Belastingen en Belastingdienst - Lokale heffingen

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

LOKALE HEFFINGEN - 16.09.2020

Houd WOZ-waarde bedrijfspand in de gaten!

WOZ-beschikking. Over enkele maanden valt de nieuwe WOZ-beschikking voor uw bedrijfspand weer in de bus. Bent u in het laatste geval eigenaar en tevens de gebruiker, dan krijgt u ook twee aanslagen OZB in de bus. Reden te meer om goed te checken of er met alle waarde verminderende factoren rekening is gehouden. ...
Lees meer

BELASTINGEN - 18.08.2020

Wanneer is er sprake van een ‘woning’?

Een gemeente kan voor woningen onroerendezaakbelasting (OZB) heffen. Dat kan ook voor niet-woningen, maar hiervoor gelden er andere regels. Maar wanneer is er precies sprake van een woning? Wat besliste de rechter hier onlangs over?
Lees meer

UITSMIJTER - 22.06.2020

Onjuiste tarieven in parkeerapp

Parkeerapp. Als u bij het parkeren gebruikmaakt van een parkeerapp, is de parkeerautomaat verleden tijd. Hierdoor kunt u gemakkelijk met uw mobiel betalen en de parkeerapp geeft aan wat de parkeertarieven zijn. Onderzoeksplicht? Maar wat als deze app verkeerde informatie geeft over de parkeertarieven en u te weinig heeft betaald? Mag u als parkeerder dan afgaan op deze informatie of heeft u een onderzoeksplicht en moet u de informatie van uw parkeerapp vergelijken met de informatie op de parkeerautomaat of de borden in de omgeving? ...
Lees meer

PRIVé - 16.03.2020

Bezwaar tegen WOZ-beschikking door executeur, wat nu?

WOZ-beschikkingen zijn nu weer volop afgegeven. Als een executeur bezwaar aantekent tegen een WOZ-beschikking, kan een erfgenaam dat dan zelf niet meer doen? Wat staat er in de wet? Wat heeft de Hoge Raad hierover beslist?
Lees meer

LOKALE HEFFINGEN NU AAN DE ORDE - 11.03.2020

WOZ-waarde bepaalt afschrijving in uw BV, hoe dat zo?

Als het goed is, heeft u onlangs weer de WOZ-beschikking van uw bedrijfspand ontvangen. Een te hoge WOZ-waarde kost niet alleen extra OZB en heffingen, maar kan ook gevolgen hebben voor de vennootschapsbelasting. Hoe zit dat?
Lees meer

WOZ-BESCHIKKING - 26.02.2020

Check de WOZ-waarde van uw pand!

Nog even en de nieuwe WOZ-beschikking valt op de mat. Check deze goed, want deze heeft belangrijke fiscale gevolgen. Controleer met name alle waardebepalende factoren. Waar moet u speciaal op letten?
Lees meer

Cookiebeleid