Alle domeinen

2013 - Maart

FACTUUR - 28.03.2013

Maak het uzelf niet onnodig lastig met factureren

Onder bepaalde voorwaarden mag u volstaan met het op uw factuur vermelden van een beperkte hoeveelheid gegevens. In sommige gevallen hoeft u zelfs geen factuur uit te reiken. Hoe gaat u hiermee in de praktijk handig om?

MEEWERKENDE PARTNER - 28.03.2013

Meewerkaftrek bij lage winst nog voordeliger!

Als uw vrouw of partner meewerkt in de zaak, kunt u hiermee rekening houden via de meewerkaftrek of de arbeidsbeloning. Hoe doet u dat zo gunstig mogelijk?

AFSCHRIJVEN - TOESLAGEN - 28.03.2013

50% afschrijven op investeringen 2013. Zin of onzin?

Staatssecretaris Weekers kondigde in een nieuwsbericht van 1 maart 2013 aan dat op investeringen 2013 50% ineens mag worden afgeschreven. Welke voor- en nadelen zijn er? Of krijgt u alleen maar een sigaar uit eigen doos?

RECHT - 28.03.2013

Profiteer van de nieuwe aanbestedingsregels!

Op 1 april a.s. treedt de nieuwe Aanbestedingswet in werking. De wijzigingen moeten de kansen van zzp’ers en MKB’ers op het krijgen van overheidsopdrachten vergroten. Wat verandert er en hoe kunt u daar uw voordeel mee doen?

VERZEKERINGEN - INCASSO - 28.03.2013

Kan ik me verzekeren tegen wanbetalers?

Als ondernemer neemt u risico’s, dat hoort nu eenmaal bij ondernemerschap. Één daarvan is het risico dat klanten u niet (of te laat) betalen. Dat brengt nu menig bedrijf in de problemen. Wat te doen? Kunt u dit risico verzekeren?

BELEGGEN - 28.03.2013

Op zoek naar rendement binnen de categorie obligaties!

De afgelopen weken werd de rentevergoeding op spaarrekeningen nóg verder verlaagd. Van oudsher vormen obligaties een goed alternatief. Welke obligaties leveren meer rendement op dan spaargeld? Zijn de risico’s te overzien?

SOFTWARE - BROWSER - 21.03.2013

Eindelijk IE 10 voor Windows 7


EIGEN WEBSITE - SITEANALYSE - 21.03.2013

Hoe ziet Google uw site?


SOFTWARE - MUZIEK - 21.03.2013

Zo deelt u muziek in iTunes of Windows Media Player

Met een draadloos netwerk kunt u gemakkelijk muziek streamen en zo beschik­baar maken in meerdere ruimtes, bv. thuis, in uw winkel, wachtzaal, werkplaats, ... Maar hoe doet u dat precies in iTunes en Windows Media Player?

WEBDIENSTEN - ONLINE COMMUNITY’S - 21.03.2013

Kortstondig foto’s en filmpjes delen

Als u foto’s of video’s deelt met vrienden, loopt u het risico dat die verder gaan circuleren dan u eigenlijk wilt. Met bepaalde apps kunt u foto’s en video’s versturen die maar één keer door de ontvanger bekeken kunnen worden.

EIGEN WEBSITE - WEBWINKEL - 21.03.2013

Zo bouwt u een webwinkel

Overweegt u om zelf uw producten te gaan verkopen via internet? Wij testten twee clouddiensten uit die u daarbij kunnen helpen: GetShop en Volusion.

BEVEILIGING - WACHTWOORDEN - 21.03.2013

Bescherm uzelf tegen een keylogger

U gebruikt alleen sterke wachtwoorden, die verschillend zijn voor iedere site? Prima, maar dan nog loopt u misschien gevaar, want een ‘keylogger’ kan die onderscheppen. Hoe beschermt u zich daartegen?

SOFTWARE - ZOEKEN - 21.03.2013

Efficiënt zoeken op uw eigen computer

Snel een bestand vinden op uw eigen pc? Met de ingebouwde zoek­mogelijk­heden lukt dat wel, maar het kan altijd beter. Wat zijn de alternatieven?

ZAKELIJK - WEBDIENSTEN - 21.03.2013

Piktochart: zeg het met beelden

Een beeld zegt meer dan duizend woorden: het is een cliché, maar het is wel zo. Piktochart wil u alvast helpen met het maken van mooie, verhelderende infographics (informatieve illustraties). Wij testten deze cloudtool voor u uit.

E-MAIL - SPAM - 21.03.2013

Minder spam in vijf stappen

Heeft u nog altijd last van spam in uw mailbox? Met ons vijfstappenplan komt u van die ongewenste mails af.

WEBDIENSTEN - ONLINERUIMTE - 21.03.2013

‘Dropbox for Teams’ wordt uitgebreider

U kent Dropbox als de handige onlinedienst waarmee u bestanden kunt uitwisselen tussen verschillende apparaten en delen met andere gebruikers. Sinds kort focust deze speler zich ook meer op bedrijven. Interessant voor u?

VERVOER - KAARTEN & ROUTES - 21.03.2013

Haal meer uit Google Maps dan u denkt

Google Maps is en blijft de veelzijdigste kaartendienst, niet alleen op uw computer, maar ook op uw smartphone of tablet. We geven enkele tips om nog meer uit de website en de app te halen.

ZAKELIJK - KLANTENSERVICE - 21.03.2013

Klantenservice via sociale media

Klanten willen ook via sociale media zoals Twitter en Facebook geholpen worden met vragen. Dit vraagt van u slechts een kleine investering, maar wel wat kennis.

SOFTWARE - WINDOWS - 21.03.2013

De beste boot disks voor uw pc

Als uw pc goed werkt, heeft u wellicht nooit van een ‘boot disk’ gehoord. Maar zo’n boot disk kan erg handig zijn als uw computer niet meer (goed) opstart. Hoe maakt u zo’n boot disk en welke software heeft u nodig?

BTW - 21.03.2013

Levering van bouwterrein of van onbebouwde grond?

Een recente uitspraak van het Europese Hof van Justitie heeft flink wat stof doen opwaaien met betrekking tot de levering van een bouwterrein of van onbebouwde grond. Dit onderscheid is van belang voor de btw. Hoe zit dat?

NOTARIS - 21.03.2013

Opheffen van erfdienstbaarheden

Als de notaris de akte van levering voorbereidt, blijkt nogal eens dat er beperkte rechten (zoals een erfdienstbaarheid) op het perceel rusten. De notaris heeft dan een zorgplicht om de koper te informeren. Wat speelt er in de praktijk?

IN DE KIJKER - 21.03.2013

Beroepsmogelijkheden ingeperkt

Op 1 januari 2013 is door een wetswijziging het aantal gronden waarop beroep ingesteld kan worden tegen bijvoorbeeld een aan de buurman verleende omgevingsvergunning, ingeperkt. Wat kan er nog wel en wat niet meer?

VERKOOP - 21.03.2013

Dan werk ik toch niet mee aan de verkoop ...

U bemiddelt bij de verkoop van een appartement van een gescheiden stel. Omdat de man geen alimentatie betaalt, wil de vrouw niet meewerken aan de verkoop van het appartement. Kan de verkoop nu geen doorgang vinden?

UW RAADSMAN - 21.03.2013

Gebrek aan kennis is een zegen!

Als een particulier een pand aankoopt en met een mooie winst doorverkoopt, komt de vraag aan de orde of deze winst moet worden belast. In een recente procedure bij de Rechtbank in Haarlem speelde deze vraag (weer eens).

WONINGHUUR - 21.03.2013

Een inwonend kind wil huurder worden

Het komt regelmatig voor dat kinderen van huurders willen worden aangemerkt als medehuurder. Als de ouders dan later de woning verlaten of overlijden, wordt het kind automatisch hoofdhuurder. Kan de verhuurder dit voorkomen?

BTW - 21.03.2013

Laag btw-tarief renovatie en herstel

Zoals bekend, geldt met ingang van 1 maart 2013 voor renovatie en herstel van woningen het verlaagde btw-tarief. In dit artikel leest u hoe dit nu exact werkt.

BELASTINGDIENST - 20.03.2013

Registratie van akten bij de fiscus


WOZ - 20.03.2013

Lagere waardering, minder inkomstenbelasting

In het begin van het jaar stellen gemeenten de WOZ-waarde van uw eigen woning vast. Hierover ontstaat regelmatig ophef. Ook voor woningen die u vanuit privé verhuurt, speelt de WOZ-waarde een belangrijke rol. Hoe zit dit precies?

AFTREKPOST - 20.03.2013

In 2013 wéér sneller afschrijven!

Om ondernemersland sneller in het zadel te helpen, gaat het kabinet ondernemers sneller laten afschrijven. Wat betekent dit en wat is voor u het voordeel? En waarmee moet u nu al rekening houden?

ERFBELASTING - 20.03.2013

Samenlevingscontract, fiscale en financiële voordelen

Als samenwoners elkaar bij testament tot erfgenaam hebben benoemd, gelden er speciale vrijstellingen voor de te betalen erfbelasting. Wat moet u regelen? Hoe kan dat nu zowel pensioenvoordeel als erfrechtvoordeel opleveren?

AUTO VAN DE ZAAK - 20.03.2013

Wie moet het privégebruik auto bewijzen?

Als de zakenauto aan uzelf of aan een van uw werknemers ter beschikking staat, heeft men met de bekende bijtelling te maken. Maar wat als de auto’s niet ter beschikking staan? Waar ligt dan de bewijslast? Wat vond de rechter?

BTW - CORRECTIE - 20.03.2013

Privégebruik woon-/werkpand?

Zoals bekend, is per 1 oktober 2012 het reguliere btw-tarief verhoogd van 19 naar 21%. Dit heeft ook gevolgen voor de correctie van het privégebruik van een woon-/werkpand waarvoor in het verleden alle btw is teruggevraagd.

WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 20.03.2013

Belastingrente komt eraan …

Het is weer tijd om de belastingaangiften in te dienen over het jaar 2012. Daarbij kunt u nu voor het eerst te maken krijgen met belastingrente. Hoe zit dat?

BTW - INCASSO - 20.03.2013

Betalingstermijnen wettelijk vastgelegd

Als uw afnemer niet betaalt, heeft dat ook voor de btw vervelende gevolgen. Sinds kort wordt u door de wetgever een handje geholpen bij het (tijdig) incasseren van facturen. Er zijn namelijk nieuwe regels voor betalingstermijnen.

INKOMSTENBELASTING - 20.03.2013

Wat met het saldo van de spaarloonregeling?


LOONHEFFING - 20.03.2013

Hoe zit dat met de crisisheffing?

Zoals u weet, kwam de overheid met de crisisheffing op de proppen. Nou zullen uw werknemers niet snel zo’n inkomen genieten, maar wanneer dat wel zo is: wat dan?

REGLEMENTEN - 20.03.2013

Facebook is privé, dus bemoei je er niet mee!

Stel dat u op Facebook foto’s van uw werknemer ziet staan die volgens u écht niet door de beugel kunnen. Zeker niet met het oog op zijn collega’s én op uw klanten. Kunt u hem dwingen die foto’s te verwijderen?

UITLENEN PERSONEEL - 20.03.2013

Niet registreren in geval van gesloten beurzen


PERSONEELSBELEID - 20.03.2013

De vijf mythes rond introductie

Iedere medewerker voelt zich onwennig en onzeker op de eerste werkdag bij een nieuwe werkgever. Het inwerken van nieuwe medewerkers is dan ook belangrijk. Hoe doet u dat zo goed mogelijk? En wat zijn dan die vijf mythes?

ONTSLAG - 20.03.2013

Betaal me dat maar ...

Als u een werknemer op staande voet heeft moeten ontslaan, kunt u daardoor schade lijden. U kunt deze schade soms (deels) op de werknemer verhalen. Welke mogelijkheden zijn daarvoor? Hoe pakt dat in de praktijk uit?

ZIEKTE & RE-INTEGRATIE - 20.03.2013

Hij wordt niet meer beter en komt niet meer terug

De vooruitzichten van uw zieke werknemer zijn slecht. Hij zal niet meer herstellen en er is geen kans dat hij nog kan werken. Bent u verplicht zijn loon te betalen of kan hij een uitkering krijgen?

FLEXIBELE ARBEID - 20.03.2013

Geen werk voor oproepkracht? Dan houdt het op!

Als u geen werk meer heeft voor uw oproepkracht, roept u die gewoon niet meer op. Klaar! U heeft toch geen verplichtingen meer jegens een oproepkracht? Hoe zit dat precies?

ZZP - 20.03.2013

Een assistente zonder rompslomp?

Als werkgever zit u er niet altijd op te wachten om een werknemer in (vaste) dienst te nemen. Kunt u dit ook op een andere manier regelen?

VERZEKERINGEN - 15.03.2013

Waarop te letten bij het afsluiten van uw AOV?

Als zelfstandig (para)medisch ondernemer zijn de inkomensgevolgen groot als u (tijdelijk) niet meer kunt werken. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) kan dan helpen. Aan welke voorwaarden moet u dan zeker aandacht besteden?

BTW - 15.03.2013

Lagere btw voor herstel en renovatie woningen

In het zgn. ‘woonakkoord’ is afgesproken dat de btw op arbeid voor herstel en renovatie van woningen tijdelijk wordt verlaagd. Daarnaast worden enkele specifieke kosten onder het verlaagde tarief gebracht. Wat betekent dat voor u?

PERSONEEL - 15.03.2013

Op mijn leeftijd geen bereikbaarheidsdiensten meer ...

We vertellen u vast niets nieuws: als werkgever mag u geen onderscheid maken op grond van leeftijd. Maar wat nu als de cao zegt dat werknemers boven een zekere leeftijd geen nachtdiensten meer hoeven te draaien? Mag dat dan wel?

PRAKTIJKWINST - 15.03.2013

Waardedrukkend effect door zelfbewoning praktijkpand

U oefent uw praktijk uit in een woon-/praktijkpand dat u geheel tot uw ondernemingsvermogen rekent. De pensioendatum komt in zicht en u verplaatst de praktijk naar elders. Hoe rekent u af met de fiscus?

RECHT - 15.03.2013

In sneltreinvaart naar een oplossing

Fyra krijgt van de NS 3 maanden om de problemen op te lossen! Wat nu als uw nieuwe behandelstoel niet goed werkt, moet u dan ook 3 maanden wachten?

BELASTINGCONTROLE - 15.03.2013

Controlethema inkomstenbelasting 2012


BELASTINGAANGIFTE - 15.03.2013

Vooraf ingevulde aangifte steeds vollediger


GEZONDHEIDSRECHT - 15.03.2013

Wetsvoorstel cliëntenrechten zorg van de baan! 

Onlangs werd door het ministerie bekendgemaakt dat de Wet cliëntenrechten zorg (Wcz)niet doorgaat. De wet zou vijf verouderde wetten moeten vervangen. Wat betekent dat voor u? En wat is de stand van zaken rondom LSP en EPD?

HORECA-CAO - 13.03.2013

Logiesverstrekker: nachttoeslag?


AFTREKPOST - 13.03.2013

Wat zijn úw vervoerskosten bij ziekte?

Als u vanwege een ziekte of (tijdelijke) handicap meer kosten voor vervoer maakt dan vergelijkbare personen die niet ziek zijn, kunt u de extra kosten aftrekken. Maar hoe berekent u die extra aftrek? Wat zei de rechter daar laatst over?

PERSONEEL - 13.03.2013

De kok eens even op de vingers tikken?

Als medewerkers doen wat hun uitkomt, is de kiem voor fouten, minder kwaliteit en dus voor conflicten gelegd. Tijd dus om een correctiegesprek te voeren! Wat kunt u daarbij leren van professionals? Hoe pakt u dat goed aan?

WET- EN REGELGEVING - 13.03.2013

RSIN op uw inschrijving Kamer van Koophandel?

Aan nieuwe rechtspersonen of samenwerkingsverbanden die zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel, wordt, naast een KvK-nummer, een zogenoemd ‘RSIN’ toegekend. Een collega van u vroeg zich af wat die daar mee moest?

ONDERHOUD - BTW - 13.03.2013

Met 6% btw is schilderen en stukadoren makkelijker

Hoe is het sinds 1 januari voor schilderen en stukadoren van woningen van min. twee jaar oud makkelijker om het verlaagde btw-tarief van 6% in plaats van dat van 21% te gebruiken? Voor welk schilder- en stukadoorswerk geldt dit dan?

AFTREKPOST - 13.03.2013

Is de ‘hond van de zaak’ aftrekbaar?

Als u voor uw horecabedrijf een (waak)hond aanschaft, kunt u de kosten daarvan ten laste van de winst brengen. Er zijn echter uitzonderingen. Daarom ligt kosten­aftrek niet altijd zo voor de hand. Wat zorgt ervoor dat de fiscus niet gaat blaffen?

INKOMSTENBELASTING - 13.03.2013

Extra belastingvoordeel door middeling, iets voor u?

Bij het indienen van uw aangifte inkomstenbelasting doet ook u natuurlijk uw best om zo min mogelijk belasting te hoeven betalen. Na ontvangst van de ­definitieve aanslag, lijkt de zaak daarmee afgehandeld. Of toch niet?

FACTUUR - 13.03.2013

Betalingstermijn aangepast?

Op 16 maart 2013 ging de wetgeving inzake bestrijding van betalingsachterstand bij handelstransacties in. Wat betekent dit voor u als horecaondernemer?

CONTRACT - 13.03.2013

Oppassen voor boete bij te late overdracht woning!

In elke koopovereenkomst staat een boetebeding voor een te late overdracht van het gekochte. Heeft de verkoper altijd recht op die boete? Waar moet u rekening mee houden? Wat heeft de rechter hier nu over beslist?

AANSPRAKELIJKHEID - 13.03.2013

Geen vraag naar dure appartementen, wiens risico?

Investeringen in bouwgrond kunnen in de huidige markt behoorlijk verliesgevend zijn. Kan een bouwgrondkoper zich achteraf dan op ‘dwaling’ beroepen? Dus dat hij bij juiste informatie nooit getekend zou hebben? Wat is er nu beslist?

RECHT VAN DE BOUW - 13.03.2013

Hoe nu geen risico’s met slechte offertebeschrijvingen?

Slechte omschrijvingen in offertes en/of opdrachtbevestigingen kunnen veel risico’s met zich meebrengen. Hoe kunt u geschillen met uw klanten voorkomen? Wat te doen om de bouwzaken op orde te hebben?

AUTO - 13.03.2013

Rittenregistratie, betaalt de fiscus mee?

Het vermijden van de bijtelling en het declareren van zakelijke kilometers wordt een stuk eenvoudiger met elektronische hulpmiddelen. Wat betaalt de fiscus daaraan mee en wat is daarbij bepalend?

RECHT - 13.03.2013

Extreme betalingstermijn verleden tijd

Sinds 16 maart jl. gelden er nieuwe wettelijke spel­regels inzake betaaltermijnen. Voor welke onder­nemers heeft dat gevolgen? Wat staat u te doen?

AANGIFTE - 13.03.2013

Service en controlepunten Belastingdienst!

Ook dit jaar krijgen bepaalde thema’s in de aangiftecampagne weer extra aandacht van de fiscus. Maar behalve aan controle doet de Belastingdienst nu ook aan service! Geen gekke gedachte trouwens. Wat moet u nu dus weten?

BTW - 13.03.2013

Nieuw Besluit 6% btw


AANGIFTE - 13.03.2013

Vooraf ingevulde aangifte breekt nu door!

De vooraf ingevulde aangifte inkomstenbelasting bestond al langer, maar breekt nu echt door. Dit jaar zal de fiscus voor ruim 4 miljoen mensen de aangifte 2012 grotendeels vooraf invullen. Wat gaan ze voor u doen? Waar moet u op letten?

AANSPRAKELIJKHEID - 13.03.2013

Je bent zélf verantwoordelijk voor die laptop

Stel de laptop van het bedrijf wordt, tijdens de vrijdagmiddagborrel, bij een werknemer uit de auto gestolen. Daar bent u dan mooi klaar mee … Wie draait er op voor de kosten? En hoe kunt u uw werkgeversaansprakelijkheid inperken?

CONCURRENTIEBEDING - 13.03.2013

Een Laaf is geen spaarproduct

Een werknemer begon als manager van Laaf-tuinkabouters en eindigde als directeur voor spaar- en promotieconcepten. Wat nu met het concurrentiebeding?

VERGOEDINGEN - 13.03.2013

Arbo- en ziektekosten van uw werknemer vergoeden?

We ontvingen de hiernavolgende lezersvraag. Vroeger was het mogelijk om fiscaalvriendelijk ziektekosten voor mijn werknemer te betalen. Kan dat nog steeds? Goede vraag! Lees verder.

FUNCTIONEREN - 13.03.2013

Opbouwende kritiek moet kunnen

Meewerkend voorman Jos geeft zijn collega Jennifer regelmatig feedback. Jennifer vindt dat maar moeilijk. Uiteindelijk wordt hierdoor de arbeidsrelatie verstoord. En nu? U mag als werkgever toch wel kritisch zijn?

ARBEIDSVOORWAARDEN - 13.03.2013

Betalen naar prestatie …, mag dat ook?

Het staat volop in de belangstelling: om te voorkomen dat u werknemers moet ontslaan, kunnen alle werknemers wel een deel van hun loon inleveren. Hoe zit dat als u het loon wilt verlagen? Kan dit een oplossing voor úw bedrijf zijn?

VAKANTIE & VERLOF - 13.03.2013

Niet allemaal tegelijk!

In veel bedrijven levert de vakantieplanning ieder jaar weer gedoe op. Als veel werknemers rekening moeten houden met de school- of de bouwvakvakantie, geeft dat veel discussie (behalve als uw bedrijf dan gesloten is). Hoe zit dit?

EINDE ARBEIDSOVEREENKOMST - 13.03.2013

Wat nu met uw ‘oude’ pensioenbeding?

In veel arbeidsovereenkomsten en cao’s staat nog steeds dat de arbeidsovereenkomst eindigt als de werknemer 65 wordt. Dat geeft problemen nu de AOW-leeftijd is verhoogd. Wat zei staatssecretaris Klijnsma daar onlangs over?

VERGUNNING - 13.03.2013

Gemeente teruggefloten door de rechter

Als de aanvrager van een bouwvergunning zijn perceel verkoopt, heeft hij daar dan automatisch geen belang meer bij? Mag de vergunning dan worden geweigerd omdat de overdracht niet aan de gemeente is meegedeeld?

GEBOUW EN GROND - 13.03.2013

Status plattelandswoning voor bedrijfswoning?

Heeft u een agrarisch bedrijf met een bedrijfswoning? Wordt deze bedrijfswoning nu of in de toekomst bewoond door een burger? Dan is de status plattelandswoning voor uw bedrijfswoning misschien een goede oplossing. Hoe zit dit nu?

BURENRECHT - 13.03.2013

Buurmans betonpad gebruiken of toch via eigen grond?

Een landbouwer heeft een perceel landbouwgrond gekocht. Via de openbare weg is dit perceel niet direct bereikbaar. Dus is er een recht van erfdienstbaarheid gevestigd ten laste van het perceel van zijn buurman. Wat is er nu beslist?

DEROGATIE - 13.03.2013

Gebruiksnormenoverschrijding?

Wat heeft de minister nu wettelijk geregeld over het voldoen aan de gebruiksnormen als derogatievoorwaarde? Wat moet u nu weten?

AUTO - 13.03.2013

Vieze auto niet te smerig voor fiscale bijtelling?

Zoals bekend, wil de fiscus bij een auto ‘van de zaak’ die ook privé wordt gebruikt, in principe 25% van de oorspronkelijke catalogusprijs bij het inkomen tellen en belasten. Wat speelde er bij een loon-/veehouderijbedrijf over een ‘te vieze auto’?

GECOMBINEERDE OPGAVE - 13.03.2013

Oppervlakte altijd meten in ‘platte’ vlak


DIER EN RECHT - 13.03.2013

Paard en landbouwvrijstelling, lastige combinatie!

De bekende landbouwvrijstelling geldt enkel voor landbouwbedrijven. En zo’n landbouwbedrijf moet dan de grond ook nog agrarisch exploiteren. Wanneer is dat het geval? Hoe won de aanhouder hierover een rechtszaak?

IN DE PIJPLIJN - 13.03.2013

Nog meer bezuinigingen!


UITSMIJTER - 13.03.2013

Bezwaar tegen crisisheffing?


AANGIFTE - 13.03.2013

Aangifte doen? Altijd!

Stel, men heeft nog niet alle gegevens binnen om aangifte te doen. Is dat een goed excuus richting fiscus als die zegt dat er niet tijdig aangifte is gedaan? Wat overkwam een accountant en wat vond de rechter? Hoe voorkomt u gedoe?

AUTO VAN DE ZAAK - 13.03.2013

Golfen, zakelijk of niet?

Veel ondernemers golfen. Vaak worden de kosten van golfen als zakelijke kosten opgevoerd. In een recente uitspraak van het Hof ’s-Hertogenbosch kwam de kwalificatie van de voor het golfen gemaakte kilometers aan de orde.

BTW - 13.03.2013

Pas op met betalingsregeling

Het komt de laatste tijd helaas geregeld voor dat bedrijven hun rekeningen niet kunnen betalen. Schuldeisers kunnen dan tegen finale kwijting akkoord gaan met betaling van een deel van hun facturen. Hoe zit het dan met de btw?

SUCCESSIEPLANNING - 13.03.2013

Nu een fiscaal gunstige schenking op papier?

De schenking op papier is steeds meer in het nieuws. Wat houdt zo’n schenking nu in? Wanneer is zo’n schenking handig? Wat is het fiscaal gunstige effect? Wat zijn daarvoor nu de voorwaarden?

FISCOTIP - 13.03.2013

Met schenking hypotheek aflossen

Stel dat een van uw kinderen, jonger dan 40 jaar, als starter op de huizenmarkt in 2013 een eigen woning gaat kopen. Om de maandelijkse lasten beperkt te houden, wilt u bijspringen. Hoe doet u dat fiscaal slim?

PENSIOEN - 13.03.2013

Alsnog pensioen over uw arbeidsverleden?

Veel ondernemers hebben voorafgaand aan het starten van hun eigen onderneming eerst in loondienst gewerkt. Maar wist u dat deze oude dienstjaren u extra pensioen uit uw BV kunnen opleveren? Hoe werkt dit dan precies?

BTW - 13.03.2013

Lage btw voor herstel en renovatie

Per 1 maart 2013 is de btw op herstel en renovatie van woningen en enkele specifieke kosten tijdelijk verlaagd naar 6%. Wat betekent dat voor u?

BTW - EIGEN WONING - 13.03.2013

Btw verbouwing woning naar 6%


Cookiebeleid