No cure, no pay. Waar doen ze het toch van?
Vervelende post. De ontvangst van de WOZ-beschikking is voor velen een bron van irritatie. Bezwaar maken kost echter tijd en soms ook geld, zeker als u een adviseur of een taxateur moet inschakelen.
Niet moeilijk. Bezwaar maken tegen de WOZ-beschikking is niet moeilijk. Vaak kunt u zelfs digitaal bezwaar maken via de website van uw gemeente. Als u echter op zoek moet naar (extra) gegevens of als u een taxatierapport nodig heeft om uw bezwaren te onderbouwen, kunt u het niet alleen af. U wilt de kosten echter wel graag in de hand houden.
No cure, no pay. Er zijn in WOZ-land steeds meer adviseurs die in deze behoefte voorzien en die hun diensten aanbieden op no-cure-no-pay-basis. De adviseur voert de procedure voor u en uw kosten blijven beperkt tot het bedrag dat aan kosten voor rechtsbijstand wordt toegekend. Dit betekent dat, ongeacht de vraag of u nu wint of verliest, er voor u geen kosten aan de procedure verbonden zijn. Uw ‘raadsman’ zal extra zijn best doen, hij krijgt immers alleen betaald als hij de procedure voor u wint!
Niet altijd de beste weg. Het is niet altijd verstandig een no-cure-no-pay-afspraak te maken. Bijvoorbeeld bij ingewikkelder zaken. In dat geval moet u óf zelf aan de bak óf iemand in de arm nemen die u betaalt.
Wie? Uw ‘raadsman’ hoeft geen jurist te zijn. Ook voor een makelaar of taxateur die er zijn beroep van maakt rechtsbijstand te verlenen, kunt u een proceskostenvergoeding krijgen. In een WOZ-procedure is een makelaar of taxateur vaak de meest aangewezen ‘raadsman’.