E-MAIL - E-MAILSOFTWARE - 04.11.2015

Mail Pilot, aflevering 2

Mail Pilot, een bekende mail-app voor iPhone, iPad en Mac, is compleet vernieuwd. Wat is er anders en is deze versie 2 de moeite waard?

Mail Pilot ( http://mindsense.co/mailpilot/ – € 9,99 in de App Store) ziet uw mailbox als een takenlijst: elke mail is een taak die u meteen uitvoert of markeert voor latere afhandeling. De bedoeling is dat u zo uw mails snel verwerkt zonder belangrijke berichten uit het oog te verliezen. Een prima uitgangspunt, maar de eerste versie was traag en niet echt gebruiksvriendelijk. Doet versie 2 beter?

Navigeren door uw mail

Het resultaat mag er zijn. De vernieuwde app heeft een mooiere vormgeving en een vloeiend werkende interface. In plaats van te moeten tikken op allerlei iconen, kunt u nu de gebruikelijke acties in uw inbox uitvoeren met veegbewegingen. Met een veeg naar links markeert u een bericht als afgerond. Het verdwijnt meteen uit uw inbox. Door naar rechts te vegen, kunt u voor het bericht een herinnering instellen. Hoe verder u naar rechts veegt, hoe langer u het bericht uitstelt. Het verschijnt terug na het gekozen aantal dagen.

Wanneer u een bericht langer aangetikt houdt, krijgt elke kant van het scherm een actie toegekend (verwijderen, tijdelijk parkeren, enz.) en kunt u het bericht gewoon een van de vier kanten op schuiven. Door van bovenaf over het scherm te vegen, roept u de mappenlijst op en kunt u een andere map openen. Met dezelfde beweging komt u vanaf elk ander scherm terug in uw inbox. Met wat oefening kunt u zo heel vlot uw mails afhandelen. Voor meer info: zie http://mindsense.co/blog/behind-the-navigation-structure-in-mail-pilot-2/ .

Bijlagen

Bij het opstellen van een nieuw bericht kunt u bv. direct de camera activeren om een nieuwe foto in uw bericht te plakken. Met de ingebouwde verkenner kunt u niet alleen door alle documenten en media op uw toestel browsen, maar ook bestanden ophalen uit online opslag zoals Google Drive, Dropbox of iCloud Drive. Een minpuntje is dat in het laatste geval de bestanden altijd eerst volledig gedownload worden. Mail Pilot had beter voor erg grote bestanden de mogelijkheid ingebouwd om een link mee te sturen.

Aanpassen

Mail Pilot werkt met bijna elk mailadres, zolang het aangesproken kan worden via imap. U kunt meerdere accounts tegelijk instellen, alle mail komt dan samen in dezelfde inbox. Op het gebied van privacy is het geruststellend dat uw mail of gegevens nooit op de servers van Mail Pilot opgeslagen worden. Alle dataverkeer loopt rechtstreeks tussen uw toestel en uw mailprovider. De kleur van de interface kunt u aanpassen als het standaard rood u niet bevalt. U kunt ook signaturen maken en meldingen instellen.

Mac

Van Mail Pilot bestaat ook een versie voor Mac (€ 18), met dezelfde filosofie maar met bv. extra knoppen voor alle mogelijke acties.

Alternatief

Een goed alternatief voor Mail Pilot is Mailbox ( https://www.mailboxapp.com – gratis). In deze app komen dezelfde principes terug en deze is bovendien beschikbaar voor zowel iOS, Mac als Android. De grootste beperking van Mailbox is dat voorlopig alleen Gmail-, Google Apps- en iCloud-mailadressen ondersteund worden.

Bekijk of het werkprincipe van Mail Pilot 2 u bevalt. De app werkt eindelijk zoals het hoort en als de werkwijze u ligt, is het een aanrader. Mailbox is een soortgelijk en gratis alternatief voor Gmail- en iCloud-mailadressen.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01