CONSUMENT - FINANCIEEL - 19.05.2011

Banksparen zonder gewoeker

Wie nog met een kater zit van zijn woekerpolis, heeft misschien geen zin in een nieuw spaarproduct. ­Banksparen neemt echter veel bezwaren weg...

1.Wat is banksparen? Met banksparen bouwt u met een fiscaal voordeel een bedrag op voor een bepaald doel, zoals het aanvullen van een pensioen of het aflossen van een hypotheek. Hoe dat in zijn werk gaat, vertelt het Nibud (http://www.nibud.nl - kies voor Sparen & vermogen; Vermogen; Banksparen). Het grootste voordeel is de transparantie: in tegenstelling tot bij woekerpolissen zijn er geen verborgen kosten. Ook bank-sparen.nu (http://www.bank-sparen.nu) houdt een helder verhaal en biedt bovendien een vergelijking van verschillende banken. Eenmanszaak oprichten (http://www.eenmanszaakoprichten.nl/geldzaken/) geeft goede informatie, speciaal voor zzp’ers.

2. Sparen voor pensioen. Banksparen kan aantrekkelijk zijn voor het aanvullen van een aantoonbaar pensioentekort. Mister Money (http://www.mistermoney.nl/tien-vragen-over-banksparen-voor-je-pensioen.html) zet de belangrijkste zaken op een rijtje. Geld&Recht (http://www.geldenrecht.nl/artikel/2010-11-02/sparen-voor-pensioen-banksparen-of-lijfrente) vergelijkt de voor- en nadelen van banksparen en lijfrente.

3. Sparen voor hypotheek. Met een bankspaarhypotheek spaart u op een geblokkeerde spaar- of beleggingsrekening voor de aflossing van een hypotheek. Alle plus- en minpunten worden duidelijk uiteengezet op Hypotheek-weetjes.nl (http://www.hypotheek-weetjes.nl/soorten-hypotheken/banksparen.php). De website Hypotheek & Banksparen (http://www.hypotheek-banksparen.nl/bankspaarhypotheek-sew-bew.php) gaat nog wat dieper in op deze materie.

4. Geen gewoeker. Wie zijn woekerpolis vaarwel wil zeggen, kan hem laten overboeken. Dat kan onder meer bij Brand New Day (http://www.brandnewday.nl), dat van transparantie een sportgemaakt heeft en een site heeft met uitgebreide, begrijpelijke uitleg. Wie een compensatie wil voor een oude woekerpolis, kan terecht bij Stichting Woekerpolis Claim (http://www.woekerpolisclaim.nl) of Stichting Verliespolis (http://www.verliespolis.nl).

Wilt u meer weten over banksparen als een veilige en transparante manier van vermogensopbouw? Bank-sparen.nu vergelijkt de rentes en ook Brand New Day geeft prima informatie.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01