VERVOER - AUTO - 21.03.2012

Zorgeloos parkeren

Het zoeken naar een parkeerplek kan frustrerend zijn, om van de kosten nog maar te zwijgen. Deze sites en apps besparen u een hoop ergernis.

1.Waar kan ik parkeren? Zeker in een onbekende stad kan het zoeken naar een parkeerterrein tijdrovend zijn. Parkeren in de stad (http://www.parkerenindestad.nl) geeft voor meer dan 50 steden info over de locaties en de tarieven van parkeerplaatsen. Prettig parkeren (http://www.prettigparkeren.nl) heeft zelfs meer dan 100 binnensteden in de database en geeft bovendien overzichtelijke plattegrondjes.

2. Parkeer-apps. Nog handiger zijn mobiele applicaties die het mogelijk maken om parkeerkosten mobiel te betalen. Naast Parkmobile (http://www.parkmobile.nl) en APP-Parking (http://www.app-parking.nl) is er Yellowbrick (http://www.yellowbrick.nl), waarmee u ook kunt parkeren in de parkings van Q-Park (http://www.q-park.nl). De applicaties zijn via de sites gratis te krijgen voor iOS en Android en bieden handige extra’s zoals navigatieroutes.

Gemeenten Registratie Parkeeractie Abonnement
Yellowbrick 40 € 10 € 0,30 € 0,60/week
Parkmobile 35+ € 2,50 € 0,25 € 1,75/maand
APP-Parking 20+ € 5 € 0,30 -

3. Waar is mijn auto? Ook als u de bovenstaande parkeersystemen niet gebruikt, zijn er mobiele applicaties die u helpen om uw auto na het parkeren via gps weer terug te vinden. Voor iOS is Bring-Me-Back verkrijgbaar in de Appstore. Car Locator is er ook voor Android-gebruikers en is gratis verkrijgbaar op de voormalige Android Market Google Play (http://play.google.com/store).

4. Parkeren en vliegen. Een weekje parkeren op een van de parkeer­plaatsen van Schiphol kost u al snel € 75. Op de website van Schiphol (http://www.schiphol.nl/Reizigers/VanNaarSchiphol/Parkeren.htm) kunt u vooraf een plekje reserveren. Vroeg reserveren kan een flinke korting op­leveren, maar u kunt ook kijken naar alter­na­tieven op Parkeren­LuchthavenSchiphol.nl (http://parkerenluchthavenschiphol.nl), waar het soms nog iets goedkoper kan.

Mobiele applicaties helpen bij het zoeken naar en betalen voor een parkeerplaats. Check vooraf of het systeem werkt in de stad waar u wilt parkeren.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01