INTERIEUR - 30.09.2016

Gezonde kost bestellen in licht restaurant

Amerikaans onderzoek werpt licht op uw zaak. Ja, het kan niet stuk met de onderzoeken, maar gasten gedragen zich blijkbaar anders in helder verlichte restaurants dan in slecht verlichte restaurants. De onderzoekresultaten van professor Brian Wansink (Cornell University) werden gepubliceerd in het Journal of Marketing Research. Licht lijkt gezonder dan donker. De belangrijkste bevindingen op een rijtje:

  • in helder verlichte restaurants zijn de gasten alerter, zij letten beter op hetgeen zij bestellen;
  • in helder verlichte restaurants bestelt 16-24% gezonder eten (vis, wit vlees, groenten, enz.);
  • in donkere restaurants is men eerder geneigd om ongezondere producten te bestellen (gefrituurde producten, rood vlees, enz.);
  • in donkere restaurants bestelt men bovendien 39% calorierijker eten.

Gevolgtrekking? In donkere restaurants bestelt men weliswaar minder gezond eten, maar eet men wel langzamer, bestelt men meer en eet men toch minder. Dat kan weer meer omzet opleveren. De wijze waarop u uw restaurant verlicht, heeft dus niet alleen een effect op de sfeer en ambiance die u wilt creëren. Goed om te weten.

Met de verlichting bepaalt u niet alleen de sfeer in uw restaurant. Als het donker is, bestelt men 39% calorierijker eten, dus vaak ongezonder eten, aldus het Amerikaans onderzoek.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01