Alle domeinen

2010 - September

VRAAG VAN EEN ABONNEE - AUTO - 30.09.2010

Bijtelling voor oldtimer


GOED OM TE WETEN - LOONHEFFING - 30.09.2010

Informatie over werkkostenregeling


IN DE PIJPLIJN - SUBSIDIES - 30.09.2010

Verruimde WBSO-regeling ook in 2011


LOONHEFFING - 30.09.2010

Goedkoper golfen op de zaak?

Rondom de kosten van lidmaatschap bij een golfclub is altijd veel te doen. Is dit wel ‘zakelijk’ of bekostigt de BV met hulp van de Belastingdienst de hobby van haar directeur? Onlangs bracht de rechter weer een balletje aan het rollen.


PROCEDURE - 30.09.2010

Proceskostenvergoeding: wat nu?

Nadeel van een bezwaarprocedure en/of een procedure bij de rechter is dat deze kosten met zich meebrengt. Wat heeft de rechter nu beslist over proceskostenvergoeding in uw voordeel?


INKOMSTENBELASTING - 30.09.2010

Fiscaal partnerschap in 2011

Met ingang van 2011 worden de regels voor het fiscaal partnerschap aangepast. Wat verandert er precies? Hoe zit het bijvoorbeeld als u samenwoont? Moet u dan actie ondernemen en zo ja, wanneer dan?


PRIVÉ - 30.09.2010

Met trackers aan de slag?

Exchange Traded Funds (ETF’s), ook wel trackers genoemd, winnen sterk aan populariteit bij beleggers. Wat moet u weten over de fiscale aspecten in Nederland voordat u met trackers aan de slag gaat?


FISCOTIP - 30.09.2010

Zo ontgaat u de bijtelling voor de bestelauto!

Als er in uw bedrijf één of meer bestelauto’s rondrijden, moet u voor elke bestelauto in principe de bijtelling toepassen. Als u het goed aanpakt, kunt u deze bijtellingen echter op een legale manier omzeilen. Wat moet u daarvoor doen?


PRIVÉ - 30.09.2010

Besparing door verlaagd tarief bouw

Per 1 oktober jl. is het btw-tarief dat geldt voor renovatie en herstel van woningen, verlaagd van 19% naar 6%. Dit kan tot een flinke besparing leiden.


BTW - AFTREK EN HERZIENING - 30.09.2010

Lease mét btw, please …

Stel, u wilt een leasecontract afsluiten voor een nieuw bedrijfsmiddel. Daarbij heeft u de keuze uit financiële lease en operationele lease. Zijn de leasetermijnen dan inclusief of exclusief btw? Wel goed om te weten natuurlijk!


BELEGGEN - 30.09.2010

Obligaties van opkomende landen?

Beleggen in obligaties is een lastige klus op dit moment. Het behoort eigenlijk het veiligere deel van uw portefeuille te zijn. Maar, zijn staatsobligaties wel veilig? Waar liggen er mogelijkheden?


TOESLAGEN - 30.09.2010

Komt u in aanmerking voor zorg- of huurtoeslag?

Veel ondernemers hebben te maken met een lagere winst en dus met een dalend inkomen. Als gevolg van dat lagere inkomen is het heel goed mogelijk dat u nu pas duidelijk wordt dat u recht heeft op bijvoorbeeld zorgtoeslag 2009.


RECHT - 30.09.2010

Ga maar fijn op eigen benen staan!

Een abonnee vond dat haar zoon van 18 op eigen benen moest staan. Als ondernemersgezin kon men de spanningen thuis niet meer bolwerken. Ze vroeg welke rechten en plichten er spelen bij een 18-jarige. Weet u het?


HANDELSPRAKTIJK - 30.09.2010

Een cadeaubon met bijsmaak?

Blijkbaar geven mensen meestal liever een cadeaubon dan geld. Tegen het einde van het jaar kunt u daar wellicht op inspelen. Wat voor soorten zijn er en wat als de cadeaubon ‘over de datum’ is?


DAT OVERKOMT U TOCH NIET? - 30.09.2010

“Onder die naam had ik vijf jaar geleden een bedrijf!”

Vier jaar geleden startte u met uw bedrijf en de zaken gaan goed. Nu krijgt u in­­eens een brief van een advocaat die beweert dat zijn cliënt een ouder recht heeft op de handelsnaam van uw bedrijf en dat u dus het gebruik ervan moet staken.


VERGUNNINGEN - 30.09.2010

Alles met één omgevingsvergunning?

Het krijgen van sloop-, bouw- en milieuvergunningen voor uw bedrijf was vaak een drama. Wordt dat vanaf 1 oktober 2010 beter met de omgevingsvergunning?


BOER EN PRIVÉ - 30.09.2010

Financiering niet rond! Wie betaalt de schade?

Als een koper van een pand door verkeerde informatie van zijn adviseur niet op tijd de financiering rond kan krijgen, wie betaalt dan de contractuele boete? Kan hij daarvoor de adviseur aansprakelijk stellen? Wat heeft de rechter nu beslist?


PACHT - 30.09.2010

Geen verhoging van de erfpachtcanon?

Mag de verpachter met een verwijzing naar zijn algemene voorwaarden als eis stellen dat het erfpachtrecht alleen mag worden overgedragen als de pachter akkoord gaat met een tussentijdse canonverhoging? Wat is nu uitgemaakt?


BELASTINGEN - 30.09.2010

Landbouwvrijstelling toch van toepassing?

De wet- en regelgeving met betrekking tot de landbouwvrijstelling is de laatste jaren flink in beweging geweest. De wet is een aantal malen ingrijpend veranderd mede als gevolg van rechterlijke uitspraken. Wat speelt nu?


SUBSIDIE - 30.09.2010

Subsidie investeren in mestbewerking of mestopslag?

Wilt u investeren in mestbewerking of mestopslag? Mogelijk kunt u in aanmerking komen voor subsidie. Van 18 oktober tot en met 15 november 2010 wordt er een nieuwe investeringssubsidie opengesteld. Hoe kunt u die aanvragen?


BOER EN BEDRIJF - 30.09.2010

Nieuwe regels in- en uitscharen schapen

Wilt u uw schapen tijdelijk houden op andermans grond of schaart u schapen in? Dan heeft u verschillende mogelijkheden om dit te regelen. Hoe zit het met de methode van in- en uitscharen van schapen, of met tijdelijke grondoverdracht?


SUBSIDIE - 30.09.2010

Rijenbemesting, energiebesparing en waterkwaliteit

Wilt u investeren in rijenbemesting, energiebesparing of het opvangen/scheiden van vervuild water? Van 18 oktober tot en met 15 november 2010 wordt er een nieuwe investeringssubsidie opengesteld. Hoe kunt u die subsidie krijgen?


VOEDSEL EN WAREN AUTORITEIT - 28.09.2010

Hoezo “niet verbeteren is sluiten”?


BELASTINGEN - AFTREKPOST - 28.09.2010

Alimentatie fiscaal aftrekbaar?

Wanneer u gescheiden bent, duurzaam gescheiden leeft of van tafel en bed gescheiden bent, kunt u dan de alimentatie die u betaalt aan uw ex-echtgenoot, fiscaal aftrekken? Wat is goed om te weten?


LOONHEFFINGEN - 28.09.2010

Voortaan strafblad bij zwartwerkers?

Met ingang van 1 oktober 2010 kan belastingontduiking u een heus strafblad opleveren. Een strafblad heeft weer gevolgen voor uw exploitatievergunning, zoals u weet. Maar wat als het u onverhoopt toch overkomt?


OMZET CADEAUBONNEN - 28.09.2010

Een eetbon met bijsmaak?

Blijkbaar geven mensen meestal liever een cadeaubon dan geld. Tegen het einde van het jaar kunt u daar wellicht op inspelen. Wat voor soorten zijn er en wat als de cadeaubon ‘over de datum’ is?


FINANCIERING - LEASE - 28.09.2010

Financiële of operationele lease voor uw koelcel?

Stel, u moet een nieuwe koelcel aanschaffen en u wilt dit financieren door middel van lease. Welke aspecten spelen dan een rol? Hoe maakt u de keuze tussen financiële en operationele lease?


KASADMINISTRATIE - 28.09.2010

Dagelijks vastleggen kasmutaties niet verplicht?

De fiscus is van mening dat een (horeca)ondernemer zijn kasmutaties dagelijks moet vastleggen. De Nationale ombudsman is het hiermee echter niet eens. Maar aan welke eisen moet uw administratie dan wél voldoen? Wat speelt er?


PERSONEEL - BELEID - 28.09.2010

Tweede zaakje overnemen, wat met het personeel?

Stel, u wilt een tweede restaurantje kopen. Door de crisis is er immers genoeg te koop. Wanneer is er sprake van de overgang van een horecaonderneming en welke gevolgen heeft dit voor de werknemers? Wat moet u weten?


OMZET - OP REKENING - 28.09.2010

Juiste factuur wordt sneller betaald!

Het betalingsgedrag van op-rekening-eters verslechtert. Hun de pas afsnijden, begint met het sturen van een juiste factuur. Acht checkpunten helpen u verder.


PRIVÉ - 28.09.2010

Is mijn ex er rijker van geworden? Dan een vergoeding!

Als u zonder betaling kosten heeft gemaakt en bouwwerkzaamheden heeft verricht voor uw ex-partner, kunt u dan na beëindiging van de relatie hier nog een vergoeding voor claimen? Wat heeft de rechter daarover beslist?


OFFERTE - 28.09.2010

Wat nu met uw raamovereenkomst onderhoudswerk?

Wat spreekt u met de (zakelijke) opdrachtgever af over regelmatig terugkerend onderhoudswerk? Hoe en wat legt u daarover vast in een offerte/opdracht? Hoe zorgt u nu voor juridische duidelijkheid voor uzelf en voor de opdrachtgever?


BELASTINGEN - 28.09.2010

Van vragen word je wijs

De Belastingdienst heeft het recht om u vragen te stellen. Sterker nog: men mag u het hemd van het lijf vragen. En vaak doet de fiscus dat ook. Zelfs overdreven doorvragen komt voor. Maar wat speelt er nu heel actueel in uw voordeel?


HET OVERKWAM UW COLLEGA - 28.09.2010

Problemen in de spouwmuur?

Als een opdrachtgever vindt dat de aannemer ondeugdelijk werk aflevert, kan hij dan al tijdens de bouwwerkzaamheden naar de rechter stappen of moet hij wachten tot de oplevering? Wat heeft de rechter daar nu over gezegd?


RECHT - 28.09.2010

Ga maar fijn op eigen benen staan! true

Een abonnee vond dat haar zoon van 18 op eigen benen moest staan. Als ondernemersgezin kon men de spanningen thuis niet meer bolwerken. Ze vroeg welke rechten en plichten er spelen bij een 18-jarige. Weet u het?


LOONHEFFING - 24.09.2010

Werkkostenregeling, meteen meedoen of niet?

Wij hebben al eerder uitgebreid stilgestaan bij de werkkostenregeling. Nu nemen we de overgangsregeling onder de loep. Moet u meteen meedoen of kan het wachten? Wat is handig voor u?


LOONADMINISTRATIE - 24.09.2010

Betalingsonmacht schriftelijk melden


PERSONEELSBELEID - 24.09.2010

Die verandering is toch een vooruitgang!

Een verandering doorvoeren in een bedrijf gaat vaak gepaard met weerstand. Dat geeft veel gedoe. Hoe gaat u om met weerstand en hoe zet u veranderingen tóch door?


LOONBELASTING & PREMIES - 24.09.2010

Het eigen risico dragen voor de WGA

Verzekeraars zeggen veel voordeliger te zijn dan het UWV, zeker nu bekend is dat de gedifferentieerde premie WGA voor 2011 flink gaat stijgen. En met de nieuwe correctiefactor is het doolhof compleet. Hoe zit dat nu?


PROEFTIJD - 24.09.2010

Sorry, maar in dat geval zeg ik op!

U heeft een nieuwe werknemer aangenomen, maar nog voordat die aan het werk gaat, meldt hij zich al ziek. Kunt u hem dan meteen ontslaan in zijn proeftijd of is dat té kort door de bocht? Waar moet u op letten?


AUTO VAN DE ZAAK - 24.09.2010

Die auto inleveren is zeker redelijk!

Om te bezuinigen, vraagt u de werknemers die voor hun functie geen auto nodig hebben, de auto in te leveren. Één werknemer weigert dat, ondanks dat u hem compensatie aanbiedt. Kunt u hem verplichten? Kunt u een sanctie opleggen?


ZIEKTE & RE-INTEGRATIE - 24.09.2010

Ken uw bedrijfsarts!

Wij horen werkgevers vaak verzuchten dat de re-integratie van werknemers moeizaam verloopt. Het kan dan helpen dat u uw bedrijfsarts kent én dat hij weet hoe uw bedrijf in elkaar zit. Wat levert dat mogelijk op?


PENSIOEN - 24.09.2010

Pensioenuitkering in gevaar!?

De kranten staan vol over pensioenen. Aan wijzigingen van de pensioenregelingen lijkt niet te ontkomen. Kunt u de pensioenregeling zomaar wijzigen?


BOUWRECHT - 23.09.2010

Nieuwe geschillencommissie


HYPOTHEEK - 23.09.2010

Verhoging NHG-grens ook in 2011


RECHT - 23.09.2010

Ik heb die aangetekende brief niet gehad

Druppel verhuurt een winkelpand aan slijterij ‘De Fles’. Als Druppel het pand wil slopen, zegt hij de huur op middels een aangetekende brief. De Fles reageert hier niet op en beweert de brief niet ontvangen te hebben. Wat nu?


BELASTINGEN - 23.09.2010

Verlaagd btw-tarief onderhoud woningen

Ter stimulering van de woningmarkt en de bouwsector worden er enkele tijdelijke fiscale maatregelen doorgevoerd. Één van de belangrijkste maatregelen is de verlaging van het btw-tarief voor de verbouwing van een woning.


IN DE KIJKER - 23.09.2010

De Leegstandwet; een optie?

Uw cliënt heeft een woning die in afwachting van verkoop tijdelijk leegstaat. Hij wil deze wel verhuren, maar hij zit niet te wachten op een huurder met huurbescherming. Kan de Leegstandwet een oplossing bieden?


VERKOOP - 23.09.2010

Met de hakken in het zand staat u niet altijd steviger!

Bij het nakomen van de koopovereenkomst door de koper kan er wel eens iets misgaan. Daarom worden in een koopovereenkomst vaak meerdere boetebedingen opgenomen. Gaat de rechter daar altijd mee akkoord?


UW RAADSMAN - 23.09.2010

Vrije keuze bij aflossing

Het komt in de praktijk geregeld voor dat een lening voor verschillende doeleinden tegelijk wordt afgesloten, bijvoorbeeld voor de aankoop van een nieuwe woning en voor de inrichting daarvan. Hoe pakt dit fiscaal uit?


VERHUUR - 23.09.2010

De gemengde huurovereenkomst: kiezen of delen?

Uw cliënt, Willems, verhuurt een praktijk- annex woonruimte. Hij wil de huurovereenkomst opzeggen. Moet hij nu de regels voor woonruimte of voor ‘overige bedrijfsruimte’ in acht nemen? En hoe zit dat bij middenstandsbedrijfsruimte?


VERGUNNINGEN - 23.09.2010

Nieuwe omgevingsvergunning

Per 1 oktober 2010 is de omgevingsvergunning ingevoerd. Maar hoe komt u er nu achter of u voor uw plannen eigenlijk wel een vergunning nodig heeft?


WEBDIENSTEN - ONLINE FILM - 23.09.2010

Maak uw YouTube-kanaal sociaal


ONTSPANNING - MUZIEK - 23.09.2010

iTunes 10: moet u upgraden?


NASLAGWERKEN - LANDEN & STEDEN - 23.09.2010

Zakendoen in het buitenland

Exporteert u, overweegt u om een filiaal over de grens te openen of doet u zaken met buitenlandse partners? Waar vindt u dan onmisbare landeninfo en allerlei andere handige info (lokale tijd, nieuws, valuta omzetten, …)?


EIGEN WEBSITE - SITEONTWERP - 23.09.2010

Websites maken volgens Microsoft

Vroeger werden websites (privé, maar ook professioneel) vaak met Frontpage gemaakt, wat niet altijd een goed resultaat gaf. Microsoft heeft nu niet minder dan drie webeditors, waarvan twee gratis. Welke zijn de moeite waard?


ONTSPANNING - MUZIEK - 23.09.2010

Luister goed: enkele nieuwe muziekdiensten

Internet is een ideaal medium om muziek te beluisteren en te ontdekken. Hoewel de meesten hiervoor automatisch teruggrijpen naar iTunes, duiken er ge­regeld originele diensten op. Wij testten enkele nieuwe spelers.


BEVEILIGING - PRIVACY - 23.09.2010

Wie zat er aan mijn pc?

Zitten bv. familieleden of kamergenoten weleens aan uw pc zonder dat u het weet? Vaak is dit onschuldig: men wil even snel iets bekijken of doen. Soms is het misschien minder onschuldig. Hoe controleert u of uw pc gebruikt werd?


SOFTWARE - COMPUTERBEHEER - 23.09.2010

Hoe automatiseert u taken?

Time is money en toch spenderen we dagelijks heel wat tijd aan repetitieve taken: dezelfde handelingen uitvoeren, dezelfde tekst intikken, … Met deze tools kan het efficiënter.


SOFTWARE - COMPUTERBEHEER - 23.09.2010

Harde schijf ineens vol! Wat nu?

U heeft een recente computer, maar merkt dat de harde schijf om onverklaarbare redenen bijna vol is. Hoe komt dat, hoe lost u het op en wat kunt u doen om dit te voorkomen?


ZAKELIJK - WEBDIENSTEN - 23.09.2010

Takenbeheer op elk niveau

Taken toewijzen, opvolgen en beheren kan op verschillende niveaus. Wij testten voor u enkele interessante takenplanners uit, al naargelang van uw behoeften.


E-MAIL - E-MAILGEBRUIK - 23.09.2010

Uw adresboeken bijeenbrengen

U heeft een lijst met contactpersonen in uw e-mailapplicatie, maar ook bij Facebook of andere sociale netwerken. Hoe wisselt u informatie uit tussen deze adresboeken?


ZOEKEN - INTERNET - 23.09.2010

Zoeken naar wat er nu gebeurt

Steeds meer internetgebruikers willen het direct weten als er iets belangrijks gebeurt. Speciale zoeksites richten zich op dergelijk ‘real­time nieuws’, maar ook de vertrouwde zoekmotoren doen hieraan mee...


WEBDIENSTEN - ONLINE OFFICE - 23.09.2010

Microsoft Office: nu eindelijk ook online

Online Office-suites zoals Google Documenten bestaan al langer. Microsoft heeft nu eindelijk een eerste, definitieve versie van Office Online uitgebracht. Wat heeft deze gratis online kantoorsuite precies te bieden?


COMPUTER - HARDWARE - 23.09.2010

iPad na de hype

Nu de hype rond de Apple iPad wat minder is, wordt het duidelijk wat het apparaatje in de praktijk presteert. Is zo’n iPad iets voor u en zijn er alternatieven?


BOER EN BEDRIJF - 22.09.2010

(Toekomstige) welzijnseisen konijnenhouderij

Houdt u bedrijfsmatig konijnen? Dan moet uw bedrijf aan een aantal welzijns-eisen voldoen. Deze welzijnseisen worden de komende jaren verder aangescherpt/uitgebreid. Wat zijn de eisen waaraan uw bedrijf moet voldoen?


DIER EN RECHT - 22.09.2010

Register voor dierenartsen


PRIVÉ - 22.09.2010

Niet van koop af via financieringsvoorbehoud?

Een koper kan de aankoop van een pand zonder boete ontbinden, als hij geen financiering van de bank kan krijgen. Maar wat als hij een hoger bedrag wil lenen dan de koopprijs? Geldt dat dan óók? Wat heeft de rechter daarover gezegd?


BEDRIJFSOPVOLGING - 22.09.2010

Bedrijfsovername, wat speelt er nu?

Indien u het bedrijf van uw vader wilt overnemen, kan dat zowel fiscaal belast (‘ruisend’) als onbelast (‘geruisloos’). Is fiscaal onbelast altijd beter? Wat moet u nu weten?


FINANCIERING - 22.09.2010

Financiële of operationele lease?

Stel, u moet een nieuw bedrijfsmiddel aanschaffen en u wilt dit financieren door middel van een lease. Welke aspecten spelen dan een rol? Hoe maakt u de keuze tussen financiële lease en operationele lease?


GEBOUW EN GROND - 22.09.2010

Grond voor herwaardering

Onder omstandigheden kunt u uw landbouwgronden belastingvrij herwaarderen tot de huidige agrarische waarde. Wat zijn de voorwaarden en waarom zou u dat doen?


BOER EN BEDRIJF - 22.09.2010

Verlagen ammoniakemissie stoppende varkenshouder

Wilt u uw varkensbedrijf op termijn beëindigen maar nog niet voor 1 januari 2013? Hoe kunt u aan de gestelde ammoniakeisen voldoen zonder uw stallen ingrijpend aan te passen?


BELASTINGEN - 22.09.2010

Verlaagde btw bij woningonderhoud

In de aanloop naar Prinsjesdag is aangekondigd dat het btw-tarief voor onderhoud van woningen tijdelijk wordt verlaagd. Hoe kunt u dit benutten?


OFFERTE - 22.09.2010

Hoe voorkomt u nu risico’s met regiewerk?

Wat spreekt u met de opdrachtgever af over werkzaamheden die in regie worden uitgevoerd? Wat legt u daarvan vast in een offerte/opdracht? Hoe voorkomt u onnodige financiële risico’s? Hoe biedt u ook uw opdrachtgever duidelijkheid?


BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 22.09.2010

Flexibel een BV oprichten


PRIVÉ - 22.09.2010

Nieuwe Haagse belastingaftrekregels eigen woning

De eigen woning is een van de weinige dingen in de inkomstenbelastingaangifte die de gemiddelde particulier nog een stevige aftrekpost oplevert. Wat speelt nu heel actueel op basis van een Besluit van 26 augustus jl.?


BELASTINGEN - 22.09.2010

Hoe wordt de woning(bouw)markt verder gestimuleerd?

Minister De Jager heeft maatregelen getroffen om de woning(bouw)markt weer aan de praat te krijgen, zoals de verlaging van het btw-tarief voor verbouwing of herstel van de eigen woning. Maar er is meer, lees verder wat!


VERGUNNING - 22.09.2010

De omgevingsvergunning komt eraan ...

De invoering van de omgevingsvergunning komt nu met rasse schreden dichterbij. 1 oktober a.s. is het immers zover. Zijn er nog zaken vóór die datum te regelen? Wat speelt nu heel actueel?


BOUWRECHT - 22.09.2010

Nieuwbouwplannen in het water?

Iemand koopt een woonhuis om te slopen voor nieuwbouw, maar hij krijgt geen vergunning van de gemeente, kan hij dan achteraf de verkoper daarvoor aansprakelijk stellen? Wat heeft de rechter beslist en wat moet u nu weten?


APPARTEMENTSRECHTEN - 20.09.2010

Aandeel in VvE in box 3


INKOMSTENBELASTING - 20.09.2010

Bewaartermijn nota’s eigen woning


WONINGHUUR - 20.09.2010

Een huurder met hennep

Uw cliënt Beers verhuurt een woning aan Groenlo die daarin, zonder dat Beers dit weet, een hennepkwekerij begint. De gemeente ontdekt de hennepkwekerij en legt Beers een forse boete op. Maar hij wist er niets van! Maakt dat iets uit?


MAKELAARSCONTRACT - 20.09.2010

Zekerheid met een voorschot

Voorschotnota’s komen steeds vaker voor. Ook voor dienstverleners, zoals makelaars en andere adviseurs, kan een voorschotnota praktisch zijn. Bovendien geeft het zekerheid. Waar moet u rekening mee houden?


IN DE KIJKER - 20.09.2010

De Wet kraken en leegstand, wat betekent dat voor u?

Voor eigenaren van vastgoed zijn krakers al jaren een doorn in het oog. Gaat de nieuwe Wet kraken en leegstand daar verandering in brengen? Welke gevolgen heeft deze anti-kraakwet voor bezitters van leegstaand vastgoed?


KOOP - 20.09.2010

Het kopen van een starterswoning

Uw cliënt, een starter op de woningmarkt, heeft een leuk huis op het oog. Hij krijgt echter geen lening bij de bank. De kredietcrisis maakt de bank extra voorzichtig. Nu willen zijn ouders wel bijspringen. Hoe kan dit geregeld worden?


UW RAADSMAN - 20.09.2010

Het heen en weer van meegefinancierde kosten

In de praktijk komt het regelmatig voor dat de kosten die samenhangen met de hypotheek, zoals afsluitprovisie en notaris- en taxatiekosten, worden meegefinancierd. Is de rente op dit deel van de lening wel aftrekbaar?


VERHUUR - 20.09.2010

Bankgarantie of waarborgsom?

Als u voor uw cliënt bemiddelt bij een huurovereenkomst, onderzoekt u de financiële positie van de huurder. Zekerheid of het altijd goed blijft gaan, heeft u echter niet. Waar moet u op letten bij een bankgarantie of waarborgsom?


VERKOOP - 20.09.2010

Nog een lijk in de kast?

Uw cliënt heeft zijn huis verkocht, maar de notaris weigert de leveringsakte te passeren. Hij heeft namelijk een oud voorkeursrecht ontdekt. Wat nu?


GOED OM TE WETEN - INKOMSTENBELASTING - 17.09.2010

Aandeel in VvE, deel 3


IN DE PIJPLIJN - FISCALE WINST - 17.09.2010

Versneld afschrijven jaar verlengd


FISCALE WINST - 17.09.2010

Een vooruitziende blik

Als u verwacht dat u in de toekomst kosten gaat maken, kunt u onder voorwaarden deze kosten nu al ten laste van uw winst brengen. Een recent Besluit geeft meer duidelijkheid over de vorming van een voorziening.


LOKALE HEFFINGEN - 17.09.2010

Reclamebelasting; ook voor u?

Onder de naam reclamebelasting heffen steeds meer gemeenten in Nederland een belasting voor reclameborden, billboards, vitrines, enz. Wat heeft de rechter hier nu over beslist?


Cookiebeleid