Alle domeinen

2010 - November

BEDRIJFSKOSTEN - 26.11.2010

Ondernemer in de wolken!


INKOMSTENBELASTING - 26.11.2010

Neem uw zorgen over zorgkosten weg

Hebben u, uw partner en/of uw kinderen te maken met ziekte of invaliditeit? Weet dan dat bepaalde zorgkosten fiscaal aftrekbaar zijn. Zorg dat u bekend bent met de regeling en dat u nauwgezet de kosten bijhoudt. Hoe zit dat?

LOONADMINISTRATIE - 26.11.2010

Werkkostenregeling, gerichte vrijstellingen

In 2011 wordt de werkkostenregeling ingevoerd. Hierbij zal tot 1,4% van de fiscale loonsom aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen kunnen worden gegeven. Er geldt echter ook een aantal gerichte vrijstellingen. Hoe zit dat?

VAR - 26.11.2010

Als alleen het resultaat telt

Een Nederlandse opdrachtgever vraagt een buitenlandse techneut om een VAR. Die techneut krijgt echter geen VAR-resultaat uit overige werkzaamheden maar een VAR-loon uit dienstbetrekking. Hij stapt naar de rechter.

INKOMENSPLANNING - 26.11.2010

Nu nog snel in actie voor durfkapitaallening?

Het onlangs gepresenteerde regeerakkoord ‘Vrijheid en verantwoordelijkheid’ maakt feitelijk een einde aan de fiscaal gunstige durfkapitaallening (vanouds bekend als de ‘tante Agaath-regeling’). Wat speelt er nu? Wat is er mogelijk?

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 26.11.2010

In 2011 de BV in?

Zoals de zaken er nu voor staan, kan uw winst de komende jaren flink groeien. Het kan dan interessant zijn om vanaf 2011 in BV-vorm verder te gaan. Maar wat als de resultaten toch tegenvallen? Hoe pakt u dit nu het beste aan?

AUTO VAN DE ZAAK - 26.11.2010

‘Verklaring geen privégebruik’ niet voor ondernemer?

Voor werknemers die verklaren met de auto van de zaak per jaar minder dan 500 kilometer privé te rijden, hoeft een werkgever geen belasting in te houden. Voor ondernemers zelf geldt een dergelijke verklaring niet. Wat wel?

AUTO VAN DE ZAAK - 26.11.2010

Btw op privégebruik auto onder vuur

De btw-aspecten van het gebruik van een auto van de zaak voor privédoeleinden blijven de gemoederen bezighouden. Wat speelt er voor u als ondernemer?

PROCEDURE - 26.11.2010

Bezint eer ge begint ...

Procederen bij de kantonrechter kost minder dan bij de rechtbank. Er zijn plannen om vorderingen tot € 25.000,- bij de kantonrechter onder te brengen. Hoe staat het daar nu mee? Het kan geen kwaad vooraf bij de kosten stil te staan.

BELASTINGEN - 26.11.2010

Hoezo schenken met een clausule?


BELASTINGEN - 26.11.2010

Besluit voor land- en tuinbouw


BOER EN PRIVÉ - 26.11.2010

Huwelijkse voorwaarden; verdelen bij echtscheiding?

Blijft het ouderlijk huis in geval van echtscheiding buiten de verdeling, of moet er ondanks de huwelijkse voorwaarden soms tóch met de ex-echtgenoot worden afgerekend? Wat heeft de rechter nu hierover beslist?

BELASTINGEN - 26.11.2010

Zzp’ers, wat zijn nu de mogelijkheden voor u?

In de land- en tuinbouw wordt steeds meer gebruikgemaakt van zelfstandigen zonder personeel (zzp). Waar nu op te letten bij het inschakelen van zzp’ers? Hoe voorkomt u risico’s? Wat zijn voordelen?

RECHT - 26.11.2010

Kopen uit de failliete boedel

U hoort dat een bedrijf failliet is gegaan. Een aantal van de zaken van dat bedrijf zou u best kunnen gebruiken, maar u wilt daar natuurlijk niet te veel voor betalen. Hoe pakt u dat aan?

RECHT - 26.11.2010

Een koper in de kou!

Iemand kocht een woning waarvan achteraf bleek dat de verwarmingsinstallatie niet deugde. Kon hij de schade verhalen op de verkoper? Wat heeft de rechter nu hierover beslist en wat is dus goed om te weten?

BOER EN BEDRIJF - 26.11.2010

Gebruiksnormenberekening: welke oppervlakte?

Normaliter kunt u uitgaan van de opgegeven oppervlakte bij de Gecombineerde Opgave. Voor het jaar 2010 is deze oppervlakte voor veel bedrijven anders dan Dienst Regelingen hanteert. Is dat bij u ook het geval? Wat moet u dan doen?

RECHT - 26.11.2010

Tóch maar aantekenen?

De hoogste rechter, de Hoge Raad, besliste onlangs dat u tóch mag vertrouwen op de aangetekende brief. Wat moet u daar nu van weten?

INKOMSTENBELASTING - 25.11.2010

Duitse AO-verzekering hier toch aftrekbaar?


RECHT - 25.11.2010

Leuk, in het bestuur van een vereniging?

U wordt gevraagd voor het bestuur van een plaatselijke vereniging. U draagt die mensen een warm hart toe en het is ook nog goed voor uw bekendheid of uw CV. Dus u zegt geen nee. Maar, hoe zit het met uw aansprakelijkheid?

PERSONEEL - 25.11.2010

Eerst de kinderen naar school, dan kom ik ...

Uw balieassistente begon tot nu toe om 07.30 uur, maar wil voortaan graag om 8.00 uur of 8.30 uur beginnen. Voor u is dat een groot probleem, want er is dan niemand om de praktijk te openen of voor spoedpatiënten. Wat nu?

INKOMSTENBELASTING - 25.11.2010

Afkicken op kosten van de fiscus

Wie verslaafd is aan alcohol, drugs of andere zaken, hoeft nog lang niet ziek te zijn. Toch kunnen de kosten van het afkicken worden opgevoerd als ziektekosten. Wat is goed om te weten in uw praktijk?

PATIËNTENRECHT - 25.11.2010

Mag u ‘alles’ melden bij een verwijzing?

U heeft een driftige patiënt, met een drugsverleden en ook nog crimineel gedrag. Wat vertelt u uw collega bij een verwijzing van zo’n patiënt? Hierover heeft de tuchtrechter een beslissing genomen.

PATIËNTENDOSSIER - 25.11.2010

Eventjes kijken moet toch kunnen!

Dat privacy voor patiënten en cliënten van groot belang is, staat als een paal boven water. Hoe ver deze bescherming én het beroepsgeheim gaat, werd onlangs weer eens duidelijk. Wat zei de rechter daar laatst over?

AUTO - 25.11.2010

Autokosten tijdens de wachtdienst

Als u de bijtelling voor de zakenauto wilt ontlopen, mag u niet meer dan 500 km privé rijden. Maar wat doet u met de ritten tijdens een wachtdienst?

BELASTINGEN - 23.11.2010

Erfpachtcanon fiscaal aftrekbaar!


OFFERTE - 23.11.2010

Geen onnodig risico met de start- en opleverdatum

Legt u wel of niet de start- en opleverdatum vast in uw offerte? Wat zijn de gevolgen daarvan? Hoe gaat u om met uitloop van werkzaamheden en meerwerk? Hoe voorkomt u aansprakelijkheid?

PRIVÉ - 23.11.2010

Hoezo nu ‘privéclausule’ bij schenking altijd erbij?

Als ouders schenkingen doen aan hun kind, moet dan iedere keer opnieuw worden vastgelegd dat die schenking voor hem privé is en niet voor zijn echtgenote? Wat heeft de rechter daar nu over beslist? Wat is nu goed om te weten?

HET OVERKWAM UW COLLEGA - 23.11.2010

Wie pakt winst op kluswoning?

Veel bouwondernemers hebben er aardigheid in om in hun vrije tijd woonhuizen te bouwen of op te knappen. Is de daarmee behaalde verkoopwinst belast of niet? Wat heeft de rechter nu beslist? Hoe kwam een collega goed weg?

IN DE PIJPLIJN - 23.11.2010

Rutte-prut


OMZETBELASTING - 23.11.2010

Zorg dat uw administratie is bijgeboekt!

Wellicht heeft u dit ook wel eens gedaan of is u dat ook wel eens overkomen: u heeft de aftrekbare voorbelasting niet in de juiste btw-aangifte in aftrek gebracht, maar hiermee gewacht tot de laatste aangifte van het jaar. Mag dat wel?

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 23.11.2010

Nu fiscaal afrekenen bij fusie tussen coöperatie en BV?

Een aandelenruil waarbij een BV door het uitreiken van eigen aandelen of winstbewijzen meer dan 50% van de stemrechten in een andere BV krijgt (aandelenfusie), kan onder voorwaarden belastingvrij. Wat is nu beslist?

LOONHEFFING - 23.11.2010

De werkkostenregeling, nog meer uitzonderingen

In de nieuwe werkkostenregeling komen naast de gerichte vrijstellingen nog twee kostencategorieën die belastingvrij mogen worden vergoed. Dit zijn de zogenaamde ‘intermediaire’ kosten en de nihil-waarderingen.

AUTO VAN DE ZAAK - 23.11.2010

Zakelijk gebruik auto blijkt toch privé …

Voor een auto van de zaak die (bijna) alleen zakelijk gebruikt wordt, geldt geen bijtelling voor privégebruik. U moet dan wel een sluitende kilometeradministratie bijhouden. Maar wat is ‘zakelijk’ gebruik? Hier schuilt een adder onder het gras.

FISCOTIP - 23.11.2010

Maximeer uw aftrek ziektekosten

Een aantal ziektekosten is nog steeds fiscaal aftrekbaar. Wel bestaat er een drempel, zodat een deel niet aftrekbaar is. Kosten zijn soms echter ook weer voor meer dan 100% aftrekbaar. Hoe realiseert u nu de maximale aftrek?

AUTO - 23.11.2010

Hoe voor u als ondernemer geen bpm op bestelauto?

In de kostprijs van een auto zit een flink bedrag aan bpm. Voor ondernemers geldt er echter een vrijstelling voor bestelauto’s. Hoe zit dat ook alweer? En hoe komt u voor deze vrijstelling in aanmerking?

WOZ - 23.11.2010

Beperking toetsing WOZ van tafel

Voor de WOZ geldt dat niet in alle gevallen bezwaar mag worden gemaakt tegen de vastgestelde WOZ-waarde. Wat heeft de Hoge Raad onlangs beslist?

AUTO - 19.11.2010

Uw auto in privé en toch btw terugkrijgen

In de praktijk wordt vaak over het hoofd gezien dat ook als een auto tot het privévermogen wordt gerekend, de btw over de autokosten kan worden teruggevraagd. Hoe zit dat?

LOONSUBSIDIES - 19.11.2010

Premiekorting oudere werknemers, ook in 2011?

Het in dienst nemen van een oudere werknemer wordt door de overheid gestimuleerd. Stel, u ziet zo’n oudere werknemer met al zijn levenservaring en wijsheid wel in uw frontoffice zitten. Levert u dat financieel dan nog iets leuks op?

WOZ - 19.11.2010

Rechter maakt nu ook kleine WOZ-correcties mogelijk!

Als u het niet eens bent met de WOZ-waarde van uw horecapand of uw woning, kunt u de vaststelling aanvechten. De afwijking moet wel meer zijn dan de wettelijke marge. Althans tot voor kort, want de Hoge Raad vindt dit onjuist. Wat nu?

BELASTINGEN - 19.11.2010

Belastinggeld terug als het even wat minder gaat?

Door de crisis zullen ook in 2011 sommige horecabedrijven nog wel verlies lijden. De regels om dit verlies te verrekenen, zijn voor de jaren 2009 en 2010 verruimd. Ook in 2011 kunt u de regeling toepassen, zo is besloten. Wat speelt er?

WET- EN REGELGEVING - 19.11.2010

Ik betaal die schade niet!

Er is door uw personeel al een paar keer schade aangebracht aan uw spullen. Ook bij uw gasten is eerder schade aangericht. U wilt dat uw personeel zich verantwoordelijker gaat gedragen. Kunt u schade op uw personeel verhalen?

UITERLIJKE VERZORGING - 19.11.2010

KLM-stewardess was niet om door een ringetje te halen

U wilt dat uw personeel er verzorgd uitziet. U wilt daarom regels stellen aan het uiterlijk van uw keukenpersoneel en van uw bedienend personeel. Hoe kunt u dat bewerkstelligen?

SAMENWONEN - 19.11.2010

Fiscaal partnerschap of toch niet?

Woont u als horecaondernemer ongehuwd samen, dan kunt u tot op heden kiezen voor fiscaal partnerschap. Dat gaat vanaf 1 januari 2011 veranderen.

ONROERENDE ZAKEN - 19.11.2010

Verlaging WOZ-waarde telt altijd door


PRIVÉ - 19.11.2010

Uitkering oudere zelfstandigen, hoe zit dat nu?

Stel, een bedrijf wordt beëindigd en het inkomen van de ondernemer is lager dan het sociaal minimum. Hoe kan men dan onder voorwaarden een IOAZ-uitkering ontvangen? Waarom moet men die wel op tijd aanvragen?

PERSONEEL - 19.11.2010

Werkkostenregeling, een inleiding

Er is al veel over gezegd en geschreven, maar hoe zit het nu echt met de nieuwe regels voor onkostenvergoedingen die in 2011 zullen worden ingevoerd? Wat betekent de nieuwe werkkostenregeling voor u en voor uw personeel?

WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 19.11.2010

Voorlichting Belastingdienst ‘te vertrouwen’?

De voorlichting die de fiscus geeft, is bedoeld om particulieren en bedrijven te wijzen op hun rechten en plichten. Maar, mag u zomaar op deze voorlichting vertrouwen? Wat heeft de hoogste rechter nu hierover beslist?

AUTO - 19.11.2010

‘Zakjapanner’ in de aanslag bij aanschaf nieuwe auto!

Wie een nieuwe auto aanschaft, wil graag de kostprijs per kilometer weten. Bij de berekening hiervan spelen fiscale aspecten een belangrijke rol. Maar waar moet u tegenwoordig allemaal op letten? En zo’n schone auto dan?

INKOMSTENBELASTING - 19.11.2010

Middeling, komt u in aanmerking?

Net als veel van uw collega’s heeft u misschien in 2009 een lagere winst behaald dan in voorgaande jaren. Dan loont het de moeite te bekijken of ‘middeling’ zinvol is. Wat is ‘middeling’ en wanneer is het interessant?

WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 19.11.2010

Automatische VAR vaker herzien?

Bent u zzp’er en heeft u uw Verklaring arbeidsrelatie voor 2011 al in huis? Appeltje-eitje? Nee, want de Belastingdienst kan een VAR-verklaring herzien. Hoe zit dat? Wanneer kunt u daarmee te maken krijgen?

NOTARIS - 19.11.2010

Geld weggeven én in de knip houden

Geld schenken via een ‘schuldigerkenning’ is een handige en veelgebruikte methode. Let er wel op dat u het correct regelt. Dat blijkt uit recente rechtspraak.

PRIVÉ-AFTREKPOST - 19.11.2010

Aflossen kleine hypotheek loont

De hypotheekrenteaftrek staat erg in de belangstelling. U leest overal dat die renteaftrek gunstig is. Heeft u echter nog maar een beperkte hypotheekschuld en beschikt u daarnaast ook nog over wat spaargeld?

RECHTSVORM - 19.11.2010

Is de overstap naar de BV nog wel lonend?

U heeft een eenmanszaak of Vof en vraagt zich wellicht af of u niet beter naar een BV kunt overstappen. Als u alleen naar de aangepaste belastingtarieven kijkt, zou u zeggen van wél. Welke berekening geeft u meer inzicht?

BELASTINGCONTROLE - 19.11.2010

Wie rijdt op te brede banden, staat met lege handen …

Volgens onderzoek probeert één op de drie mensen de fiscus wel eens te tillen. Uiteraard weet de inspecteur dit ook. De fiscus bezit machtige wapens om zich niet in de luren te laten leggen. Dat bleek wel bij een collega!

ONROERENDE ZAKEN - 19.11.2010

Verbouwen vanaf 1 oktober fiscaal goedkoper

Met ingang van 1 oktober geldt een lager btw-tarief voor onderhoud of verbouwing van uw woning. In de publiciteit kwamen niet alle haken en ogen aan bod. Hoe kunt u zo veel mogelijk profiteren?

MEEWERKENDE PARTNER - 19.11.2010

Man-vrouwfirma; nu weer aantrekkelijk

Sinds een aantal jaren gelden voor man-vrouwfirma’s strengere regels als het gaat om de vraag of de partner gebruik kan maken van bepaalde ondernemersfaciliteiten. Per 1 januari 2010 zijn deze versoepeld. Hoe kunt u deze benutten?

FISCALE WINST - 19.11.2010

Verzilver uw extra aftrek direct!

Dit jaar en ook in 2011 gelden voordelige fiscale stimuleringsmaatregelen, ook voor de eenmanszaak en Vof. Hoe profiteert ú onmiddellijk?

FINANCIERING - 18.11.2010

Hypotheeknorm aangepast


BEDRIJFSHUUR - 18.11.2010

Kan de nieuwe eigenaar nu sneller opzeggen?

De Hoge Raad deed onlangs een interessante uitspraak over de wachttijd die geldt voor de opzegging van de huur van middenstandsbedrijfsruimte. Wat heeft de wachttijd daarmee te maken en wat is er veranderd?

Middenstandsbedrijfsruimte. Bij verhuur van middenstandsbedrijfsruimte bent u niet vrij in het afspreken van huurtermijnen. De wet bepaalt:


VERKOOP - 18.11.2010

Wat doet die septic tank er nu toe?

U heeft een cliënt begeleid bij de aankoop van een woning. Bij het verhelpen van een verstopte riolering blijkt dat de verstopping is veroorzaakt door een volle septic tank. Maar de woning was toch aangesloten op de riolering?

IN DE KIJKER - 18.11.2010

Kwijtschelding bij NHG: regel of uitzondering?

Als een woning openbaar wordt verkocht, zuivert het Waarborgfonds Eigen Woningen een eventueel tekort op de hypotheek aan. Blijft de huiseigenaar nu aansprakelijk voor de restantschuld of wordt die kwijtgescholden?

BOUWRECHT - 18.11.2010

Rotsvast vertrouwen in vergunningsvrij bouwen

Met de invoering van de omgevingsvergunning kunnen meer bouwwerken zonder vergunning gebouwd worden. Dat is mooi. Maar hoe weet u zeker dat iets vergunningsvrij is? En kunt u de verstrekte informatie volledig vertrouwen?

UW RAADSMAN - 18.11.2010

Een gedeelte van uw woonhuis verhuren?

U heeft een ruim huis en u besluit een gedeelte van uw huidige woonhuis te verhuren. Dan moet u dit in uw aangifte inkomstenbelasting goed verwerken. Hoe werkt dat? Welk deel van de schuld blijft aftrekbaar en welk deel niet?

RECHT - 18.11.2010

Aangetekende brief of toch de deurwaarder?

Het komt regelmatig voor dat u zeker wilt weten dat een brief ook echt aankomt, bijvoorbeeld als de huur moet worden opgezegd of als er een overeenkomst moet worden ontbonden. Wat is er voor nieuws over aangetekende brieven?

WOZ - 18.11.2010

Te hoge waarde altijd aanpassen

De Hoge Raad heeft onlangs bepaald dat de gemeente bij een bezwaarschrift tegen de WOZ-waarde, de bezwaardrempel niet meer mag toepassen.

RECHT - 18.11.2010

Zakendoen met de buren

Een Belgisch bedrijf plaatst een bestelling bij u. U levert de zaken op tijd af en stuurt een rekening die de Belgen weigeren te betalen omdat de geleverde spullen niet goed zouden zijn. Welk recht is dan van toepassing? En welke rechter?

BTW - 18.11.2010

Kwartaalaangifte btw kan ook nog in 2011!

De crisis is volgens de overheid nog niet voorbij. Daarom kunt u ook volgend jaar nog kwartaalaangifte doen voor de btw. Op deze manier hoeft u ook pas later btw af te dragen, wat een liquiditeits- en rentevoordeel oplevert. Of toch niet?

SUBSIDIE - 18.11.2010

WBSO-subsidie niet ‘ver-van-uw-bedshow’?

De WBSO (beter bekend als ‘S&O-afdrachtvermindering’) blijft in 2011 aantrekkelijk voor innovatieve ondernemers. Die subsidie is aanzienlijk en u komt hiervoor eerder in aanmerking dan u denkt!

WEBDIENSTEN - ONLINE SAMENWERKEN - 18.11.2010

Vraag feedback op uw ontwerp


VERVOER - KAARTEN & ROUTES - 18.11.2010

Wandelen en fietsen met Google Maps


CONSUMENT - ONLINE BETALEN - 18.11.2010

PayPal: uw vriend bij betalingen

Als u iets online aankoopt, krijgt u vaak de mogelijkheid om via PayPal te be­talen. Hoe werkt dit eigenlijk precies en wat moet u hierover weten?

TELEFONIE - GSM - 18.11.2010

Handige Android-apps

Niet alleen voor de iPhone zijn er veel apps te downloaden. Bezit u een Android-smartphone, dan heeft u nu ook een ruime keuze. Wij selecteerden enkele minder bekende, maar toch handige of leuke apps.

ONTSPANNING - MUZIEK - 18.11.2010

Welk liedje is dat ook alweer?

Stel, u bent op zoek naar een specifiek liedje om een presentatie mee op te vrolijken. De melodie zit in uw hoofd, maar hoe heet die song nu ook alweer en wie is de uitvoerder? Internet kan u helpen!

SOFTWARE - GRAFISCH - 18.11.2010

Ontwerpen met de nieuwe Google SketchUp

Via Google SketchUp kunt u op een eenvoudige manier 3D-plannen ontwerpen. Onlangs werd versie 8 van dit programma gelanceerd. Is dit de moeite waard als u zichzelf aan een ontwerpje wilt wagen?

SOFTWARE - MUZIEK - 18.11.2010

Uw muziek… overal beluisterbaar

Heeft u ook honderden of duizenden liedjes op uw pc staan? U kopieert ze wellicht (gedeeltelijk) naar uw mp3-speler of smartphone. Met Audiogalaxy beluistert u uw volledige muziekbibliotheek overal… via internet.

SOFTWARE - CD & DVD - 18.11.2010

Hoe kopieert u een dvd-film?

Een dvd kopiëren is in principe niet illegaal, als u tenminste de eigenaar bent van het origineel. Er bestaan dan ook heel wat programma’s waarmee u een ‘back-up’ kunt maken. Een handleiding…

ZAKELIJK - WEBDIENSTEN - 18.11.2010

Wie is er beschikbaar in de eindejaarsperiode?

De eindejaarsdagen komen in zicht en dan dreigt er mogelijk een personeels­tekort in uw zaak. Kan het nieuwe Leave Wizard u helpen?

E-MAIL - WEBMAIL - 18.11.2010

Zoho Mail voor zakelijk gebruik

Zoho Mail wil vooral de zakelijke gebruiker verleiden met een solide webmaildienst. Kan Zoho de beloftes waarmaken? Wat hebben de te betalen en de gratis versie van deze maildienst te bieden?

ZOEKEN - INTERNET - 18.11.2010

Google: sneller zoeken en betere siteanalyse

We belichten twee vernieuwingen die Google onlangs invoerde. De Google Instant-functie moet ervoor zorgen dat u sneller zoekt op de Google-zoeksite. Voor website-eigenaars is er een handig nieuwtje in Google Analytics.

BEVEILIGING - PRIVACY - 18.11.2010

Houd de minder smakelijke cookies buiten

Cookies, de bestandjes die door een website op uw computer gezet kunnen worden, zijn niet te vermijden. Niet alle soorten van cookies zijn slecht, maar hoe weert u ‘third-party cookies’ die u overal proberen te volgen?

CONSUMENT - PRIJSVERGELIJKING - 18.11.2010

Tickets kopen voor een uitje

Een voorstelling, een restaurant en een hotel: de kosten voor een dagje uit kunnen aardig oplopen. Tickets kopen op de juiste plek kan u veel geld besparen.

ARBEIDSVOORWAARDEN - 12.11.2010

Over overgenomen werknemers


PERSONEELSBELEID - 12.11.2010

Geroddel op de werkvloer, liever niet

Kantoorpersoneel kan tot wel 25% van hun tijd besteden aan roddelen. Bedrijfspsychologen zeggen dat roddelen juist gezond is voor uw bedrijf. Hoe zit het nu écht en wat moet u eigenlijk over roddelen weten?

LOON - 12.11.2010

De brug stond open ...

U kent het vast wel: vage verhalen als een medewerker meldt dat hij niet kan komen werken. Smoezen zijn zo oud als de weg naar Rome, maar voor een werkgever zeker niet grappig. Moet de werkgever het loon écht doorbetalen?

FLEXIBELE ARBEID - 12.11.2010

Het is niet druk, dus je hoeft niet te komen

Eindelijk trekt de markt weer iets aan en heeft u weer personeel nodig. Voorlopig vooral bij pieken in uw bedrijf. Welk contract biedt u dan de meeste flexibiliteit? En waar moet u op letten?

RE-INTEGRATIE - 12.11.2010

Moet dat écht, zo’n arbeidsdeskundige?

Uw Arbodienst adviseert u een arbeidsdeskundige in te schakelen. Voor het gemak doen ze er meteen maar een offerte bij. Kunt u dat dan zomaar weigeren of mag u een ander inschakelen? En uw ‘Poortwachtersdossier’ dan?

LOONADMINISTRATIE - 12.11.2010

In vijf stappen naar een correcte identificatie

In de praktijk blijft het identificeren van nieuwe werknemers nog geregeld fout te gaan. De fiscus kent geen pardon als het gaat om fiscale sancties zoals het anoniementarief, boetes, naheffingen, etc. Is daar geen hulpmiddel voor?

LOONKOSTEN - 12.11.2010

Het aantrekkelijke aan een oudere werknemer

Stel, u heeft een vacature voor een secretaresse. Één kandidate, Toos, springt er echt uit. Zij heeft veel ervaring en u denkt dat ze goed in het team zal passen. Maar Toos is 63. Biedt haar leeftijd ook financiële voordelen? En als zij 65 is?

VAKANTIE - 12.11.2010

Verlofstuwmeer beteugelen

Onlangs moest de Rabo-wielerploeg het verlofstuwmeer van een ex-ploegleider aan hem uitbetalen. Wat kunt u leren van deze uitspraak?

PATIËNTENRECHT - 11.11.2010

Onnodig inzien EPD


Cookiebeleid