EIGEN WEBSITE - SITEONTWERP - 29.09.2016

Een zelfbouwpakket voor uw website?

U kunt een professionele website laten maken door een gespecialiseerd bedrijf, maar het kan ook met een zelfbouwpakket. Wij testten voor u vier diensten uit.

Voor wie de bouw van een website zelf wil proberen – bv. om kosten te besparen – bestaan er handige zelfbouwpakketten. Daarmee kunt u zonder technische kennis meteen aan de slag.

Wix

Wix ( http://www.wix.com ) biedt u meer dan 500 sjablonen, in verschillende categorieën, waaruit u kunt kiezen. De interface laat u maximaal gebruik maken van de ‘drag & drop’-mogelijkheden, waardoor het toevoegen van elementen zeer eenvoudig gebeurt. De interface is erg intuïtief aangepakt en als u toch nog een vraag heeft over een of andere functionaliteit, dan kunt u terecht in de talrijke en uitgebreide tutorials die Wix ter beschikking stelt. Vervelend vonden wij wel dat de module bij onze tests soms traag reageerde. U kunt dit bouwpakket gratis gebruiken, maar voor het online zetten van uw site betaalt u zo’n € 4/maand. De reclame van Wix is dan erg prominent aanwezig. Vanaf een goede € 6/maand zijn de banners weg en krijgt u o.a. meer opslagruimte en bandbreedte. Voor een echte webshop betaalt u ongeveer € 8/maand.

Squarespace

Squarespace ( http://www.squarespace.com ) maakt een onderscheid tussen websites (vanaf € 11/maand) en webshops (vanaf € 24/maand). De sjablonen zijn talrijk, mooi en ook helemaal afgestemd op mobiele gebruikers. De inhoud en de lay-outs vallen eenvoudig aan te passen, maar het is wel wat wennen aan de verschillende mogelijkheden in deze niet zo gebruiksvriendelijke interface. Een bijkomend minpunt: bij onze tests lukte het niet om onze webshop te koppelen aan een populair betalingssysteem zoals PayPal. Ter info: Squarespace is de enige die geen interface in het Nederlands aanbiedt.

Weebly

Weebly ( http://www.weebly.com ) is naar onze mening het meest sobere, maar daardoor ook het meest gebruiksvriendelijke bouwpakket. U krijgt de keuze uit verschillende sjablonen (die zich eveneens aanpassen aan mobiele toestellen) waaraan u via ‘drag & drop’ alle gewenste inhoud toevoegt. Die templates vinden wij wel net iets minder geavanceerd en mooi dan die van Wix en Squarespace. Bovendien zijn de mogelijkheden om de templates op een eenvoudige manier aan te passen beperkter, tenzij u programmeerkennis heeft. Ook de tutorials mochten naar onze mening uitgebreider zijn. Toch is Weebly een aanrader, al is het maar omwille van de uitgebreide gratis mogelijkheden. Voor een echte webshop betaalt u hier € 23/maand.

Jimdo

Jimdo ( http://www.jimdo.com ) is eveneens gratis te gebruiken, maar voor o.a. een mobiele versie van uw site (plus andere extra’s) betaalt u minstens € 6,50/maand. In dat geval kunt u ook een eenvoudige webwinkel opzetten met max. 15 artikelen. Voor een uitgebreidere webshop betaalt u € 15/maand. Leuk vinden wij wel dat de Jimdo-reclame niet nadrukkelijk aanwezig is in de gratis versie. Net zoals bij Weebly zijn de templates niet heel erg professioneel en zijn de mogelijkheden om die te wijzigen (zonder de code aan te passen) vrij beperkt. Ook de ‘drag & drop’-functies mochten naar onze mening wat uitgebreider zijn. Toch is Jimdo zeker het proberen waard.

Wilt u geen geld spenderen aan de bouw van een website, dan zijn Weebly en Jimdo zeker het overwegen waard. Heeft u professionele sjablonen nodig, dan is Wix een aanrader.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01