Alle domeinen

2013 - Augustus

AUTOBELASTINGEN - 28.08.2013

Eurovignet als u ‘zwaar’ de weg op gaat …

Als u een vrachtauto heeft, moet u naast motorrijtuigenbelasting ook belasting zware motorrijtuigen (bzm) betalen. Van uw kant wordt dan de nodige actie verwacht. Hoe doet u aangifte, wat kost bzm en hoe voorkomt u boetes?

SPAARREGELINGEN - 28.08.2013

Wat met spaarloontegoed?


BTW - 28.08.2013

Blijvende aandacht voor suppletie

Ondernemers die vóór 1 juni jl. een suppletieaangifte hebben ingediend voor oude btw-schulden, worden door de fiscus soepel behandeld. Wat na die datum?

AFTREKPOST - 28.08.2013

Zijn cursuskosten zakelijke kosten?

Als u scholingskosten maakt, zijn deze fiscaal aftrekbaar. U moet dan wel aannemelijk maken dat u met de opleiding inkomen wilde verwerven. Waar moet u dan op letten om ervoor te zorgen dat u de fiscale boot niet mist?

AUTO VAN DE ZAAK - 28.08.2013

Privéritten tijdens storingsdienst niet zakelijk!

De bijtelling voor de auto van de zaak is voor ondernemers en werknemers vaak een bron van ergernis. Zelfs mét een kilometeradministratie kan het fout gaan. Wat besliste de rechter onlangs over privéritten tijdens een storingsdienst?

HUWELIJK EN PARTNERSCHAP - 28.08.2013

Bedrijfsopvolging en soort huwelijk

Zoals bekend, kan er bij toepassing van de bedrijfsopvolgingsfaciliteiten in de erf- en schenkbelasting veel geld bespaard worden. Dit geldt ook als iemand een onderneming erft van zijn overleden echtgenoot. Hoe zit dat?

ZELFSTANDIGENAFTREK - 28.08.2013

Zelfstandigenaftrek, uren bijhouden wel nodig?

Voor een aantal ondernemersfaciliteiten in de inkomstenbelasting, zoals de zelfstandigenaftrek, de oudedagsreserve en de meewerkaftrek, geldt het urencriterium van 1.225 uur. Moet u daarvoor altijd een urenregistratie bijhouden?

VAR - 28.08.2013

Toekomst telt ook mee bij afgifte VAR

Als u een Verklaring arbeidsrelatie aanvraagt, moet u de actuele gegevens van uw bedrijf vermelden. Dat betekent echter niet dat wijzigingen na uw aanvraag niet meetellen. Wat te doen als de inspecteur hieraan toch voorbijgaat?

FISCALE WINST - 26.08.2013

Versneld afschrijven toch mogelijk

Nu de investeringen in 2013 sterk achterblijven, heeft de ministerraad onlangs besloten dat ondernemers in 2013 toch gebruik kunnen maken van een spe­­ciale willekeurige afschrijving. Hoe werkt dit precies?

AUTO - 26.08.2013

Welke echte fiscale voordelen aan de zeer zuinige auto?

De aanschaf van zeer zuinige auto’s met fiscaal voordeel heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen. Er is echter wel een aantal zaken waarop u goed moet letten. Leest u verder ... Hoe bent u fiscaal goed op weg?

IN DE PIJPLIJN - 26.08.2013

Hoge vrijstellingen Duits vermogen?


CONTROLE - 26.08.2013

Europese belastingdiensten willen elkaar informeren

Geld! Dat is wat de EU en de lidstaten nodig hebben. Reden om de strijd tegen belastingfraude en belastingontwijking aan te gaan. Toverwoord daarbij is ‘informatie-uitwisseling’. Maar is dat genoeg? Wat speelt er nu heel actueel?

PRIVÉ - 26.08.2013

Btw-ondernemer door zonnepanelen

Het Europese Hof heeft onlangs een belangrijke uitspraak gedaan over de teruggave van btw bij de aanschaf van zonnepanelen voor een woning. Hoe zit dat?

WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 26.08.2013

Mag uw inspecteur die aanslag wel opleggen?

Als een belastingaanslag wordt opgelegd, moet dat door een bevoegde inspecteur gebeuren. Recentelijk heeft de Hoge Raad een belangrijke uitspraak gedaan over de vraag wélke inspecteur een aanslag mag opleggen. Hoe zit dat?

FISCOTIP - 26.08.2013

Is het nog leuk in de BV?

Voor ondernemers met een hogere winst is een BV vaak aantrekkelijker dan een eenmanszaak. Hoe hebben de wijzigingen in de belastingheffing dit jaar echter uitgepakt voor ondernemers met een BV? Hoe aantrekkelijk is de BV nog?

ZORGVERZEKERING - 26.08.2013

Mogelijke teruggave premie Zorgverzekeringswet 2012

Om extra inkomsten voor de schatkist te genereren, is het maximale premie-inkomen in 2012 fors verhoogd. Volgens de rechter kan dit echter niet door de beugel. Wat speelt er? Wat kunt ú hiermee?

ONTSLAG - 23.08.2013

Rabo was op tijd met ontslag

Tijdens de Tour de France 2007 ontsloeg de Rabo-ploeg wielrenner Rasmussen op staande voet. Pas nú is duidelijk dat dat ontslag in orde was. Hoezo dan?

SUBSIDIE - 23.08.2013

Proefplaatsing verlengen?


ARBEIDSVOORWAARDEN - 23.08.2013

Loon inleveren, kan dat zomaar?

Uit een recent onderzoek bleek dat één op de drie werknemers bereid zou zijn om een deel van zijn salaris in te leveren om het bedrijf te redden. Kunt u, als de nood aan de man komt, van uw werknemers eisen dat zij loon inleveren?

LOONHEFFING - 23.08.2013

Fiscaal leuk meebetalen aan studie kinderen werknemers?

Veel van uw werknemers hebben schoolgaande kinderen. Een flinke kostenpost meestal. Dus fiscaal voordeel voor de werknemer is dan mooi meegenomen, zeker nu het dure schooljaar weer begint. Hoe werkt dat?

COMMUNICATIE - 23.08.2013

Hoe brengt u slecht nieuws het best?

Het is nauwelijks mogelijk om op een positieve manier aan een goedwillende en enthousiaste medewerker te vertellen dat hij, door de slechte jaarcijfers, ontslagen wordt. Hoe reageert u op de emoties van een ontslagen medewerker?

ARBEIDSTIJDEN - 23.08.2013

Moet (winkel)personeel op zondag beschikbaar zijn?

De nieuwe Winkeltijdenwet geeft ruimte voor meer koopzondagen per jaar. Kunt u dan ook uw medewerkers verplichten om op zondag te werken? En moet u dan een toeslag betalen? Wij zetten de mogelijkheden voor u op een rij.

AANSPRAKELIJKHEID - 23.08.2013

Voorkom aansprakelijkheid voor ongevallen

Terwijl werknemer Roy het machinepark van werkgever Omega aan het onderhouden is, valt hij in een machine en verliest zijn been. Roy stelt Omega aansprakelijk voor zijn schade. Had Omega aansprakelijkheid kunnen voorkomen?

PREMIE WGA - 23.08.2013

Controleer altijd de WIA-beschikking van het UWV

Wanneer het UWV vindt dat uw medewerker volledig arbeidsongeschikt is, is het belangrijk om te weten of hij een volledige WGA-uitkering gaat ontvangen of een IVA-uitkering. Waarom is dat voor u als werkgever belangrijk?

ONTSPANNING - MUZIEK - 22.08.2013

Zo wisselt u afspeellijsten uit


E-MAIL - E-MAILGEBRUIK - 22.08.2013

Gmail heeft nu tabbladen


BEVEILIGING - ENCRYPTIE - 22.08.2013

Uw bestanden beveiligd in de cloud

Met clouddiensten zoals Dropbox en SkyDrive heeft u overal toegang tot uw bestanden. Om er écht zeker van te zijn dat niemand bij belangrijke bestanden kan, versleutelt u ze het best. Hoe doet u dat?

SOFTWARE - OFFICE - 22.08.2013

Office 2013… maar dan gratis

Er zijn heel wat gratis of goedkope alternatieven voor Office 2013. Toch lijken deze niet op de laatste versie (met het lint of de ribbon). Het nieuwe gratis Kingsoft Office 2013 brengt daar nu verandering in. Een goed alternatief?

BEVEILIGING - BACK-UP - 22.08.2013

Back-ups met Windows 8 Bestandsgeschiedenis

Windows 8 bevat een erg nuttige optie: Bestandsgeschiedenis of File History. Hiermee kunt u automatisch back-ups maken en gewijzigde of verwijderde bestanden herstellen. Hoe gaat dit precies in zijn werk?

ZOEKEN - AFBEELDINGEN - 22.08.2013

Bing vertelt u of het mag


VERVOER - KAARTEN & ROUTES - 22.08.2013

Zet uw bedrijf op de kaart

Google Maps werd onlangs ingrijpend vernieuwd en op veel punten verbeterd. Bovendien is deze dienst een prima manier om uw bedrijf te promoten.

COMPUTER - HARDWARE - 22.08.2013

Zet een nieuwe pc klaar voor gebruik

In het begin van een nieuw schooljaar kopen veel ouders een nieuwe computer voor hun kind. U kunt die meteen uit de doos gebruiken, maar waarom hem niet op de juiste manier klaarzetten voor een comfortabeler gebruik?

E-MAIL - E-MAILGEBRUIK - 22.08.2013

Besteed aandacht aan de handtekening onder uw e-mail

Sommige mensen sluiten hun e-mail af met niets meer dan ‘Vriendelijke groeten’ en hun naam. Sympathiek en informeel, maar als de ontvanger iets meer over u of uw bedrijf te weten wil komen, is een verzorgde ondertekening toch handig.

BEVEILIGING - PRIVACY - 22.08.2013

Hoe verstopt u zich voor nieuwsgierige ogen?

De nieuwsberichten over Prism toonden aan hoe de Amerikaanse NSA in staat is om alle elektronische communicatie te onderscheppen. Wat kunt u toch nog doen om uw privacy online enigszins te beschermen?

ONTSPANNING - MUZIEK - 22.08.2013

Muziek voor uw bedrijfsfeestje

Er bestaan tal van muziek- en dj-programma’s waarmee u de sfeer er op uw bedrijfsfeest inbrengt. En er zijn zelfs handige cloud tools. Luistert u mee?

E-MAIL - E-MAILGEBRUIK - 22.08.2013

Een commerciële e-mail moet u timen

Wanneer u een promotionele e-mailing plant, dan is de timing ervan van groot belang. Maar hoe bepaalt u het optimale moment?

WEBDIENSTEN - GRAFISCH - 22.08.2013

Maak zelf een professionele animatie

Bewegende beelden helpen u om uw boodschap over te brengen. Zelf animaties maken vereist echter grafische of programmeerkennis en uitbesteden kost vaak veel geld. Het nieuwe Moovly wil het proces toegankelijker maken.

WEBDIENSTEN - ONLINEOPSLAG - 22.08.2013

Doe meer met Dropbox

U kent Dropbox als de handige clouddienst waarmee u gemakkelijk bestanden kunt back-uppen en synchroniseren tussen verschillende apparaten. Wij geven u vier concrete tips voor een beter gebruik.

FISCALE WINST - 22.08.2013

Starter kan 100% afschrijven

Sinds 1 juli jl. mogen ondernemers investeringen tot 50% willekeurig afschrijven. Bent u ‘starter’, dan heeft u deze maatregel niet nodig! Waarom?

BELEID BELASTINGDIENST - 22.08.2013

Laat gezamenlijk van u horen …


GEMEENTELIJKE BELASTINGEN - 22.08.2013

Reclamebelasting voor gekleurde vlakken

Voor gemeenten is de reclamebelasting een leuke melkkoe. Zo hief de gemeente Rotterdam reclamebelasting over grote gele vlakken zónder letters of symbolen. Wanneer zijn gekleurde vlakken ‘reclame’? Wat zei de rechter hierover?

ERFRECHT - 22.08.2013

Wat kunt u nu met een codicil vererven?

Een speciale vorm van een testament is een codicil. Een codicil is een handgeschreven testament. Wat kunt u via een codicil zelf regelen? Hoe werkt zo’n codicil nu goed?

BESTELAUTO EN BELASTINGEN - 22.08.2013

‘Modelafspraak’ voor ontlopen bijtelling bestelauto

Ook over een ter beschikking gestelde bestelauto moet de bijtelling plaatsvinden. Nu is de tekst voor een ‘modelafspraak’ gepubliceerd waarmee belastingheffing kan worden voorkomen. Wat houdt deze modelafspraak in?

RECHTSVORM - 22.08.2013

Van BV naar NV?

Sinds 1 oktober 2012 is er de flex-BV. Daarmee is er nu meer vrijheid én meer verantwoordelijkheid! Stel dat u als aandeelhouder van een BV die ruimere aansprakelijkheid wilt ontlopen. Is er dan een alternatief voor de BV?

PERSONEEL - 22.08.2013

Check ID-bewijs nieuwkomers!


BELEGGEN - 22.08.2013

Provisieverbod vanaf 2014. Wat betekent dit voor u?

Vanaf 1 januari 2014 zal er een wettelijk verbod gelden voor provisies voor ‘beleggingsdienstverlening’. Uw bank of adviseur zal zich bij u melden om nieuwe afspraken over de vergoeding te maken. Wat past het beste bij u?

AFSCHRIJVEN - 22.08.2013

Dit jaar toch nog versneld afschrijven?

Het kabinet wil ondernemers stimuleren om te investeren. Daarom is het sinds 1 juli jl. voor alle ondernemers tóch mogelijk versneld af te schrijven op investeringen. Wat is uw voordeel en waarvoor moet u wel even oppassen?

INKOMSTENBELASTING - 16.08.2013

Kraakwacht leidt niet tot verlies hypotheekrenteaftrek

De leegstaande woning van uw cliënt wordt maar niet verkocht en hij is bang dat krakers er hun intrek gaan nemen. Is het aanstellen van een kraakwacht een oplossing of is dat meteen funest voor de hypotheekrenteaftrek?

COURTAGE - 16.08.2013

Tóch verhuren? Dan courtage!

Wat nu als uw cliënt zijn woning verhuurt zónder u daarin te kennen? U kunt dan niet meer goed bemiddelen. Kunt u dan toch uw courtagenota indienen?

UW RAADSMAN - 16.08.2013

Erfbelasting besparen door overdracht blote eigendom

Uw cliënt heeft naast zijn eigen woonhuis, nog een drietal huizen die hij verhuurt. Om erfbelasting te besparen, wil hij een deel van zijn vermogen naar zijn kinderen overhevelen en tegelijkertijd zijn inkomen op peil houden. Wat is er mogelijk?

OVERDRACHTSBELASTING - 16.08.2013

Ook overdrachtsbelasting over stacaravan


LOKALE HEFFINGEN - 16.08.2013

Een huisnummer is toch geen reclame!?

Kapsalon Arno zette zijn huisnummer prominent op zijn etalageruit en op de gevel. De gemeente was er als de kippen bij: “Dat is reclame, meneer, dus wilt u de reclamebelasting maar eventjes betalen?” Wat zei de rechter daarover?

IN DE KIJKER - 16.08.2013

Verwachte restschuld, veiling verboden?

Huiseigenaren die bedreigd worden door een openbare veiling van hun woning door de hypotheekbank, proberen vaak alles om de executie te verhinderen. De rechter heeft hierover onlangs een interessante uitspraak gedaan.

RUIMTELIJKE ORDENING - 16.08.2013

Internetwinkel beginnen, mag dat zomaar?

U begeleidt uw cliënt bij de aankoop van een woning met een grote dubbele garage. Hij vertelt u dat hij een internetwinkel wil beginnen en de garage wil gebruiken voor opslag van zijn spullen. Maar mag dat eigenlijk wel?

WONINGHUUR - 16.08.2013

Koopoptie of voorkeursrecht ...

Als uw cliënt in deze economisch ‘slechte’ tijd besluit om zijn te koop staande woning tijdelijk te verhuren, is dit een prima oplossing. Zeker als de huurder bereid is om een koopoptie in het contract op te nemen. Maar waar moet u op letten?

BOUWGROND - 16.08.2013

Huiswerk gemeente niet goed, bouwplan in de ijskast?

Aannemer Kees wil starten met de bouw van een bedrijfspand in het bouwplan ‘De Middakkers’. Wat nu als de gemeente haar huiswerk niet goed heeft gedaan? Welke gevolgen kan dat hebben voor het bouwplan? Wat is er nu beslist?

HET OVERKWAM UW COLLEGA - 16.08.2013

Klacht ongegrond door eenzijdig handelen klant!

Een klant wilde technisch onverantwoorde details doorvoeren. De ontstane klachten werden afgewezen. Waar ging het mis? Hoe oordeelde de geschillencommissie? Hoe omgaan met een eigenzinnige klant zonder risico’s te lopen?

BOUWGEBREKEN - 16.08.2013

Zo handelt u klachten nu rechtstreeks met uw klant af

Klachten over de bouw hoeven niet per se tot een geschil met uw opdrachtgever te leiden. Wat kunt u nu doen om zo’n geschil te voorkomen? Hoe gaat u nu ‘handig en verstandig’ met uw klant om? Hoe voorkomt u gedoe?

BELASTINGEN - 16.08.2013

Weer een fiscale commissie, wat nu?

Van Dijkhuizen moest met scenario’s komen voor een eenvoudig, solide en fraudebestendig belastingstelsel om de concurrentiekracht te verbeteren. Wat nu?

FISCALE WINST - 16.08.2013

Toch nog extra crisisafschrijving voor 2013

Onlangs stopte het kabinet de crisisafschrijving voor 2013 in het vriesvak. Maar dit vriesvak is nu toch weer geopend voor investeringen vanaf 1 juli 2013. Lees verder over hoe dit nu werkt en hoe u kunt profiteren!

BURENRECHT - 16.08.2013

Gebruik erf door buurman jarenlang gedoogd

Als het gebruik van een erf door de buurman jarenlang wordt gedoogd, kan dat dan zomaar worden opgezegd? Of is er dan automatisch van rechtswege een recht van overpad ontstaan? Wat heeft de rechter nu beslist?

AANBESTEDING - 16.08.2013

Als inschrijver recht om klein gebrek snel te herstellen!

Als u bij de inschrijving een fout heeft gemaakt die snel en eenvoudig te herstellen is, moet de aanbesteder u daarvoor dan in de gelegenheid stellen of mag hij dat weigeren? Wat heeft de rechter nu beslist en is dus goed om te weten?

BETALINGSVERKEER - 15.08.2013

Pinnen is al goedkoper dan cash

Las u het ook? Uit recent onderzoek naar de kosten van betalingsverkeer blijkt pinnen goedkoper dan ‘cashen’. Heeft u de voordelen van pinnen al ontdekt?

INKOOP - 15.08.2013

Uit een eigen vaatje tappen?


HORECAWETGEVING - 15.08.2013

Leeftijdsgrens naar 18 jaar vanaf 2014


BOEKHOUDER - 15.08.2013

Houd uw fiscale verplichtingen in de gaten!

Als u uw fiscale verplichtingen uitbesteedt aan een adviseur, kunt u in geval van een fout geen boete krijgen. De rechter heeft dit onlangs genuanceerd, wat be­­te­­kent dat u wel zélf een vinger aan de pols moet houden. Wat betekent dit?

ZVW-PREMIES - 15.08.2013

Verhoging Zvw-maximum onwettig

In 2012 is het premiemaximum voor de Zorgverzekeringswet fors verhoogd. Hierbij heeft de wetgever niet de juiste weg bewandeld, aldus de rechter. Wat betekent dit en hoe profiteert (ook) u zelf mee van deze fout?

PERSONEEL - 15.08.2013

Hoe pakt u die slechte boodschap aan?

Soms komt u er niet onderuit en moet u een werknemer een vervelende boodschap brengen. Bijv. omdat u zijn verzoek om korter te werken niet kunt honoreren of omdat u het jaarcontract niet wilt verlengen. Hoe pakt u dat aan?

INKOMENSVOORZIENING - 15.08.2013

Als het even (of iets langer) tegenzit …

Als het tij voor u als horecaondernemer (even) tegenzit, lopen uw kosten gewoon door en kunnen (belasting)schulden oplopen. Wat veel horecaondernemers niet weten, is dat zij in het uiterste geval ook bij de gemeente kunnen aankloppen.

GEMEENTE - 15.08.2013

Reclamebelasting blijft gemoederen bezighouden

Als een gemeente reclamebelasting wil heffen, hoeft dat niet voor iedereen gelijk te zijn. Maar verschillen moeten wel redelijk zijn én er moet een goede reden voor zijn. Wanneer is hiervan sprake en wat besliste de rechter?

WEBDIENSTEN - ONLINE FOTO’S - 08.08.2013

Foto’s bewerken in Google+


WEBDIENSTEN - ONLINE FOTO’S - 08.08.2013

Een voorwerp uit een foto halen


WEBDIENSTEN - VARIA - 08.08.2013

Evernote heeft iets extra’s voor u

Evernote is een handige tool waarmee u vrijwel alle informatie online kunt opslaan en vanaf elk apparaat opnieuw kunt benaderen. Onlangs kreeg Evernote een update. Wat moet u hierover weten?

SOFTWARE - NETWERK - 08.08.2013

Bouw uw eigen netwerkschijf

NAS (network attached storage) of een netwerkschijf is ideaal om al uw bestanden te back-uppen en er snel toegang toe te hebben. Heeft u nog een oude computer staan, dan kunt u met FreeNAS een eigen netwerkschijf maken.

WEBDIENSTEN - FILESHARING - 08.08.2013

Files delen? Gooi ze in de pijp

Diverse gratis webdiensten helpen u met het versturen van grote bestanden. De dienst Pipe, sinds kort onder­deel van Facebook, maakt het u wel heel gemakkelijk.

WEBDIENSTEN - ONLINE OPSLAG - 08.08.2013

Interessante add-ons voor Google Drive

Gebruikt u Google Drive om bestanden ‘in de cloud’ op te slaan? Met enkele add-ons, web-apps of extensies kunt u Google Drive nog efficiënter gebruiken. Welke add-ons zijn de moeite waard?

ONTSPANNING - FOTOGRAFIE - 08.08.2013

Reisfoto’s meteen delen met familie en vrienden

Als u op vakantie bent en uw vakantiefoto’s neemt met uw smartphone, wilt u die misschien delen met familie en vrienden terwijl u nog ter plaatse bent. Hoe doet u dat op een eenvoudige manier?

WEBDIENSTEN - VIDEO - 08.08.2013

Video’s inzetten als trainingstool

Overweegt u om video’s te gebruiken om uw klanten te informeren over uw producten of diensten of om uw personeel op te leiden? Welke cloudtools kunnen u daarbij helpen?

INTERNETCONNECTIE - MOBIEL INTERNET - 08.08.2013

Langer gratis wifi op uw smartphone?


SOFTWARE - DOWNLOADEN - 08.08.2013

Hoe gaat u na of software wel betrouwbaar is?

Software komt niet altijd uit goed bewaakte app stores: als u nog altijd graag zelf op zoek gaat naar Windows-software, dan moet u er wel voor zorgen dat u betrouwbare programma’s in huis haalt. Hoe doet u dit?

TELEFONIE - SMARTPHONE - 08.08.2013

Hoe spaart u uw batterij?

Uw smartphone of tablet geeft u overal en altijd toegang tot internet, maar als de batterij het laat afweten, staat u nergens meer. Met een aantal eenvoudige tips kunt u de tijd tussen twee oplaadbeurten rekken.

SOFTWARE - WINDOWS - 08.08.2013

Apps downloaden in de Windows 8-Store

In Windows 8 is de ‘Store’ een nieuwigheid: u kunt nu ook apps downloaden of kopen voor Windows, net zoals u dat zou doen op een smartphone. Hoe gaat u te werk en waar vindt u goede apps?

WEBDIENSTEN - ONLINE COMMUNITY’S - 08.08.2013

Facebook-marketing: do’s-and-don’ts

Facebook wordt vandaag door heel wat zelfstandigen en bedrijven ingezet als een handig marketingkanaal. Wij geven u hiervoor een aantal strategische tips, gebaseerd op diverse, actuele onderzoeken.

E-MAIL - BEVEILIGING - 08.08.2013

Mails versturen in alle veiligheid

E-mail is standaard niet beveiligd en zou in principe dus onderschept en gelezen kunnen worden. Met encryptie kunt u daar een mouw aan passen. Hoe kan dat op een eenvoudige manier?

BELASTINGEN - SUBSIDIES - 08.08.2013

Laat ook u geld liggen?

Uit recent onderzoek blijkt dat 85% van de MKB-ondernemers bij het investeren en innoveren veel geld laat liggen. Om te voorkomen dat u ook tot deze groep behoort, zetten we de zaken voor u nog eens op een rijtje.

EIGEN WONING - 08.08.2013

Hypotheekschuld deels aflossen en weer verhogen?

Stel, u heeft uw hypotheek van vóór 1 januari 2013 gedeeltelijk afgelost. In 2013 gaat u verbouwen en u leent hiervoor weer een bedrag. Aan welke voorwaarden moet de nieuwe lening voldoen om volledige renteaftrek te kunnen genieten?

HANDELSPRAKTIJK - 08.08.2013

De klant vraagt om betalingsuitstel

De kans is reëel dat ook een klant van u vraagt om later te mogen betalen. Een zorgvuldige afweging kan klantbehoud betekenen. Wat weegt u mee?

ONDERNEMERSCHAP - 08.08.2013

Koerier is ondernemer


BTW - 08.08.2013

Cursus of seminar vrijgesteld van btw?

Veel ondernemers werken zelf ook mee aan een cursus of opleiding. Wanneer kan dat vrij van btw? Voor wie is dat gunstig? In de praktijk gaat het vaak fout en wordt er ten onrechte btw in rekening gebracht.

BTW - GEBOUW - 08.08.2013

Btw-aftrek voor zonnepanelen!

Op 21 juni jl. heeft u een nieuwsflits ontvangen die ging over het terugvragen van btw bij het plaatsen van zonnepanelen. Zoals daarin al aangekondigd, gaan wij nu in een artikel dieper op deze uitspraak in. Wie kan er gebruik van maken?

PENSIOEN - 08.08.2013

Laat u niet misleiden door het uniform pensioenoverzicht

Vereenvoudiging van pensioencommunicatie is een nobel streven, maar kan u ook op het verkeerde been zetten. Wat doet u met het verkregen inzicht? Voor uw eigen pensioen uit een vorige baan of voor dat van uw werknemer.

RECHT - 08.08.2013

Hoe zat het ook alweer met het retentierecht?

Het retentierecht (spullen niet afgeven) kan voor een ondernemer een mooi pressiemiddel zijn om betaald te krijgen. Hoe kunt u dit recht met succes gebruiken én hoe kunt u het gebruik ervan voorkomen als u aan ‘de andere kant’ staat?

Cookiebeleid