WEBDIENSTEN - ONLINE OPSLAG - 08.09.2020

Dropbox blijft vernieuwen

De coronacrisis heeft clouddiensten een flinke boost gegeven. De opslagdienst Dropbox blijft intussen regelmatig nieuwe functies lanceren. Welke nieuwigheden zijn mogelijk interessant voor u?

Wachtwoordmanager

Wachtwoordmanagers, zoals LastPass of 1Password, bewaren al uw wachtwoorden in een beveiligde kluis. Een soortgelijke maar minder bekende tool is Valt. Deze kwam vorig jaar in handen van Dropbox en daardoor heeft deze laatste nu een eigen, geĂŻntegreerde wachtwoordmanager: Dropbox Passwords ( https://bit.ly/3jvkUEl ). Hierin kunt u al uw wachtwoorden voor websites en internetdiensten opslaan en beheren binnen een beveiligde Dropbox-omgeving. Ze zijn dan beschikbaar op alle gelinkte toestellen (Windows, Mac, iOS en Android). Let op. Dropbox Passwords is alleen beschikbaar voor betalende Plus- en Professional-gebruikers ( https://bit.ly/32DCNdf ).

Kluis voor gevoelige documenten

Ook nieuw is Dropbox Vault ( https://bit.ly/3lCGvwG ), een beveiligde kluis binnen uw Dropbox-account, waarin u gevoelige documenten kunt opslaan. De ruimte beveiligt u met een afzonderlijke zescijferige pincode. Dropbox versleutelt de inhoud bij het up- en downloaden, alsook bij het bewaren op zijn servers. Nuttig is ook dat u de Vault tijdelijk kunt delen met een vertrouwenspersoon. Deze is weliswaar alleen beschikbaar binnen Dropbox Plus.

Automatische computerback-up

Dropbox lanceerde onlangs ook een automatische computerback‑up ( https://bit.ly/3lsLAHL ) voor zelfgekozen mappen. Alle wijzigingen die u in die folders of in Dropbox aanbrengt, worden continu met elkaar gesynchroniseerd. De functie laat u ook verwijderde en oude versies van bestanden terugzetten. Ze is beschikbaar binnen alle (ook gratis) Dropbox-abonnementen.

Elektronisch ondertekenen

HelloSign, de bekende oplossing voor digitale handtekeningen, werd vorig jaar eveneens eigendom van Dropbox. Dankzij de recente integratie tussen beide tools kunt u nu rechtstreeks documenten ondertekenen, verzenden en ontvangen vanuit Dropbox. Dat kan binnen elke abonnementsformule. U vindt deze functie terug in de linkerzijbalk op Dropbox.com. Op https://bit.ly/2DeAYuF vindt u een handleiding.

Betrouwbare apps op Ă©Ă©n plek

In diezelfde linkerzijbalk treft u sinds kort ook een link naar het App Center ( https://www.dropbox.com/apps ) aan. Dropbox heeft deze verzamelplek in het leven geroepen om u gemakkelijker betrouwbare third-party apps die samenwerken met Dropbox te laten terugvinden. U zoekt hier op trefwoord of binnen de verschillende categorieën. Doorklikken op een app laat u meteen toe de integratie met Dropbox op poten te zetten.

Familie-abonnement

Dropbox test momenteel een Family-plan ( https://bit.ly/3lxNVBc ) bij een beperkt aantal gebruikers. Deze formule laat tot zes gezinsleden een opslagruimte van 2 TB verdelen. Ze hebben ook elk hun eigen account en persoonlijke werkruimte en kunnen makkelijk gedeelde spaces aanmaken. U zult hiervoor wel meer dan € 200 per jaar moeten ophoesten.

Gebruik de nieuwe computerback-upfunctie van Dropbox om wijzigingen in mappen automatisch te synchroniseren. De functie laat u ook verwijderde en oude versies van bestanden terugzetten. Deze is beschikbaar binnen elk Dropbox-abonnement.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01