werken. Wat speelt er?


ONTSLAGVERGOEDING - 15.02.2010

Ik heb toch al opgezegd!

U ontslaat uw werknemer mét vergunning. Uw werknemer stapt metéén naar de rechter om alsnog een vergoeding te eisen. Wat zei de Hoge Raad daarover?


BOETE BELASTINGDIENST - 12.02.2010

Zwartspaarders harder aangepakt


BELEGGEN - 12.02.2010

Obligaties, een zoektocht naar rendement

Veel beleggers hebben een groot deel van hun portefeuille belegd in obligaties. Nu is de rentevergoeding op Nederlandse staatsobligaties echter laag en inflatie dreigt. Welke mogelijkheden heeft u om tóch een hoger rendement te behalen?


PERSONEEL - 12.02.2010

Het mondelinge arbeidscontract

Stel, u heeft een nieuwe assistente aangenomen en u wilt met haar, zonder gedoe achteraf, heldere afspraken maken. Als dat mondeling kan, is dat lekker makkelijk. Maar hoe staat u toch steviger in uw witte jas?


BELASTINGEN - INKOMSTENBELASTING - 12.02.2010

Wat doe ik met mijn vergoeding als medisch adviseur?

Stel, naast uw reguliere praktijk verricht u ook werkzaamheden als medisch adviseur. Daarvoor ontvangt u een vergoeding. Klinkt mooi, denkt u. Maar moet die vergoeding nog een fiscale behandeling ondergaan?


MAATSCHAP - 12.02.2010

Niets op papier, maar tóch een maatschap!

Als (para)medici mondelinge afspraken maken over een vorm van samenwerking, heb je dan ook meteen een maatschap of een Vof? Wat heeft de rechter daarover gezegd en wat is goed om te weten? Wie is aansprakelijk?


SAMENWERKING - 12.02.2010

De hakken in het zand of mediation?

Er is maatschappelijk een tendens om het bij een verschil van inzicht ‘hard te spelen’, om ‘voor eigen rechten op te komen’, er een advocaat bij te halen, ... Maar het kan ook anders. Wat doet u bij een samenwerkingsprobleem?


PATIËNTENRECHT - 12.02.2010

Het vernietigingsrecht van uw patiënt

Een patiënt vraagt u om medische gegevens uit zijn dossier te vernietigen. Moet u daaraan tegemoetkomen, en zo ja, hoe dan te handelen? Wanneer geeft de wet u ruimte om te weigeren?


BELASTINGAANSLAG - 12.02.2010

Wat met de voorlopige aanslag?

Enkele weken geleden heeft de Belastingdienst de voorlopige aanslagen over het jaar 2010 over het land uitgestrooid. Wat doet u met dat aanslagbiljet?


SUBSIDIE - 12.02.2010

Subsidie voor duurzame stallen


PERSONEEL - 12.02.2010

Detachering van een zieke werknemer

Wanneer u een zieke werknemer heeft, moet u hem re-integreren. Het kan dan zijn dat er geen passende werkzaamheden zijn binnen uw bedrijf. Hoe dan verder? Kan detacheren dan een oplossing zijn? Hoe gaat dat in zijn werk?


BELASTINGEN - 12.02.2010

Wat nu met de WOZ-waarde van uw woning?

Jaarlijks wordt de waarde van uw woning vastgesteld krachtens de Wet waardering onroerende zaken (WOZ). Wat speelt nu heel actueel over de WOZ-waarde en de schenk- en erfbelasting? Waar moet u nu attent op zijn?


BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 12.02.2010

Een tweede BV kan altijd nog!

Als uw bedrijf in een BV zit, kunt u privé minder snel aansprakelijk zijn. Vaak wordt gezegd: één BV is géén BV. Advies is dus om gelijk twee BV’s te laten oprichten. Wordt dat niet een te dure zaak? Kan een tweede BV altijd nog?


BOER EN BEDRIJF - 12.02.2010

Geen toeslagrechten en geen vergoeding!

Als de pachtovereenkomst eindigt, moet u dan de toeslagrechten overdragen aan de verpachter? Moet u (of de verpachter) dan een vergoeding betalen? Wat heeft de rechter daarover gezegd en wat is goed om te weten?


GLASTUINBOUW - 12.02.2010

Is er grond voor belastingheffing onder de kas?

Over de waarde van de ondergrond van uw glasopstanden is geen overdrachtsbelasting verschuldigd. Dat scheelt 6% belasting daarover! Maar welk deel ligt er ónder de kas?


Cookiebeleid