Alle domeinen

2013 - Juli

ZIEKTE & RE-INTEGRATIE - 01.07.2013

Alleen de dokter bepaalt of je ziek bent

Werkgever Pieters vindt dat zijn werkneemster Inge niet echt ziek is en dat zij de volgende dag wel weer kan werken. Inge vindt dat zij écht ziek is en bovendien heeft zij nog geen bedrijfsarts gezien. Wie bepaalt er of een werknemer ziek is?

WERVING EN SELECTIE - 01.07.2013

Wat moet en wat mag u vragen aan een sollicitant?

Een sollicitant moet bij een sollicitatie uit zichzelf alles melden wat belangrijk is voor het vervullen van de functie. Als werkgever heeft u echter ook een eigen onderzoeksplicht. Wat weegt dan zwaarder: informeren of onderzoeken?

VAKANTIE - 01.07.2013

Die dagen vervallen nu écht

De wettelijke verlofdagen die uw werknemer in 2012 heeft opgebouwd en die hij nog niet heeft opgenomen, vervallen op 1 juli 2013. Waar moet u op letten?

LOONHEFFING - 01.07.2013

Nog afdrachtvermindering onderwijs?


LOONHEFFING - 01.07.2013

Onterechte verzuimboete loonheffing, wat te doen?

Bij de betaling van loonheffingen is het erg belangrijk dat u een correct betalingskenmerk invoert. Een foutje is echter zo gemaakt en dan volgt er een aanslag met een betaalverzuimboete. En dat terwijl u wél tijdig betaald heeft. Wat dan?

PREMIES - 01.07.2013

Eigen risico dragen WGA

Vanaf 1 januari 2013 is de Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters in werking getreden. Tijd om na te denken of u eigenrisicodrager voor de WGA gaat worden.

PERSONEELSBELEID - 01.07.2013

Pak áán die werkdruk!

Minister Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) presenteerde onlangs cijfers uit de nieuwste ‘Arbobalans’ van TNO. Uit dit onderzoek blijkt dat ruim één op de acht werknemers last heeft van burn-outklachten. Hoe te voorkomen?

VAKANTIE - 01.07.2013

Hoezo op vakantie ... je bent toch ziek?!

De vakanties staan weer voor de deur. Uiteraard hoopt u dat uw werknemers na hun vakantie weer uitgerust aan het werk gaan. Hoe zit het echter als de werknemer ziek wordt op vakantie? Of als hij ziek is als hij op vakantie gaat?

Cookiebeleid