SUBSIDIE - 12.06.2013

Subsidie ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’ in juli open?

Wilt u uw asbestdak saneren en hiervoor in de plaats zonnepanelen plaatsen? Hoe kunt u voor uw investering, door middel van de subsidieregeling ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’, een extra vergoeding krijgen?

Naar verwachting, per 1 juli 2013. Provincies zullen, naar verwachting, per 1 juli de regeling openen. Gelderland heeft aangegeven dat de subsidie waarschijnlijk per 1 oktober aangevraagd kan worden. Lees verder voor de verwachte voorwaarden, het subsidiebedrag, e.d.

Regeling nog niet definitief

‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’. Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (I&M) heeft in oktober 2012 een budget van € 20 miljoen beschikbaar gesteld voor de subsidieregeling ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’. Dit bedrag is verdeeld onder de provincies.

Per provincie. Op het moment van schrijven ligt er een ontwerpregeling bij de provincies. Iedere provincie moet de subsidieregeling zelf vaststellen en vervolgens openstellen voor aanvragen.

Een provincie mag afwijken van de algemene regeling. Het kan dus zijn dat de voorwaarden in uw provincie anders zijn dan in een andere provincie.

De ontwerpregeling is niet openbaar gemaakt, maar via de http://www.asbestvanhetdak.nlwordt u op de hoogte gehouden over de subsidieregeling.

€ 3,- per m² asbestdak

De subsidie die u kunt krijgen, bedraagt waarschijnlijk € 3,- per m² asbestdak dat u verwijdert.

Minimaal 400 m². U moet minimaal 400 m² verwijderen.

Maximale subsidiebedrag. Het maximale subsidiebedrag dat u kunt ontvangen is € 7.500,-.

Voorwaarden

Naast de minimale eis van 400 m² asbest saneren moet u aan de volgende voorwaarde voldoen om in aanmerking te komen voor subsidie:

  • u bent een agrarisch ondernemer met een minimum SO (Standaard opbrengst) van 25.000. Ter illustratie: een veehouder met 30 melkkoeien of een akkerbouwer met 5 hectare consumptieaardappelen voldoet al aan deze norm.

Voor het slopen van het dak heeft u geen sloopvergunning meer nodig, denk wel aan uw melding bij de gemeente via http://www.omgevingsloket.nl

Wie het eerst komt, wie het eerst maalt

Er op tijd bij zijn. Bent u geïnteresseerd in de subsidie, dan kunt u, naar verwachting, vanaf 1 juli 2013 tot uiterlijk 1 september 2014 een aanvraag indienen. De openstellingsperiode kan per provincie verschillen. Zo heeft de provincie Gelderland aangegeven dat u pas vanaf 1 oktober 2013 een aanvraag kunt indienen. Gezien het karakter van deze regeling zal de toekenning waarschijnlijk plaatsvinden op volgorde van binnenkomst. Wees er dus op tijd bij.

Tip. U kunt deze subsidie combineren met fiscale regelingen zoals MIA, Vamil en EIA. Voor dit soort millieuinvesteringen krijgt u dus ook nog belastingvoordelen, in de vorm van extra investeringsaftrekken en versneld afschrijven.

Blijf geïnformeerd. Naast de meest recente informatie op http://www.asbestvanhetdak.nl, zullen de provincies ook op hun eigen website informatie geven over de subsidieregeling, zodra deze definitief gemaakt is.

De subsidieregeling ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’ gaat naar verwachting per 1 juli a.s. open. De subsidie is waarschijnlijk € 3,- per m² asbestdak dat u verwijdert (max. € 7.500,-). U moet minimaal 400 m² verwijderen. Voor u interessant? U kunt zich vast voorbereiden door een asbestinventarisatierapport op te laten stellen.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01