GOED OM TE WETEN - 21.06.2005

Onbelaste OV-Jaarkaart

Waar gaat het om? Op 24 mei jl. heeft de staatssecretaris een wetsvoorstel aangekondigd. Op basis hiervan mag u uw werknemer bij wegwerkzaamheden een onbelaste OV-Jaarkaart geven, naast de normale reiskostenvergoeding.

Wetsvoorstel. Als uw werknemer straks een OV-kaart krijgt, zou zijn huidige reiskostenvergoeding moeten stoppen. En dat gedurende een pe­rio­­de van ongeveer drie maanden. Om te voorkomen dat werkgevers te ma­­ken krijgen met aanzienlijke extra administratieve lasten, heeft de staats­­­secretaris van Financiën in een Besluit het nieuwe wetsvoorstel aan­­­gekondigd. Tip. Op basis van dat Besluit mag de normale reiskosten­ve­rgoeding onbelast worden doorbetaald, naast de tijdelijke OV-kaart. Let op. Het Besluit ziet alleen op het gebruik van de OV-kaart in Amsterdam-Zuidoost vanaf 27 mei 2005 (Zuid-Oost-pas). Tip. Tóch kunt u hier uw voordeel al mee doen, als er bij u in de buurt wegwerkzaamheden zijn die het voor uw personeel lastig maken om met de auto naar het werk te ko­­men. In samenspraak met de (lokale) overheid en de bedrijven bij u in de buurt kunt u een plan ontwikkelen om uw personeel zonder fiscale heisa en fileproblemen op het werk te krijgen.

In samenspraak met de (lokale) overheid en de bedrijven bij u in de buurt, kunt u een plan ontwikkelen om uw personeel zonder fiscale heisa en file­problemen op het werk te krijgen.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01